免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015河南省晋州市高考英语阅读理解一轮统练(2)及答案阅读理解-a阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 are you preparing for a big test? if so, you may want to go play some basketball in between hitting the books. doctors are starting to find more and more information that suggests a connection between exercise and brain development. judy cameron, a scientist at oregon health and science university, studies brain development. according to her research, it seems that exercise can make blood vessels(血管), including those in the brain, stronger and more fully developed. doctor cameron is sure that this allows people who exercise to think better. as she says, “ while we already know that exercise is good for the heart, exercise can actually cause physical changes in the brain.”the effects of exercise on brain development can even be seen in babies. babies who do activities that requires a lot of movement and physical activity show greater brain development than babies who are less physically active. even a little movement can show big results. margaret barnes, a scientist, also believes in the importance of exercise. she thinks that many learning disabilities that children have in primary school or high school can result from a lack of movement as babies. “babies need movement that encourages and excites their five senses. they need to set up a connection between motion and memory. in this way, as they get older, children will begin to connect physical activity with higher learning,” says margaret.older people can develop their brains as well. cornell university studied a group of seniors who have a shortterm memory increase of up to 40 percent after exercising just three hours a week. the exercise does not have to be very difficult, but it does have to increase the heart rate. also, just like the motion for babies, exercise for older people should not be too simple. learning some new skills or actions, such as with yoga or tai-chi helps to open up memory paths in the brain that may not have been used for a long time. for most people, any type of physical activity that increases the heart rate is helpful. the main aim is to increase the brains flow of blood. and your brain can benefit from as little as two to three hours of exercise a week.1. what is the main idea of this passage?a. how exercise makes people strong.b. how to get good scores on a test.c. how exercise helps the brain.d. how the brain can change. 答案解析:答案为c。本题为主旨大意题。第一段就点出了全文的中心 “according to her research, it seems that exercise can make blood vessels, including those in the brain, stronger and more fully developed.”,锻炼可以使血管,包括大脑里的血管更结实、发育更好,后面的段落分别对中心进行阐述证明。故答案为c。2. according to the passage, what is the connection between exercise and brain development?a. exercise helps make our blood vessels.b. physical exercise helps us think better.c. the brain needs special mental exercise.d. the more exercise, the bigger the brain. 答案解析:答案为b。本题为细节推理题。由第一段 “according to her research, it seems that exercise can make blood vessels, including those in the brain, stronger and more fully developed. doctor cameron is sure that this allows people who exercise to think better.” 可知,答案为b。3. the smallest amount of exercise required to gain any benefit is .a. three hours per week b. 40 hours per weekc. three hours per dayd. 40 hours per month答案解析:答案为a。本题为细节题。由最后一段最后一句话 “and your brain can benefit from as little as two to three hours of exercise a week.”可知,答案为a。4. why is yoga suggested for seniors?a. it does good to the joints of old people.b. it does not increase the heart rate.c. it includes learning new actionsd. it can be done in groups.答案解析:答案为c。本题为推理题。由最后一段 “learning some new skills or actions, such as with yoga or tai-chi helps to open up memory paths in the brain that may not have been used for a long time. for most people, any type of physical activity that increases the heart rate is helpful.”,可知c选项正确。a、d选项未提及;b选项与文意相反。故答案为c。【2014高考英语安徽省皖南八校二模】cbrighton: it is a seaside resort on the english channel. only 50 miles from london, it offers a good variety of lively entertainment. it is a cheerful place, busy and crowded in the summer, but alive in every season of the year. its royal pavilion(布莱顿皇宫)is a masterpiece of english architecture. durham: whatever travelers see or dont see in england, they must see this city, in the northeast, just south of newcastle-upon-tyne. no one will forget the sight of its cathedral(教堂)and castle rising together on a steep hill overlooking a loop in the river wear, which almost surrounds them. the cathedral itself is one of the great medieval(中世纪的,公元476-1500)buildings in europe. liverpool: a port in the northwest of england which possesses a quality that is not found in quite the same way anywhere else in england: the quality of grandeur (壮观). liverpool has this grandeur in its site on the broad river mersey (more than half a mile wide) with the houses rising near it; in its great dock buildings, its broad streets, and its two enormous cathedrals. edinburgh: it has long been the capital of scotland. edinburgh castle is edinburghs important building, controlling the city from its perch on a rock over a hundred meters above sea level. another important building is the palace of holyrood house, begun by james around 1500. between the castle and the palace is the royal mile, which was the center of edinburgh life before the 17th century and is fascinating to visit now.64. which is the suitable time to visit brighton ? _a .only summer b. all the year around c. holidays d. weekdays65. which of the following place mentions both a castle and a cathedral ? _a. brighton b. durham c. liverpool d. edinburgh66. from this article , which of the following statements is wrong ? _ a. around the broad river mersey you can enjoy the unique quality of liverpool .b. the sight of durhams cathedral and castle is probably best seen from the banks of the riverwear .c. the palace of holyrood house is much older than the cathedral in durham.d .edinburgh castle was built over a hundred meters above sea level.67. this article can be found in _a. a travel magazine b. a daily newspaper c. a chapter of science fiction d. a column in the financial press【参考答案】c篇 bbca【2014高考英语安徽省皖南八校二模】dwe sometimes think global warming or climate change is a problem very far away from our lives, and that only the government needs to worry about it. but its hardly possible to completely stay out of it scientists are now 95 percent sure that humans have been the “dominant cause” of global warming trends since the 1950s. one of the conclusions of a report released on sept 27 by the united nations says that human activities have caused global temperatures to rise by 0.89 0c between 1901 and 2012. that might not seem like a lot, but the truth is that a major part of that heat has been absorbed into the oceans, which is not surprising given that they cover two thirds of earths surface. also, water has a much greater capacity (容量) to absorb heat than the air does, according to the economist. while many greenhouse gases occur naturally and are needed to keep the earth warm enough to support life, humans use of fossil fuels is the main source of excess (多余的) greenhouse gases. according to cnn, by driving cars, using electricity produced by burning coal and oil or heating our homes with coal or natural gas, we release a large amount of greenhouse gases into the atmosphere. your body can barely feel a difference of 0.89 0c, but the earths ecosystems are so sensitive that even small changes can disturb them. it often starts with the smallest creatures at the bottom of the food chain, eventually affecting bigger animals, many of which could end up becoming extinct. global warming is also linked to an increase in extreme weather. a larger amount of carbon dioxide traps more energy inside the atmosphere. this changes the patterns of storms and rainfall in many regions and can lead to droughts and floods. worse still, melting sea ice in warmer oceans is causing sea levels to rise at a speed of more than three millimeters per year, according to the guardian, which also increases the risk of flooding. “the report should serve as another wake-up call that our activities today have a profound impact on society, not only for us, but for many generations to come,” french michel jarraud, secretary-general of the world meteorological organization, said at a news conference.68.theunderlinedword“dominant”inthefirstparagraphmeans “_”.a. common b.indirect c.secondary d. leading69.whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtothepassage? _a.greenhousegaseshavebeenproventoharmmerely theearth .b.thereislittlewecandotopreventglobalwarming.c.globalwarmingcanincreasethechancesofdroughtsandfloods.d.thehugenessofoceansmakesthembetter absorbersofheatthantheair.70.theriseinglobaltemperaturesbetween1901and2012_.a.ismoreharmfultosmallercreaturesthanbiggeronesb.isnotseriousbecausemostoftheextraheathasbeenabsorbedbytheoceansc.hasmadetheearthsecosystemsmoresensitivetochangesd. islikelytocausemanyspeciestobecomeextinct71.whatismicheljarraudsattitudetowardthereportreleasedbytheun? _a.negative.b.supportive.c.doubtful.d.uninterested. 【参考答案】d篇 dcdb阅读理解-blove, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? here is one interview which explores the fundamental questions in life. question: could you introduce yourself first? answer: my name is misbah, 27 years old. i was born in a war-torn area. right now im a web designer. q: what are your great memories? a: my parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. for me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. those are my great memories. q: does your childhood mean a lot to you? a: yes. as life was very hard, i used to work to help bring money in for the family. i spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. however, it taught me to deal with problems all alone. i learnt to be independent. q: what changes would you like to make in your life? a: if i could change something in my life, id change it so that my childhood could have taken place in another area. i would have loved to live with my family in freedom. who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? it doesnt matter as long as i can live with my family and we are safe. q: how do you get along with your parents? a: my parents supported me until i came of age. i want to give back what ive got. thats our way. but i am working in another city. my only contact with my parents now is through the phone, but i hate using it. it filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. my deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. in misbahs childhood, _.a. he was free from worry b. he liked living in the countryside c. he was fond of getting close to nature d. he often spent holidays with his family ( ) 2. what did misbah desire most in his childhood? a. a colorful life. b. a beautiful house. c. peace and freedom. d. money for his family. ( ) 3. how would misbah prefer to communicate with his parents? a. by chatting on the intern
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电子交易安全与信誉保障责任承诺书(9篇)
- 2026届上海市罗店中学化学高二上期末预测试题含答案
- 2026届天津市滨海七所重点学校化学高二上期末调研模拟试题含答案
- 期中考试全攻略
- 销售团队激励分配方案绩效与收益挂钩模板
- 七夕节蔬菜种植嘉年华
- 企业团队培训及能力提升方案
- 团队项目进度管理模板
- 农作物全生命周期管理
- 跨部门沟通协作会议记录模板标准化版
- 算力资源集中管理与调度平台方案
- 新闻真实性的理论与实践
- 陕西教师岗前考试真题及答案解析
- 秋冬季防火安全培训课件
- YS-T1714-2024《连接器用铍铜丝》
- 有机肥料投标方案
- 越南自卫反击战课件
- Unit 1 Happy Holiday测试卷 (含答案)人教版(2024)八年级英语上册
- 钢厂煤气防护知识培训课件
- 厂务部门安全培训教材课件
- 2025网约车转让的合同范本
评论
0/150
提交评论