




免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南省株洲市荷塘区2016高考英语完形填空和阅读理解一轮练习(7)阅读理解.。tom appeared on the sidewalk with a bucket of whitewash and a long-handled brush. he stopped by the fence in front of the house where he lived with his aunt polly. he looked at it, and all joy left him. the fence was long and high. he put the brush into the whitewash and moved it along the top of the fence. he repeated the operation. he felt he could not continue and sat down.he knew that his friends would arrive soon with all kinds of interesting plans for the day. they would walk past him and laugh. they would make jokes about his having to work on a beautiful summer saturday. the thought burned him like fire. he put his hand into his pockets and took out all that he owned. perhaps he could find some way to pay someone to do the whitewashing for him. but there was nothing of value in his pockets nothing that could buy even half an hour of freedom. so he put the bits of toys back into his pockets and gave up the ideaat this dark and hopeless moment, a wonderful idea came to him. it filled his mind with a great, bright light. calmly he picked up the brush and started again to whitewash.while tom was working, ben rogers appeared. ben was eating an apple as he walked along the street. as he walked along, he was making noises like the sound of a riverboat. first he shouted loudly, like a boat captain. then he said “ding-dong-dong”, “ding-dong-dong” again and again, like the bell of a riverboat. and he made other strange noises. when he came close to tom, he stopped.tom went on whitewashing. he did not look at ben. ben stared a moment and then said: “hello! im going swimming, but you cant go, can you?”no answer. tom moved his brush carefully along the fence and looked at the result with the eye of an artist. ben came nearer. toms mouth watered for the apple, but he kept on working. ben said, “hello, old fellow, youve got to work, hey?”tom turned suddenly and said, “why, its you, ben! i wasnt noticing.”“say im going swimming. dont you wish you could? but of course youd rather work wouldnt you? of course you would.”tom looked at the boy a bit, and said “what do you call work?”“why, isnt that work?”tom went back to his whitewashing, and answered carelessly.“well, maybe it is, and maybe it isnt. all i know is, it suits tom sawyer.”“oh come, now, you dont mean to say that you like it?” the brush continued to move.“like it? well, i dont see why i shouldnt like it. does a boy get a chance to whitewash a fence every day?”ben stopped eating his apple. tom moved his brush back and forth, stepped back to look at the result, added a touch here and there, and stepped back again. ben watched every move and got more and more interested. soon he said,“say, tom, let me whitewash a little.”tom thought for a moment, was about to agree; but he changed his mind.“no no it wont do, ben. you see, aunt polly wants this fence to be perfect. it has got to be done very carefully. i dont think there is one boy in a thousand, maybe two thousand, that can do it well enough.”“no is that so? oh come, now let me just try. only just a little.” “ben, id like to, but if it isnt done right, im afraid aunt polly ”“oh, ill be careful. now let me try. say ill give you the core of my apple.”“well, here no, ben, now dont. im afraid ”“ill give you all of it.”tom gave up the brush with unwillingness on his face, but joy in his heart. and while ben worked at the fence in the hot sun, tom sat under a tree, eating the apple, and planning how to get more help. there were enough boys. each one came to laugh, but remained to whitewash. by the time ben was tired, tom sold the next chance to billy for a kite; and when billy was tired, johnny bought in for a dead rat and so on, hour after hour. and when the middle of the afternoon came, tom had won many treasures.and he had not worked. he had had a nice idle time all the time, with plenty of company and the fence had been whitewashed three times. if he hadnt run out of whitewash, tom would have owned everything belonging to his friends.he had discovered a great law of human action, namely, that in order to make a man or a boy want a thing, it is only necessary to make the thing difficult to get. 1. how many characters are mentioned in this story? a. 4 b. 5 c. 6 d. 72. why did tom take all his bits of toys out of his pockets?a. because he is tired and wanted to play with his toys.b. because he wanted to throw his toys away.c. because he wanted to give his toys to his friends. d. because he wanted to know if he could buy help with his toys.3. tom was about to agree to let ben whitewash when he changed his mind because _.a. tom wanted to do the whitewashing by himselfb. tom planned to make ben give up his apple firstc. tom was unwilling to let ben do the whitewashingd. tom was afraid ben would do the whitewashing better.4. we can learn from the passage that _.a. tom was interested in whitewashing the fence.b. tom had a lot of friends who are ready to help others.c. tom was unwilling to whitewash the fence, but he managed to let other boys do it for himd. tom was good at whitewashing the fence, so he looked at the result of his work with the eye of an artist.5. what made ben rogers eagerly gave up his apple and offer to brush the fence for tom? a. his warm heart and kindness to friends.b. his curiosity about toms brushing job. c. toms threat.d. aunt pollys idea6. which of the following is the most suitable title for this passage?a. the happy whitewasher b. tom and his fellows c. whitewashing a fenced. how to make the things difficult to get【参考答案】16、bdbcba阅读理解。the summer i was ten, my mother decided to bring us to the world of art. my brother and i were not very excited when we realized what my mother meant. what she meant was not that we could take drawing classes or painting classes but that we would have to spend one afternoon a week with her at the fine arts museum. before each visit to the museum, she made us read about artists and painting styles(风格). it was almost as bad as being in school. who wants to spend the summer thinking about artists when you could be with your friends at the swimming pool? first we had to read about ancient egyptians(古埃及人) and their strange way of painting faces and then go to look at them at the museum. my 12-year-old brother thought this was so funny, but i was not interested. later we had to learn about artists in the middle ages who painted people wearing strange long clothing. we had to look at pictures of fat babies with wings and curly (鬈曲的) hair and with no clothes on flying around the edges of paintings. i certainly couldnt see what was so great about art. on our last visit to the museum, something happened when i saw a painting by a woman called mary. in it, a woman was reading to a child. the colors were soft and gentle, and you could tell by the mother s expression how happy she was just to be with the child. i couldnt stop looking at this painting ! i wanted to see every painting mary had ever made! it was really worth looking at so many paintings to find a painter who could interest me so much.1. the aim of the mother s plan was to _. a. take them to visit the museum b. introduce them to the world of art c. ask them to read about artists d. show them different painting styles2. what was the writer s experience in the museum before the last visit? a. she came to feel her mother s love. b. she liked many paintings. c. she hardly enjoyed herself. d. she could understand the pictures of fat babies.3. what made the writer go through a change that summer? a. one of marys paintings. b. a strange way of painting. c. artists in the middle ages. d. her mother s instruction.4. from the text, we can see _. a. the importance of curiosity b. the effect of art c. the value of learning d. the power of family education【参考答案】1.b 2.c 3.a 4.b阅读理解。my father was chief engineer of a merchant ship ,which was sunk in world war ?the book night of the u-boats told the story。memoriesin september ,1940,my mother ,sister and i went to swansea ,where my father s ship was getting ready to sail ,we brought him a family photography to be kept with him at all times and keep him safe .then i remember my mother lying face down ,sobbing .she had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo (鱼雷).i can remember the arrived of the telegram(电板),which in those days always brought bad news .my grandmother opened it ,it read ,safe .love ted.”my most vivid memory is being woken and brought down to sit on my fathers knee, his arm in a bandage.he was judged unfit to return to sea and took a shore job in glasgow for the rest of the war, for as long as i can remember ,he had a weak heart ,mother said it was caused by the torpedoes .he said it was because of the cigarette ,whichever ,he died suddenly in his early 50s.ten years later i read night of the u-boat and able to complete the story . a toast in my room is the book and the photograph .often , glass in hand, i have wondered how i would have dealt with an explosion ,a sinking ship ,a jump into a vast ocean and a wait for rescue ?lest (以免 )we forget ,i have some more whisky and toast the heroes of the war.( ) 1. we can infer that the mother and children went to swansea _.a. to meet a friend b. to see the father c. to take a family d. to enjoy the sailing of the ship ( ) 2.w hat did the author learn about the father from the telegram ?a. he was still alive b. his knee was broken c. his ship had been sunk d. he had arrived in glasgow ( ) 3.the underlined word “it” in paragraph 6 refers to the fathers _ .a. weak heart b. taking a shore job c. failure to return d. injury caused by a torpedo ( ) 4.what can we know about the authors father after his ship was attacked?a. he lost his armb. he repaired the engines c. he managed to take a lifeboat d. he was the last to leave the ship ( ) 5. what is the passage mainly about?a. a group of forgotten heroes b. a book describing a terrifying battle c. a ship engineers wartime experience d. a merchants memories of a sea rescue 文章大意:文章介绍父亲经历的沉船事件1. b 推理判断题。找到memories下面第一段,文章讲到父亲从s起航,我们带给他family photograph目的是be kept with him和keep him safe,推断出我们是去给父亲送行2. a 细节理解题。telegram 定位,找到memories 下面第三段,电报内容:safe,确定a3. a 代词指代词。父亲说it是由cigarettes引起,母亲说it由torpedoes引起,it只代前文的week heart.4. d 细节理解题。根据文章第二段首句he was alone 确定d5. c 主旨大意题,c正确。其它选项错误原因:a, forgotten heroes 在文中都没有涉及;b terrible battle 没有提;d merchants memories应该是作者(merchants child 的 memories)阅读理解。请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。we know the famous onesthe thomas edison and the alexander graham bells but what about the less famous inventors? what about the people who invented the traffic light and the windshield wiper(雨刮器)?shouldnt we know who they are?joan mclean thinks so. in fact, mclean, a professor of physics at mountain university in range, feels so strongly about this matter that shes developed a course on the topic. in addition to learning “who” invented “what”, however, mclean also likes her students to learn the answers to the “why” and ”how” questions. according to mclean,” when students learn the answers to these questions, they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try.”so, just what is the story behind the windshield wiper? well, mary anderson came up with the idea in 1902 after a visit to new york city. the day was cold and stormy, but anderson still wanted to see the sights, so she jumped aboard a streetcar. noticing that the driver was struggling to see through the snow covering the windshield, she found herself wondering why there couldnt be a built-in device for cleaning the window. still wondering about this when she returned home to birmingham, alabama, anderson started drafting out solutions. one of her ideas, a lever(操作杆)on the inside of a vehicle that would control an arm on the outside, became the first windshield wiper. today we benefit from countless inventions and innovations,its hard to imagine driving without garrett a morgans traffic light. its equally impossible to picture a world without katherine j. blodgetts innovation that makes glass invisible, can you picture life without clear windows and eyeglasses?( ) 1. by mentioning “traffic light” and “windshield wiper”, the author indicates that countless inventions are .a. beneficial, because their inventors are famousb. beneficial, though their inventors are less famousc. not useful, because their inventors are less famousd. not useful, though their inventors are famous( ) 2. professor joan mcleans course aims to_.a. add color and variety to students campus lifeb. inform students of the windshield wipers inventionc. carry out the requirements by mountain universityd. prepare students to try their own invention( ) 3. tommy lees invention of the unbreakable umbrella was _. a. not eventually accepted by the umbrella producer b. inspired by the story behind the windshield wiper c. due to his dream of being caught in a rainstorm d. not related to professor joan mcleans lectures( ) 4. which 0f the following can best serve as the title of this passage? a how to help students to sell their inventions to producers? b how to design a built-in device for cleaning the window? c shouldnt we know who invented the windshield wiper? d shouldnt we develop invention courses in universities? a篇第一篇文章是关于生活中离不开小发明,鼓励年轻人要善于把握发明的契机,推动社会的进步。56.观点态度题,根据第一段but 处:but what about the less famous inventers? what about.windshield wiper? 可以得出结论。这些人的发明不是很有名,确实非常有用的。答案为b。57. 细节题。根据题干可以定位到原文第二段,however处正是考点出题处,引号当中的内容正是证明了mclean的观点:when students learn the answers to these questions,.prepared to recognizeinventing a try.由此可以看出选项d正是原文的同义替换。58.细节题。根据题干中的人物tommy lee可以定位到原文第三段,引号当中正是他的观点:if i had not heard the story of the windshield wipers invention.i never would have.,可以判断出答案b正确。59.主旨题。文章一开头就点出文章主旨:shouldnt we know who they are?并且用了疑问句加强语气,可见c选项正确。其他三个选项都相对片面。完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项a、b、c和d中,选出最佳答案。 the three youths leaned over the metal rails along the sea-wall and watched a few fishermen pull in their nets. about thirty metres away, a boat pulled alongside the slippery steps leading 1 to the sea.“hey, look!” exclaimed rahim. “those two men are2 heavy rocks. i thought we no longer do muscle labour in this technological 3 . ”“they are 6 laborers who know how to spread the weight of the rocks they 7 . see how the man positions the rock just at the slope of his 8 . some of the rocks weight is set 9 his head, some on the right hand and some on the left hand. his body isnt bent. his legs are well10 . ”“youre right, josh. he may have a small build. 11 he certainly well knows his job. dear me! and to think we have been studying 12 ! ” rahim thought about all that was happening. suddenly, he said, “technology wont 13 the human being completely, it appears.”“i dont think it will.” 14 joshua. “you can harvest a crop of potatoes or wheat with one of those large, multi-purpose tractors, but you 15 use that equipment to harvest lea leaves and tomatoes, will you?”“you can get a computer to 16 multiple-choice assessments, but you cannot get the computer to produce of assess essays, can you?” asked michael.“well, the washing machine leaves my shirt collar quite as 17 as ever - thats domestic technology for you!” said rahim.“one day, perhaps, there wont be anybody 18 who can carry a large rock the way those men do. its not going to be a very 19 world, im afraid.” sighed michael.“youre too much of a pessimist (悲观主义者),mike.” said joshua. “ 20 will always be other things that will make the world exciting. ” ( ) 1. a.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 国家能源徐州市2025秋招笔试思维策略题专练及答案
- 国家能源平顶山市2025秋招笔试数学运算题专练及答案
- 阳泉市中储粮2025秋招质检化验岗高频笔试题库含答案
- 吴忠市中储粮2025秋招基建工程岗高频笔试题库含答案
- 中国移动巴中市2025秋招行业解决方案岗位专业追问清单及参考回答
- 南通市中石油2025秋招笔试模拟题含答案油田勘探开发岗
- 中国联通德宏自治州2025秋招笔试行测题库及答案通信技术类
- 国家能源牡丹江市2025秋招笔试模拟题及答案
- 中国移动双鸭山市2025秋招技能类专业追问清单及参考回答
- 中国广电南宁市2025秋招笔试行测题库及答案财务审计类
- 异常处理管理办法
- 2025年东风校招测评题库及答案
- 蘑菇中毒中医处理
- 医疗数据安全管理办法
- 2025年广东省中考语文试卷真题(含答案解析)
- 有奖竞猜题目及答案有趣
- 骨科引流管护理
- 四川省成都市外国语学校2024-2025学年高一上学期10月月考英语试题含解析
- 主动脉瘤护理措施
- 2025年学宪法、讲宪法知识竞赛题库及答案
- 可信数据空间解决方案星环科技
评论
0/150
提交评论