




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015届高考英语一轮复习总结测试Unit 5 Nelson Mandela a modern hero人教版必修1一 、单项填空(本大题共5小题,共10分) ( 2014届福建省毕业班质检,30)Hi, Mr. Smith. Which department do you work in?I am in the Marketing Department now, but I _ in the Sales Department before long.Aworked Bwill workChave worked Dwill have worked(2014北京卷)32. I found the lecture hard to follow because it _ when I arrived. A. startedB. was startingC. would startD. had started (2014蚌埠一检)Im really sorry.I thought this was a parking lot._Here is your ticket.AThats all right.BI dont believe you.CHow dare you say so?DSorry,that is no excuse.【2013江西】28.She says that shell have to close the shop _ business improves.A. ifB. unlessC. afterD. when(2014届济南市4月模拟,24)It makes good sense to buy a large packet because _ will work out cheaper in the end.Ait BthisCone Dthey二 、完形填空(本大题共1小题,共30分)An old man who lived in a small back street of my hometown had to tolerate the nuisance of boys playing football and making a lot of noise outside his house at night.One evening when the boys were particularly 16 , he went out to talk to them. He explained that he had just retired and was 17 when he could see or hear boys playing his 18 games, football. He would 19 give them¥25 each week to play in the street at night. The boys got 20 , for they could hardly believe 21 they were being paid to do something they 22 . The first two weeks had passed, the boys came to the old mans house, and went away 23 with their 25 yuan. The third week when they came back, 24 , the old man said he hadnt had much money 25 himself and sent them away with only 15 yuan. The fourth week, the man said he had not yet received his 26 from the government and gave them only 10 yuan. The boys were very disappointed, but there was 27 much that they could do about it.At the 28 of the fifth week, the boys came back and 29 at the old mans door, waiting for their 30 . Slowly, the door opened and the old man appeared. He 31 that he could not afford to pay them 25 yuan 32 he had promised, but said he would give them five yuan each week without 33 .This was really too much for the boys. “You expect us to play seven days a week for merely five yuan!” they yelled. “ 34 !”They 35 away and never played on the street again.16. A. hotB. noisyC. troublesomeD. naughty17. A. happiestB. excited C. encouragedD. bored18. A. interestingB. amusing C. acceptableD. favorite19. A. more everB. therefore C. willinglyD. forever20. A. shoutedB. criedC. thrilledD. smiled21. A. howB. when C. thatD. what22. A. expectedB. enjoyedC. admiredD. respected23. A. happilyB. thankfullyC. gratefullyD. tearfully24. A. butB. in additionC. howeverD. besides25. A. earnedB. savedC. remainedD. left26. A. paycheckB. insuranceC. food ticketsD. salary27. A. notB. noC. soD. very28. A. finalB. endC. startD. beginning29. A. kickedB. hitC. beatD. knocked30. A. rewardsB. awardsC. checksD. wages31. A. expressedB. apologizedC. statedD. expected32. A. asB. likeC. whenD. though33. A. failB. hesitationC. joke D. question34. A. No wayB. No possibleC. No problemD. No play35. A. walkedB. stormedC. brokeD. backed三 、阅读理解(本大题共3小题,共30分)A(D)The latest research suggests that the key factor separating geniuses from the merely accomplished is not I.Q., a generally bad predictor of success. Instead, its purposeful practice. Top performers spend more hours practising their craft. It you wanted to picture how a typical genius might develop, youd take a girl who possessed a slightly above average language ability. It wouldnt have to be a big talent, just enough so that she might gain some sense of distinction. Then you would want her to meet, say, a novelist, who coincidentally shared some similar qualities. Maybe the writer was from the same town, had the same family background, or shared the same birthday.This contact would give the girl a vision of her future self. It would hive her some idea of a fascinating circle who might someday join. It would also help if one of her parents died when she was 12, giving her a strong sense of insecurity and fuelling a desperate need for success. Armed with this ambition, she would read novels and life stories of writers without end. This would give her a primary knowledge of her field. Shes be able to see new writing in deeper ways and quickly understand its inner workings.Then she would practise writing. Her practice would be slow, painstaking and error-focused. By practising in this way, he delays the automatizing process. Her mind wants to turn conscious, newly learned skills into unconscious. Automatically performed skills. By practising slowly, by breaking skills down into tiny parts and repeating, she forces the brain to internalize a better pattern of performance. Then she would find an adviser who would provide a constant stream of feedback, viewing her performance form the outside, correcting the smallest errors, pushing her to take on tougher challenges. By now she is redoing problemshow do I get characters into a roomdozens and dozens of times. She is establishing habits of thought she can call upon in order to understand or solve future problems.The primary quality our young writer possesses is not some mysterious genius. Its the ability to develop a purposeful, laborious and boring practice routine; the latest research takes some of the magic out of great achievement. But it underlines a fact that is often neglected. Public discussion is affected by genetics and what were “hard-wired” to do. And its true that genes play a role in our capabilities. But the brain is also very plastic. We construct ourselves through behaviour.76. The passage mainly deals with .A. the function of I.Q. in cultivating a writerB. the relationship between genius and successC. the decisive factor in making a geniusD. the way of gaining some sense of distinction77. By reading novels and writers stories, the girl could .A. come to understand the inner structure of writingB. join a fascinating circle of writers somedayC. share with a novelist her likes and dislikesD. learn from the living examples to establish a sense of security78. In the girls long painstaking training process, _.A. her adviser forms a primary challenging force to her success.B. her writing turns into an automatic pattern of performanceC. she acquires the magic of some great achievementD. she comes to realize she is “hard-wired” to write79. What can be concluded from the passage?A. A fuelling ambition plays a leading role in ones successB. A responsible adviser is more important than the knowledge of writing.C. As to the growth of a genius, I.Q. Doesnt matter, but just his/her effort.D. What really matters is what you do rather then who you are.B The report came to the British on May 21, 1941. The German battleship Bismarck, the most powerful warship in the world, was moving out into the Atlantic Ocean. Her task: to destroy the ships carrying supplies from the United States to war-torn England. The British had fared such a task. No warship they had could match the Bismarck in speed or in firepower. The Bismarch had eight 15-inch guns and 81 smaller guns. She could move at 30 nautical miles (海里) an hour. She was believed to be unsinkable. However, the British had to sink her. They sent out a task force headed by their best battleship Hood to hunt down the Bismarck. On May 24 the Hood found the Bismarck. It was a meeting that the German commander Luetjens did not want to see. His orders were to destroy the British ships that were carrying supplies, but to stay away from a fight with British warships. The battle didnt last long. The Bismarcks first torpedo (鱼雷) hit the Hood, which went down taking all but three of her 1, 419 men with her. But in the fight, the Bismarck was slightly damaged (损坏). Her commander decided to run for repairs to France, which had at that time been taken by the Germans. The British force followed her. However, because of the Bismarcks speed and the heavy fog, they lost sight of her. For two days, every British ship in the Atlantic tried to find the Bismarck, but with no success. Finally, she was sighted by a plane from Ireland. Trying to slow the Bismarck down so that their ships could catch up with her, the British fired at her from the air. The Bismarck was hit. On the morning of May 27, the last battle was fought. Four British ships fired on the Bismarck, and she was finally sunk. 1. The Bismarck sailed into the Atlantic Ocean _. A. to sink the Hood B. to gain control of France C. to cut off American supplies to Britain D. to stop British warships reaching Germany2. Many people believed that the Bismarck could not be defeated because she _. A. was fast and powerful B. had more men on board C. was under Luetjens command D. had bigger guns than other ships3. We learn from the text that on 24 May _. A. the British won the battle against the Bismarck B. the Bismarck won the battle against the British C. the British gunfire damaged the Bismarck seriously D. the Bismarck succeeded in keeping away from the British4. Luetjens tried to sail to France in order to _. A. have the ship repaired B. join the other Germans C. get help from the French D. get away from the British5. Which of the following is the immediate cause of the sinking of the Bismarck? _ A. The British air strikes. B. The damage done by the Hood. C. Gunfire from the ritish warships. D. Luetjens decision to run for France.CB(2013四川卷)On a sunny day last August, Tim heard some shouting. Looking out to the sea carefully, he saw a couple of kids in a rowboat were being pulled out to sea.Two 12-year-old boys, Christian and Jack, rowed out a boat to search for a football. Once theyd rowed beyond the calm waters, a beach umbrella tied to the boat caught the wind and pulled the boat into open water. The pair panicked and tried to row back to shore. But they were no match for it and the boat was out of control.Tim knew it would soon be swallowed by the waves.Everything went quiet in my head, Tim recalls(回忆). I was trying to figure out how to swim to the boys in a straight line.Tim took off his clothes and jumped into the water. Every 500 yards or so, he raised his head to judge his progress. At one point, I considered turning back, he says. I wondered if I was putting my life at risk. After 30 minutes of struggling, he was close enough to yell to the boys, Take down the umbrella!Christian made much effort to take down the umbrella. Then Tim was able to catch up and climb aboard the boat. He took over rowing, but the waves were almost too strong for him.Lets aim for the pier(码头), Jack said. Tim turned the boat toward it. Soon afterward, waves crashed over the boat, and it began to sink. Can you guys swim? he cried. A little bit, the boys said.Once the were in the water, Tim decided it would he safer and faster for him to pull the boys toward the pier. Christian and Jack were wearing life jackets and floated on their backs. Tim swan toward land as water washed over the boys faces.“Are we almost there? they asked again and again. Yes, Tim told them each time.After 30minutes, they reached the pier.35. Why did the two boys go to the sea? A. To go boat rowing. B. To get back their football. C. To swim in the open water. D. To test the umbrella as a sail.36. What does itin Paragraph 2 refer to? A. The beach. B. The water. C. The boat. D. The wind.37. Why did Tim raise his head regularly? A. To take in enough fresh air. B. To consider turning back or not. C. To check his distance from the boys. D. To ask the boys to take down the umbrella.38. How did the two boys finally reach the pier? A. They were dragged to the pier by Tim. B. They swam to the pier all by themselves. C. They were washed to the pier by the waves. D. They were carried to the pier by Tim on his back.四 、书面表达(本大题共1小题,共30分)要求:1。请描述图画内容,写出图片的寓意并发表自己的看法。 2字数不少于120词。一 、单项填空答案:B考查动词时态。句意为:嗨,Smith先生,你在哪个部门工作?我现在在市场部工作,但是不久后我将在销售部工作。before long意为“不久后”此可知,事情发生在将来,故答案B符合语境。【考点】考察时态【答案】D【解析】句意:我发现这个报告很难懂,因为当我到的时候,它已经开始了。根据句意可知这个报告是在我到达之前就开始看,而句中我到达使用了arrived,而报告是在这之前发生的,所以使用过去完成时。故D正确。解析:考查交际用语。句意为:对不起,我原以为这是个停车场。抱歉,这不是借口。这是罚款单。Thats all right好吧;I dont believe you我不相信你的话;How dare you say so你怎么敢这么说;Sorry,that is no excuse抱歉,这不是借口。根据语境可知,D项正确。答案:D【答案】B【解析】考查状语从句。根据句意,如果生意没有好转,她就只得关店铺。unless=ifnot(如果不),故答案选B。答案:A考查代词。句意为:买一个大包还是很明智的,因为最终算下来大包便宜许多。it指上文提到的同类同物;this这个;one同类不同物,表示泛指“一个”;they他们。空白处所填代词应指代上文中的“a large packet”,故答案A正确。二 、完形填空【答案】 16-20 BADBC 21-25 CBACD 26-30 AABDA 31-35 BAAAB三 、阅读理解76【答案】C。【解析】主旨大意题。文章第一段就指出人成功的关键因素不是天才,而是后天的practice。接着文章以一个12岁的女孩的例子来证明成功的关键因素是什么。77【答案】A【解析】细节理解题。由第二段最后一句可以知道答案。quickly understand its inner workings78【答案】B。【解析】推理判断题。根据文中对女孩成长过程的描述特别是,第三段中的Her mind wants to turn conscious, newly learned skills into unconscious. Automatically performed skills. By practising slowly, by breaking skills down into tiny parts and repeating, she forces the brain to internalize a better pattern of performance我们可以断定最佳答
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年4月广东深圳光明区文化广电旅游体育局选聘特聘专干1人模拟试卷及一套完整答案详解
- 2025年中国检验认证集团安徽有限公司招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名校卷)
- 2025安徽无为乡投人力资源有限公司代招聘17人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025广东深圳市服务高质量发展专项招录紧缺专业公务员486人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 2025江苏南京工业大学招聘56人考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 2025四川阿坝州国鑫政通商业管理有限公司面向社会公开招聘员工10人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025华电国际电力股份有限公司天津开发区分公司面向集团公司系统内公开招聘35人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025中远海运博鳌有限公司“启明星”等你来笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025中国石化销售股份有限公司安徽易捷分公司招聘(社会招聘)笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025中国化学工程集团有限公司所属企业招聘笔试题库历年考点版附带答案详解
- 道路运输管理机构人员编制理论研究
- 垃圾发电厂考试题库含答案全套
- 发育生物学实验教案
- 仁爱版九年级英语上册unit2topic1复习课市公开课一等奖省课获奖课件
- 北京市国内旅游合同书
- 公司品牌建设五年规划
- 第二单元 三国两晋南北朝的民族交融与隋唐统一多民族封建国家的发展 知识清单 高中历史统编版(2019)必修中外历史纲要上册
- 居室环境的清洁与消毒
- GB/T 39766-2021人类生物样本库管理规范
- GB/T 2900.50-2008电工术语发电、输电及配电通用术语
- GB/T 2518-2008连续热镀锌钢板及钢带
评论
0/150
提交评论