




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(58)【由湖南省2014高考十三校联考第二次考试改编】阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。nowadays some students in middle school date with their classmatesaccording to a new study from the university of georgia, those students have much worse study skills and are four times more likely to stop schoolingthey use twice as much alcohol and tobacco than their single classmatesromantic relationships are a trademark of adolescence, but very few studies have examined how adolescents differ in the development of these relationships, said pamela orpinas, study author and professor in the college of public health and head of the department of health promotion and behaviourorpinas followed a group of 624 students over a seven-year period from 6th to 12th gradeseach year, the group of students completed a survey indicating whether they had dated and reported the frequency of different behaviours, including the use of drugs and alcoholtheir teachers completed questionnaires about the students7 academic efforts he found some students never or hardly ever reported dating from middle to high school, and these students had consistently the best study skills according to their teachersother students dated infrequently in middle school but increased the frequency of dating in high schoolat all points in time, teachers rated the students who reported the lowest frequency of dating as having the best study skills and students with highest dating as having the worst study skills, according to the journal articlestudy skills refer to behaviours that lead to academic success such as doing homework for extra credit, being well organized, finishing homework, working hard and reading assigned chaptersdating a classmate may have the same emotional complications (并发症) of dating a co-worker, orpinas saidwhen the couple break up, they have to continue to see each other in class and perhaps witness the ex-partner (前伴侣) dating someone elseit is reasonable to think this could be linked to depression and distract (分散注意力) them from studyingdating should not be considered a ceremony of growth in middle school, orpinas concluded1we can learn from the passage that students who date in middle school may _abe less likely to use alcohol and tobaccobenjoy better school livescbe more likely to hurt othersdhave poorer academic performances2during his study, orpinas _afound study skills have connection with their frequency of datingbcompleted questionnaires about the students7 academic effortsccompleted a survey and a report each yeardfollowed a group of students of 6th and 12th3study skills may include the following behaviors and qualities except _abeing kind and helpfulbbeing well organizedcbeing diligentdfinishing assigned schoolwork4what can possibly happen to those who date in middle school after they break up?athey will think it reasonable to get depressedbthey will miss their ex-partners sometimesctheir attention to studying will be affecteddthey dont want to see each other any longer5according to the passage, orpinas holds a(n) _ attitude towards dating in middle schoolaindifferent bnegative cpositive dsupportive【参考答案】15、daacb 2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 cleverness is a gift while kindness is a choice. gifts are easy-theyre given after all. choice can be hard. i got the idea to start amazon 16 years ago. i came across the fact that the internet usage was growing at 2300 percent per year. id never seen or heard of anything that grew that fast, and the idea of building an online bookstore with millions of titles was very exciting to me, i had just turned 30 years old , and id been married for a year, i told my wife mackenzie that i wanted to quit my job and go to do this crazy thing that probably wouldnt work since most start-ups dont , and i wasnt sure what to expect, mackenzie told me i should go for it. as a young boy, id been a garage inventor, id always wanted to be an inventor, and she wanted me to follow my passion. i was working at a financial firm in new york city with a bunch of very smart people, and i had a brilliant boss that i much admired. i went to my boss and told him i wanted to start a company selling books on the internet. he took me on a long walk in central park, listened carefully to me, and finally said, “that sounds like a really good idea, but it would be an even better idea for someone who didnt already have a good job.” that logic made some sense to me, and he convinced me to think about it for 48 hours before making a final decision. seen in that light, it really was a difficult choice, but ultimately, i decided i had to give it a shot. i didnt think id regret trying and failing. and i suspected i would always be haunted by a decision to not try at all. after much consideration, i took the less safe path to follow my passion, and im proud of that choice, for all of us, in the end, we are our choice.1. what inspired the author with the idea of building an online bookstore? a. his dream if being an inventor. b. the support of his wife.c. the greatly increasing usage of the internet. d. millions of exciting titles.2. which of the following is closest in meaning to the underlined sentence?a. the idea of not trying would keep coming to his mind and disturb him.b. he would be very excited if he tried it out.c. he would be always having a doubt if he didnt try.d. the decision to not try the online bookstore would terrify him.3. we can know from the passage that _.a. the boss thought the idea was suitable for the author b. the author wanted someone else to try the ideac. the author might not regret if he failed the idea d. the author might go back to his boss if he failed4. which of the following would be the best title for the passage?a. cleverness and kindness b. the starting of amzonc. following my passion d. we are what we choose参考答案14、cdcd 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】chicago(reuters)-smoking not only can wrinkle(皱纹)the face and turn it yellowit can do the same to the whole body, researchers reported on monday. the study, published in the archives of dermatology, shows that smoking affects the skin all over the body-even skin protected from the sun.“we examined non-facial skin that was protected from the sun, and found that the total number of packs, of cigarette smoked per day and the total years a person has smoked were linked with the amount of skin damage a person experienced, ”dr. yolanda, who led the study, said in a statement.“in participants older than 65 years, smokers had significantly more fine wrinkling than nonsmokers. similar findings were seen in participants aged 45 to 65 years. ” yolandas team added in their report.the researchers tested 82 people, smokers and nonsmokers, taking pictures of the inner right arms. they ranged, in age from 22 to 91 and half were smokers. in dependent judges decided how wrinkled each persons skin was.when skin is exposed to sunlight, especially the face, it becomes coarse(粗糙的). wrinkled and discolored with a pale yellow tint, yolandas team wrote.several previous studies have found that cigarette smoking led to premature(过早的)skin aging as measured by facial wrinkles, the study said, but little has been done to measure the aging of skin not exposed to light.the report did not discuss die mechanism involved but previous research has found that cigarette smoke, among other things, causes blood vessels(血管)beneath the skin to constrict(紧缩), reducing blood supply to the skin. smoking can also damage the connective tissue(组织)that supports both die skin and the internal organs.1. the best title for this passage would be _. a. the danger of smokingb. smoking causes skin aging c. quit smoking for health d. a survey of smokers2. according to the passage, how wrinkled a persons skin is doesnt relate to _. a. the number of cigarettes a person smokesb. the kind and characteristics of skin c. how long a person smokesd. how long skin is under sunlight3. from the passage smoking results in skin aging mainly because _. a. it will lower blood supply to skinb. it can make you feel tired c. it can make skin come offd. it can make blood run faster4. the main purpose of the passage is to _. a. inform people about the study of skinb. advise people how to protect skin c. warn people not to smoke againd. introduce a new way of avoid skin aging参考答案14、bbac【2016高考训练】阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。close your eyes for a minute and imagine what life would be like if you had a hundred dollars less.also imagine what it would be like spending the rest of your life with your eyes closed.imagine having to read this page,not with your eyes but with your fingertips.with existing medical knowledge and skills,twothirds of the worlds 42 million blind should not have to suffer.unfortunately,rich countries possess most of this knowledge,while developing countries do not.orbis is an international nonprofit organization which operates the worlds only flying teaching eye hospital.orbis intends to help fight blindness worldwide.inside a dc8 aircraft,there is a fullyequipped teaching hospital with television studio and classroom.doctors are taught the latest techniques of bringing sight back to people here.project orbis also aims at promoting peaceful cooperation(合作) among countries.orbis tries to help developing countries by providing training during threeweek medical programs.orbis has taught sightsaving techniques to over 35,000 doctors and nurses,who continue to cure tens of thousands of blind people every year.orbis has conducted 17 plane programs in china so far.for the seven to ten million blind in china,orbis is planning to do more for them.at the moment an orbis team is working on a longterm plan to develop a training center and to provide eye care services to shanxi province.orbis needs your help to continue their work and free people from blindness.for just us $38,you can help one person see;for $380 you can bring sight to 10 people;$1,300 helps teach a doctor new skills;and for $13,000 you can provide a training program for a group of doctors who can make thousands of blind people see again.your money can open their eyes to the world.please help orbis improve the quality of life for so many people less fortunate than ourselves.1the first paragraph is intended to _.aintroduce a new way of readingbadvise the public to lead a simple lifecdirect the publics attention to the blinddencourage the public to use imagination2what do we learn about existing medical knowledge and skills in the world?athey are adequate.bthey have not been updated.cthey are not equally distributed.dthey have benefited most of the blind.3orbis aims to help the blind by _.ateaching medical studentsbtraining doctors and nursescrunning flying hospitals globallydsetting up nonprofit organizations4what does the author try to do in the last paragraph?aappeal for donations.bmake an advertisement.cpromote training programs.dshow sympathy for the blind.5what can be the best title for the passage?aorbis in chinabfighting blindnesscorbis flying hospitaldsightsaving techniques答案:【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍一个旨在帮助失明人士的组织orbis。大家行动起来和orbis一起,来帮助那些失明的朋友们。小小的捐助,就可以使他们和我们一样去感受这个世界的美好。1c解析:考查写作意图。综观全文,作者希望大众通过想象失明人士的生活,以此引起人们对失明人士的关注,故选c。2c解析:考查细节理解。根据第二段最后一句话可知目前的医疗知识和技术分配不均衡。3b解析:考查细节理解。根据文章第三段和第四段首句可知orbis通过培训医务人员来帮助失明人士。4a解析:考查段落大意。由文章最后一段中不同金额的捐款所能产生的积极效果可知,最后作者是号召大众捐款帮助提高失明人士的生活质量。5c解析:考查标题判断。本文关键词为orbis,文章通篇都在介绍orbis通过他们的flying hospital帮助失明人士。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】one thinks of princes and presidents as some of the most powerful people in the world; however, governments, elected or otherwise, sometimes have had to struggle with the financial powerhouses called tycoons. the word tycoon is relatively new to the english language. it is chinese in origin but was given as a title to some japanese generals. the term was brought to the united states, in the late nineteenth century, where it eventually was used to refer to magnates who acquired immense fortunes from sugar and cattle, coal and oil, rubber and steel, and railroads. some people called these tycoons “capitals of industry” and praised them for their contributions to u.s. wealth and international reputation. others criticized them as cruel “robber barons”, who would stop at nothing in pursuit of personal wealth.the early tycoons built successful businesses, often taking over smaller companies to eliminate competition. a single company that came to control an entire market was called a monopoly. monopolies made a few families very wealthy, but they also placed a heavy financial burden on consumers and the economy at large.as the country expanded and railroads linked the east coast to the west coast, local monopolies turned into national corporations called trusts. a trust is a group of companies that join together under the control of a board of trustees. railroad trusts are an excellent example. railroads were privately owned and operated and often monopolized various routes, setting rates as high as they desired. the financial burden this placed on passengers and businesses increased when railroads formed trusts. farmers, for example, had no choice but to pay, as railroads were the only means they could use to get their grain to buyers. exorbitant (过高的) goods rates put some farmers out o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025福建省榕江进出口有限公司招聘1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025福建漳州城投建材集团有限公司劳务派遣招聘5人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025赤峰龙韵城市建设有限公司所属子公司员工招聘21人模拟试卷及答案详解参考
- 2025湖北襄阳市保康国有资本投资集团有限公司招聘12人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025浙江温州市鹿通文化旅游有限公司招聘工作人员10人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025广东“百万英才汇南粤”佛山市高明区选聘公办初中校长9人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 2025广西壮族自治区山口红树林生态国家级自然保护区管理中心招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025恒丰银行成都分行春季校园招聘6人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 2025年宁夏电力集体资产投资集团有限公司高校毕业生招聘(第三批)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠系列)
- 2025北京邮电大学与通信工程学院招聘1人(人才派遣)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(易错题)
- 教师岗位聘任申请书模板合集
- 2025年贵州省毕节市辅警招聘考试题库及答案
- 12、口腔科诊疗指南及技术操作规范
- 贝朗DIALOG+透析机水路设计概览课件
- 光电功能材料课程-13-18课件
- 施工现场污水排放方案
- 黔西市中医医院金阳院区环评报告
- 我的家乡-枣阳
- 青春期生理卫生知识讲座男生篇
- 高中期中考试家长会PPT课件 (共51张PPT)
- 全球卫生治理课件
评论
0/150
提交评论