免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
考点规范练31(module 1).阅读理解“i love you” might be one of the most important combinations in the english language.its the signal that a romantic relationship is serious,an indication of closeness for a sibling(兄弟姐妹),parent,or child.but the way its used in china might be a little different.the global times reports that two online videos showing children telling their parents “i love you” have gone popular in china.the first shows a number of college students telling their parents they love them.the responses are mixed.“are you drunk?”asked one parent.in another similar video,a father responded even less politely“i am going to a meeting,so cut the crap.”even the positive reactions make it clear that the words are expressed rarely:“i am so happy you called to say that;it is the happiest thing that happened to me,”one parent answered.this isnt the first time that china has done some soulsearching about familial lovelast year china daily asked a cross-section of people if they said “i love you” to their parents,spouses(爱人),and children.“i have never said i love you to my family,and i dont think i will in the future,”one 56-year-old told the paper.“saying it aloud is embarrassing for me.”still,that doesnt mean that love cant be expressed.in a separate article,china daily spoke to zhao mengmeng,a 31-year-old woman who said she had never told her father she loved him face to face.she said,“i find it a bit odd.”ms.zhao gave her father a photo album featuring photographs of them together on almost every one of her birthdays.the pictures went popular online,being forwarded hundreds of thousands of times on weibo.“i didnt sleep the night i heard about it,”her father told china daily after the story attracted mainstream attention.“i have now memorized some of the comments on the collection of pictures.”【语篇导读】“i love you”恐怕是英语中最重要的单词组合之一。在很多场合,人们都会自然吐露这三个词。然而在中国,“我爱你”这三个字的遭遇却大不相同。1.what did the father want to express by using the underlined words?a.make a long story short!b.just go away!c.talk about it later!d.forget about it!答案:a解析:推理判断题。由第一段最后一句“but the way its used in china might be a little different”可知,“我爱你”这句话在中国的用法可能有点儿不同。紧接着,在第二段中作者举了两个例子。在第一个例子中,家长的反应是“你喝醉了?”在第二个例子中,作者用了“even less politely”(甚至更加不礼貌),再结合这位父亲前半句说的“i am going to a meeting”可推知,这位父亲想表达的意思是“长话短说”。2.what can we learn from the two online videos?a.chinese children hate saying the three words to their parents.b.many chinese parents respond strangely to the three words.c.the three words become more and more popular in china.d.chinese people are rather slow in understanding others.答案:b解析:细节理解题。结合文章第二、三段对两段网络视频的介绍可知,很多中国父母对孩子对他们说“我爱你”的反应很奇怪。3.what does the example of zhao mengmeng show?a.microblog is the best way to express oneself.b.it is a fashion to express love on microblog.c.love can be expressed in other ways.d.it is hard to express love in public.答案:c解析:推理判断题。作者在文章中举赵女士的例子就是为了佐证第五段的主题句“still,that doesnt mean that love cant be expressed”,也就是为了说明可以用其他方式表达爱。4.what does the passage mainly talk about?a.the words “i love you” are rarely used in china.b.chinese people refuse to express their love to others.c.chinese people use different ways to express their love.d.the words “i love you” result in misunderstanding in china.答案:a解析:主旨大意题。通读全文可知,这篇文章主要讲的是“我爱你”这三个字在中国很少被使用。.完形填空generally speaking,a british is widely regarded as a quiet,shy and conservative(保守的)person who is 1only among those with whom he is familiar.when a stranger is present,he often seems nervous, 2embarrassed.you can take a commuter train(通勤车)any morning or evening to 3the truth of this.serious-looking businessmen and women sit reading their newspapers or 4 off in a corner;hardly anybody talks,since to do so would be considered quite offensive(冒犯的).5,there is an unwritten but clearly understood code of behavior,which,once 6,makes the offender immediately the object of 7.one of the few things we can say about the british with certainty is that a british takes a(n) 8 to the discussion of their weather and that,if given a chance,he will talk about it 9.some people argue that it is because the british weather 10follows forecast and thus becomes a source of interest to everyone.this may be so.certainly a british cannot have much 11 in the weathermen,whose predictions,in many cases,12 to be wrong!the man in the street seems to be as accurateor as inaccurateas the weathermen in his 13.foreigners may be surprised at the number of references 14 weather that the british make to each other in the course of a single day.very often conversational greetings are 15by comments on the weather.“nice day,isnt it?”“beautiful day!”may well be heard instead of “good morning.how are you?”16the foreigner may consider this exaggerated(夸大的)and comic,it is worthwhile pointing out that it could be used to his 17.if he wants to start a conversation with a british but is 18 to know where to begin,he could do well to mention the state of the weather.it is a(n) 19 subject to which a response may well be 20 of even the most reserved of the british.【语篇导读】英国人安静、羞涩、保守,陌生人之间很少交谈。他们喜欢谈论天气,由此天气也就成为与英国人搭讪的常用话题。1.a.relaxed b.frustrated c.amused d.exhausted答案:a解析:根据第一段第二句中的“when a stranger is present,he often seems nervous”可知,英国人只在其熟悉的人面前感到放松。2.a.yetb.otherwisec.evend.so答案:c解析:在陌生人面前,英国人会显得紧张,甚至感到尴尬。此处表示递进关系,因此选择c项。3.a.experienceb.witnessc.watchd.undertake答案:b解析:根据下文可知,在任意一个早上或者晚上乘通勤车的时候,你就能发现这一事实。experience“体验”;witness“目击,证明”;watch“观察”;undertake“承担”。根据语境,应选b项。4.a.whisperingb.murmuringc.noddingd.laughing答案:c解析:根据下文中的“hardly anybody talks”可知,表情严肃的商人和女士坐在那里看报纸或者在角落里打盹儿。nod off“打瞌睡,打盹”,符合语境。5.a.hopefullyb.exactlyc.frequentlyd.obviously答案:d解析:显然(obviously),在英国有个不成文但人尽皆知的行为准则。6.a.developedb.observedc.followedd.broken答案:d解析:此处指一旦有人打破这一准则,这个人就会立刻成为被批评的对象。break“打破”,符合语境。7.a.doubtb.argumentc.criticismd.praise答案:c解析:参见上题解析。criticism“批评”,符合语境。8.a.emotionb.fancyc.likelinessd.judgment答案:b解析:根据下文可知,英国人喜欢谈论天气。take a fancy to sth./sb.“喜欢某事或某人”,为固定用法。9.a.at lengthb.at lastc.at mostd.at least答案:a解析:英国人一有机会就会畅谈天气。at length“长时间地”,符合语境。10.a.alwaysb.oftenc.constantlyd.seldom答案:d解析:根据11空后的“the weathermen,whose predictions,in many cases,to be wrong”可知,英国的天气预报很少是准确的。11.a.faithb.reliefc.honord.credit答案:a解析:因为天气预报很少准确,英国人当然不能非常相信气象预报员。faith“信心,信任”;relief“宽慰”;honor“荣誉”;credit“信任”。have faith in sb.“信任某人”,故选a项。12.a.put outb.make outc.turn outd.find out答案:c解析:气象预报员的预报很多情况下被证实是错的。put out“熄灭”;make out“辨认出”;turn out“最后,结果是,最终成为”;find out“查明”。故c项符合语境。13.a.considerationb.predictionc.approvald.appreciation答案:b解析:在天气预测方面,街上的人似乎和气象预报员一样的准确或不准确。consideration“考虑,体谅”;prediction“预测”;approval“赞成”;appreciation“欣赏,感激”。故b项符合语境。14.a.aboutb.onc.ind.to答案:d解析:make references to表示“谈及,提及”,为固定搭配。故选d项。15.a.startedb.conductedc.replacedd.proposed答案:c解析:根据下文可知,此处表示寒暄经常会被谈论天气取代(replaced)。注意“instead of”的提示。16.a.sinceb.althoughc.howeverd.if答案:b解析:尽管外国人可能会认为这有些夸张和滑稽,但值得指出的是,了解这些对他是有好处的。根据语境可知,应用连词although引导让步状语从句。17.a.benefitb.advantagec.disadvantaged.favor答案:b解析:be to ones advantage表示“对有利”,为固定搭配。18.a.at a lossb.in detailc.in groupsd.on occasion答案:a解析:外国人想要和英国人攀谈,但又不知道怎样开头,那就不妨先提提天气。at a loss“茫然,困惑”,符合语境。19.a.avoidableb.steadyc.optionald.safe答案:d解析:谈论天气是一个安全的(safe)话题。20.a.expectedb.askedc.wishedd.reminded答案:a解析:expect sth.of sb.“指望某人某物”,为固定用法。.语篇填空everybody knows how to say it.“you should get out of your comfort zone.thats where the magic happens.”but its 1.(easy) to say than to do.youve to make new friends.if you want to get out of your comfort zone,then start by surrounding 2. with new and positive people.even if you have friends you 3.(know) for nearly ten years,you also need new ones.go to 4. new place to make friends.the right people 5. belong to your life will come along.youve to be 6.(extreme) honest and stop making excuses.great things happen outside of the comfort zone,but only to great people.and great people know themselves 7.(perfect).they never make excuses for their shortcomings.they only make changes to constantly improve.youve to feel the fear anyway.this is the entire point of 8.(get) out of your comfort zone.youre going to feel scared,anxious and even 9.(depress).youre going to want to turn around and feel safe again.but the scary feelings only mean that youre going in the right 10.(direct).you cant turn back.youve to get used to it.答案与解析:【语篇导读】本文分析了走出“comfortable zone”的三点要素。1.easier解析:考查形容词比较级。根据句中的than可知此处要用形容词比较级形式。2.yourself解析:考查代词。surround yourself with sb.意为“喜欢结交某类人”。3.have known解析:考查时态。根据句中的for nearly ten years可知此处要用现在完成时态。4.a解析:考查冠词。place是第一次提到的单数可数名词,故要用a修饰,表泛指。5.who解析:考查定语从句。先行词是people,指人,故用who引导定语从句,并在从句中做主语。6.extremely解析:考查副词。修饰形容词honest要用副词形式。7.perfectly解析:考查副词。根据语境可知句意为:伟大的人非常了解自己。perfectly意为“很”。8.getting解析:考查非谓语动词。of是介词,后跟动名词形式。9.depressed解析:考查形容词。根据句中的并列成分scared,anxious可知此处也要用形容词形式。10.direction解析:考查名词。根据语境可知句意为:害怕就意味着你在向正确的方向前进。.短文改错my sister melissa,whom is seven years older than me,is not only my sister but also my best friend.she is now the college student.i say she is my best friend for so much reaso
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东依顿电子科技股份有限公司招聘电镀工艺工程师等岗位测试笔试历年备考题库附带答案详解试卷3套
- 2025中远海运发展股份有限公司招聘1人笔试历年难易错考点试卷带答案解析试卷3套
- 2025中国知网招聘65人(太原)笔试历年常考点试题专练附带答案详解试卷3套
- 2025中国兵器装备集团有限公司春季招聘笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷3套
- 铅锌资源循环再生利用项目建设工程方案
- 当阳公务员考试试题及答案
- 研学基地师资培训与管理方案
- 石灰岩矿开采及综合利用项目施工方案
- 海上光伏电池板安装优化方案
- 宝应县公务员考试试题及答案
- 自然基金结题报告范文
- 苏州大学《初等数学研究》2023-2024学年第一学期期末试卷
- 【阅读题训练】文言文阅读分类训练:书信类-浙江省高考语文一轮复习
- 国开(内蒙古)2024年《汉语中的中国文化》形成性考核1-3终结性考核答案
- 【人教】九年级英语(全一册)知识点梳理
- 第7课《短歌行归园田居(其一)》课件部编版高中语文必修上册
- 农村房屋宅基地买卖合同模板
- 全面质量管理考试复习题库(第四版)
- 保安服务项目投标方案(技术标)
- 盆腔脓肿诊治中国专家共识(2023年版)
- 俄罗斯进口冻肉合同范本
评论
0/150
提交评论