高中英语 Unit 1 Other countries, other cultures同步练习4 牛津译林版选修9.doc_第1页
高中英语 Unit 1 Other countries, other cultures同步练习4 牛津译林版选修9.doc_第2页
高中英语 Unit 1 Other countries, other cultures同步练习4 牛津译林版选修9.doc_第3页
高中英语 Unit 1 Other countries, other cultures同步练习4 牛津译林版选修9.doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1 other countries, other cultures 一、重点短语1._仅次于2._简称,缩略3._喜欢,喜爱4._为的所在地/家园5._满足于,满意于6._把归因于,归功于7._大多数8._被指控/批评9._配备有装备有10._吸引;呼吁11._参加12._把和区分开来13._追逐,追赶14._尤其,特别15._位于,坐落在16._由组成17._就而言18._碰运气,找出路19._以为基础20._而不是【参考答案】重点短语1. second only to 2. for short 3. be fond of 4. be home to 5. be content to 6. owe to 7.the majority of 8. be accused of 9. be equipped with 10. appeal to 11. participate in 12. distinguish from 13. run after 14. in particular 15. be located in 16. consist of /be made up of 17. as far as is /are concerned ; in terms of 18. seek ones fortune 19. be based on 20. rather than二、词汇联想1.defend v. - _(n.)2.devotion n. -_(v.)3.export v.&n. - _(反)4.patience n. - _ (adj.&n.)5.freezing adj. _(v.) _(过) _(过去分词)6. immigration n.- _(v.)7. settlement n.-_(v.)_(n.人)8. percentage n. - _(n.)9. preference n. - _(v.)10. competitor n._n. _v.【参考答案】词汇联想1. defence 2.devote 3. import 4. patient 5. freeze; froze; frozen 6. settle; settler; 7. immigrate 8. percent 9. prefer 10. competition; compete三、阅读理解 a阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。nearly two million drivers in the uk have had accidents due to “baby on board” signs and childrens toys that affect their view,according to alarming new research.one in 20 motorists says stickers and playtime paraphernalia (装备) are to blame for a collisionequivalent to 1.85 million of britains 37 million drivers.the discovery triggered a warning by a road safety charitybrake to cut down on clutter (杂乱的东西) in the car.deputy chief executive julie townsend said “baby on board” signs are very useful in alerting the emergency services that a child may be involved in case of a crash.“this help can become negative if drivers display signs when their child isnt in the car,” she said.“worse still is the danger that can be caused by drivers influencing their view by cluttering up (塞满) windows with lots of signs.drivers priority should always be getting there safely without putting themselves,young passengers or other road users at risk.”a survey arranged by price comparison website c found that 37 percent of parents have displayed signs and four out of five of them believe they improve safety.but 46 percent admit doing so at all timesregardless of whether or not their child is in the carand 15 percent admit they only have them for their novelty (新奇) value.the poll of 2,000 drivers also found that 46 percent of drivers regard them as a risk and 33 percent say they are lacking in taste.“there are benefits and dangers to baby on board signs.they can offer useful information for medical aid in case of a crash but having too many novelty items displayed could be a safety issue,” said a c spokesman.1what do we learn about the signs on the car from paragraph 1?athey can be dangerous.bthey are useful to avoid accidents.cthey are welcomed by passengers.dthey are forbidden to be used.2what is julie townsends attitude towards the signs?apositive.bnegative.cuninteresting.dobjective.3according to the survey,most of the drivers who use the signs think that the signs_.acan improve safety bare unnecessaryccan make drivers cleardcan kill time4what is the purpose of this text?ato solve a problem.bto describe a threat to traffic safety.cto tell an interesting story.dto persuade drivers to drive safely.【参考答案】阅读理解语篇解读:本文主要介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实。1解析:推理判断题。从文章第一段介绍的英国有将近200万名司机曾因车贴和儿童玩具发生过交通事故,到车贴和玩具会模糊司机的视线并且在每20位驾驶人员中就有一位表示车贴和娱乐设备会导致发生交通事故以及brake提醒大家清理车里杂乱的物品可推知,它们可能是危险的。答案:a2解析:态度判断题。根据第二段中的“baby on board signs are.isnt in the car”以及“worse.or other road users at risk.”可知,julie townsend对车贴积极的一面以及消极的一面都做了客观的描述,由此可推知她的态度是客观的。答案:d3解析:细节理解题。根据第三段中的“four out of five of them believe they improve safety”可知,大多数司机认为这能使行驶更安全。答案:a4解析:写作意图题。本文介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实,其目的就是告诉人们当前存在的一个交通安全隐患。答案:b。 b阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 (2013吉林省长春市高中毕业班第一次调研测试)when was the last time you did something really fun with one of your parentsjust the two of you?parents who take their young children to music,swimming and art classes often stop arranging such activities once their kids are older and in school all day.but it doesnt have to be that way.doing something enjoyable with your kids just might make you look at each other in a whole new way,especially if you do it through a class or an event.when parent and child become students together,it puts them on the same level,at least for a while.“i really like parents to come to class with their kidsthey start sharing things and talking about what theyre doing and what they like,” said art teacher pyper dixon.however,finding something new in common is a big choice for them,especially when kids get involved in sports and other afterschool activities.but its possible to learn a new skill or hobby together.thats certainly true of lauren,11,from silver spring,who is in dixons class with her father,dennis.“i was just going to drop her off,” dennis said,“but dixon persuaded me to stay.”now lauren gets to nag her father about doing his art homework.“he always leaves it to the last minute,” she said.“but then hell turn around to do amazing drawings,” she added.“we have different styles of drawing,so its interesting to talk it over with him.”without the saturday morning art class,dennis said,he would be reading the paper,and lauren would be on her own in her room or on the computer.but they talk more now.“i cant think of an experience where you communicate with your kid so closely,” he said.1the author raises the question at the beginning to_.aexpect an answer bcriticize some parentscintroduce the topicdsupport his argument2what does dixon think is the benefit of parent and child studying art together?athey will become equal.bthey will communicate more.cthe child will learn art much better.dthe parent will learn something new.3the underlined word “nag” in the text probably means_.a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论