免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
南京市2015高考英语二轮基础选练(8)及答案短文语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1-10的相应位置上。at the age of 17, swedish alfred nobel spoke five languages fluently. nobel became an 1 (invent)and businessman, and at the time of his death on december 10, 1896, he had 355 patents worldwide 2 of them was the patent on dynamite(炸药). furthermore, he had started 87 companies all over the world. according to 3 will, alfred nobels enormous fortune was to be used 4 (establish) prizes to award those 5 had done their best to benefit mankind in the fields of physics, chemistry, medicine, literature and peace. the first nobel prizes were awarded in 1901, five years 6 nobel died. in 1969, another prize was added the sveriges riksbank prize in economic sciences in memory of alfred nobel.the nobel laureates(获得者) 7 ( announce) at the beginning of october each year. a couple of months later, on december 10, 8 anniversary of alfred nobels death, they receive their prizes from the swedish king a nobel diploma, a medal, and 10 million swedish crowns per prize. all nobel prizes are awarded in stockholm, sweden, 9 for the nobel peace prize, which is awarded in oslo, norway. when alfred nobel was alive, norway and sweden were united under one monarch(君主), 10 1905 when norway became an independent kingdom with its own king.【参考答案】(17)1. inventor 2. one 3. his 4. to establish 5. who 6. after 7. are announced 8. the 9. except 10. until完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。thanks to a combination of young businessmen, large numbers of university students and revitalization (新生) efforts by the local and national governments, todays nanjing has an 1 of youthful exuberance (繁茂) that would have been 2 only a few decades ago. 3 , the city, a booming city of 6.5 million on the banks of the yangtze river some 185 miles west of shanghai, bears 4 resemblance to the former capital of china that suffered the worst cruelty and violence of world war ii. 5 nanjing has shown a remarkable capacity for reinvention during its 2,500-year history. and in recent years, the city has moved 6 its tragic past to become a vital engine of chinas economic growth, thanks 7 to its position in the middle of chinas prosperous eastern seaboard. growth has also 8 thanks to improved ground transportation: a new bullet train linking nanjing and shanghai started service last year, 9 travel time between the cities from several hours to just 75 minutes, and a beijing-shanghai high-speed line is 10 to open later this year, with a stop in nanjing. within the city, two metro lines were built in the last few years; 15 more are planned to begin service by 2030. signs of nanjings 11 wealth and optimism can be seen everywhere. in the heart of the downtown xinjiekou district, a bronze statue of sun yat-sen, 12 the father of modern china, looks 13 over a busy 14 area. there is perhaps no more 15 symbol of the citys transformation than the zifeng tower, a 1,480-foot skyscraper that opened its doors last may. 16 offices, restaurants and an intercontinental hotel, the tower is the second-tallest building in china and billed as the seventh-tallest in the world. underlying all this development is a large chinese and 17 student population there are several major universities, plus a branch of johns hopkinss international studies school. in fact, art and music 18 in all sorts of places. on a larger 19 , local government officials and private investors are pushing the city as a rising center for contemporary art and architecture, hoping to attract 20 from the neon-bathed streets of its neighbor shanghai. 1. a. advanceb. affectionc. aird. ability2. a. unforgettableb. unthinkable c. unbearable d. unnecessary3. a. actuallyb. regretfully c. hopefully d. consequently4. a. closeb. slightc. muchd. little5. a. becauseb. butc. asd. since6. a. beyondb. onc. offd. out7. a. in addition b. in allc. in partd. in fact8. a. started b. enlargedc. existedd. accelerated9. a. removingb. cuttingc. dividingd. lowering10. a. scheduledb. inventedc. desiredd. meant11. a. attractiveb. well-received c. newfound d. discovered12. a. thoughtb. treatedc. consideredd. elected13. a. outb. atc. aboutd. for14. a. remoteb. regionalc. rurald. commercial15. a. universalb. visible c. traditionald. political16. a. keepingb. consistingc. openingd. housing17. a. britishb. westernc. americand. foreign18. a. spring upb. stand upc. set upd. keep up19. a. extent b. degreec. scaled. level20. a. businessmenb. studentsc. touristsd. painters【参考答案】110、cbadb acdba 1120、c cadb ddacc阅读理解【1】too much tv-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children. one of the studies looked at nearly 400 northern california third-graders. those with tvs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom tvs. a second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in new zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of tv during childhood. but the results dont prove that tv is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of tv. their study measured the tv habits of 26-year-olds between ages5 and 15. these with college degrees had watch an average of less than two hours of tv per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. in the california study, children with tvs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom tv but who had home computers scored the highest. while this study does not prove that bedroom tv sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have tvs in their bedrooms. ( ) 1. according to the california study, the low-scoring group might _. a. have watched a lot of tv b. not be interested ted in math c. be unable to go to college d. have had computers in their bedrooms ( ) 2. what is the researchers understanding of the new zealand study results? a. poorly motivated 26-year-olds watch more tv. b. habits of tv watching reduce learning interest. c. tv watching leads to lower education levels of the 15-year-olds. d. the connection between tv and education levels is difficult to explain ( ) 3. what can we learn from the last two paragraphs?a. more time should be spent on computers. b. children should be forbidden from watching tv. c. iv sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms. d. further studies on high-achieving students should be done. ( ) 4. what would be the best title for this text? a. computers or television b. effects of television on children c. studies on tv and college educationd. television and childrens learning habits 1. a.细节理解题.根据第二段中 those with tvs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom tvs.可得出答案. 2. d. 细节理解题. 根据第三段 but the results don prove that tv is the cause and dont ride t out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of tv.可以确定答案. 3. c.推理判断题.注意最后一段开头的 while 是尽管的意思,所以这两段都是围绕儿 童卧室不应该放电视机的问题. 4. b.主旨大意题.通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的 影响.文章第一段第一句话是主题句,所以 b 项作为标题是最佳的. 阅读理解【2】it was a village in india. the people were poor. however, they were not unhappy. after all, their forefathers had lived in the same way for centuries. then one day. some visitors from the city arrived. the told the villagers there were some people elsewhere who liked to eat frogs legs. however, they did not have enough frogs of their own, and so they wanted to buy frogs from other place. this seemed like money for nothing. there were millions of frogs in the fields around, and they were no use to the villagers. all they had to do was catch them. agreement was reached, and the children were sent into the fields to catch frogs. every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money. for the first time, the people were able to dream of a batter future. but the dream didnt last long. the change was hardly noticed at first, but it seemed as if the crops were not doing so well. more worrying was that the children fell ill more often, and, there seemed to be more insects around lately. the villagers decided that they couldnt just wait to see the crops failing and the children getting weak. they would have to use the money earned to buy pesticides(杀虫剂) and medicines. soon there was no money left. then the people realized what was happening. it was the frog. they hadnt been useless. they had been doing an important job-eating insects. now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. they were damaging the crops and spreading diseases. now, the people are still poor. but in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. these sounds of the night now have a much deeper meaning. ( ) 1. from paragraph i we learn that the villagers _. a. worked very hard for centuries b. dreamed of having a better life c. were poor but somewhat content d. lived a different life from their forefathers ( ) 2. why did the villagers agree to sell frogs? a. the frogs were easy money b. they needs money to buy medicine c. they wanted to please the visitors d. the frogs made too much noise ( ) 3. what might be the cause of the childrens sickness? a. the crops didnt do well b. there were too many insects c. the visits brought in diseases d. the pesticides were overused ( ) 4. what can we infer from the last sentence of the text? a. happiness comes from peaceful life in the country b. health is more important than money c. the harmony between man and nature is important d. good old day will never be forgotten 1. c.细节理解题.第一段中有 the people were poor. however, they were not unhappy.和 c 项意思一致. 2. a.细节理解题.根据第三段和本段第一句 this seemed like money for nothing.句中 for nothing 是免费的意思,说明青蛙容易得到,并能赚到钱,村民才答应买. 3. b.推理判断题.根据倒数第二段中 they had been doing an important job-eating insects. now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapid
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东中共深圳市坪山区委宣传部招聘坪山区融媒体中心工作人员12人参考题库附答案详解(b卷)
- 2025广东佛山市第一人民医院事业单位高层次人才(第五批)招聘2人参考题库及答案详解(名校卷)
- 2025广西桂林市秀峰区纪委监委招聘10人参考题库及答案详解(全优)
- 2026年江西旅游商贸职业学院单招职业适应性测试必刷测试卷新版
- 2025年驻马店市新蔡县事业单位联考招聘153人参考题库及一套完整答案详解
- 2025广东珠海市金湾区平沙镇招聘第一批工作人员6人参考题库含答案详解(b卷)
- 2025广东中山市沙溪镇招聘合同制工作人员1人(第五期)参考题库附答案详解(培优b卷)
- 2026年泸州医疗器械职业学院单招职业倾向性测试题库含答案
- 2026年大连航运职业技术学院单招职业倾向性测试题库完美版
- 2026年贵州护理职业技术学院单招职业技能测试题库及答案1套
- 房地产行业的舆情管理与危机处理
- 《设计素描与应用》设计学类专业全套教学课件
- 2025年河北省专技人员继续教育公需课(新课程答案七)
- 浙江赞生药业有限公司年产20亿片(粒)中成药口服固体制剂项目环评报告
- 国家生态安全课件
- 师生交通安全教育:筑牢校园平安防线
- 2025-2030中国酸枣市场供需格局与营销渠道发展趋势报告
- 股骨粗隆间骨折护理疑难病例讨论
- 2024年广东春季高考语文试题及答案
- T-QASE 005-2024 岸边集装箱起重机设备使用管理和维护保养作业规范
- 招标代理服务投标方案(技术标)
评论
0/150
提交评论