(山东 天津专用)高考英语复习方略 素能提升演练 Module 1 外研版必修4.doc_第1页
(山东 天津专用)高考英语复习方略 素能提升演练 Module 1 外研版必修4.doc_第2页
(山东 天津专用)高考英语复习方略 素能提升演练 Module 1 外研版必修4.doc_第3页
(山东 天津专用)高考英语复习方略 素能提升演练 Module 1 外研版必修4.doc_第4页
(山东 天津专用)高考英语复习方略 素能提升演练 Module 1 外研版必修4.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

(山东 天津专用)2013版高考英语复习方略 module 1 外研版必修4module 1. 单词拼写1. _ (最后)we decided to go abroad for further education. 2. most people in the country are _ (乐观的)about their future life. 3. you dont need to look very far ahead to make a useful _(预测). 4. maybe you can come up with an _(可供选择的)suggestion concerning the location of the new market. 5. it is reported that several people in connection with a robbery have been _(逮捕). 6. the people with a learning _ (残疾) may have trouble following the directions or starting a new task. 7. it is advisable that you should _ (附上) a recent photo of yours to your application form. 8. life as an aid worker can be a _ (冒险的)business. 9. im _(肯定地) going to get in touch with the dealers for more information. 10. the store often _(索价) half the prices for some goods on sunday. . 语法和词汇知识 1. _garbage problems,the city will load huge spaceships with waste materials and send them towards the sun, _landfill and environmental problems. a. to get rid of; to preventb. getting rid of; to prevent c. to get rid of; preventing d. getting rid of; preventing 2. 2012临沂模拟when can i come for the computer? i need it this afternoon. it should be ready by noon. you can _us. a. wait onb. take on c. rely ond. call on 3. although she had been ill for a long time, it still came as a shock when she _ died. a. eventuallyb. occasionally c. generallyd. frequently 4. knowing the news that my children had got there safe and sound, i felt a load _ off my mind. a. to takeb. takingc. takend. take 5. 2012泰安模拟there was a mini-camera_ to the neck of the tiger, with which the researchers are making a careful study of its living habits. a. attachedb. applied c. addictedd. adapted 6. how much did the guy _ you to fix the 3g mobile phone?i dont remember, but it was quite a lot. a. costb. spendc. charged. take 7. im too busy to see the film, so ill give the ticket to _ really wants to see it. a. whomeverb. no matter who c. whoeverd. anyone 8. the food and drink are _ soon, and i will go to the supermarket to get more this afternoon. a. running outb. using up c. going outd. leaving out 9. john has got a fever these days, and he says he doesnt want to see a doctor, but im afraid he has no _ . a. possibilityb. competitionc. treatmentd. alternative10. the training is helpful, but it doesnt cover _ i need for my new job. a. somethingb. anythingc. everythingd. nothing11. when exposed to stress, in_ form, all of us should react positively. a. whicheverb. whateverc. howeverd. whenever 12. believe it or not, it is what we see and hear that _ our belief that a good education is a must for our future success in life. a. shapesb. requestsc. supportsd. reflects13. we cannot be _ about our work. any small mistake may lead to a serious accident. a. very particularb. too cautious c. extremely considerated. quite serious 14. 2012成都模拟leaders of many countries have been trying to _ what it is that makes china develop so fast. a. carry outb. figure out c. watch outd. go out 15. in this age of the keyboard, some students seem to think that handwriting lessons are _ . however, most teachers think that it is equally important as before. a. on the average b. on second thought c. on the way out d. on top of the world. 阅读理解(a)shaping the future of tvnobody can predict the future of tv with any certainty but some major figures in the industry have recently put forward their thoughts on what will shape the future of tv. the shaping of a personalized television future is starting to take place, says intel. the chip giant, who makes the processors found in most personal computers, states that by 2015 there will be just over 12 million devices using iptv service that will be capable of connecting to over 500 billion hours of tv & video. this supports the idea to make television a more social, personalized and readily accessible device available anywhere through iptv service. as more and more people consume tv & video through various media, there is now a greater need to distribute and manage this content. as such, companies like tv genius are accepting this announcement made at intels developer forum (idf) in the usa by their chief technology officer, justin rattner. with such a variety of content likely to become available, technology firms will need to assist in making personalized tv recommendations more readily accessible. mr. rattner, speaking to the bbc said, “tv will remain at the centre of our lives and you will be able to watch what you want and where you want. we are talking about more than one tv-capable device for every man and woman on the planet. people are going to feel connected to the screen in ways they havent in the past. ”one way in which this will happen will also be assisted by a more united service of material combining including video content, internet content, broadcast content, and personal content. this content will become much more accessible through remote devices like mobile phones using iptv technology. this means that users will be able to watch their favorite programs away from the traditional media hub, at home. 1. the author uses the passage mainly to_ . a. recommend a new type of tvb. introduce a possible shape of the future tvc. describe the function of the future tvd. support the new type of tv2. we know from the passage that the future tv might have major features like_ . a. being capable of connecting to much more resources b. changing the shape very easilyc. receiving programs at any place d. displaying the advanced materialse. using services accessing the internet, video, radio, etc. a. a, b, c b. c, d, e c. a, c, e d. b, c, e3. the underlined word “this” in the third paragraph refers to_ . a. intel, the chip giantb. tv and videoc. readily accessible deviced. widely used iptv service4. we can infer from the passage that _. a. the present tv will disappear in the near futureb. the future tv will have a beautiful lookc. people are developing the technology of tv very quicklyd. people will spend more time watching tv at home5. according to the author, the future tv_ . a. will be replaced by other media completelyb. will replace all the other media completelyc. will have more contents available d. will widely use the processors developed by intel(b)when did you last visit a shopping mall? in many places, the answer would be“last weekend”. some people go even more often. why? for one thing, malls offer goods and services that people need all in one place: food, clothing, things for their houses, entertainment, even medical services. so, are malls one of the highlights of modern civilization? environmental activists would say no! they would go even further and say that consumers behavior is causing a huge environmental disaster. they cause consumers of ignorance of the side effect of their shoppingurban sprawl(无计划的扩张). social scientists agree that patterns of development have changed the landscape a great deal in the last half century. prior to 1950, most people lived in towns or cities and either walked to work or took public transportation. only very wealthy people had automobiles. farmers lived in rural areas or isolated villages and came into town only when they needed things they couldnt produce themselves. if you gazed at the landscape you would see towns surrounded by countryside. then a massive change occurred. automobiles became affordable and people were quick to adopt them. now ambitious workers could live in the suburbs, the areas just outside cities, which started to grow rapidly. as long as there was lots of cheap land in the suburbs, no one paid much attention to the usage of that land. malls, fast food restaurants, cinemas, and car dealerships spread out in large, flat buildings. these one-storey buildings and their parking lot took up a great deal of space. well-meaning farmers thought they were better off selling their land than growing crops. in ignorance, no one realized that once the land was built up in urban sprawl, the good farming land would be ruined forever. there was no way to preserve it. only in recent years have people come to mourn the old way of life as they have developed insight into the problems of unconditional growth. now people realize that urban sprawl has come with serious environmental problems. the negative aspects of sprawl include air and water pollution, loss of agricultural land, traffic jams, and the death of businesses in the old town centers. many scholars think the time has come to analyze the problems better so we can develop appropriate policies to control further sprawl. some think the best way to do is to educate citizens about their priceless environment. 6. what is mainly discussed in the passage?a. weekend fun.b. urban sprawl. c. the new automobile.d. the isolated village. 7. what does the underlined word “they” refer to in the first paragraph? a. malls.b. activists. c. farmers.d. scientists. 8. who do activists blame for environmental problems?a. educated citizens.b. shopping mall owners. c. unthinking shoppers.d. ambitious farmers. 9. what do scholars think should be done about urban sprawl?a. understanding the situations better. b. following customary policies. c. starting school in shopping malls. d. charging polluters a lot of money. 10. what is the authors attitude towards urban sprawl?a. respectful.b. disapproving. c. pessimistic.d. doubtful. 答案解析. 1. eventually 2. optimistic 3. prediction 4. alternative 5. arrested6. disability 7. attach 8. risky 9. definitely 10. charges. 1. 【解析】选c。考查非谓语动词。句意:为了摆脱垃圾问题的困扰,城市将把垃圾装载到大型的飞船上,然后把它们发射到太阳上。这样就会阻止垃圾填埋场和环境问题的产生。to get rid of garbage problems为动词不定式在句中充当目的状语;preventing landfill and environmental problems为现在分词在句中表自然而然的结果;而动词不定式作结果状语则表示出乎意料的结果。2. 【解析】选c。考查动词短语辨析。句意:我什么时候来取电脑?我今天下午要用。到中午之前就准备好了。你相信我们就是了。rely on 依赖;相信;信赖。wait on 服侍;take on 呈现,雇用;call on 请求,拜访。3. 【解析】选a。考查副词辨析。句意:尽管她已经病了很长时间,但当得知她最终去世时还是让人感到震惊。eventually 最终;occasionally 偶尔;generally 一般地,通常地;frequently 经常地,频繁地。4. 【解析】选c。考查非谓语动词。句意:得知我的孩子已经平安到达的消息,我感到如释重负。take a load off ones mind 使某人如释重负,打消某人的顾虑。句中take和a load之间为动宾关系,用过去分词,在句中作动词felt的宾语补足语。 5. 【解析】选a。考查动词辨析。句意:在老虎的脖子上系着一部微型摄像机,借助于它研究者正在对老虎的生活习性进行仔细的研究。be attached to 附属于,此句中attached to the neck of the tiger为过去分词短语作定语。apply to 应用于,适用于;be addicted to对上瘾的;adapt to 适应, 没有被动形式。故本题正确答案为a。6. 【解析】选c。考查动词辨析。 charge在本句中意为“索价”;cost 表示某物“花费”多少钱;spend指人“花费”时间或金钱;take表示“花费、需要”用于it takes sb. time/energy to do sth. 。7. 【解析】选c。考查名词性从句。句意:我太忙了,不能去看电影,因此我会把这张票给任何真想看这部电影的人。whoever在句中引导名词性从句作介词to的宾语,且whoever在宾语从句中作主语。no matter who只能用于引导让步状语从句;anyone后加who引导定语从句也正确。8. 【解析】选a。考查动词短语辨析。句意:食品和饮料很快就要用光了,今天下午我要到超市再买一些。run out为不及物动词短语,主语为物,而不是人;use up表示“用光,耗尽”,本句中要用被动语态; go out 熄灭,不及物动词短语;leave out 遗漏,忽略。9. 【解析】选d。考查名词词义辨析。句意:约翰这几天发烧了,他说他不想去看医生,但是恐怕他没有别的选择。alternative 选择,取舍,选择的余地;possibility 可能性;competition 竞争;treatment 治疗。由此可知d项正确。 10. 【解析】选c。考查代词用法。句意:培训是有帮助的,但它不包括我的新工作所需要的一切。not与everything连用,表示部分否定。11. 【解析】选b。考查让步状语从句。句意:当我们面对压力时,不管它是什么样的形式,我们都应该积极回应。whatever在句中为形容词,意为“无论什么样的”,修饰form。 12. 【解析】选a。句意:信不信由你,是我们的所见所闻形成了我们的这一信念:好的教育是我们未来成功所必须具备的。shape 塑造,形成;request 请求;support 支持;reflect 反映。13. 【解析】选b。考查not. . . too结构用法。句意:对于工作我们再谨慎也不为过。任何小的错误都可能导致严重的事故。否定副词never, not与too连用,意为“再也不为过”,符合句意。故选b。【变式备选】i cant thank you _ much because without your help i _ have won the first prize. a. too; wouldnt b. very; shouldnt c. that; might not d. so; couldnt 【解析】选a。考查not. . . too结构和虚拟句。句意:不论我怎么感谢你都不为过,因为没有你的帮助我不会赢得一等奖。not. . . too. . . 表示“再也不为过”;without引导的是一个隐含条件句,表示对过去的事实进行虚拟,故a项正确。 14. 【解析】选b。考查动词短语辨析。句意:许多国家的领导人都一直在努力要弄清楚是什么使中国如此迅速地发展。figure out 弄清,弄懂;carry out 执行,开展,进行,完成;watch out 当心,留意;go out 熄灭,出去。【变式备选】the society today provides the young generation with more chances to_ their talents and skills. a. show up b. carry outc. show off d. carry on 【解析】选c。考查动词短语辨析。句意:今天的社会为年轻一代提供了更多展示他们的才智和技能的机会。show off 炫耀,卖弄,展示;show up 露面;carry out 开展,进行,实现;carry on 继续。15. 【解析】选c。考查介词短语辨析。句意:在这样一个键盘时代,一些学生似乎认为书法课即将过时。然而大多数老师认为它和原来同样重要。on the way out 即将过时,即将被淘汰;on the average 平均;on second thought 又一想;on top of the world 幸福到极点,得意洋洋。. 【文章大意】本篇为新闻报道,介绍了电视未来发展的趋势。1. 【解析】选b。主旨大意题。本篇新闻报道旨在介绍电视未来发展的趋势,介绍了业内人士对电视未来的构想。第一段就说明了这一问题。2. 【解析】选c。细节理解题。从文章第二段中的. . . that will be capable of connecting to . . . 及第三段中的. . . make television a more social, personalized and readily accessible device available anywhere through iptv service. 及第七段中的. . . of material combining including video content, internet content, broadcast content, and personal content. 可知,a, c, e三项的内容都在短文中提到,而b, d两项中提到的电视机改变形状及展示先进的材料文章并没有提及。3. 【解析】选d。细节理解题。根据本段中的this supports the idea to make television a more social, personalized and readily accessible device available anywhere through iptv service. 可知答案。4. 【解析】选c。推理判断题。从文章第六段中的people are going to feel connected to the screen in ways they havent in the past. 可知,人们正以前所未有的速度开发新的电视技术。5. 【解析】选c。细节理解题。从文章第六段中的tv will remain at the centre of our lives. . . 可知,a项不正确;文章中提到将来的电视只能是更加个性化,连接更多的可使用的内容,并不是取代其他媒体;c项与第二段中的. . . by 2015 there will be just over 12 million devices using iptv service that will be capable of connecting to over 500 billion hours of tv & video. 相照应。d项则偷换了概念,文中只提到了. . . intel. the chip giant, who makes the processors found in most

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论