江苏省镇江市高考英语短文阅读类训练(4).doc_第1页
江苏省镇江市高考英语短文阅读类训练(4).doc_第2页
江苏省镇江市高考英语短文阅读类训练(4).doc_第3页
江苏省镇江市高考英语短文阅读类训练(4).doc_第4页
江苏省镇江市高考英语短文阅读类训练(4).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

镇江市2014高考英语短文阅读类训练(4)及答案或解析trust as defined in wikipedia is the feeling of being sure someone or soothing can be relied upon. trust is a big issue in many peoples lives. it produces an emotional feeling that is tied to the core 核心of a persons very existence,why do we want to break anyones trust? why does this happen over and over again? it may stem from起源于 pride, control. dislikes, a difference of opinion and misunderstandings. perhaps when you are living your life without selfworth and selflove then you are living your life in a continual state of negative thoughts and emotions. what you feel inside is evident by what you do and what you say. when you shift改变 your energy within yourself and find your place of love and worth then your view of this world will change for the better. this energy shift towards the positive will shift everything that you think, say and do. being kind to yourself projects outward to the world by being kind and good to others. this projection is the outcome of this positive energy shift, our true self is one of love and feeling worthy of all the goodness and happiness. we have a tendency to look outside of ourselves for fulfillment满足 when this feeling of fulfillment can be found within ourselves. the answers to our questions about life and love are within us. sometimes we need to give ourselves a break and to be most loving, most kind and most patient with us. care for and love yourself to find the joy within. the love and peace of this world is in each and every one of us.meditation沉思 can bridge that trust that we can have in ourselves. then we can have more trust in the world and in others. when everything around us is breaking up meditation can help to keep us centered so we can find that deep connection of love and worthiness. that is your true self wanting to shine through. we can not control anything else but we can control what we do . when you choose to help yourself then you choose to trust yourself. trust can lead us to a life of peace and love and fulfillment. the world has its own programs. trust in love and peace and live your life like you mean it!the first paragraph serves as an .a. background b. comparison c. comment d. explanation2.if you want to have a positive life, you should.a. find an environment that is full of positive thingsb. try to show your true self naturally and continuouslyc. work hard to change all the outside world around youd. fight with anyone who dislikes you2. when you fail or feel disappointed you should.a. stop and adjust yourself b. continue to work even harderc. ask others for the key to successd. try to fully recognize your own fault3.based on this text meditation might make us .a. move from mistrust to trustb. live a meaningless and unchangeable lifec. modest when we achieve somethingd. lose the courage to fight and step forward4. by writing this text the author wants to .a. teach us how to deal with failure b. explain what a successful life isc. encourage us to trust ourselves d. show the importance of help出处:维克多英语高考阅读61,下册p34解析:本文是一篇议论文。人的本质是善良和优秀的,外在行动体现内在心声,要相信自我,才能有积极的生活态度。1、d 逻辑结构题 文章第一段中作者引用维基百科对信任的诠释来告诉读者什么是信任,以及它在人们生活交往中的概念。2、b 事实细节题 根据文章第二段what youhappiness.可知,作者认为一个人内心的感受会由他所做的事情和所说的话反映出来,一个人的真我本质是充满着爱和善意的,所以如果想要有一个积极的生活态度,就要想法把自己的真我表现出来。3、 a 事实细节题 根据第三段中的sometimescentered可知,我们有时候需要让自己休息一下,调整自己,反思自己,特别当周围一切处于不利的状态时,更要耐心地调整自我,以使自己找到正确的方向。4、 a 事实细节题 根据文章最后一段可知,沉思可以使我们更好地认认清自己,在遇到困难或者疑惑,产生不信任感时调整一下,重新走向信任。5、 c 写作目的题 本文主要介绍了相信自己的重要性,人的真我本质都是充满着爱和善意的,所以相信自己的潜在能力非常重要。文章旨在鼓励读者充分相信自己的内在品质。*结束until 1954 it was thought that no man could run one mile in less than four minutes. as years 36 ,the record came closer and closer to four minutes and roger bannister, a young english 37 ,began to believe be might 38 this almost magic barrier.it was a cold afternoon on may 6th,1954,when bannister knew be had a 39 chance. bannister had been 40 hard and was very fit, but the weather conditions were a real 41 to him. describring the 42 later,bannister said,“on the way to the track the wind blew strongly. as i 43 for the start i glanced at the flag. it moved 44 now. this was the moment when i made my decision.”“the gun fired. my legs 45 to meet no resistance, as if i was 46 forward by some unknown force. the noise from the faithful 47 gave me greater strength. i felt the 48 of a lifetimes had come.”“i was driven on by a 49 of fear and pride. my body had long since used up all its energy 50 it went on running just the same. this was the critical moment when my legs were strong enough to carry me over the last few yards as they 51 could have done in previous years. when i leapt at(冲向)the 52 tape, i fell, almost 53 .“i knew i had done it, even before i 54 the time. the announcement came. result of the one miletime, three minutesthe test was 55 in the noise of excitement.”36.a.passed along b.passed down c.went by d.went ove37.a.coach b.athlete c.captain d.judge38.a.defeat b.move c.beat d.break39.a.real b.lucky c.serious d.false40.a.competing b.training c.figthting d.attending41.a.eagerness b.pleasure c.relief d.worry42.a.accident b.event c.issue d.topie43.a.did up b.made up c.put up d.lined up44.a.safely b.heavily c.thinly d.gently45.a.seemed b.used c.happened d.had46.a.dragged b.drawn c.pulled d.pushed47.a.mass b.residents c.crowd d.team48.a.moment b.period c.while d.date49.a.concentration b.collection c.combination d.cleassification50.a.so b.but c.or d.as51.a.never b.ever c.even d.still52.a.starting b.lasting c.finishing d.running53.a.unconcerned b.unconscious c.unkinown d.unnoticed54.a.offered b.told c.announced d.beard55.a.stuck b.involved c.lost d.spread参考答案 36.c 37.b 38.d 39.a 40.b 41.d 42.b 43.d 44.d 45.a46.d 47.c 48.a 49.c 50.b 51.a 52.c 53.b 54.d 55.c*结束链接2 2010全国二卷thousands of people living in the chinese capital will celebrate the start of the chinese new year by heading for the ski resorts(滑雪场).never mind that beijings dry weather seldom produces now. it is cold enough in winter for snow-making machines to make a covering for the hills north to the capital. and the rapid growth of a pleasure-seeking middle class has formed the basis for this new craze(热潮).since beijings first ski resort was opened ten years ago, the sport has enjoyed an astonishing increase. there are now more than a dozen resorts. clothes markets in the city have added bright colored ski suits to their winter collections. mr.wei, a manager of a newly-opened ski resort in beijing, sees the growth of an industry that could soon lead chinese to head for the ski resorts of europe. in recent years ski resorts offering natural snow have opened in china. but many are in faraway areas of the country and cant really match the equipment and services of some ski resorts in europe.beijings skiing craze is partly a result of the recent increase in private cars. this has led to the growth of a leisure industry in the capitals suburbs, which until the late-1990s were unreachable to ordinary people. according to mr. wei, about 40 of the visitors to his resort some in their own cars. the rest are bused in by schools, businesses or government offices.the problem is making money. starting ski resort requires quite a lot of money: hiring land from the local government, preparing the hills, buying snow machines ,making sure there are enough water and electricity to run them, and buying ski equipment for hiring out to customers. the ski resort where mr.wei works cost nearly $4m to set up. and, as so often in china when someone comes up with a good idea, many others rush in and price wars break out. beijing now offers some of the cheapest ski training classes in the world, though with most people rather new to the sport, expecting a few more doing the same job.50.what does this text mainly talk about?aconvenience for skiers brought about by private carsbskiing as a new way of enjoying ones spare timecthings to be considered when starting a ski resortda sudden increase of ski training classes in beijing51.why are some chinese likely to go skiing in europe?ato visit more ski areasbto ski on natural snowcfor a large collection of ski suitsdfor better services and equipment52.the underlined words ”leisure industry” in paragraph 3 refer to atransport to ski resortsbproduction of family carscbusiness of providing spare time enjoymentsdpart-time work for people living in the suburbs53.what is the main problem in running a ski resort?adifficulty in hiring landblack of business experiencec. prices wars with other ski resorts.dshortage of water and electricity错题集52. 本题难度较大,很多考生从文章大意出发,从而选择了a项;但是要做好本题只有看好本词汇的上下文进行推断,如果做题经验丰富,注意到50题的选项b的内容,也有助于本题的选择,如果这几个方面有所缺漏的话,答案就很难选出。53. 本题有一定的难度,很多考生也都知道答案在最后一段,主要问题很多同学根据字面意思选择a项和d项的都很多。而忽视了“and, as so often in china when someone comes up with a good idea, many others rush in and price wars break out”中的price wars break out这一段话。例1 (2012江苏卷)deputy agriculture secretary kathleen merrigan sees an epidemic (流行病) sweeping across americas farmland. it has little to do with the usual challenges, such as flood, rising fuel prices and crop-eating insects. the countrys fanners are getting older, and there are fewer people standing in line to take their place. national agricultural census (普查) figures show that the fastest-growing group of fanners is the part over 65. merrigan is afraid the average age will be even higher when the 2012 statistics are completed.merrigan, a former college professor, is making stops at universities across the country in hopes of encouraging more students to think about careers in agriculture. aside from trying to stop the graying of .americas farmers, her work is made tougher by a recent blog posting that put agriculture at no.1 on a list of useless college degrees. top federal agriculture officials are talking about the posting, and it has the attention of agricultural organizations across the country.“there couldnt be anything thats more incorrect, merrigan said. we know that there arent enough qualified graduates to fill the jobs that are out there in american agriculture.in addition, a growing world population that some experts predict will require 70% more food production by 2050, she said.“i truly believe were at a golden age of agriculture. global demand is at an all-time record high, and global supplies are at all-time record lows, said matt rush, director of the texas farm bureau. production costs are going to be valuable enough that younger people are going to have the opportunity to be involved in agriculture. the department of agriculture has programs aimed at developing more farmers and at increasing interest in locally grown food. the national young farmers coalition has also been pushing for state and federal policy changes to make it easier for new farmers.ryan best, president of

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论