高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section II Learning about Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第1页
高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section II Learning about Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第2页
高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section II Learning about Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第3页
高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section II Learning about Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第4页
高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section II Learning about Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【开学-随堂精练】unit 4 earthquakessection ii learning about language.单词拼写1the f_ girl was speechless after she saw the terrible scene.2the bridge was badly d_ by the flood.3. the boiling kettle(水壶) was giving off s_.4the workers are d_ a well in the desert.5the park is beautiful, e_in spring.答案:1frightened2.damaged3.steam4.digging5.especially.用适当的关系代词填空1the building _ wall is white is my uncles house.2i know the boy _ you are looking for.3will you please lend me the very book _ you bought yesterday?4the student _ the teacher praised at the class meeting is our monitor.5i found some photos of interesting places _ were not far away from our city.6the girl _ leg was broken in the earthquake was taken to hospital.7we dont know the number of people _ lost their homes in the disaster.8do you have anything _ you dont understand?9the first museum _ he visited in china was the history museum.10who _ you have ever seen can do it better?答案:1whose2.(who/that/whom)3.(that)4.(who/whom/that)5.which/that6.whose7.who/that8.(that)9.(that)10.that.单项填空1dont use harsh soap to wash your face. it will _ your skin.adestroybdamagecruin dinjure解析:句意为:不要使用刺激性的肥皂洗脸,它会损坏你的皮肤。destroy一般指不可修复的毁坏;damage用于程度较轻的“损坏”;ruin指程度较重,一般不可修复的“损坏”;injure指“使受伤”,故此句只能选b项。答案:b2the_film_the girl.afrightening; frightened bfrightened; frighteningcfrightening; frightening dfrightened; frightened解析:frightening adj. 意为“令人害怕的”;frighten vt. 意为“使害怕”。答案:a3he told us the stories and the writers _ interested him.athat bwhichcwhat dwho解析:考查定语从句。先行词既有人又有物时,用that不用which。who和what 不能引导定语从句。答案:a4who is the woman _ talked with you just now?awhose bwhomcthat dwhich解析:考查定语从句。在以 who, which 引导的疑问句中,关系词用 that。答案:c5do you know the boy _ father died in the fire?awho bwhichcwhose dwhom解析:考查定语从句。在定语从句中不缺主语或宾语,故排除a、b、d三项;whose 代指 the boys,在从句中作定语。答案:c6ill show you a store _ you may buy all _ you need.awhere; which bin which; thatcwhich; that dthat; that解析:考查定语从句。由第二个空前先行词为 all,只能用 that 引导,故排除a项。由句子结构可以看出,从句缺少状语,应在 which 前加介词 in。故选b。答案:b7i dont like stories _ have unhappy endings.athat btheycwhose dwho解析:考查定语从句。关系词在从句中作主语用 that 或 which。答案:a8i didnt believe them at first but in fact everything _ was true.athat they said bwhat they saidcwhich they said dthat said解析:考查定语从句。分析句子结构可知,everything 应接定语从句,what 不能引导定语从句,故排除b;d项中成分不全。不定代词作先行词,用 that 引导定语从句。答案:a9those _ want to see the film please write down your names here.athem bwhatcwhom dwho解析:考查定语从句。先行词为 those,代表“人”,且从句中缺主语,应用 who。答案:d10mr. smith is the only one of those foreigners who _ in china.awork bis workingcare working dhad working解析:本句中先行词为 one,前有 the only 修饰,此时定语从句中谓语动词用单数形式。答案:b11do you remember the place _ we visited last year?athat bwherecwhen din which解析:考查定语从句。先行词 the place 在定语从句中作 visit 的宾语,用关系代词 that 或 which。答案:a12last year, i together with my parents went and visited tokyo, _ is the capital of japan.awhere bthatcwhich dwhat解析:考查定语从句。在非限制性定语从句中不用 that,且关系词不可省略。答案:c.阅读理解aearthquakes are something that people fear. there are some places that have few or no earthquakes. most places in the world, however, have them regularly(有规律的). countries that have a lot of earthquakes are usually quite mountainous(多山的)the most talked about earthquake in the united states was in san francisco in 1906. over 700 people died in it. the strongest one in north america was in 1964. it happened in alaska.strong earthquakes are not always the ones that kill the most people. in 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded was felt in portugal. around 2 000 people died.in 1923, a very strong earthquake hit the tokyo, yokohama area of japan. a hundred and forty thousand people died. most of them died in fires which followed the earthquake.one of the worst earthquakes ever was in china in 1976. it killed a large number of people. the worst earthquake ever reported was also in china, in which 400 000 people were killed or injured. this earthquake happened in 1556.earthquakes worry people a lot. the reason is that we often do not know when they are coming. people can not prepare for them.1we can infer from the passage that _.apeople are not afraid of earthquakesbonly strong earthquakes kill a large number of peopleca large number of earthquakes often happen next to mountainsdearthquakes happen only in a few places along the coast2when and where was the worst earthquake ever reported?a1964; alaska.b1556; china.c1923; japan.d1976; china.3according to the passage, which of the following is not true?athe stronger the earthquake is, the more people are killed.bearthquakes often come unexpectedly(出乎意料地)cearthquakes can cause fires.dpeople still dont know how to tell when an earthquake will come.4what may be talked about in the seventh paragraph?ahow do earthquakes worry people?bwhat will people do to prepare for earthquakes?chow can we save people when earthquakes happen?dhow do earthquakes happen?答案及解析:1解析:推理判断题。根据文章第一句判断a项错误;从文章有关地震所致伤亡情况的叙述来看,b项错误;根据第一段 countries that have a lot of earthquake are usually quite mountainous可知答案。答案:c2解析:细节理解题。根据倒数第二段内容可知答案。答案:b3解析:正误判断题。根据 strong earthquakes are not always the ones that kill the most people可知a项错误。答案:a4解析:推理判断题。根据文中最后一段可知,人们担心地震,因为人们不知道地震何时发生,也无法做些准备工作。由此判断接下来作者可能要谈人们要做哪些准备工作。答案:bban earthquake can often cause damage. and although not all earthquakes are severe, they help people to be aware of(知道) the proper way to prepare for such an event. your level of preparation can directly affect your chance of survival.if you are outdoors, find an open area free of trees and tall buildings. if you are driving when an earthquake hits, slow down and stop in a clear place and stay in your car. do not park near buildings or under bridges.know that if you are indoors, you must protect yourself from falling objects by finding a safe place in your home and protecting your body as much as possible. if you are in bed when the shaking starts, cover your head with a pillow. also, you should secure(拴牢) all possible objects to a wall, paying special attention to tall furniture. this will reduce the chance of the objects falling on top of someone and causing injury. a good way to protect yourself from possible falling debris(瓦砾) during an earthquake is to hide under something. this most often means a heavy table or desk which is large enough. it is important for you to know these areas before an earthquake. make sure that all the family members know the best place to hide themselves in each area of the house.if you live in the place where earthquakes are possible, make sure you have ways to tell your family members your condition. all family members and friends should know how to get in touch with you after an earthquake. this will stop many people worrying about you and trying to get through to you after such a disaster. it is especially important for families with young children to practice what to do in an earthquake. make sure your family has a plan of action, and decide a meeting place to go. in an earthquake which causes great damage, it is important to have items on hand, water, food, medicine, a flashlight and so on. it is also wise to be prepared by taking a first aid class to learn something useful for a possible disaster.5whats the main idea of the passage?ahow to take action to reduce the damage to the building in an earthquake.bthe proper ways of earthquake preparation which affects your chance of survival.ctake a first aid class.dhow to escape from an earthquake?6which is the correct meaning of the sentence “not all earthquakes are severe?”aall earthquakes are not serious.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论