




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北武汉市2016高考英语阅读理解基础训练(18)阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 “the first and best of victories is for a man to conquer himself; to be conquered by himself is, of all things, the most shameful,” says plato. self-control is at the root of all the advantages. let a man give in to his impulses(冲动) and feelings, and from that moment he gives up his moral(道德) freedom.a single angry word has lost many friends. when socrates found in himself any temper or anger, he would check it by speaking low in order to control himself. if you are conscious of being angry, keep your mouth shut so that you can hold back rising anger. many a person has dropped dead in great anger. fits of anger bring fits of disease. “whoever the gods would destroy they first make them mad.” “keep cool,” says webster, “anger is not argument.” “be calm in arguing,” says george herbert, “for fierceness(狂怒) makes error a fault.”to be angry with a weak man is to prove that you are not strong yourself. “anger,” says pythagoras, “brings with folly and ends with regret.” you must measure the strength of a man by the power of the feelings he conquers, not by the power of those which conquer him. self-control is mans last and greatest victory. if a man lacks self-control he seems to lack everything. without it he can have no patience, no power to govern himself; he can have no self-confidence, for he will always be controlled by his strongest feeling. if he lacks self-control, the very backbone and nerve of character are lacking also. (from )1. whats the main idea of the passage?a. the importance of self- control. b. how to conquer oneself?c. the relation between a mans moral freedom and his feelings.d. a man should keep cool.2. whats the meaning of “whoever the gods would destroy they first make them mad”?a. if you are mad, the gods will kill you.b. if you lose your temper first, gods will kill you first.c. if you cant control yourself, you will be crazy.d. if the gods want to kill you, they will make you mad first.3. which of the following is not true, according to passage?a. the first and best of victories is for a man to conquer himself.b. you will make a small mistake serious if you dont keep cool.c. you must measure a mans strength by the power of the feelings which conquer him.d. anger brings with folly and ends with regret. 4. which of the following cant help you avoid anger, according to the passage?a. be calm in arguing. b. check your temper or anger by speaking low.c. keep your mouth shut. d. try to make the other angry first.1. a 主旨大意题。根据文章第 1 段的第 2 句 self-control is at the root of all the advantages 及全文的内容可知,本文的大意是“自控的重要性”。故答案选 a。2. d 语义理解题。根据上文 you can hold back rising anger. many a person has dropped dead in great anger. fits of anger bring fits of disease 可知答案选 d。3. c 推理判断题。根据文章倒数第 3 段的最后一句 you must measure the strength of a man by the power of the feelings he conquers, not by the power of those which conquer him 可知,选项 c 与之矛盾。故答案选 c。4. d 推理判断题。根据文章第 2 段的第 2 句和第 3 句以及最后一句可以排除选项 a、b、c,从而得出答案为 d。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 if you have a bad habit of losing things, a new device that can be connected to any item that you might lose may be the way to solve your problem. the tile, a small square linked up to your iphone or ipad via bluetooth, lets you see how close you are to the missing item, within a 50-to 150-foot range . if the item goes out of your phones 150-foot range, it can still be detected (发现) on other smartphones with the same app.when you log into the app on your phone, it shows you, with green bars that increase or decrease, how far away you are from the tile. you can also program it to make a sound when you get close to the tile. and you can link up your phone with up to ten tiles. and if your lost item a dog, for example, or a stolen bike goes out of your own phones 150-foot bluetooth range, you can set it as a “lost item”. if any of the phones with the tile app comes within the range of your lost item, a message will be sent to your own phone, reminding you of its position. the tile app also has the function to remember where it last saw your tile, so that you can easily find where you left it.since the tiles use bluetooth rather than gps, they never run out of battery or need to be charged, and they last for one year before needing to be replaced. the app, which will come into the market this winter, works with iphone 5s, iphone 6, ipad mini, ipad 3rd and 4th generation, and ipod 5th generation. 1. the tile app can help you .a. find your missing items b. use your phone more wiselyc. save your phones battery powerd. connect something to your phone2. which of the following is true according to the passage?a. the tile needs to be charged after a year of use. b. one smartphone can only be linked up to one tile.c. the tile cannot work when linked up to a phone without bluetooth. d. a missing item cant be found if it goes out of the needed range.3. what does the second paragraph mainly tell us?a. what the tile app is.b. how the tile app works.c. the advantages of the tile app.d. why the tile app was invented.4. where does this passage probably come from?a. a science fiction novel.b. an advertisement.c. a personal diary.d. a news report.参考答案14、acbd 阅读理解more surprising,perhaps,than the current difficulties of traditional marriage is the fact that marriage itself is alive and increasing.as skolnick notes,americans are a marrying people:relative to europeans,more of us marry at younger age.moreover,after falling in the early 1970s,the rate of marriage in the united states is now increasing.even the divorce rates need to be taken in this pro-marriage context:some 80 percent of divorced individuals remarry.thus,marriage remains,by far,the preferred way of life for the vast majority of people in our society. what has changed more than marriage is the nuclear family.twenty-five years ago,the typical american family consisted of a husband,a wife,and two or three children.now,there are many marriages in which couples have decided not to have any children.and there are many marriages where at least some of the children are from the wifes previous marriage,or the husbands,or both,sometimes these children spend all of their time with one parent from the former marriage;sometimes they are shared between two former spouses.thus,one can find every type of family arrangement.there are marriages without children;marriages with children for only the present marriage;marriages with“full-time”children from both the present and former marriages;marriages with“full-time”children from the present marriage and“part-time”children from former marriages.there are stepfathers,stepmothers,half-brothers,and half-sisters.it is not all that unusual for a child to have four parents and eight grandparents!these are enormous changes from the traditional nuclear family.but even so,even in the midst of all this,there remains one constant:most americans spend most of their adult lives married.1.by calling americans marrying people the author means that_.a.americans are more traditional than europeansb.americans expect more out of marriage than europeansc.there are more married couples in the usa than in europed.more of americans as compared with europeans,prefer marriage and they accept it at a younger age2.which of the following can be presented as the picture of todays american families? a.a typical american family consists of only a husband and a wife. b.many types of family arrangements have become socially acceptable. c.americans prefer to have more kids than before. d.there are no nuclear families any more.3.the“nuclear family”refers to_.a.families formed up by men or women working for nuclear power stationsb.married couples who are closely matchedc.family consists of married couples who do not want to have any childd.family with small number of members4.“part-time”children_a.spend some of their time with their half-brothers and some of their time with their half-sistersb.spend all of their time with one parent from the previous marriagec.are shared between the two former spousesd.cannot stay with“full-time”children【参考答案】14、dbcc 【2016高考模拟题】阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。itzhak perlman was born in tel aviv, in what was then palestine, in nineteen-forty five. today he lives in new york city. but his music has made him a citizen of the world. he has played in almost every major city.he has won many grammy awards for his recordings. he has also won emmy awards for his work on television.itzhak perlman suffered from polio (脑灰质炎)at the age of four. the disease damaged his legs. he uses a wheelchair or walks with the aid of crutches on his arms.but none of this stopped him from playing the violin. he began as a young child. he took his first lessons at the music academy of tel aviv. very quickly, his teachers recognized that he had a special gift.at thirteen he went to the united sates to appear on television. his playing earned him the financial aid to attend the juilliard school in new york.in nineteen sixty-four itzhak perlman won the leventritt competition in that city. his international fame had begun.his music is full of power and strength. it can be sad or joyful, loud or soft. but critics say it is not the music alone that makes his playing so special. they say he is able to communicate the joy he feels in playing, and the emotions that great music can deliver.anyone who has attended a performance by itzhak perlman will tell you that it is exciting to watch him play. his face changes as the music from his violin changes.he looks sad when the music seems sad. he smiles and closes his eyes when the music is light and happy. he often looks dark and threatening when the music seems dark and threatening.in nineteen-eighty six, president ronald reagan honored itzhak perlman with a medal of liberty. in two-thousand, president bill clinton awarded him the national medal of arts. several major universities have awarded him honors. he continues to receive honors for his music.1. according to the passage, we know itzhak perlman_. a. is 60 years old today b. was born in new york city c. was a rich citizen of the world d. has some achievement in music2. despite the disease, none of this stopped itzhak perlman and he_. a. took his first lessons at the music academy of new york b. appear on television for the first time in new york. c. got the financial aid to continue his study of music d. won the leventritt competition in his nineties 3. when the music seems dark,itzhak perlman often looks _. a. dark b. sad c. happy d. light4. we can infer from the passage ronald reagan must be president of _.a. palestine b. germany c. the usa d. england 这是一篇记叙文。文章主要介绍了itzhak perlman虽然从小患了脑灰质炎并且因此而伤了一条腿,然而却自强不息,显示了音乐才能并取得了成功的故事。1.d 细节理解题。根据文章第二段won many grammy awards for his recordings以及won emmy awards for his work on television可判断itzhak perlman在音乐上作出了比较大的成就。2.c 细节理解题。根据文章第六段his playing earned him the financial aid to attend the juilliard school in new york可判断itzhak perlman得到了经济资助得以去the juilliard school上学学习音乐。3.a细节理解题。根据倒数第二段he often looks dark and threatening when the music seems dark and threatening可判断。4.c 推理判断题。根据文中前文他一直在纽约发展可判断是在美国获得的成就,因此选c。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。camp jano india celebrate indian culture, languages, arts, festivals and literature. weekly themes are brought to life through related arts, games, projects, stories and theatre in a very unique, exciting, creative, interactive (互动的) and structured style. a very unique and memorable (难忘的) experience that kids will want to repeat! mornings are spent with the hindi language at the childs level. afternoons provide the cultural elements taught in an interactive style with special emphasis (重点) on drama. bay language academy we invite campers (4-12 years old) to travel and open up doors to explore past and recent civilizations through daily field trips. cultures will be shown through customs and cooking. lectures (6/10-8/30) will introduce/reinforce french, spanish or chinese and the cultures they convey. our language summer-camp is infused (灌输) with cultural activities and taught by a team of bilingual (通晓双语的) instructors. petits confettis want your 3- to 5-year-old kids to experience a french camp? come and join us for 6 weeks of french camps!kids will be totally happy to learn french and french culture while they take part in team projects like building a tipi or making french bread.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年甘肃中医药大学招聘急需紧缺专业硕士研究生模拟试卷及答案详解(历年真题)
- 2025内蒙古选聘自治区特邀行政执法社会监督员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025湖北鄂州华容区城市建设投资有限公司面向社会招聘4人模拟试卷有答案详解
- 2025湖南永州市零陵区引进急需紧缺专业人才19人(第二批)考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025年春季江苏南通市通州区部分事业单位(医疗卫生类岗位)招聘90人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025广西师范大学大学生志愿服务西部计划志愿者招募模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 2025年温州市瓯海区泽雅镇中心卫生院招聘药师1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(新)
- 2025年西宁市海东市海北州黄南州海南州果洛州玉树州海西州行政执法机构面向社会公开招聘工作人员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025内蒙古呼和浩特市新城区中医蒙医医院(新城区保合少镇卫生院)招聘1人模拟试卷附答案详解(模拟题)
- 2025河南新乡市长垣行知学校招聘中小学教师模拟试卷及1套参考答案详解
- 井下安全用电培训课件
- UPS电源维护保养操作规范及要点
- 校企合作教材开发协议书
- 2025年金属冶炼(炼铁)安全生产考试笔试试题含答案
- 2025年9月新版劳务用工合同范本(可规避风险)
- 成本对标管理办法
- 幼儿园园务委员会职责分工方案
- DB45∕T 2883-2024 健康体检机构护理质量管理规范
- 普洱茶教学课件
- 2025年江苏保安员考试题库及答案
- 腹股沟直疝的护理查房
评论
0/150
提交评论