免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(21)阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 last july, my 12-year-old car died on californias santa ana freeway. it was an hour before sunset, and i was 25 miles from home. i couldnt reach anyone to pick me up, so i decided to take a bus. not knowing the routes, i figured id just head east. a bus pulled up, and i asked the driver how far she was going. “four more lights,” she said. there was another bus i could take from there. this clearly was going to be a long night. she dropped me off at the end of her route and told me which bus to look for. after waiting 30 minutes, i began to think about a very expensive taxi ride home. then a bus pulled up. there was no lighted number above its windshield(挡风玻璃). it was out of service. but the door opened, and i was surprised to find that it was the same driver. “i just cant leave you here,” she said. “this isnt the nicest place. ill give you a ride home.” “youll drive me home in the bus?” i asked, perplexed(困惑). “no, ill take you in my car,” she said. “its a long way,” i protested. “come on, ” she said. “i have nothing else to do.” as we drove from the station in her car, she began telling me a story. a few days earlier, her brother had run out of gas. a good samaritan picked him up, took him to a service station and then back to his car. “im just passing the favor along, ” she said. when i offered her money as a thank-you, she wouldnt hear of it. “that wouldnt make it a favor, ” she said. “just do something nice for somebody. pass it along.” 1. why did the writer say that he would have a long night?a. he wondered how long he had to wait for the next bus. b. no driver would give him a ride. c. he didnt know the routes. d. he perhaps would have to take a taxi. 2. judging from its context, the place where the writer waited for the second bus was _. a. very quiet and peaceful b. dark without street lightsc. neither clean nor beautiful d. a little unsafe3. why did the writer change his mind after waiting for 30 minutes at the end of the route?a. no bus would come at the time. b. a taxi ride would be more comfortable. c. he became impatient and a bit worried. d. he knew the driver would never return. 4. the bus driver drove the writer home later because _. a. she happened to go in the same direction b. she wanted to do something good for other peoplec. her brother told her to do so d. she wanted to earn more money5. the bus driver hoped that the writer _. a. would do as she did b. would keep her in memoryc. would give the money to others d. would do her a favor1. a。推理判断题。根据four more lights, she said. there was another bus i could take from there. this clearly was going to be a long night可知答案为a。2. d。推理判断题。根据i just cant leave you here, this isnt the nicest place. ill give you a ride home(晚上这里不安全,我将送你回家)可知答案为d。3. c。推理判断题。根据after waiting 30 minutes, i began to think about a very expensive taxi ride home作者在这里等了很久都不见有车来,因此他应该是着急了,所以有搭的士车回家的想法,即答案选c。4. b。推理判断题。从司机的回答just do something nice for somebody. pass it along 可知他只是想帮助别人,即答案选b。5. a。事实细节题。从司机和作者的对话中可知她只是想为他人做些好事,比较四个选项可知此题最佳答案为a。 阅读理解。the pound new library of birmingham(lob)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.set to open in 2013, the 188m lob is already beginning to tale shape next to the birmingham repertory theatre, with which it will share some equipment.as digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.brian gambles, the lob project director, says it is about giving people the right tools for learning,“the aim is to mix the physical with the digital. providing 24-hour services which can be used through, many different ways. it is important to enable us to reach more people, more effectively.”the digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.even before the lob is complete, the public has been able to go online to visit the virtual(虚拟的)lob, designed by baden, the birmingham virtual worlds specialists. not only have the public been able to learn about lob, but the virtual one has also enabled those working on the lob to understand the building and how it will work before it even opens.two other small birmingham-based digital companies are working on the lob projects. substrat, a digital design company, is developing what it calls an example of an “enlarged reality” project. it is about the use of an exciting smart phone, an important part of the which is the early stages of development is an online library of figures of the city being built up by a content company in cahoots, in which users with the encouraged to add to and comment on the material. gambles says: “technology will enable us to make the librarys and services open to citizens as sever before.”1.the underline part “its idea” in paragraph 3 refers to the idea of_ a. the equipment b. the project c. the digital media d. the physical library2.while visiting the virtual lob, the public can_ a. get a general idea of the lob b. meet more world-famous experts c. learn how to put up a library building d. understand how the specialists work on the project3.which of the following is true of the lob when it opens?a. it offers better learning toolsb. it reaches users in different waysc. it provides users with smart phoned. it allows users to enrich its materiale. it gives non-stop physical and digital servicesa. a, b, d b. a, c ,e c. b, c, d d. b, d, e4.this ext more from .a. a put book b. a library guidec. a handbook d. newspaper report【参考答案】14、ba ad2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 researchers from france and italy discovered that canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in france and italy. “our most important finding was the difference between canadians and the others,” said professor michel claes,the lead author of the study.“canadians focus on independence and negotiation. on the other hand,italians,for example,exercise more control. we found canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.” claes said canada,france and italy were selected for the study because they share important cultural and social factors.“we chose frenchcanadians because they share the same language as france,and originally came from france and share certain values. italy was included because it was considered to have similar,strong and important family values,” he explained. the researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old. canadian students reported less control and more free actions,according to the study. italian parents were stricter and french parents were somewhere in the middle.claes explains that the differences lie in education in canada,france and italy. “north america has its own educational values,which promote individualization. tolerance and comprehension are encouraged. italy,on the other hand,promotes respect of authority,control,and the need for permission.” he said.children from all three countries described their mothers as warm and communicative. italian and canadian children had similar feelings about their fathers,and reported high levels of emotional ties. but french fathers were generally thought by their children to be more distant and cold. “we were surprised by this,” claes admitted.“it seems as though the relationships between french mothers and their children were becoming closer over time,while fathers maintain a form of distance and coldness,which is more of a source of conflict in france than in the other countries.”8professor michel claes believes that canada,france and italy _. ahave the same family spirit bhave some similar cultural traditions chave experienced some similar social changes dhave experienced similar cultural developments9how did the researchers carry out the study ? aby collecting answers of parents from canada,france and italy. bby collecting answers of children from canada,france and italy. cby questioning parents and their children from italian canadian families. dby questioning children from frenchcanadian families.10. according to michel claes,what mainly leads to the differences in parentchildren relationships among canada,france and italy? aeducational opportunities. btraditional ideas. ceducational values. dhistorical events.11which of the following is not a finding of the study? afrench children have troubled relationships with their parents. bcanadian children have close relationships with their parents. citalian children have good relationships with their parents. dkids from canada,france and italy have closer ties with their moms.参考答案14、bbca 【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。please follow the following suggestions:make sure youre well prepared before filming your movie, as not being prepared might just waste your resources, such as your video tapes. before shooting a scene, make sure that your video camera is charged up and is ready to run. having a spare battery is a good idea. if you are bad at introductions and conclusions, then think of the end first, and begin the movie in the same place, or vice-versa(反之亦然). add music, but not illegally. in other words, you can put music in, but dont give out copies. if you do, you will have to use non-copyrighted material or contact someone to get permission. no matter where you are there is always independent musicians that would love to have their songs in your movie. and lighting is very important: good sound (easily understanding the person speaking without hearing the photographer breathing, or street noise, for example) is critical. good lighting makes the video/movie watchable. excellent predicting lighting include: dusk or early morning, a foggy or overcast day, and shade (but only when there is a darker background.) a white poster board can be used to bounce(弹回) light to the shaded side of the face. here are a few camera pointers to consider: vary the shots for interest, but vary the type of shots, between wide, medium and close-up(特写). too many close-ups in a row is in disorder. start with a wide establishing shot (so the audience knows where the action is taking place and what time of day, year or millennium(千年期)it is), then vary medium and close-up shots. keep strange point of view (pov) shots to a minimum unless you are trying to surprise the viewer. 2801. which one is the best title for this passage?a. to add music, but not illegally. b. some camera pointers to consider.c. some advice on filming a movie. d. to try to surprise the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论