湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(3).doc_第1页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(3).doc_第2页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(3).doc_第3页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(3).doc_第4页
湖北省黄冈市高考英语二轮复习 阅读理解精练(3).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北黄冈市2016高考英语阅读理解精练(3)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。below is a selection from a popular science book.if blood is red,why are veins(静脉) blue?actually,veins are not blue at all.they are more of a clear,yellowish colour.although blood looks red when its outside the body,when its sitting in a vein near the surface of the skin,its more of a dark reddish purple colour.at the right depth,these bloodfilled veins reflect less red light than the surrounding skin,making them look blue by comparison.which works harder,your heart or your brain?that kind of depends on whether youre busy thinking or busy exercising.your heart works up to three times harder during exercise,and shifts enough blood over a lifetime to fill a supertanker.but,in the long run,your brain probably tips it,because even when youre sitting still your brain is using twice as much energy as your heart,and it takes four to five times as much blood to feed it.why do teeth fall out,and why dont they grow back in grownups?baby (or “milk”) teeth do not last long;they fall out to make room for bigger,stronger adult teeth later on.adult teeth fall out when they become damaged,decayed and infected by bacteria.once this second set of teeth has grown in,youre done.when theyre gone,theyre gone.this is because nature figures youre set for life,and what controls regrowth of your teeth switches off.do old people shrink as they age?yes and no.many people do get shorter as they age.but,when they do,it isnt because theyre shrinking all over.they simply lose height as their spine(脊柱) becomes shorter and more curved due to disuse and the effects of gravity(重力)many (but not all) men and women do lose height as they get older.men lose an average of 34 cm in height as they age,while women may lose 5 cm or more.if you live to be 200 years old,would you keep shrinking till you were,like 60 cm tall,like a little boy again?no,because old people dont really shrink!it is not that they are growing backwardstheir legs,arms and backbones getting shorter.when they do get shorter,its because the spine has shortened a little.or,more often,become more bent and curved.why does spinning make you dizzy(眩晕的)?because your brain gets confused between what youre seeing and what youre feeling.the brain senses that youre spinning using special gravityandmotionsensing organs in your inner ear,which work together with your eyes to keep your vision and balance stable.but,when you suddenly stop spinning the system goes out of control,and your brain thinks youre moving while youre not!where do feelings and emotions come from?mostly from an ancient part of the brain called the limbic system.all mammals have this brain areafrom mice to dogs,cats,and humans.so all mammals feel basic emotions like fear,pain and pleasure.but since human feelings also involve other,newer bits of the brain,we feel more complex emotions than any other animal on the planet.if exercise wears you out,how can it be good for you?because our bodies adapt to everything we do to them.and as far as your body is concerned,its “use it,or lose it”!its not that exercise makes you healthy;its more that a lack of exercise leaves your body weak and easily affected by disease.1what is the colour of blood in a vein near the surface of the skin?ablue. blight yellow.cred. ddark reddish purple.解析细节理解题。根据第一个标题下的“.its more of a dark reddish purple colour.”可知答案。答案d。2why do some old people look a little shrunken as they age?abecause their spine is in active use.bbecause they are more easily affected by gravity.cbecause they keep growing backwards.dbecause their spine becomes more bent.解析细节理解题。根据第四个标题下的“they simply lose height as their spine(脊柱) becomes shorter and more curved due to disuse and the effects of gravity(重力)”可知,老年人变矮是因为脊柱收缩和弯曲造成的。答案d。3which of the following statements about our brain is true?ain the long run,our brain probably works harder than our heart.bwhen our brain senses the spinning,we will feel dizzy.cthe brains of the other mammals are as complex as those of humans.dour feelings and emotions come from the most developed area in our brain.解析细节理解题。根据第二个标题下的第三句“but,in the long run,your brain.”可知答案为a项。此题最易误选b项,根据第五个标题下的最后一句可知,眩晕是由于 “你已经不动了,而你的大脑认为你还在动”的错觉引起的。答案a。4what is the main purpose of the selection?ato give advice on how to stay healthy.bto provide information about our body.cto challenge new findings in medical research.dto report the latest discoveries in medical science.解析写作意图题。考生易误选d项,但是在医学领域,概括失误。文章主要涉及我们身体的问题,包括身体的、情绪的等等。故选择b项较全面。答案b。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。parents should ban electronic media during mealtimes and after bedtime as part of a comprehensive “family media use plan”, according to new recommendations from the american academy of pediatrics. “excessive media use is associated with obesity, poor school performance, aggression and lack of sleep”, said marjorie hogan, co-author of the new policy. families should have a no-device rule during meals and after bedtime, the guidelines say. parents should also set family rules covering the use of the internet, cellphones, including, perhaps, which sites can be visited, and who can be called. the policy also restated the existing recommendations: kids should limit the amount of screen time for entertainment to less than two hours per day; children younger than 2 shouldnt have any tv or internet exposure. also, televisions and internet-accessible devices should be kept out of kids bedrooms. doctors say parents need to obey the family rules, too, to model healthy behavior. that, some say, may be the toughest part. “if you go to any restaurant, family 3.0 is mom and dad on their devices and the kids on theirs”, says donald, a pediatrician(小儿科医师) and an aap spokesman. “who is talking to each other?” children aged from 8 to 18 spent an average of 7 hours and 38 minutes a day consuming media for fun, including tv, music, video games and other content in 2009, according to a 2010 report from the kaiser family foundation. the report was based on a survey of 2002 third through twelfth graders, 702 of whom completed a seven-day media use diary. that was up about an hour and 17 minutes a day from five years earlier. about two-thirds of 8 to 18-year-olds said they had no rules on the amount of time they spent watching tv, playing video games or using the computer, the kaiser report found. use of mobile devices by young kids has soared. a new report from common sense media, a child-advocacy group based in san francisco, found that 17% of children 8 and younger use mobile devices daily, up from 8% in 2011.1. which statement is true according to the first paragraph? a. parents are advised to ban electronic media after mealtimes. b. a “family media use plan” is being carried out throughout america. c. electronic media are evil in the eyes of parents and educators. d. the overuse of electronic media has caused many severe problems.2. why should parents themselves obey the family rules? a. its beneficial to their health. b. its essential to parenting their kids. c. its beneficial to their work. d. its essential to develop good relationship with their kids. 3. what can be inferred according to the report from the kaiser family foundation? a. the majority of the surveyed kids can use electronic devices as they like in their homes. b. the report was based on the statistics in 2002. c. 702 of the surveyed kids completed a seven-day media use diary. d. kids are spending less and less time using media for fun. 4. what can be the best title of the passage? a. consuming media for fun is a nature of kids b. no use, no worry c. measures should be taken to stop childrens overuse of electronic mediad. electronic devices threaten the relationship of many families参考答案14、dbac 【阅读理解】科普知识类 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。a new argument has been put forward as to whether penguins are disturbed by the presence of tourists in antarctica. previous research by scientists from keil university in germany monitored adelie penguins and noted that the birds heart rates increased dramatically at the sight of a human as far as 30 meters away. but new research using an artificial egg, which is equipped to measure heart rates, disputes this. scientists from the scott polar research institute at cambridge say that a slow moving human who does not approach the nest too closely, is not viewed as a threat by penguins. the earlier findings have been used to partly explain the 20 per cent drop in populations of certain types of penguins near tourist sites. however, tour operators have continued to insist that their activities do not adversely affect wildlife in antarctica, saying they encourage non-disruptive behavior in tourists, and that the decline in penguin numbers is caused by other factors.amanda nimon of the scott polar research institute spent three southern hemisphere summers at cuverville island in antarctica studying penguin behavior towards humans. “a nesting penguin will react very differently to a person rapidly and closely approaching the nest,” says nimon. “first they exhibit large and prolonged heart rate changes and then they often flee the nest leaving it open for predators (掠夺者) to fly in and remove eggs or chicks.”the artificial egg, specially for the project, monitored both the parent who had been disturbed when the egg was placed in the nest and the other parent as they both took it in turns to guard the nest.however, boris culik, who monitored the adelie penguins, believes that nimons findings do not invalidate his own research. he points out that species behave differently and nimons work was with gentoo penguins. nimon and her colleagues believe that culiks research was methodologically flawed because the monitoring of penguins responses needed capturing and restraining the birds and fitting them with beart-rate transmitters. therefore, argues nimon, it would not be surprising if they became stressed on seeing a human subsequently. 1. according to the passage, what overall message is presented?a. no firm conclusions are drawn.b. neither culiks nor nimons findings are of much value.c. penguin reduction is closed related to tourist behavior.d. tourists are not responsible for the fall in penguin numbers.2. which one argument of the following is stated in the passage?a. penguins are harder to research when they have young.b. tour operators should encourage tourists to avoid antarctica.c. not all penguins behave in the same way.d. penguins need better protection from tourists.3. what do you notice about the views presented in the passage?a. they are groundless. b. they are factual.c. they are descriptive. d. they are conflicting.69. what does the underlined word (final line) probably mean?a. later on b. carmly c. separately d. in the same place【参考答案】14、acda 阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。 a german study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists who expected their future to be worse.the paper, published this march in psychology and aging, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 germans between ages 18 and 96.the surveys were conducted every year from 1993 to 2003.survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions.the researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middleaged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future.adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life satisfaction.not only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period.“we observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with a greater risk of disability and a greater risk of death within the following decade,” wrote frieder rlang, a professor at the university of erlangennuremberg.lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a rosy future.“seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions(预防措施),”the authors wrote.surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline.also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability.the authors of the study noted that there were limitations to their conclusions.illness, medical treatment and personal loss could also have driven health outcomes.however, the researchers said a pattern was clear.“we found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,” the authors concluded.1according to the study, who made the most accurate prediction of their future life satisfaction?aoptimistic adults. bmiddleaged adults.cadults in poor health. dadults of lower income.解析细节理解题。由文章第四段第一句话“the researchers found that young adults (age

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论