



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
专题十八意图态度题a(2014福州毕业班质检)with 10,600 bicycles in circulation,paris city officials are hoping the program will provide people with more environmentally friendly transportation.it seems both parisians and tourists are taking advantage of the program.since its launch a little over two weeks ago,vlib has already seen almost half a million rentals.and,with the addition of 10,000 more bikes and 700 more stations in the next 12 months,city officials expect at least 200,000 regular users by year end.parisian olivier bioret has already gone for a spin on one of vlibs vehicles and plans to make use of them more often.“its a real pleasurewhen,like me,you dont have space enough in your flat to have your own biketo be able to discover,to cross paris and not have to take the subway,”he said.as a socialist and longtime green activist,mayor bertrand delanoe regards vlib as just a part of his plan to reduce car traffic and,thus,lower pollution by 2020.apart from its environmental benefits,vlib is also being praised as a way of collecting money for the city,for all the money from rentals goes to the city government.paris is not alone in its attempt to profit from the power of the bicycles.across the globe,cities such as barcelona,which stated its bike-share program in march with 1,500 vehicles and 100 stations,and new york,which launched a five-day trial program last month,are using bicycles as a way to cut back on both traffic and pollution.however,it remains to be seen whether peoples acceptance of these programs is simply a passing fashion or whether this movement has the power to take root and transform the face of public transportation around the world.1.the real purpose of vlib is .a.to help people save money and spaceb.to make some money for the city governmentc.to provide convenience to both parisians and touristsd.to reduce traffic and pollution in the city2.which of the following is true according to the passage?a.there will be 700 stations in one years time.b.there will be over 20,000 bikes in use in a year.c.in the first two weeks there were nearly a million rentals.d.there will be 200,000 regular rentals each day by year end.3.we can know from the passage that .a.other cities also have such programsb.parisians can use the bicycles for freec.paris sets an example to many other citiesd.paris is the first city to start such a program4.as to the future of the program,the author is .a.criticalb.optimisticc.uncertaind.negativeb(2014厦门质检) it was a saturday morning,a day i believed would end in victory.for weeks,i had been preparing for the match at the county fairgrounds,sponsored(赞助)by our local riding club.my horse,tonka,and i could run faster than any other kid in the county,and i hoped to bring home a blue ribbon.my mother usually drove me to the riding events,but on this day,my father planned to drop us off at the fairgrounds with the horse trailer(拖车).although we never discussed it,my fathers struggle with alcoholism had become the silent center of our family life.my mother was paralyzed with fear and indecision.her salary as a part-time nurse couldnt possibly support four children.no one talked about alcoholism in those days,and it was my familys secret.we climbed on the trailer and my father pulled out of our driveway and headed toward the fairgrounds,picking up speed once we hit the main road.it wasnt until we felt a big bump that i realized the trailer was out of control.the dream of my riding winner disappeared.tonka lay on the floor,completely still.no words were possible.i knew he was dead.suddenly a man appeared.“are you all right?”he asked.“yes,”i answered,although i knew that nothing was all right.“sit here on the grass,”he said.he bent down to look into the trailer.tonka remained still.he touched tonka and then turned to face me.“he is going to be ok.he has just been knocked unconscious.” he rubbed tonkas cheeks and gently pulled his ears.tonka rose to his feet.our father was talking to a police officer.he was upset and in pain and took little notice of me.i looked back;the man was gone.i never forgot him.he gave me strength and a sense of hope in a dark and frightening moment.1.the writer went to the fairgrounds because he wanted to .a.take part in a horse-racingb.buy mum a blue ribbonc.join the local riding clubd.train his horse there 2.we can learn from the third paragraph that .a.the family kept silent at home b.the family lived a secret lifec.father was addicted to alcohold.mum was physically disabled3.what does “he” in the fourth paragraph refer to?a.father.b.the stranger.c.the horse.d.the winner.4.what does the author want to tell the readers through the story?a.once formed,bad habits are difficult to break.b.unexpected kindness is a light that shines in the darkness.c.however mean your life is,meet it and live it.d.family is a place of encouragement,a safe harbor in the storms.c(2014沈阳质检二)american english is full of colorful expressions.one such expression is to touch all bases.it comes from the sport of baseball.there are four bases in baseballfirst,second,third and home plate.together,the bases form a diamond shape.when a baseball player hits the ball,he must run to each basein orderand touch it with his foot.it is the only way to score a point.if the player hits the ball and fails to touch all the bases,the point will not be counted.the importance of touching all the bases was shown at the start of the 1974 baseball season.hank aaron was a player with the atlanta braves team.he was seeking the record for hitting the most home runs.a home run is a ball that is hit over the ball.aaron needed just one home run to equal the record held by babe ruth,the greatest hitter in baseball history.aaron got that home run the very first time he had a chance to hit the ball.he sent the ball over the wall that surrounded the playing field.that gave him 714 home runsthe same as babe ruth.after that day,baseball fans held their breath every time it was hank aarons turn to hit.when would he hit home run number 715?the wait was not long.in the second week of the season,aaron again hit the ball over the wall.he had beaten babe ruths record.but first,he had to run around the four bases.the other players on his team watched carefully to make sure he touched each one.if he did not,the home run would not have counted.there would have no new record.so,to touch all bases means to do what is necessary to complete an activity.the expression is used in business and politics.no business deal or political campaign is really complete until you discuss all the issues involved.or,as it is said,until you touch all bases.a professional diplomat in reporting on negotiations with diplomats from different countries may say they“touched all bases”during many hours of talks.this means they explored all issues involved in the situation.1.which of the following the player will score in a baseball game?a.one who runs to the fourth base directly.b.one who hits the ball and runs to each base in order.c.one who hits the ball and fails to touch all the bases.d.one who hits the ball over the wall that surrounds the playing field.2.why did baseball fans pay so much attention to hank aaron?a.because he was the greatest hitter in baseball history.b.because he touched all the bases.c.because the team he was playing for was famous.d.because they wanted to know when he would set a new record.3.which example can best explain the meaning of “to touch all bases”?a.politicians talk about some hot issues of the campaign.b.a student reviews several difficult points for the exam.c.a reporter gives readers a complete picture of an event.d.some businessmen discuss the important problems in the deal.4.whats the purpose of this passage?a.to introduce an expression.b.to explain baseball rules.c.to describe a baseball game.d.to tell the story of a baseball player.#a【语篇导读】这是一篇说明文。在巴黎,政府提供了很多的自行车给人们带去便利,更重要的是此举减轻了交通压力,也更环保。1.d细节理解题。根据第五段中的“mayor bertrand delanoe regards vlib as just a part of his plan to reduce car traffic and,thus,lower pollution by 2020”可知,d项正确。2.b细节理解题。根据文章第一段中的“with 10,600 bicycles in circulation”和第二段最后一句中的“and,with the addition of 10,000 more bikes”可知,b项正确。根据第二段最后一句中的“and 700 more stations in the next 12 months”可知,a项错误;根据第二段第二句“since its launch a little over two weeks ago,vlib has already seen almost half a million rentals.”可知,c项错误;根据第二段最后一句中的city officials expect at least 200,000 regular users by year end可知,d项错误。3.a细节理解题。根据倒数第二段中的“across the globe,cities such as barcelona,which stated its bike-share program in march”可知,其他城市也有此计划。故选a项。4.c意图态度题。根据最后一段“however,it remains to be seen whether peoples acceptance of these programs is simply
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 几何向量基础知识及实际应用案例
- 小学数学思维训练与创新题汇编
- 上海市高中化学竞赛试题解析
- 大数据在财务管理中的应用-洞察及研究
- 南京市八年级英语期中考试题及详解
- 物理治疗在老年人康复中的应用-洞察及研究
- 大数据在CRM中的应用与挑战-洞察及研究
- 移动城市应急响应系统-洞察及研究
- 中小学教师教学技能提升课程
- 光诱导自组装及其应用-洞察及研究
- 考古调查勘探辅助工程方案投标文件(技术方案)
- 物业服务提升方案模板
- 建筑幕墙知识培训课件
- 不同茶叶的冲泡方法
- 人教版高中地理必修第一册第一章宇宙中的地球第一节地球的宇宙环境练习含答案
- 星地激光通信技术-洞察分析
- 信息科技风险安全
- 中建幕墙工程安全专项施工方案
- 诊所中药饮片清单汇编
- 《室外管网工程施工》课件
- 餐饮外卖窗口改造方案
评论
0/150
提交评论