浙江省桐庐县高考英语阅读理解一轮选练(8)(1).doc_第1页
浙江省桐庐县高考英语阅读理解一轮选练(8)(1).doc_第2页
浙江省桐庐县高考英语阅读理解一轮选练(8)(1).doc_第3页
浙江省桐庐县高考英语阅读理解一轮选练(8)(1).doc_第4页
浙江省桐庐县高考英语阅读理解一轮选练(8)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江省桐庐县2015高考英语一轮阅读理解选练(8)及答案人物传记类george gershwin,born in 1898,was one of americas greatest composers.he published his first song when he was eighteen years old.during the next twenty years he wrote more than five hundred songs.many of gershwins songs were first written for musical plays performed in theatres in new york city.these plays were a popular form of entertainment in the 1920s and 1930s.many of his songs have remained popular as ever.over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.in the 1920s there was a debate in the united states about jazz music.could jazz,some people asked,be considered serious music? in 1924 jazz musician and orchestra leader paul whiteman decided to organize a special concert to show that jazz was serious music.gershwin agreed to compose something for the concert before he realized he had just a few weeks to do it.and in that short time,he composed a piece for piano and orchestra which he called rhapsody in blue.gershwin himself played the piano at the concert.the audience were thrilled when they heard his music.it made him worldfamous and showed that jazz music could be both serious and popular.in 1928,gershwin went to paris.he applied to study composition (作曲)with the wellknown musician nadia boulanger,but she rejected him.she was afraid that classical study would ruin his jazzinfluenced style.while there,gershwin wrote an american in paris.when it was first performed,critics (评论家)were divided over the music.some called it happy and full of life,to others it was stilly and boring.but it quickly became popular in europe and the united states.it still remains one of his most famous works.george gershwin died in 1937,just days after doctors learned he had brain cancer.he was only thirtynine years old.newspapers all over the world reported his death on their front pages.people mourned the loss of the man and all the music he might have still written.【语篇解读】 本文讲述了george gershwin 一位伟大的音乐家的一生,对音乐界及世界的影响。 13many of gershwins musical works were_.awritten about new yorkersbcomposed for paul whitemancplayed mainly in the countrysidedperformed in various ways解析细节理解题。根据原文第二段末over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.其中“they”指代gershwins musical works,“in every possible way ”与 various ways属于同义替换,所以选d。答案d 14what do we know about the concert organized by whiteman?ait attracted more people to theatres.bit proved jazz could be serious music.cit made gershwin leader of the orchestra.dit caused a debate among jazz musicians.解析细节理解题。根据原文第三段中in 1924, jazz musician and orchestra leader paul whiteman decided to organize a special concert to show that jazz was serious music .其中“show that jazz was serious music”和b选项是表达的一个意思,所以选b。答案b15what did gershwin do during his stay in paris?ahe created one of his best works.bhe studied with nadia boulanger.che argued with french critics.dhe changed his music style.解析细节理解题。根据原文第四段中“it still remains one of his most famous works.”其中it指的就是an american in paris,“one of his most famous works.”即a选项中的 one of his best works。答案a16what do we learn from the last paragraph?amany of gershwins works were lost.bthe death of gershwin was widely reported.ca concert was held in memory of gershwin.dbrain cancer research started after gershwins death.解析推理判断题。根据原文最后一段,“newspapers all over the world reported his death on their front pages.”即说明了b选项“the death of gershwin was widely reported.”故b正确。其它选项均没有涉及。答案b17which of the following best describes gershwin?atalented and productive. bserious and boring.cpopular and unhappy. dfriendly and honest.解析主旨大意题。从全文看,这个人不可能用boring这样感情色彩负面的词来形容,故b错误;文中提到他popular,但没有说他unhappy,故c错误;friendly和honest在文中没有具体体现,没有根据,故d错误;a选项中talented有天分的,productive多产的,准确地描述了gershwin作为一个作曲家所具备的素质。答案a【四川省绵阳市2014高考英语一模试题】researchers have announced the result of two studies on the health effects of the drug aspirin. one study shows aspirin can sharply reduce the chance that a healthy, older man will suffer from a heart attack.the study offered two new results from earlier findings. it said taking one aspirin pill every other day helped only healthy men over the age of fifty. it also said aspirin gave the greatest protection against heart attacks to men with low blood cholesterol (胆固醇) levels.earlier in the united states began a major aspirin study in the early 1980s. it included 22,000 healthy men doctors. all were between the ages of forty and eighty-four. more than 11,000 of the doctors took a harmless pill that contained no drug. the men did not know which kind of pill they were taking.the doctors who took aspirin suffered 44% fewer heart attacks than those taking the harmless pill. 139 men who took aspirin suffered from heart attacks. ten of them died. 239 men who did not take aspirin suffered from heart attacks. twenty-six of them died.the researchers said the doctors study provides clear proof that taking aspirin can prevent a first heart attack in healthy, older men. they said, however, the result does not mean every man over the age of fifty should take aspirin. they said aspirin couldnt help men who do not eat healthy foods, who smoke cigarettes and who are fat. the researchers said men who think they would be helped by taking aspirin should talk with their doctors first.64. the passage tells us that the new use of aspirin is _.a. to treat heart diseaseb. to reduce pain while one suffers from a heart attackc. to help old people to be more healthyd. to reduce the chance of a heart attack in old men65. aspirin can help those who _.a. work as doctors b. are under 40 years oldc. are fat and smoke cigarettes d. are older and healthy66. at last the researchers advised us to take aspirin _.a. with care b. as much as we likec. every day d. only considering the age67. from the experiment we can conclude that about _ of people who suffered from heart attacks without aspirin died.a. 7% b. 11% c. 19% d. 44%【参考答案】6465、dd 66-67、 ab 【四川省绵阳市2014高考英语一模试题】da latest national survey has found that over half of chinas netizens(网民)are suffering from various mental problems although some 62 percent of them claim at the same time that they are happy on the whole anyway.this is the result of chinas first white paper on netizens health conditions issued on wednesday by 39.net, chinas largest authoritative website on health sciences. it is the first most comprehensive health survey on netizens health situation ever conducted in china in ten years time. the white paper came out after two months of online and offline research that involved over 150 thousand netizens, covering topics and questions on health knowledge, mental situation, sense of health, and living habits.according to the white paper, more than 70 percent of chinas netizens say they are suffering from mental problems such as bad memory, anxiety, depression, and a lack of confidence. and a similar 72 percent of them also say they are often suffering from diseases like insomnia, dizziness, joint degeneration and achings. meanwhile, another 53 percent of netizens believe that white collar employees who have bigger work pressures are more likely to catch mental problems.the white paper adds, doing almost no sports and spending long time surfing online lead to the above mentioned health problems among netizens. only 9 percent of netizens take up sports on weekends while over 40 percent stay home, surfing. and only 16 percent netizens can assure more than eight hours sleeping daily.at present, china has a netizen population of 162 million, with a monthly consumption of 186 yuan, or about 25 dollars, on internet surfing.68. the national survey on netizens health situation _.a. was conducted by b. is conducted every yearc. was carried out online and offline d. covered about half a million netizens69. which of the following has the closest meaning to the underlined part white collar?a. white clothes. b. white offices. c. office workers. d. white people.70. all the following factors have been mentioned to cause the health problems among netizens except _.a. doing no sports b. spending long time onlinec. heavy work pressures d. shopping online71. whats the main idea of the passage?a. china has a large netizen population.b. many netizens in china have mental problems.c. the internet has a negative influence on people.d. how to surf the internet safely and healthily.【参考答案】6870、ccd 71、b 社会生活类 one evening in february 2007, a student named paula ceely brought her car to a stop on a remote road in wales. she got out to open a metal gate that blocked her path. thats when she heard the whistle sounded by the driver of a train. her renault clio was parked across a railway line. seconds later, she watched the train drag her car almost a kilometre down the railway tracks. ceelys near miss made the news because she blamed it on her gps device (导航仪). she had never driven the route before. it was dark and raining heavily. ceely was relying on her gps, but it made no mention of the crossing. “i put my complete trust in the device and it led me right into the path of a speeding train, “ she told the bbc. who is to blame here? rick stevenson, who tells ceelys story in his book when machines fail us, points the finger at the limitations of technology. we put our faith in digital devices, he says, but our digital helpers are too often not up to the job. they are filled with small problems. and its not just gps devices:stevenson takes us on a tour of digital disasters involving everything from mobile phones to wireless keyboards. the problem with his argument in the book is that its not clear why he only focuses on digital technology, while there may be a number of other possible causes. a map-maker might have left the crossing off a paper map. maybe we should blame ceely for not paying attention. perhaps the railway authorities are at fault for poor signalling system. or maybe someone has studied the relative dangers and worked out that there really is something specific wrong with the gps equipment. but stevenson doesnt say. its a problem that runs through the book. in a section on cars, stevenson gives an account of the advanced techniques that criminals use to defeat computer-based locking systems for cars. he offers two independent sets of figures on car theft; both show a small rise in some parts of the country. he says that once again not all new locks have proved reliable. perhaps, but maybe its also due to the shortage of policemen on the streets. or changing social circumstances. or some combination of these factors. the game between humans and their smart devices is amusing and complex. it is shaped by economics and psychology and the cultures we live in. somewhere in the mix of those forces there may be a way for a wiser use of technology.if there is such a way, it should involve more than ju

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论