




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(42)阅读理解主旨大意题、标题概括题。 (2015年河北唐山模拟)my 16-year-old son, anton, had gone to the local swimming hole. most of the kids swim there, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so i had no fears for his safety.still, the firefighters first words” you need to come up here to the still water river” made me catch my breath, and his follow-up words gave me relief: “you son is ok.”when i got to the river, i immediately saw the fire truck, ambulance and anton, wrapped with a towel about his shoulders, sitting quietly on a low platform of the fire engine.i hurried over to him. “you ok?” i asked.“yeah,” was all he said. but my eyes begged for an explanation, i didnt get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest.the story was this; a woman was being swept under water. hearing the cries, anton and his friend tyler, without hesitation, swam out to her, and brought her safely to shore.in an age in which the wore “hero” is broadcast with abandon and seemingly applied to anyone who make it through the day, i realized the real thing in my son. the teens are stubborn and self-centred, but that didnt mean they have no desire to do good.still shocked by my sons daring, i drove him home. along the way, i tried to dig out some more information from himbut he had precious little to say. the only words he said were, “whats for supper?”i spent some time alone that evening, thinking about the tragedy that might have been. the next morning, when anton got up, i half expected him to tell me the story. but all he did was toast some bread, pull himself together, and head for the door to start a new day. watching from the window. i was reminded that still water often runs deep.1. why did the mother allow her son to swim there?a. he was an excellent swimmer.b. the water of the river is shallow.c. he was old enough to swimd. the rocks can be of help of theres danger2. the underlined part “who tends to play his cards close to his vest” probably means .a. anton is a boy fond of swimming with other kidsb. anton is unwilling to tell others what he thinksc. anton always has a desire to help othersd. anton seldom changes his mind3. in the mothers eyes, what her son did was a. dangerous but interesting b. meaningful but difficultc. unexpected and courageous d. awful and absurd4. what might be the best title for the passage?a, my son, my hero b. anton, a silent boy c. a good deed d. a proud mother语篇解读 本文主要讲述的是作者的儿子去游泳时救人的故事。在母亲的眼里,她的儿子做的事情意想不到的,并且他很勇敢。1. d 细节理解题。根据most of the kids swim there, and there, and there are plenty of rocks for them to use ad safe harbors, so i had no fears for his safety. 可知选d。2. b 细节理解题。根据but my eyes begged for an explanation, i didnt get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest.可知,划线部分的意思是anton不愿意告诉别人他在想什么。3. c 推理判断题。根据still shocked by my sons daring, i drove him home. 可知,在母亲的眼里,她的儿子做的事情是意想不到的,并且很勇敢。4. a 主旨大意题。这篇文章主要讲述的是作者的儿子救人的故事。社会生活类阅读理解。in 1986,when carlo petrini first coined the term “slow food,” he organized locally in his native italy to preserve the food and wine culture and protest fast food. today, slow food has spread to 132 countries with over 85, 000 members, addressing worldwide issues like farmer equity and environmental_stewardshipthe actions people take to respect the rights of all living things and all environments, to contribute to healthy and livablecommunities.characterized by slow food international as “good, clean, and fair food,” slow food must enrich the eaters life,have no negative impact on human or environmental health,and compensatefairly for food producers work.the average american meal travels about 1,500 miles to its final destination, with producing of food traveling by plane from overseas and other items shipped across the country. however,cost for food travel and heavy processing are not the only problems in the foodindustry that the environment faces. industrial agriculture also has unsustainable practices likeinefficient water use and decreased biodiversity. our ideas in feeding ourselves are exceptional,but at various points our technologies come into conflict with natures ways of doing things. a great many of the health and environmental problems created by our food system owe to our attempts tooversimplify natures complexities, at both the growing and the eating ends of our food chain. “slowing” food, by purchasing locally and sustainably, allows consumers to reduce theimpact of “food miles” and develop a closer relationship with their food producers.“ we need tochange our food system,” said david prior, organizer of slow food nation eatin. “our currentfood system is sick and we need to support farmers and agriculture to ensure that everyone has theright to nutritious food.”1the main idea of the passage can be summarized as_.awhy slow food is so important bthe food and wine culture is rich in italycwhat youre eating always travels a long way dslow food makes the current food system sick 2according to the second paragraph, “environmental stewardship”refers to_.ameasures of environmental protectionsbways to establish healthy and livable communitiescpeoples admiration for all the creatures on the earth dactions to protect the rights of all living things and environment3slow foods characteristic doesnt lie in_.aimproving the quality of eaters lifebproviding a fair pay for food workerscbeing friendly to human and environmental health ddeveloping a loose relationship with food producers4what is david priors attitude towards current food system? asuspicious. bunsatisfied. cindifferent. dsupportive.【要点综述】本文的作者告诉我们,如果想吃得更健康、更营养,那就提倡“慢食物”吧!1a主旨大意题。本文主要探讨“慢食物”的重要性,以及“慢食物”给人们带来的好处,故答案选a项。2d细节理解题。从第二段中的“environmental stewardshipthe actions people take to respect the rights of all living things and all environments”可知,环境管理(environmental stewardship)的内容就是“破折号”后的解释,即“人们尊重所有生物和环境的权利的行动”,故d项正确。3d细节理解题。从第三段可知,“慢食物运动”的特色就在于改善饮食者的饮食质量;不对人类健康和环境卫生产生副作用;给食物供应商以合理的报酬。d项则没有提到,故答案选d项。4b推理判断题。从最后一段david prior所说的话可知,他认为当前的食物系统很糟糕,需要改进,所以他的态度应该是不满意的(unsatisfied)。a项表示“怀疑的”;c项表示“漠不关心的”;d项表示“支持的”,都不符合语境。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。if you look for a book as a present for a child,you will be spoiled for choice even in a year there is no new harry patten. j.k rowlings wizard is not alone .the past decade has been a harvest for good childrens books ,which has set off a large quantity of films and an increased sales of classics such as the lard of the rings. yet despite that, reading is increasingly unpopular among children .according to statistics in 1997, 23% said they didnt like reading at all. in 2003, 35% didnt. and around 6% of the children leave primary school each year unable to read properly. maybe the decline is caused by the increasing availability of computes games. maybe the books boom has affected only the top of the educational pile. either way, chancellor cordon brown plans to change things for the bottom of the class .in his pre-budget report, he announced the national project of reading recovery to help the children struggling most. reading recovery is aimed at six year olds, who receive four months of individual daily half-hour classes with a specially trained teacher. an evaluation this year reported that children on the school made 20 months progress in just one year, whereas similarly weak readers without special help made just five months progress ,and so ended the year even further below the level expected for their age. international research tends to find that when british children leave primary school, they read well ,but read text often for fun than those elsewhere .reading for fun matters because children who are keen on reading can report lifelong pleasure and loving books is an excellent indicator of future educational success . according to the oecd, being a regular and enthusiastic reader is of great advantage. 1which of the following is true of paragraph 1? amany childrens books have been adapted from films. bmany high-quality childrens books have been published. cthe sales of classics have led to the popularity of films. dthe sales of presents for children have increased. 2statistics suggested that_ . athe number of top students increased with the use of computers ba decreasing number of children showed interest in reading ca minority of primary school children read properly da huge percentage of children read regularly3what do we know about reading recovery? aan evaluation of it will be made sometime this year. bweak readers on the project were the most hardworking. cit aims to train special teachers to help children with reading. dchildren on the project showed noticeable progress in reading. 4reading for fun is important because book-loving children _. atake greater advantage of the project bshow the potential to enjoy a long life care likely to succeed in their education. dwould make excellent future researchers 5the aim of this text would probably be _. ato overcome primary school pupils reading difficulty. bto encourage the publication of more childrens books cto remind children of the importance of reading for fun dto introduce a way to improve early children reading 【参考答案】15、bbdcd2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。take action for a better world: volunteers neededsix months preparation in denmark: africa studies, team work combined with social work with risk group teenagers.six months community work in malawi inpeople to people projects: child aid, hiv/aids fights and teacher training.qualifications (条件):18 years, hard-working and social engagement.please contact us by email:part-time work with exchange studentsyouth international is a non-profit high school foreign exchange student organization. we welcome teenagers from over 80 countries worldwide and provide host families. the community representative is a part-time position designed for people with a strong desire to do something rewarding in the community and earn some extra money.applicants (申请人) best suited for this work should enjoy teenagers, have a strong interest in cross-cultural communication, and feel comfortable networking. full training and support will be provided through branch offices throughout the u.s. positions available in most states.if interested, please email: or call 88-123-9872.international summer jobhi, im an esl student in china. im 20, quiet and polite, and i speak reasonable english. i am looking for a summer job in an english-speaking country. i can teach chinese or do house and garden work, and cook chinese dishes. can anybody offer me a job? i dont need to earn much , just enough in 2 months (july august) to pay for my return ticket to china. my goal is to improve my english and see a bit more of the world. my email is:call for native speakers of englishi am looking for native speakers of english to join in an experiment this experiment is carried out over the internet. you dont need any specific knowledge other than understanding and
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年环境工程师执业资格认证考试试题及答案解析
- 2025年兽药协管员面试模拟题及详解
- 2025年幼师安全知识竞赛题含答案
- 微课课件和教学设计
- 2025年安全生产责任管理题集解析及答案
- 2025年无人机技术员面试模拟题库
- 课件9欢庆教学课件
- 2025年综治长助理笔试模拟题库及答案
- 2025年工程测量高级鉴定题库
- 2025年车队招聘面试问题解析
- 2025云南广南民族文化旅游产业有限公司招聘14人笔试备考试题及答案解析
- 2025年新学校军训合同协议书
- 2025年度剧院设施全面维修与日常维护服务协议
- 2025秋季开学第一次学校行政中层班子会上校长讲话:新学期班子履职聚力共促学校发展新跨越
- 2025年检验检测机构资质认定(授权签字人)试题(含答案)
- 建筑质量安全知识培训课件
- 抑郁症治疗个案分析文献综述
- 面试必杀技:保研面试实战模拟题库解析
- 2025年金融机具行业研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年度中级经济师职称评审聘用合同样本
- 新业务开发管理办法
评论
0/150
提交评论