湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(8).doc_第1页
湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(8).doc_第2页
湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(8).doc_第3页
湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(8).doc_第4页
湖北省武汉市高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(8).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北省武汉市2016高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(8)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。exploit your parking spacean unused parking space or garage can make money. if you live near a city center or an airport, you could make anything up to 200 or 300 a week. put an advertisement(广告)for free on letpark or atmyhousepark.rent(出租)a roomspare room? not only will a lodger(房客)earn you an income, but also, thanks to the governmentbacked “rent a room” program, you wont have to pay any tax on the first 4,500 you make per year. try advertising your room on roomspare or roommateeasy.make money during special eventsdont want a fulltime lodger? then rent on a shortterm basis. if you live in the capital, renting a room out during the olympics or other big events could bring in money. grashpadder can advertise your space. live on set renting your home out as a “film set” could earn you hundreds of pounds a day, depending on the film production company and how long your home is needed. a quick search on the internet will bring up dozens of online companies that allow you to register your home for freebut you will be charged if your home gets picked. use your roofyou need the right kind of roof, but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment(around14,000), and let you use the energy produced for nothing. in return, they get paid for unused energy fed back into the national grid. however, you have to sign a 25year agreement with the supplier, which could prevent you from changing the roof.如果你拥有自己的多余的房子,房间或停车场,如果你按照作者告诉你的上述做法去做,会轻松地挣到大钱。1if you earn 5,000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be based on _.a300 b500c4,500 d5,000答案:b。数字计算题。根据第二个段落的信息句“.wont have to pay any tax for the first 4,500”,可以明确:所挣得的4500磅是不用缴税的,即:需要缴税的是多于这个数字的钱,本题中,该是500磅需要缴税。2where can you put an advertisement to rent out a room during a big event?aon letpark. bon roomspare.con grashpadder. don roommateeasy.答案:c。细节判断题。 根据第三个段落的最后一句话可以找到明确的答案,即选项c是正确的。3if you want to use energy free, you have to _.asign an agreement with the governmentbpay around 14,000 for the equipmentcsell the roof to some energy companiesdkeep the roof unchanged within 25 years答案:d。推理判断题。在最后一段中的最后一句话里含有本答案的信息: “25year agreement”以及“prevent you from changing your roof”都可以断定选项d的说法是符合原文的。4for whom is the text most probably written?alodgers. b. advertisers.chouse owners. donline companies.答案:c。推理判断题。从每个段落都可以确定:这是个能够对外出租停车位,房间,房顶等的人,即:是个house owner,选项c是正确的。阅读理解listen carefully, working people, we would like to tell you something that could save your precious time and money! best of all, it is free!its “no”.what do you ask? well say it again: “no”.sweet and simple “no”.say “no” at your office and see how quickly that pile of work on your desk disappears.“saying no to others means you are saying yes to yourself, ” said leslie charles, a professional speaker from east lansing, michigan.“time is precious. people are spending money buying time. and yet we are willing to give up our time because we cant say no.” susie watson, a famous writer, said people who always say “yes” need to say “no” without guilt(内疚)or fear of punishment. “i would rather have someone give me a loving no than an obligated(强制的) yes, ” she said. susie watson says she feels “no” obligation to give an explanation when she says “no” either socially or professionally. does she feel guilty about it? “not at all, ” said watson, who is director of advertising and public relations at timex corp in middlebury, conneticut. “most people are afraid of saying no my advice is to say yes only if you dont mean no.” watson said “no” is the most effective weapon against wasting time. “every year there are more demands on your time other people are happy to use up your time, ” watson said. time saving appears to be “nos” greatest friend.“no” can be your new friend, a powerful tool to take back your life. “no” may even take you further in the business world than “yes”.“no” is power and strength. “no” now seems completely correct. “saying no isnt easy. but finally its greatly liberating,” charles said. but, he added, a “no” project needs to be worked on every day because it is hard to change long-term habit.but, he also warns: “dont go to extremes. dont find yourself saying no to everything. in return you should learn to hear no.”1. the sentence “saying yes to yourself” means _.a. you can have more time to play with othersb. you neednt care about others feeling if you are happyc. you are selfish and treat others rudelyd. you can deal with your business as you have planned 答案解析:答案为d。本题为细节推理题。由第五、六段可知,对别人说 “不”就是对自己说 “是”,当在办公室说 “不”的时候,你可以看到你桌上的文件很快就完成了。故答案为d。2. when you say “no” to others you should say it in a _.a. secret wayb. polite wayc. proud way d. guilty way 答案解析:答案为b。本题为细节推理题。由第八段 “i would rather have someone give me a loving no ”的 “loving” 可以推断,答案为b。3. in watsons opinion, people can save much time on condition that _.a. they say “no” at a suitable timeb. they say “no” as much as possiblec. they are afraid of saying “no” d. they make others angry at them 答案解析:答案为a. 本题为推理题。结合倒数第五段的内容和该段的最后一句话 “my advice is to say yes only if you dont mean no.” 可知,watson的总结性意见是如果你不打算对别人说 “不”,那就说 “是”。故可以推断,说 “不”要在合适的时间。故答案为a。4. if a person says “no” to everything, the result he or she receive may be that he or she _.a. enjoys a wonderful lifeb. makes a lot of moneyc. faces difficulty in lifed. forgets to say “yes” in the end答案解析:答案为c。本题为推理题。由最后一段 charles 所讲的 “dont go to extremes. dont find yourself saying no to everything”可知,他认为不能凡事都说 “不”,不能走极端。故可以推断,如果凡事说 “不”,生活就会遇到麻烦。阅读理解。on may 23, 1989, stefania follini came out from a cave at carlsbad, new mexico. she hadnt seen the sun for eighteen and a half weeks. stefania was in a research program, and the scientists in the program were studying body rhythms (节奏).in this experiment stefania had spent 130 days in a cave, 30 feet in depth. during her time in the cave, stefania had been completely alone except for two white mice. her living place had been very comfortable, but there had been nothing to fell her the time. shed had no clock or watches, no television or radio. there had been no natural light and the temperature had always been kept at 21. the results were very interesting. stefania had been in the cave for over four months, but she thought she had been there for only two. her body clock had changed. she hadnt kept to a 24-hour day. she had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours. she had eaten fewer meals and had lost 17lbs in weight as a result! she had also become rather depressed (抑郁). how had she spent her time in the cave? as part of the experiment shed done some physical and mental tests. shed recorded her daily activities and the results of the tests on a computer. this computer had been specially programmed for the project. whenever she was free, shed played cards, read books and listened to music. shed also learned french from tapes. the experiment showed that our body clocks are affected by light and temperature, for example, the pattern of day and night makes us wake up and go to sleep. however, people are affected in different ways. some people wake up naturally at 5:00 am, but others dont start to wake up till 9:00 or 10;00 am. this affects the whole daily rhythm. as a result, the early risers are at their best in the late morning. the late risers, on the other hand, are tired during the day and only come to life in the afternoon or evening! ( ) 1. stefania stayed in the cave for a long time because_. a. she was asked to do research on mice b. she wanted to experience loneliness c. she was the subject of a study d. she needed to record her life 68. c.细节理解题.根据第一段中 stefania was in a research program 和整段的意思,可以排 除 a,b,d 项. ( ) 2. what is a cause for the change of stefanias body clock? a. eating fewer meals. b. having more hours of sleep c. lacking physical exercise. d. getting no natural light. 69. d.细节理解题.根据第二段中 she hadnt kept to a 24-hour day. she had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours.可知答案. ( ) 3. where does the text probably come from?a. a novel. b. a news story. c. a pet magazine. d. a travel guide 70. b.推理判断题.从全文的内容来看,本文主要报道了一个实验及实验得出的结果,所 以由此判断本文可能来自于新闻报道,a 项小说不可能.因为文章没有小说的特点;c 项不 正确,本文没有涉及宠物问题;d 项不正确,因为本文也没涉及旅游的问题。完形填空。i was on a bus one march evening. the driver didnt_1_to start the bus soon because it was not yet_2_. a middleaged woman got on. tired and sad, she told her story_3_, not to anyone in particular. on her way to the station, half of her_4_was stolen. the other half was hidden under her blouse, so she_5_still had some left. a few minutes later, she stopped crying, but still looked_6_.when all the seats were taken, the driver started the engine. the conductor began to collect fares(车费). when she came to an old man in wornout clothes, he_7_that he had spent all his money when he had accidentally got on a wrong bus and now he was trying to go home. on hearing this, she ordered the old man to_8_the bus. the old man was almost in tears as he_9_her to let him take the bus home. the driver took the conductors side and repeated the conductors_10_.the woman was watching the incident._11_the driver and the conductor raised their voices at the old man, she interfered(干预)“stop_12_him! cant you see hes only trying to get home?”“he doesnt have any money! ” the driver_13_.“well, thats no_14_to throw him off the bus,” she insisted.then she reached inside her blouse, took out her_15_money, and handed it to the conductor. “heres his fare and mine. just stop giving him a_16_time.”all heads turned to the woman. “its only money,” she shrugged.she rode the rest of the way home_17_a happy smile, with the money shed lost earlier_18_.on the road of life, the help of strangers can_19_our loads and lift our spirits. how much sweeter the_20_will be when we make it a little smoother for others!本文主要讲述了作者在乘车期间目睹的一切和自己内心的感触。1a.try bcarecdecide dintend答案:dintend to do.想/欲做。2a.empty bfullccrowded dready 答案:b司机不想开车走的原因是因为车内未坐“满”人。3a.tearfully bseriouslyccarefully dcalmly答案:a因为下文她讲述的遭遇非常不幸,所以她“声泪俱下”。 4a.fare bpossessioncmoney dwealth 答案:c从下文看,是她的“钱”被偷了。5a.strangely bhappily csecretly dfortunately 答

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论