免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北省武汉市2016高考英语 阅读理解和完形填空自选训练(3)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。“mum,what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼) in the closet(衣橱)?” jessica asked. “a skeleton in the closet?” her mother paused thoughtfully, “well, its something that you would rather not have anyone else know about. for example, if in the past, someone in dads family had been arrested for stealing a horse, it would be a skeleton in his familys closet. he really wouldnt want any neighbor to konw about it.”“why pick on my family?” jessicas father said with anger. “your family history isnt so good, you know. wasnt your greatgreatgrandfather a prisoner who was transported to australia for his crimes?” “yes, but people these days say that you are not a real australian unless your ancestors arrived as prisoners.” “gosh, sorry i asked. i think i understand now,” jessica cut in before things grew worse.after dinner, the house was very quiet. jessicas parents were still quite angry with each other. her mother was ironing clothes and every now and then she glared at her husband, who hid behind his newspaper pretending to read. when she finished, she gathered the freshly pressed clothes in her arms and walked to jessicas closet. just as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to the floor. jessicas mother sank into a faint(晕倒), waking only when jessica put a cold, wet cloth on her forehead. she looked up to see the worried faces of her husband and daughter. “what happened? where am i?” she asked. “you just destroyed the schools skeleton, mum,” explained jessica. “i brought it home to help me with my health project. i meant to tell you, but it seemed that as soon as i mentioned skeletons and closets, it caused a problem between you and dad.” jessica looked in amazement as her parents began to laugh madly. “theyre both crazy,” she thought.本文是一篇记叙文,讲述了一个幽默故事。杰西卡问妈妈“衣橱里放骨骼”是什么意思,妈妈解释说那是不为人知的秘密,并以杰西卡爸爸的祖先做例子,引起了杰西卡爸爸的恼火。饭后,杰西卡爸爸依然生气,杰西卡妈妈熨完衣服后把衣服放到衣橱里,结果发现了衣橱里的骨骼而吓昏过去。原来杰西卡为了完成学校的健康计划,把骨骼带回了家并放在了衣橱里。1according to jessicas mother, “a skeleton in the closet” means _.aa family honor ba family secretca family story da family treasure答案:b。细节理解题。由第一段的“its something that you would rather not have anyone else know about”可知,b项正确。2what can we learn about some australians ancestors from paragraph 2?athey were brought to australia as prisoners.bthey were the earliest people living in australia.cthey were involved in some crimes in australia.dthey were not regarded as criminals in their days.答案:a。推理判断题。根据第二段的“but people these days say that you are not a real australian unless your ancestors arrived as prisoners”可推断a项正确,即一些澳大利亚人的祖先是被作为犯人带到澳大利亚。3jessicas mother fell down into a faint because she was _.aknocked bfrightenedcinjured dsurprised答案:b。推理判断题。杰西卡的妈妈是看到了衣橱里的骨骼而晕倒的,我们推断应该是吓倒的。4why did jessica bring a skeleton home?ashe was curious about it.bshe planned to keep it for fun.cshe needed it for her school task.dshe intended to scare her parents.答案:c。细节理解题。由最后一段的“you just destroyed the schools skeleton.i brought it home to help me with my health project”可知答案c正确。5jessicas parents laughed madly at the end of the story probably because _.athey were crazybthey were overexcitedcthey realized their misunderstandingdthey both thought they had won the quarrel答案:c。推理判断题。通读全文可知,杰西卡的父母误解了杰西卡的意思。社会生活类-阅读理解。shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. shy people are anxious and self-conscious; that is, they are concerned with their own appearance and actions too much. negative thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am i making? do they like me? do i sound stupid? am i wearing unattractive clothes? it is obvious that such uncomfortable feelings must affect people unfavorably. a persons self-concept is reflected in the way he or she behaves and the way a person behaves affects other peoples reactions. in general, the way people think about themselves has a deep effect on all areas of their lives. shy people, who have low respect, are likely to be passive and easily influenced by others. they need faith that they are doing“the right thing”. shy people are very sensitive to criticism. it makes them feel inferior (自卑). they also find it difficult to be pleased by praises because they believe they are unworthy of praise. a shy person may respond to a praise with a statement like this one: “youre just saying that to make me feel good, i know its not true.”it is clear that, while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful. can shyness be completely got rid of, or at least reduced? fortunately, people can overcome shyness with determination since shyness goes hand in hand with lack of self respect. it is important for people to accept their weakness as well as their strengths. each one of us has his or her own characteristics. we are interested in our own personal ways. the better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our chances for a rich and successful life. 1. the first paragraph is mainly about. a. the cause of shyness b. the effect of shyness on peoplec. the feelings of shy people d. the questions in the minds of shy people2. according to the writer, self-awareness is_. a. harmful to people b. a weak point of shy peoplec. the cause of unhappiness d. a good characteristic3. what is the shy peoples reaction to praise? a. they are pleased by it. b. they feel it is not true. c. they are very sensitive to it. d. they feel they are worthy of it. 4. we can learn from the passage that shyness can. a. block our chances for a successful lifeb. help us to live up to our full developmentc. enable us to understand ourselves betterd. have nothing to do with lack of self-respect【参考答案】5. bdba 社会生活类-阅读理解,“beijing, sep. 10 (xinhuanet)the extra-large model baby in the spain pavilion (馆) was conceived (构思) by a spanish filmmaker,” shi yingying reports. visitors admiring the 6.5-meter-high giant baby, miguelin, in the spain pavilion may be surprised to realize that it was not the concept of a famous designer or a group of groundbreaking engineers. it came from one filmmakers interpretation of the meaning of “better city, better life”. spanish director isabel coixet developed the idea after being asked to contribute to expo 2010 shanghai. “they asked me to do something to tell the chinese audience about spain in the future and the first thing jumping to my mind was a baby,” said coixet. “if we really fight to have better cars, better cities and better lives, its for themfor our children.”despite her spanish heritage, coixet doesnt focus on making spanish films or using spain as the setting. fans of her various award-winning films, including my life without me, the secret life of words and elegy, may not even be aware of coixets spanish background. “the borders between countries are just illusion (假象),” said coixet. “some directors feel really comfortable telling stories that belong to their territory.”but coixet feels the opposite: “im more comfortable outside my country. it gives me a strange freedom.”one of her favorite things about being a director is the freedom. “the thing is that the world is wide and this freedom lets you make films everywhere,” she said. coixets curiosity took her latest exploration and movie work to japan. in the movie map of the sound of tokyo, the catalan actor sergi lopez is the owner of a wine shop in tokyo, and japanese actress rinko kikuchi is a young woman who works both as a fishmonger and as a hired killer. the clash (冲突) of the two peoples very different worlds and the tango-like relationship they develop is just one representation of what coixet is able to produce by mixing cultures. while she doesnt know if she will shoot a film in shanghai, two things have caught her attention: shanghainese women and crickets (蟋蟀). after just arriving in the city, she was surprised by the mix of old chinese culture in a booming metropolis. “behind the skyscrapers, there is a flower and bird market with heaps of crickets and birdcages in,” she said. “im totally amazed with the city.”1. the huge baby represents the idea that . a. our children are the new generation full of imaginationb. our children will develop the friendship between china and spainc. our children are our futured. our children will understand the meaning of “better city, better life”2. we learn from the passage that coixets award-winning films were set. a. only in spain b. only in japanc. mainly in the countries outside spaind. mainly in the countries within europe 3. according to isabel coixet, a flower and bird market behind the high rises. a. shows people in shanghai are living a rich life spiritually and materiallyb. reflects prosperity of the marketc. indicates the chinese people are leading a peaceful lifed. represents the traditional culture of china4. from the passage we can learn that. a. isabel coixet is dissatisfied with the design of the extra-large model babyb. a mix of different cultures is reflected in isabel coixets filmsc. isabel coixet feels less comfortable while making films all over the worldd. isabel coixet designed the huge baby according to the requirement of a group of engineers【参考答案】6.ccab 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。i have been consistently opposed to feeding a baby regularly. as a doctor, mother and scientist in child development i believe there is nothing to recommend it, from the babys point of view. mothers, doctors and nurses alike have no idea of where a babys blood sugar level lies. all we know is that a low level is harmful to brain development and makes a baby easily annoyed. in this state, the baby is difficult to calm down and sleep is impossible. the baby asks for attention by crying and searching for food with its mouth. it is not just unkind but also dangerous to say a four- hourly feeding schedule will make a baby satisfied. the first of the experts to advocate a strict clock- watching schedule was dr frederic truby king who was against feeding in the night. ive never heard anything so ridiculous. baby feeding shouldnt follow a timetable set by the mum. what is important is feeding a baby in the best way, though it may cause some inconvenience in the first few weeks. well, at last we havecopper- bottomed research that supports demand feeding and points out the weaknesses of strictly timed feeding. the research finds out that babies who are fed on demand do better at school at age 5, 7, 11 and 14, than babies fed according to the clock. by the age of 8, their iq (智商) scores are four to five percent higher than babies fed by a rigid timetable. this research comes from oxford and essex u
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年重庆护理职业学院单招职业技能考试题库带答案
- 2025年河北邢台临西县招聘编外辅助人员72名参考题库及完整答案详解
- 2025广西南宁市马山县人力资源和社会保障局招聘外聘人员1人参考题库带答案详解
- 2025广东广州市越秀区矿泉街招聘党建工作指导员1人参考题库及答案详解(真题汇编)
- 2026年阳泉职业技术学院单招职业技能考试题库含答案
- 2026年安徽体育运动职业技术学院单招职业倾向性考试必刷测试卷完美版
- 东方资产招聘真题及答案
- 2026年温州商学院单招职业倾向性测试题库新版
- 2025广西柳州市救助管理站招聘1人参考题库及完整答案详解一套
- 2026年河北工艺美术职业学院单招职业倾向性测试必刷测试卷带答案
- 2024年下半年全国事业单位联考C类《职业能力倾向测验》真题
- 2026中国进出口银行校园招聘笔试考试参考试题及答案解析
- 行政事业单位财务与会计试题题库(附答案+解析)
- 2025秋小学数学人教版一年级上册(三 认识立体图形)单元测试及答案
- 220KV输电线路运维策划方案
- 《做最好的自己》小学生主题班会课件演示模板
- 2025年产前筛查技术专业培训班考核试题及答案(临床咨询)
- 第十章放射防护法规与标准
- 粪污综合利用项目环评报告表
- 初中化学月考质量分析
- 警车驾驶员安全考试题库及答案解析
评论
0/150
提交评论