湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(2).doc_第1页
湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(2).doc_第2页
湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(2).doc_第3页
湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(2).doc_第4页
湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北省武汉市2016高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(2)阅读理解-。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。many people believe henry ford invented the automobile (汽车)but henry ford did not start to build his first car until 1896.that was eleven years after two germans developed the worlds first automobile.many people believe henry ford invented the production line that moved a cars parts to the worker,instead of making the worker move to the parts.that is not true,either.many factory owners used methods of this kind before ford.what henry ford did was to use other peoples ideas and make them better.and he made the whole factory a moving production line.in the early days of the automobile,almost every car maker raced his cars.it was the best way of gaining public notice.henry ford decided to build a racing car.fords most famous race was his first one.it was also the last race in which he drove the car himself.the race was in 1901,at a field near detroit.all of the most famous cars had entered, but only two were left:the winton and fords.the winton was famous for its speed.most people thought the race was over before it began. the winton took an early lead.but halfway through the race, it began to lose power.ford started to gain.and near the end of the race, he took the lead.ford won the race and defeated the winton.his name appeared in newspapers and he became wellknown all over the united states.within weeks of the race, henry ford formed a new automobile company.in 1903, a doctor in detroit bought the first car from the company.that_sale was the beginning of henry fords dream.ford said: “i will build a motor car for the great mass of people.it will be large enough for the family, but small enough for one person to operate and care for.it will be built of the best materials.it will be built by the best men to be employed.and it will be built with the simplest plans that modern engineering can produce.it will be so low in price that no man making good money will be unable to own one.”the model t was a car of that kind.it only cost $850.it was a simple machine that drivers could depend on.doctors bought the model tso did farmers.even criminals. they considered it the fastest and surest form of transportation.americans loved the model tthey wrote stories and songs about it.thousands of model ts were built in the first few years.本文记叙了亨利福特充分利用别人的想法,生产出了自己的汽车,形成了自己的生产流水线。通过赛车比赛,使公众关注到自己的汽车,然后建立了自己的汽车公司,为所有的普通顾客生产汽车。1what do we know about henry ford from paragraph 1?ahe made good use of ideas from others.bhe produced the first car in the world.che knew how to improve auto parts.dhe invented the production line.答案:a。细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话可知:福特所做的就是利用别人的想法,然后更好地利用。2why did henry ford take part in the 1901 car race?ato show off his driving skills.bto draw public attention.cto learn about new technology.dto raise money for his new company.答案:b。细节理解题。根据短文第二段可知,开始时,每个汽车制造者都开赛车,并且这是引人注意的最好方法。因此他制造自己的赛车,进行比赛,目的是引人注意。3“that sale” in paragraph 4 refers to_.athe selling of ford cars at reduced pricesbthe sale of model t to the mass of peoplecthe selling of a car to a detroit doctordthe sales target for the ford company答案:c。词义猜测题。由上一句话“in 1903, a doctor in detroit bought the first car from the company”可知,that sale指代的是医生买车这件事。4what was henry fords dream according to the text?aproducing cars for average customers.bbuilding racing cars of simple design.cdesigning more car models.dstarting more companies.答案:a。细节理解题。由短文倒数第二段及最后一段可知,他造的车价格低,能挣钱的人都能买得起他的车,医生,农民甚至罪犯都买他的车。由此可知他的梦想就是为普通老百姓造车。阅读理解。so you want to draw money from a bank? do it yourself. want to fix a broadband internet connection? do it yourself. need a boarding card for your flight? do it yourself. in theory, companies can save money by replacing human workers with automated self-service systems, while customers gain more choices and control and get quicker service. there is even talk of self-service doing for the service department what mass production did for factories, by enabling the delivery of services cheaply and on a massive scale. surely the expansion of self-service into more and more areas is to be welcomed?not necessarily. when it is done well, self-service can do good to both companies and customers. but when done badlywho has not found themselves trapped in a series of endless touchtone menus? in areas where self-service is only just started, this is less of a problem: angry customers can after all, always take their business elsewhere. but if every bank were to prefer self-service systems, customers would no longer be able to express their discount by voting with their feet. as a result, some banks, for example, already promise that their telephone-banking services always offer the choice of talking to a human operator. but in return for human service, many companies will simply charge more.another disagreement to self-service is that while it saves companies money, it does not always save their customers time. in the best cases, it does, of course: checking yourself in at the airport can be quicker than queuing or making a phone call. but as more and more tasks are on to customers, they may start to hope for the days of old-fashioned service.all of this suggests that there are limits to how far self-service can be taken. companies that go too far down the self-service route or to do it incorrectly are likely to find themselves being punished. instead, a balance between self-service and traditional forms of service is necessary.1from this passage, we can see that the writer the use of self-service technology.a. dislikesb. supportsc. thinks highly ofd. makes carefully judgment on 答案解析:答案为d。本题考查作者的观点态度。结合第一段和最后一段可知,作者认为自助服务有优点也有缺点,故答案为d,作者对自助服务的评价非常小心。2what advantages does the self-service technology certainly bring?a. cutting the cost for the companies.b. saving money for customers.c. offering customers extra money. d. defeating the traditional forms of service. 答案解析:答案为a。本题为细节题。由文章第一段 “in theory, companies can save money by replacing human workers with automated self-service systems, while customers gain more choices and control and get quicker service.” 可知,a选项正确,b、c错误。d选项未提及。3what does the writer mean by saying “customers would no longer be able to express their discount by voting with their feet”?a. customers would be so angry that they kick and damage the machine providing self-service.b. customers would not be able to express their anger at the banks service by leaving therec. customers would try their best to persuade the bank to stop self-service.d. customers would elect some leaders to have a talk with the bank. 答案解析:答案为b。本题为句意理解题。本句话出现在第二段的第五句话中,如果每个银行将选择自助服务系统,客户会怎样?结合下文给的例证可知,结果是银行只能提供客户人工操作的选择,故可推断如果客户只能选择自助服务系统,一旦它出现故障,客户即使离开银行也将无法表达对银行服务的愤怒。故答案为b。4which of the following statements does the writer agree to? a. banks should supply self-service and traditional forms of service as well.b. self-service in banks has so many week points and should be stopped.c. self-service can bring about many conveniences and should be supported.d. banks dont consider customers needs in their business.答案解析:答案为a。本题考查作者的观点态度。本题与第一题类似,结合前面几题的分析,作者认为自助服务可以给银行和客户带来好处,但是自助服务也有不足之处。又由最后一段最后一句话 “instead, a balance between self-service and traditional forms of service is necessary.” 可知,作者认为自助服务与传统形式的服务保持平衡是必要的,故答案为a。阅读理解。anybody who can speak one language has the gift to learn another. add a linguaphone course, and that possibility can become a reality quickly and easily. study as little as half an hour a day and in twelve weeks you could be talking confidently in the language of your choice.linguaphone will provide you with everything you need to learn at your own pace, where and when you choose. and, although you arent in a classroom, you certainly wont be left all alone . our free advisory service and sort out any problem by post or phone.you can listen to your course on any cassette player. but just in case you want to study on the move or without interrupting anyone, you can also receive a linguaphone personal stereo cassette player completely free.the linguaphone cassette and information pack gives details(细节)of this offer , explains how linguaphone will work for you, and tells you how you can try a course without risking a penny , with our 14-day money-back guarantee(保证).why not find out how you can become one of those “gifted” people who can speak another language? to receive your cassette and information pack, return the coupon below or call us today. personal callers welcome at: the linguaphone language centre at 124-126 brompton road, knightsbridge , london sw3. afrikaans norgewlan tick the language you want to speak polish hindi portuguese icelandic russian danish indonesian serbo-croat dutch irish spanish english italian finnish japanese swedish french korean thai german malay welshgreek(modern)americanenglishhebrewmodernsimply tick the language you would like to learn . then cut out this coupon and post it today . remember-you dont need a stamp . st 156arabic(modern)chinese(mandarin)spanish(latin american)mr/mrs/miss/msaddresspostcode telno.post today to linguaphone , freepost , london wie6jj no stamp required .linguaphonejust listen and see how easy it is .1according to the ad , we can infer that .a. people can speak a second language by learning a 12-week linguaphone course b. linguaphone will give free courses to second language learners c. second language learners are to attend courses at linguaphone language centre d. second language learners can teach themselves by using linguaphone materials 答案解析:答案为d。本题为细节推理题。由第二段 “linguaphone will provide you with everything you need to learn at your own pace, where and when you choose. and, although you arent in a classroom, you certainly wont be left all alone .” 可知,linguaphone课程可以让学习者根据自己的节奏、时间和地点学习,哪怕不是在教室,也不会是独自一人。故可以推断该课程可以让学习者自学,并不是到linguaphone课程中心去学习。故c错误,d正确。 尽管第一段最后一句话 “study as little as half an hour a day and in twelve weeks you could be talking confidently in the language of your choice.” 提到,该课程让学习者12周内可以自信地讲学习的语言,但这毕竟是做广告,广告词不免有夸大的成分,可见a 并不能作为合理的推断。广告以销售产品为目的,不会免费。故答案b错误。2before a learner wants to take a linguaphone course , he has to .a. write to the linguaphone centre first b. fill out a coupon and post it to linguaphone c. pay for a cassette player d. know the details of the information pack 答案解析: 答案为b。本题为细节题。由文章第三段 “you can also receive a linguaphone personal stereo cassette player completely free.”和最后一段最后一句话 “to receive your cassette and information pack, return the coupon below or call us today.” 可知,该课程免费赠送linguaphone personal stereo cassette player,如果需要,学习者需填写下面的coupon 并将其归还或者打电话。故答案为b。3what guarantee does linguaphone give ?a. learners can master another language in 14 days.b. learners can have a free trial learning for 14 days.c. learners can keep the linguaphone pack for 14 days.d. learners can get back their money after 14 days of learning.答案解析:答案为b。本题为细节题。由文章倒数第二段 “and tells you how you can try a course without risking a penny , with our 14-day money-back guarantee.” 可知,该课程可以让学习者免费体验14天。故答案为b,4the purpose of the ad is to .a. offer linguaphone cassettes to learners b. offer linguaphone courses free c. give details of their guarantees d. introduce and sell linguaphone products 答案解析:答案为d。本题为推理题。全文都是在为linguaphone课程做广告,故答案为d。完形填空。i believe that i always have a choice, no matter what im doing and what is happening.i used to write my books, typing on a keyboard, _1_ now i can no longer _2_ my hands. in 2008, i was diagnosed (诊断出) with als, a (n)_3_ disease, which would weaken and finally _4_ every important muscle in my body. thats to say i would _5_ be unable to move, to speak and finally to _6_. only largely depending upon others could i live. i was lost and felt everything around me became dull.i was _7_ to give up writing completely and remained _8_ all day long. in the _9_, some of my friends and relatives came to _10_ me. however it wasnt long before i became _11_ again, wondering about the meaning of life. sometimes i came up with the _12_ that id better end my life because i couldnt _13_ the complex (复杂的)expressions on my familys faces. i came to become depressed, doubtful and _14_. then one day as i was wheeling myself along a nearby street, i found an old guy in dirty clothes with no legs or arms _15_ in the street. i was shocked and woke up at once. i was more _16_ than him. i have thousands of _17_ to live on. when he came to me begging, i was so inspired and offered all that was in my purse. from then on i _18_ to go through the process of learning to use voice recognition software. old woman as i was, _19_ i wrote more now than ever.every day now i have a _20_ on not only whether i will live, but how i will live. i can choose to see als as nothing more than a death sentence, or i can choose to see it as an invitationan opportunity to learn who i really am.1a.and bsocbut duntil答案:c上下文理解。这里是转折关系。2a.lift bcontrolcremove dwash答案:b语境逻辑。过去能用手在键盘上录入,但现在控制不了自己的手了。a答案意思是“抬、举”;c答案意思是“移开”;d答案意思是“清洗”。不符合上下文逻辑。3a.curable bunknownccommon dterrible答案:d上下文理解。若选a,后文里并没有治愈作者的病,若选b,既然不知名的疾病,怎么会知道它的特点呢?故排除。根据后文对前空的描述,可以推断这是一种非常令人恐怖的疾病。 4a.destroy bswallowcdigest dremove答案:a逻辑推理。根据前句的内容“which would weaken”可以推断这种病的危害是一个渐进的过

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论