免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015贵阳市高考英语阅读理解和完形填空自选练习(6)答案(四月)【2015高考复习】阅读理解 walk down the drinks section at the supermarket.look in the drink cooler in your local convenience store.a new drink is taking up more and more space on the shelves,and that drink is water.bottled water sales in the us rose to 1.7 billion gallons in 2010 for plastic bottles alone,compared to total sales of only 700 million gallons in 1990.whereas bottled water was once associated only with the rich and the privileged (特权阶层),it is now regularly drunk by people at all income levels despite the fact that the price of bottled water can be between 240 and 10,000 times higher per gallon than tap water.what accounts for this surprising increase in demand?traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.the practice of “taking the waters” originated with the romans,who believed that a person developed a healthy mind by building a healthy body.across europe,drinking or bathing in mineral water has been associated with the power to cure various diseases.health spas at evian in france and pellegrino in italy began bottling water so that their consumers could continue their treatments at home.the consumers in the 21st century are also concerned about health.however,in america,where the habit of drinking bottled water is relatively new,the concern is often more related to the purity or sterilization (消毒) of the water than to its mineral contents.americans are often worried about the effects of the chemical pollution and other contaminants on the water supply.many americans view bottled water as a safe alternative to tap water.further reasons for drinking bottled water are its usefulness as an aid to digestion,as a complement to a good meal in a restaurant,and for taste.city tap water is often treated with chlorine (氯) to guard against harmful microorganisms.chlorine,as well as metals from pipes and tanks used to distribute and store tap water,can leave behind an unpleasant taste.【语篇解读】本文从两个方面分析了瓶装水销量提高的原因。1which of the following statements is true?abottled water was once drunk both by the rich and the poor.bbottled water sales have risen,for its cheaper than tap water.ceuropeans believed in the power of treatment of mineral water.damericans have had the habit of drinking bottled water for long.解析正误判断题。由文章第二段的第三句可知,在整个欧洲,饮用或用矿泉水洗澡已经与治愈各种疾病的能力联系起来。答案c2people prefer bottled water because_.ait does good to their healthbit has chlorine to make it taste goodcit contains no mineral pollution at alldits a practice originated with the romans解析细节理解题。由文章第二段的第一句“traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.”可知答案。答案a3the underlined word “contaminants” most probably means_.apollutants bmicroorganismscchemicals dminerals解析词义猜测题。由“the chemical pollution and other”可知画线词与pollutants同义。答案a4which of the following could be the best title for the passage?ahow bottled water originatedb“taking the waters” has been practiced for longcwhats the safe alternative to tap water dwhy bottled water sales increase解析主旨大意题。文章第一段的最后一句“what accounts for this surprising increase in demand?”是一个承上启下的句子,下面两段都在讲瓶装水销量上涨的原因。答案d阅读理解。 homestay provides english language students with the opportunity to speak english outside the classroom and the experience of being part of a british home. what to expectthe host will provide accommodation and meals. rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week. you will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health. accommodation zones homestays are located in london mainly in zones 2, 3 and 4 of the transport system. most hosts do not live in the town centre as much of central london is commercial and not residential (居住的). zones 3 and 4 often offer larger accommodation in a less crowded area. it is very convenient to travel in london by underground.meal plans available* continental breakfast* breakfast and dinner* breakfast, packed lunch and dinner its important to note that few english families still provide a traditional cooked breakfast. your accommodation includes continental breakfast which normally consists of fruit juice, cereal (谷物类食品), bread and tea or coffee. cheese, fruit and cold meat are not normally part of a continental breakfast in england. dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by desert, fruit and coffee. friends if you wish to invite a friend over to visit, you must first ask your hosts permission. you have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy. self-catering accommodation in private homes accommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room. this kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the long-stay student. however, it does not provide the same family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practise english at home quite as much. 11. the passage is probably written for _.a. host willing to receive foreign studentsb. foreigners hoping to build british culturec. travelers planning to visit families in londond. english learners applying to live in english homes12. which of the following will the host provide?a. room cleaning. b. medical care. c. free transport. d. physical training. 13. what can be inferred from paragraph 3?a. zone 4 is more crowded than zone 2. b. the business centre of london is in zone 1. c. hosts dislike traveling to the city centre. d. accommodation in the city centre is not provided.14. according to the passage, what does continental breakfast include?a. dessert and coffee b. fruit and vegetables. c. bread and fruit juice d. cereal and cold meat. 15. why do some people choose self-catering accommodation?a. to experience a warmer family atmosphere. b. to enrich their knowledge of english.c. to entertain friends as they like. d. to enjoy much more freedom. 【参考答案】1115、dabcd【完形填空】if you want to learn a new language, the very first thing to think about is why. do you need it for a _36_ reason, such as your job or your studies? _37_ perhaps you are interested in the _38_, films or the music of a different country and you know how much it will help to have a _39_ of the language.most people learn best using a variety of _40_, but traditional classes are an ideal(理想的)start for many people. they _41_ an environment where you can practice under the _42_ of someone whos good at the language. we all lead _43_ lives and learning a language takes _44_. you will have more success if you study regularly, so try to develop a _45_. it doesnt matter if you havent got long. becoming fluent in a language will take years, but learning to get by takes _46_.many people start learning a language and soon give up. “im too _47_,” they say. yes, children do learn languages more _48_ than adults, but research has shown that you can learn a language at any _49_. and learning is good for the health of your brain, too. ive also heard people _50_ about the mistakes they make when _51_. well, relax and laugh about your mistakes _52_ youre much less likely to make them again.learning a new language is never _53_. but with some work and devotion, youll make progress. and youll be _54_ by the positive reaction of some people when you say just a few words in _55_ own language. good luck!36. a. technical b. political c. practical d. physical37. a. after b. so c. though d. or38. a literature b. transport c. agriculture d. medicine39.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 供应链规划师面试题及答案
- 中国房地产市场趋势预测
- 会计招聘题目及答案
- 恒瑞医药校招笔试题及答案
- 海信集团校招题库及答案
- 国家能源集团招聘试题及答案
- 国机集团秋招真题及答案
- 公务员考试司机试题及答案
- 公务员考试世界试题及答案
- 银行考试时政押题题库及答案
- 小米全面预算管理案例
- 2025年船舶租赁合同协议书模板
- 慢性阻塞性肺疾病急性加重期诊疗指南
- 门头招牌长期合同范本
- 江苏省宿迁市泗阳县2024-2025学年高一上学期11月期中物理试题(含答案)
- 2025品牌情绪与增长白皮书
- 土地整治项目竣工验收汇报
- 超星尔雅学习通《人工智能与创业智慧(北京林业大学)》章节测试含答案
- 驾驶员上岗前培训考试及答案解析
- 2025年学校少先队知识应知应会题库(含答案)
- 体检中心护理安全培训课件
评论
0/150
提交评论