




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(26)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。some years ago, writing in my diary used to be a usual activity.i would return from school and spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary.i did not really need to express my emotions by way of words, but i gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.after all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?when i was thirteen years old, i went on a long journey on foot in a great valley, wellequipped with pens, a diary, and a camera.during the trip, i was busy recording every incident, name and place i came across.i felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels.on my last night there, i wandered out of my tent, diary in hand.the sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows.i automatically took out my pen.at that point, i understood that nothing i wrote could ever match or replace the few seconds i allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.all i remembered of the previous few days were the dull characterizations i had set down in my diary.now, i only write in my diary when i need to write down a special thought or feeling.i still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful.i take pictures, but not very oftenonly of objects i find really beautiful.im no longer blindly satisfied with having something to remember when i grow old.i realize that life will simply pass me by if i stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.i dont want to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes.maybe i wont have as many exact representations of people and places; maybe ill forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me.i dont live to make memoriesi just live, and the memories form themselves.1before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of_.aobserving her school routinebexpressing her satisfactioncimpressing her classmatesdpreserving her history解析细节理解题。由文章第一段的最后一句话“after all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?”可知,我认为通过看过去经历的记录是保存过去的一种方式,故选d项。答案d2what caused a change in the authors understanding of keeping a diary?aa dull night on the journey.bthe beauty of the great valley.ca striking quotation from a book.dher concerns for future generations.解析细节理解题。由第三段的第一句话“at that point, i understood that nothing i wrote could ever match or replace the few seconds i allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.”可知,山谷的美让我意识到没有什么能比得上让自己去体验美。故选b项。答案b3what does the author put in her diary now?anotes and beautiful pictures.bspecial thoughts and feelings.cdetailed accounts of daily activities.ddescriptions of unforgettable events.解析细节理解题。由第四段第一句话“now, i only write in my diary when i need to write down a special thought or feeling.”可知现在“我”只把一些特殊想法和感受写在日记里,故正确答案为b项。答案b4the author comes to realize that to live a meaningful life is_.ato experience itbto live the present in the futurecto make memoriesdto give accurate representations of it解析细节理解题。由最后一段的最后一句“i dont live to make memories.i just live,and the memories form themselves”可知a项正确,c项不正确;由第四段最后一句“i realize that life will simply pass me by if i stay behind the camera,busy preserving the present so as to live it in the future.”可知b项错误。由最后一段第二句话“maybe i wont have as many exact representations of people and places;maybe ill forget certain facts,but at least the experiences will always remain inside me.”可知d项错误。答案a.2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 people in the western state of california who are in the united states illegally can now request a drivers license. the law went into effect on january 1.california is not the first american state with such a law, but it has the largest of illegal immigrants. more than a million people began to request licenses shortly after the new state law went into effect. among them was christian alvarado. mr. alvarado entered the united states from el salvador. (萨尔瓦多)eight years ago without permission from the u. s. government. some call such people illegal immigrants others call them undocumented immigrants. mr. alvarado thinks it so exciting,for he has been waiting for the license for a long time. but some are worried that their personal information will be used to find them and deport them. armando botello is a spokesman for the california department of motor vehicles,or dmv. he says people should not be afraid, for such information will not be shared. the new licenses are the same as licenses given to citizens except that they have the words federal limits apply. that means the license cannot be used to travel on an airplane or enter a federal building. ana garcia, working at the central american resource center,says some illegal immigrants fear those words will be used to abuse them. civil rights groups say the police and others will not. dan schnur,a political scientist at the university of southern california, said that the main argument against the new law is that it rewards illegal behavior. but professor schnur argued that young,white americans generally support immigration reform, including giving drivers licenses to illegal immigrants. “its simply because they grew up in a much more multicultural society than their parents or their grandparents did. ” professor schnur says he believes the changes in beliefs about illegal immigrants that have taken place in california will spread throughout the united states.1. why did the new law make mr. alvarado excited?a. because he got his driving license as a legal immigrant.b. because he became a legal immigrant of california.c. because a law went into effect for the new immigrants.d. because he could seek a drivers license according to a new state law.2.what is the difference of the new licenses compared to those given to citizens?a. the words “federal limits applys will abuse illegal immigrants.b. people are not permitted to travel on an airplane or enter a federal building using the new licenses.c. they can be used to act against the police and other people.d. with the words federal limits apply, immigrants can enjoy special rights.3. what can we infer about the new license?a. some undocumented immigrants have concern over it.b. it is intended to reward illegal behavior.c. it has come into effect throughout the united states.d. dan schnur believes that it is more acceptable to young americans.4. whats the publics attitude towards the new law released on january 1 in california?a.supportive b. debatable c. doubtful d. neutral参考答案14、dbab 【阅读理解】科普知识类阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。eating foods high in trans-fats (fats present in artificial form in industrially-produced cakes and fast food.) and saturated (饱和的) fats increases the risk of depression, according to a spanish study, confirming previous studies that linked “junk food” with the disease. researchers also showed that some products, such as olive oil, can fight against the risk of mental illness. authors of the wide-reaching study, from the universities of navarra and las palmas, followed and analyzed the diet and lifestyle of over l2,000 volunteers over six years. when the study began, none of the participants had been diagnosed with depression; by the end, 657 of them were new sufferers. “participants with an increased consumption of trans-fats presented up to a 48 percent increase in the risk of depression when they were compared to participants who did not consume these fats,” the head study author said. “the more trans-fats were consumed, the greater harmful effect they produced in the volunteers.” the research team found, at the same time, that after assessing the effect of polyunsaturated fats made up of larger amounts of fish and vegetable oils and olive oil, these products are associated with a lower risk of suffering depression. the report, published in the online journal plos one, noted the research was performed on a european population that enjoys a relatively low intake of trans-fatsmaking up only 0.4 percent of the total energy taken in by the volunteers. “despite this, we observed an increase in the risk of suffering depression of nearly 50 percent,” said researcher miguel martinez. “on this basis we think it of great importance to take this effect into account in countries like the united states, where the percentage of energy derived from these fats is around 2.5 percent.” the report pointed out that the current number of depression sufferers in the world is around l50 million people, and has increased in recent years. this rise is attributable, according to the authors, “to great changes in the sources of fats consumed in western diets, where we have replaced certain types of beneficial fats in nuts, vegetable oils and fish with the saturated and trans-fats found in meats, butter and other products such as mass-produced cakes and fast food.” 1. what s the best title of the text? a. junk food and depressionb. depression preventionc. types of fats and depressiond. depression research2. which of the following increases the risk of suffering depression? a. fish.b. vegetable oil.c. olive oil.d. butter. 3. the study tells us that _. a. 2.5% americans suffer mental illnessb. l2,000 volunteers in navarra took partc. a minority of participants became new sufferersd. l50 million europeans enjoy a healthier lifestyle4. the underlined word “derived” in paragraph 5 is closest in meaning to_. a. obtainedb. chosenc. separatedd. preserved5. more and more westerners are suffering depression because_. a. they have less time for exerciseb. they eat more nuts, vegetable oils and fishc. the sources of fats in their diets have changedd. less meat, butter, and cakes are included in their diets【参考答案】15、adcac阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。few laws are so effective that you can see results just days after they take effect.but in the nine days since the federal cigarette tax more than doubledto $1.01 per packsmokers have jammed telephone “quit lines” across the country seeking to kick the habit.this is not a surprise to public health advocates.theyve studied the effect of state tax increases for years,finding that smokers,especially teens,are price sensitive.nor is it a shock to the industry,which fiercely fights every tax increase.the only wonder is that so many states insist on closing their ears to the message.tobacco taxes improve public health,they raise money and most particularly,they deter people from taking up the habit as teens,which is when nearly all smokers are addicted.yet the rate of taxation varies widely.in manhattan,for instance,which has the highest tax in the nation,a pack of marlboro light kings,cost $10.06 at one drugstore wednesday.in charleston,s.c.,where the 7 cent a pack tax is the lowest in the nation,the price was $4.78.the influence is obvious.in new york,high school smoking hit a new low in the latest surveys13.8%,far below the national average.by comparison,26% of high school students smoke in kentucky.other low tax states have similarly depressing teen smoking records.hal rogers,representative from kentucky,like those who are against high tobacco taxes,argues that the burden of the tax falls on lowincome americans “who choose to smoke.”thats true.but there is more r
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 五年级语文背诵与测试题综合练习
- 儿童节节奏感训练课程设计
- 企业信息系统安全审计方法与实施方案
- 综合医院病案管理规范与流程
- 昆明市八年级物理期末考试真题
- 老年服务与管理市场调查报告
- 2025年电工中级技能考试真题模拟-电力系统通信设备安装与调试试题卷
- 农业种植基地灌溉系统合作协议
- 2025年医保知识考试题库:医保信息化平台操作系统维护试题
- 2025年电工中级职业技能考试真题模拟卷(电气工程设计与施工新技术)
- 2025云南昆明中北交通旅游(集团)有限责任公司驾驶员招聘60人考试参考试题及答案解析
- 湖南省衡阳市衡山县2025-2026学年六年级上学期9月月考数学试题(无答案)
- 2025年国家电网有限公司特高压建设分公司招聘10人(第一批)笔试参考题库附带答案详解
- 2.3二次根式(第2课时)(教学课件)数学北师大版2024八年级上册
- 2025年会议行业研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年辅警考试公安基础知识考试真题(含答案)
- 武松课件教学课件
- 《医疗器械监督抽验介绍》
- 家庭经济困难学生认定申请表
- 血栓性血小板减少性紫癜ttp汇编课件
- 阀门安装及阀门安装施工方案
评论
0/150
提交评论