



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵阳市2015高考英语(四月)阅读理解、完形填空课外练(7)答案阅读理解【2014山东省济南市高三巩固性训练】more men are finding their calling as nurses.a new study from the united states census bureau reports the number of male nurses has doubled since the 1970s.back then,about 2.7 percent of registered nurses were men.the new study,which tracked data through 2011,finds that men now make up 9.6 percent of all employed nurses in the united statesabout 330,000 men in total.recent years of shortages have led to increased efforts,according to the report,which included recruiting men into the field.men,in fact,had been largely kept out of nursing in past decades because nursing schools often refused to admit men.the supreme court ruled that practice unconstitutional in 1981 after a case involving a state nursing school.“the relatively high wages and expanding job opportunities make this field attractive,offering stability even during recessions (经济衰退),” wrote the reports author,liana christin landivar of the us census bureau.“and because of high demand,nursing has low unemployment rates compared to other fields.”men were found to be more likely to become nurse anesthetists (麻醉师),which is the highest paid nursing occupation,and were found least likely to become licensed practical or licensed vocational nurses,the lowest paid types of nursing.nurse anesthetists are required to get graduate education,and are certified to give anesthetists and monitor patients recovering from anesthesia.licensed practical and licensed vocational nurses provide patients with care and may work under the supervision (监督) of a registered nurse.registered nurses assess patients health problems and needs,develop and carry out nursing care plans,maintain medical records,and administer care.for all types of nursing,men earned,on average,$60,700 per year,while women earned $51,100 per year.“even among men and women in the same nursing occupations,men outearn women,” wrote landivar.1which of the following is true about nurses in the us in the 1970s?athe number of male nurses doubled.babout 2.7% of registered nurses were men.cthere were about 330,000 male nurses.dabout 9.6% of employed nurses were men.2the underlined word “recruiting” in paragraph 2 probably means “_”ahelping people to get used tobordering people to learncasking people to join indinspiring people to devote3why are more men willing to become nurses in the us?athe economy is in bad condition.bmore people are out of employment.cit is promising to go to nursing schools.dits easier to get employed and well paid.4according to the text,male nurses are more likely to_.abecome licensed practical nursesbdevote themselves to workcgraduate from nursing schoolsdget the highest paid nursing occupation5what does the last paragraph mainly tell us?amen are more likely to be better nurses.bas nurses,men earn more than women.cmale nurses work harder than female ones.dmale and female nurses do different jobs.语篇解读本文为说明文,主要介绍了美国男护士的就业情况。1解析:细节理解题。根据第二段的第二句“back then,about 2.7 percent of registered nurses were men.”可知b项正确。答案:b2解析:词义猜测题。根据画线词前面的“recent years of shortages have led to increased efforts”和该词后面的“men into the field”可推知c项正确。答案:c3解析:细节理解题。由第四段第一句中的“the relatively high wages and expanding job opportunities make this field attractive”可知答案为d。答案:d4解析:细节理解题。由第五段第一句中的“men were found to be more likely to become nurse anesthetists (麻醉师),which is the highest paid nursing occupation”可知答案为d。答案:d5解析:段落大意题。根据最后一段的信息“men earned,on average,$60,700 per year,while women earned $51,100 per year”和“men outearn women”可知b项正确。答案:b。阅读理解。the way people hold to the belief that a fun-filled, pain free life equals happiness actually reduces their chances of ever attaining real happiness. if fun and pleasure are equal to happiness then pain must be equal to unhappiness. but in fact, the opposite is true: more often than not things that lead to happiness involve some pain.as a result, many people avoid the very attempts that are the source of true happiness. they fear the pain inevitably brought by such things as marriage, raising children, professional achievement, religious commitment (预担的义务), self-improvement.ask a bachelor(单身汉) why he resists marriage even though he finds dating to be less and less satisfying. if he is honest he will tell you that he is afraid of making a commitment. for commitment is in fact quite painful. the single life is filled with fun, adventure, excitement. marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features.couples with infant children are lucky to get a whole nights sleep or a three-day vacation. i dont know any parent who would choose the word fun to describe raising children. but couples who decide not to have children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild.understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations. it liberates time: now we can devote more hours to activities that can genuinely increase our happiness. it liberates money: buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless. and it liberates us from envy: we now understand that all those who are always having so much fun actually may not be happy at all.16. according to the author, a bachelor resists marriage chiefly because _ . a. he is reluctant to take on family responsibilitiesb. he believes that life will be more cheerful if he remains singlec. he finds more fun in dating than in marriaged. he fears it will put an end to all his fun adventure and excitement17. raising children, in the authors opinion is _ . a. a moral duty b. a thankless job c. a rewarding task d. a source of inevitable pain18. from the last paragraph, we learn that envy sometimes stems from (源于)_ . a. hatredb. misunderstanding c. prejudiced. ignorance19. to understand what true happiness is one must _ . a. have as much fun as possible during ones lifetime b. make every effort to liberate oneself from pain c. put up with pain under all circumstances d. be able to distinguish happiness from fun20. what is the author trying to tell us? a. happiness often goes hand in hand with pain. b. one must know how to attain happiness. c. it is important to make commitments. d. it is pain that leads to happiness【参考答案16-20】acbda完形填空i still remember the summer when i was with my aunt at the age of seven. one day, she asked me to go to miss bees store with a1. how could i find anything on the2shelves around me? i walked up to the counter, 3up the list, and told the lady behind it i needed those. “so? go to get them. ”she4to a sign on the door. “theres no one here except you and me and im not your servant. 5yourself a basket and start filling. ”the store was a6. i searched shelf after shelf and when i finally7it, i was exhausted and it was already sundown. i visited miss bees, 8with my list, twice a week that summer. sometimes she short-charged me. other times she overcharged9sold me an old newspaper instead of one that was current. going to the store was more like going into10. every time i told her that she had overcharged, she just looked at me11her glasses and fixed the price. the moment i remembered the location of an item, miss bee rearranged the shelves and made me12for it all over again. by summers end the shopping trip that had13taken me an hour was done in 15 minutes. on my last trip to the store, miss bee asked: “what did you14this summer? ”i pressed my lips together. to my15, miss bee laughed. “i know what you think of me. but i am16to teach every child some life lessons. when you grow up youll be glad our paths17! ”glad i met miss bee? i thought it a stupid18until one day my daughter came to me with homework troubles. “if i do it for you, how will you ever learn to do it yourself? ”i said. suddenly, i was back at miss bees store and realized that she had really taught me19. now it is my turn to share some20lessons as miss bee did years ago. 【文章大意】作者七岁时的暑假和姑姑在一起。一天姑姑要求作者带着购物单去miss bee的商店购物。商店里货架很多, 作者想让miss bee拿商品, 但miss bee却告诉他自己取个篮子去装。在最后一次购物时, miss bee告诉他说她是想教给他一些生活的东西, 直到有一天女儿来问他作业他才意识到miss bee的做法是对的。1. a. basketb. pursec. paper-bagd. list【解析】选d。考查词语复现。根据下文i walked up to the counter, up the list, and told the lady behind it i needed those. 可知。2. a. brokenb. fastenedc. packedd. locked【解析】选c。考查背景常识。既然去商店购物, 所以货架应该很多, 故用packed。packed塞满的; broken破碎的; fastened固定的; locked锁着的。3. a. holdingb. showingc. throwingd. bringing【解析】选a。考查前后照应。由上文one day, she asked me to go to miss bees store with a. 可知应该是举起购物单。hold up举起; show up出现; throw up放弃, 呕吐; bring up抚养。4. a. lookedb. ledc. pointedd. directed【解析】选c。考查词义辨析。她指了指门上的牌子。point to指向; look to留神; lead to导致; direct to指示去。5. a. getb. preparec. purchased. enjoy【解析】选a。考查前后照应。根据后半句and start filling可知那位女士想让作者自己拿篮子。6. a. circusb. puzzlec. palaced. shelter【解析】选b。考查前后照应。由下文i searched shelf after shelf and when i finally_it, i was exhausted and it was already sundown. 可知作者觉得这个商店是个谜一般的事物。puzzle谜一般的事物; circus马戏团; palace宫殿; shelter避难所。7. a. carriedb. madec. collectedd. chose【解析】选b。考查固定搭配。作者一个架子一个架子地寻找所要购买的东西, 当他最后成功地买齐后, 筋疲力尽, 太阳已经落山了。make it成功, 为固定搭配。8. a. supportedb. convincedc. attachedd. armed【解析】选d。考查固定搭配。那个夏天作者一周两次带着购物单光顾miss bee的商店。armed with带着, 其他动词均不能和with搭配。9. a. sob. orc. ford. but【解析】选b。考查语法结构。前后两个动词为选择关系, 故用or; so表示结果; for表示原因; but表示转折。10. a. battleb. bargainc. matchd. discussion【解析】选a。考查前后照应。根据上文sometimes she short-charged me. other times she overchargedsold me an old newspaper instead of one that was current. 可知作者认为去她那儿购物更像打仗。11. a. inb. acrossc. beyondd. over【解析】选d。考查词义辨析。in在里; across穿过; beyond超越; over通过。由后面的her glasses可知选d。12. a. payb. huntc. headd. wait【解析】选b。考查词语复现。根据上文i searched shelf after shelf and when i finallyit, i was exhausted and it was already sundown. 可知。hunt for寻找; pay for为付款; head for动身前往; wait for等待。13. a. at one timeb. in t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年中国护肤用琼崖海棠油行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025广东江门市蓬江区教师招聘23人考前自测高频考点模拟试题及1套参考答案详解
- 2025国家知识产权局知识产权发展研究中心招聘社会在职3人考前自测高频考点模拟试题完整答案详解
- 2025华东师范大学开放教育学院教师发展学院招聘1人(上海)考前自测高频考点模拟试题及答案详解1套
- 2025安徽淮北师范大学招聘高层次人才90人模拟试卷及答案详解(考点梳理)
- 2025年临沂市工业学校公开招聘教师(40名)考前自测高频考点模拟试题及1套参考答案详解
- 2025广州银行经营机构人才招聘模拟试卷附答案详解(典型题)
- 2025河南郑州城建职业学院招聘考前自测高频考点模拟试题完整答案详解
- 2025春季中国宝武全球校招“国宝生”计划正式启动模拟试卷完整答案详解
- 2025河南郑州智能科技职业学院招聘考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025年旅游策划服务框架协议书
- 银行解冻申请书
- 2025年成人高考政治(专升本)考试题库
- KCA试题库完美版
- 铺面装修购销合同模板
- 五年级英语上学期 Unit 2 阅读理解精练-译林版三起(含答案)
- DB35∕T 2174-2024 改良酸性土壤专用有机肥料通 用技术要求
- 森林抚育作业设计
- 糖皮质激素类药物临床应用指导原则(2023版)解读
- JT-T-1211.1-2018公路工程水泥混凝土用快速修补材料第1部分:水泥基修补材料
- 水利工程运维水利工程运行和日常维修养护方案
评论
0/150
提交评论