讲练测高考英语一轮复习 Unit 12(测)(含解析)新人教版选修6.doc_第1页
讲练测高考英语一轮复习 Unit 12(测)(含解析)新人教版选修6.doc_第2页
讲练测高考英语一轮复习 Unit 12(测)(含解析)新人教版选修6.doc_第3页
讲练测高考英语一轮复习 Unit 12(测)(含解析)新人教版选修6.doc_第4页
讲练测高考英语一轮复习 Unit 12(测)(含解析)新人教版选修6.doc_第5页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1-2 单元检测卷(时间50分钟;满分100分)班级_姓名_考号_得分_i 语言知识及应用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)【全国百强校】湖南雅礼中学2016届高三英语月考 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。for many, just taking part in a single marathon is the achievement of a lifetime. but for julie weiss, it has become a 1 routine. she has run 12 marathons once a week-for the past year in memory of her dad who 2 just 35 days after he was 3 with pancreatic cancer(胰腺癌). when julie weiss lost her father in 2010, she was 4 to find the research for pancreatic cancer is so short of fund. “ it made me feel 5 .” she said, “i knew i had to do something.”so this marathon queen, 6 she calls herself, did what she did best; she went running. having completed 25 marathons during the 7 two years, julie now vowed(发誓) to run 12 marathons in 12 weeks in 8 of her father. after asking people to 9 money for each marathon, she 10 a website, marathon goddess, com, to collect money for the pancreatic cancer action network(pancan), a nonprofit organization. julie began her incredible 11 with a marathon is rome and then entered a race every 12 in some city across north america. 13 leaving work at 5p.m.on friday she would be ready to begin the next race, before she 14 home to california on sunday. julie finished her 1,362.4-mile journey in march 2013, 15 more than $ 200,000 in the process for pancan.while running, she stuck to a strict training schedule. “my bodys getting used to this. im changing my diet, becoming more healthy and learning to run more 16 .” she said. when her muscles began to 17 , she kept her 18 in mind. “when you do what you love, for those you love, that is where the 19 happen. together we can make a(n) 20 ,and pave the way for a happy, healthy, cancer free life.” she said.1. a. weekly b. monthly c. daily d. yearly2. a. passed by b. passed away c. died off d. died out3. a. connected b. diagnosed c. treated d. dealt4. a. inspired b. exhausted c. interested d. shocked5. a. desirable b. helpless c. hopeful d. wishful6. a. while b. what c. as d. since7. a. previous b. precious c. present d. precise8. a. search b. need c. honor d. place9. a. pay b. donate c. make d. earn10. a. set up b. made up c. held up d. broke up11. a. experiment b. stage c. road d. challenge12. a. day b. morning c. weekend d. weekday13. a. at b. by c. with d. on14. a. parted b. left c. headed d. missed15. a. raising b. earning c. spending d. wasting16. a. merrily b. efficiently c. specifically d. casually17. a. swell b. stress c. burn d. ache18. a. strength b. relief c. motivation d. interest19. a. miracles b. accidents c. stories d. events20. a. offer b. sacrifice c. promise d. difference1.a考查词义辨析及语境理解。a. weekly每周的;b. monthly 每个月的;c. daily 每日的; d. yearly每年的。根据后面提到的run 12marathons-once a week-for the past year可知选a。2.b考查动词短语辨析。a. passed by 消失,经过;b. passed away 死去;c. 相继死去; d. died out灭绝。她父亲被诊出患有胰腺癌35天后就去世了(pass away). 故选b。3.b考查动词词义辨析及语境理解。她父亲被诊出患有胰腺癌35天后就去世了(pass away). 故选b。 be connected with 与有联系;be treated with用进行治疗,be dealt with被处理。be diagnosed with被诊断为。故选b。4.d考查形容词词义辨析。a. inspired鼓舞人心的;b. exhausted精疲力尽的;c. interested对感兴趣; d. shocked对感到震惊。发现研究胰腺癌的资金是如此短缺地感到震惊。5.b考查形容词词义辨析。 a. desirable令人满意的; b. helpless无助的; c. hopeful充满希望的;d. wishful有希望的。这让我感觉到很无助(helpless).故选b。6.c考查连词的用法。a. while 在期间;b. what所的; c. as正如,正像;d. since自从。马拉松女皇,正像她自称的那样(as)。故选c。7.a考查形容词词义辨析。a. previous 以前的;过去的;b. precious 宝贵的; c. present目前;d. precise准确的。在过去的两年中(in the previous two years)完成了25场马拉松。故选a。8.c考查名词词义辨析及语境理解。a. search寻找;b. need需要;c. honor荣誉;d. place地方。根据文意:为了纪念她的父亲(in honor of=in memory of).可知选c。9.b考查动词词义辨析及语境理解。 a. pay付款;b. donate捐献;c. make制作;使;d. earn赢得。根据文意:请人们为每一场马拉松捐款(donate money for).可知,选b。10.a考查动词短语的用法。a. set up建立;b. made up组成;c. held up阻止,妨碍;d. broke up破坏,破裂。根据文意:她建立了自己的网站。故选a。13.d考查介词的用法。a. at在点;b. by通过;c. with具有;d. opoun一就。星期五下午5点下班以后,她就准备下一次的比赛。故选d。14.c考查动词词义辨析及语境理解。a.parted分开;b. left 离开;c. headed向前进;d. missed失去。然后才赶往在加利福尼亚的家。故选c。15.a考查动词词义辨析及语境理解。a. raising提升;筹集;b. earning挣;c. spending花费;d. wasting浪费。她为胰腺癌的研究筹集了200,000美元。故选a。16.b考查副词词义辨析。a. merrily高兴地;b. efficiently 高效地;c. specifically特殊地;d. casually随意地。她学会跑得更有效率,更高效。故选b。17.d考查动词词义辨析及语境理解。 a. swell肿;b. stress压力;c. burn燃烧;d. ache疼痛。当她的肌肉开始疼痛时。故选d。18.c考查名词词义辨析及语境理解。 a. strength力量;b. relief减轻;c. motivation动机;d. interest兴趣。她记起了自己跑马拉松的动力所在:为了纪念她的父亲,为了自己所爱的马拉松赛。故选c。19.a考查名词词义辨析及语境理解。a. miracles奇迹;b. accidents意外事故;c. stories 故事;d. events事件。那就是奇迹(miracles)开始的地方。故选a。20.d考查名词词义辨析及语境理解。a. offer主动帮忙;b. sacrifice牺牲;c. promise承诺;d. difference不同。团结起来我们就能有所作为(make a difference).故选d。【名师点睛】完形填空是高考英语中最难的一个题,正确解答完形填空题是考试成功至关重要的保障。完形填空的解题方法很多,我们就这道题就只讲词汇复现法。希望你们能掌握。词汇复现包括原词复现、同义词复现、同根词复现、概括词复现以及结构复现等。完形填空所选的文章都是具有逻辑关系、意义相连的语篇,因此,在行文中不可避免地会出现词语的复现、前后同义或反义、相互照应等现象。所以,解题时应联系上下文寻找相关线索,如某一个词的原词、指代词、同义词、近义词、上义词、下义词和概括词等。但由于我们在做题时不可能总是重复地阅读文章,因此,在做完形填空时要培养一种捕捉并记忆相关信息的能力。本题中的1题中的once a week和weekly;2题中的lost和pass away;9题中的 collect money 和donate money;等都采用了这个方法,请同学们仔细体会。考点:考查故事类完形填空第二节 语法填空 (共10小题,每小题1.5分,满分15分) 【全国百强校】湖南雅礼中学2016届高三英语月考阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。once there lived a rich man 21._ wanted to do something for the people of his town. but first he wanted to find out whether they 22. _ (actual) deserved his help. in the centre of the main road into the town, he placed23. very large stone. then he 24. _(hide) behind a tree and waited. soon an old man came along with his cow.“who put this stone in the centre of the road?” said the old man, but he did not attempt 25. _ (remove) the stone. 26._,with some difficulty he passed around the stone and continued on his way. 27. _ man came along and did the same thing; then another came, and another. all of them complained about the stone but nobody tried to remove it. late in the afternoon a young man came along. he saw the stone, 28. _ (say) to himself; “the night 29. _(be)very dark. some neighbors will come along later in the dark and will fall against the stone.”the he began to move the stone. he pushed and pulled with all his 30. _ (strong)to move it. to his amazement, he found a bag of money under the stone.21.who/that 考查定语从句的关系词。a rich man是先行词,作主语,故用who/that。22.actually 考查副词的用法。此处修饰动词deserved用副词形式。23.a 考查冠词的用法。此处stone是可数名词,而且是泛指,故用a。24.hid 考查动词的时态。根据once there lived可知,此处用一个过去时。25.to remove 考查不定式作宾语。此处attempt后作宾语,意为:试着做某事。26.instead 考查副词的用法。此处instead意为:相反。27.another 考查代词的用法。意为:另一个人同样绕过了石头。28.saying 考查现在分词作伴随状语。他在看着石头的同时说。29.will be 考查动词时态。天要黑下来。故用将来时。这里是直接引语。30.strength 考查名词的准确形式。形容词物主代词后用名词形式。1._ 2._3._ 4._ 5._6._ 7._8._ 9._ 10._ii阅读 (共两节,满分30分)第一节 阅读理解 (共1小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ait was thanksgiving morning. i was busy preparing the traditional thanksgiving turkey when the doorbell rang. i opened the front door and saw two small children in rags huddling together on the top step.“any old papers, lady?” asked one of them.i was busy. i wanted to say “no” until i looked down at their feet. they were wearing thin little sandals, wet with heavy snow.“come in and ill make you a cup of hot cocoa.”they walked over and sat down at the table. their wet sandals left marks upon the floor. i served them cocoa and bread to fight against the cold outside. then i went back to the kitchen and started cooking.the silence in the front room struck me. i looked in. the girl held the empty cup in her hands, looking at it. the boy asked in a flat voice, “lady, are you rich?”“am i rich? pity, no!”i looked at my wornout slipcovers (椅套). the girl put her cup back in its saucer (碟) carefully and said, “your cups match your saucers.” they left after that, holding their papers against the wind. they had reminded me that i had so much for which to be grateful.plain blue china cups and saucers were only worth five pence. but they matched.i tasted the potatoes and stirred the meat soup. potatoes and brown meat soup, a roof over our heads, my man with a regular job, these matched, too.i moved the chairs back from the fire and cleaned the living room. the muddy marks of little sandals were still wet upon my floor. let them be for a while, i thought, just in case i should begin to forget how rich i am. ( )31.which of the following would be the best title for the text?alady, are you rich? ba story of thanksgiving daycdont forget how rich you are ddoes cups and saucers match well?( )32.the writer let the two children come in and served them well because_.ashe wanted to sell old papers to thembshe showed great pity and care on themcshe wanted to invite them to her thanksgiving partydshe had the same experience as them in the past( )33.which of the following statements is not true according to the passage?athe girl thought the writer was rich just because she wanted to make the writer happy.bthe writer had thought she wasnt rich because her supplies were not expensive.cif cups and saucers match well, they are a best pair even though cheap.dafter hearing what they said, the writer seemed to understand what a rich life was.( )34.the writer left the muddy marks of little sandals on the floor for a while to_.ashow that she was a kindhearted ladybleave room for readers to think about what being rich iscremind her that she shouldnt forget how rich she wasdprove that she had understood what meant being rich( )35.it can be inferred from the text that whether you are rich depends on_.ahow much money you have madebwhat attitude you have had towards lifecthe way you help othersdyour social relationship32.b推理判断题。根据文章第三段和第四段的细节陈述可知,尽管作者很忙,想说“no”但当看到他们在大雪天还穿着凉鞋时,作者让他们进来给他们喝热可可。由此可知,让他们进来、好好招待他们,是因为作者同情和关心这两个孩子。故该题正确答案为b.33.a推理判断题。根据文意可知,小女孩问作者“lady, are you rich? ”及后面又说道“your cups match your saucers.”只是询问和她眼中的情形,并没刻意让作者高兴之意,所以athe girl thought the writer was rich just because she wanted to make the writer happy.“小女孩认为作者富有因为她想让作者高兴。”显然是不对的,即该题选a.34.c细节信息题。根据文章最后两句话“the muddy marks of little sandals were still wet upon my floor. let them be for a while, i thought, just in case i should begin to forget how rich i am. ”可知,作者让这些小凉鞋印依然在地板上,是为了防止自己开始忘了自己有多富有了。故正确答案为c.35.b推理判断题。根据文章第八段最后一句“they had reminded me that i had so much for which to be grateful.”和第九段“plain blue china cups and saucers were only worth five pence. but they matched.”,可知尽管在物质上作者不富有,但生活中真正的富有与此无关,它是内心的一种感受。故正确答案为b.考点:生活哲理类记叙文的阅读b most young people enjoy some forms of physical activity. it may be walking, cycling, swimming, or in winter, skating or skiing. it may be a game of some formsfootball, basketball, hockey, golf or tennis. it may be mountaineering. those who have a passion for climbing high and difficult mountains are often looked upon with astonishment. why are men and women willing to suffer cold and hardship, and to take risks in high mountains? this astonishment is caused, probably, by the difference between mountaineering and other forms of activity to which men give their leisure. mountaineering is a sport and not a game. there are no man-made rules, as others, as there are for such games as golf and football. there are, of course, rules of different kinds which would be dangerous to ignore, but it is this freedom from man-made rules that makes mountaineering attractive to many people. those who climb mountains are free to use their own methods. if we compare mountaineering with other more familiar sports, we might think that one big difference is that mountaineering is not a “team game”. we should be mistaken in this. there are, it is true, no “matches” between “teams” of climbers, but when climbers are on a rock face linked by a rope on which their lives may depend, there is obviously teamwork. the mountain climber knows that he may have to fight forces that are stronger and more powerful than man. he has to fight the forces of nature. his sport requires high mental and physical qualities. a mountain climber continues to improve in skills year by year. a skier is probably past his best by the age of thirty. but it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the alps. they may take more time than younger men, but they perhaps climb with more skills and less waste of effort, and they certainly experience equal enjoyment.( )36.what sports are popular among people in winter in the passage? a. soccer and golf. b. skiing and skating. c. cycling and hockey. d. mountaineering.( )37.the underlined word “passion” in paragraph 2 could best be replaced by _ _. a. strong emotion b. good way c. better feeling d. enough affection( )38.mountaineering is a sport, not a game because_. a. it has man-made rules b. it is too dangerous for climbers c. it is free for climbers to use their own methods d. it cant bring people joy or leisure( )39.we know from the passage that _. a. mountaineering has no appeal for people b. physical quality is more important than mental one for climbers c. a mountain climber passes his best by the age of thirty d. it is possible for an old man of fifty or sixty to climb the alps( )40.what is the best title for the passage? a. sports in winter b. team work in climbing c. mountaineering d. the quality for mountaineering37.a词义猜测。根据下一句“why are men and women willing to suffer cold and hardship, and to take risks in high mountains? ”所表达出的人们的疑问为什么男人和女人都愿意遭受寒冷和困难去到高山上冒险呢?可知,该句句意应为“人们总是很惊讶于那些对攀爬高山、险山充满热情的人。”a. strong emotion“强烈的情感”;b. good way“好办法”;c. better feeling“更好的感觉”;d. enough affection“足够的情感;足够的爱”,故该题正确答案为a.38.c推理判断题。根据文章第三段中对“为什么登山是个运动而不是游戏”这一问题所陈述的原因可知,其原因是“there are no man-made rules, as others, as there are for such games as golf and football. ”“those who climb mountains are free to use their own methods.”登山运动中不存在认为的规则,登山者可以自由地使用自己的方法。故该题正确答案为c.39.d细节信息题。根据文章细节可知,登山对人们是有吸引力的;它对体力要求很高,同时还要求心理素质好;而由最后一段中“but it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the alps.”可知,五六十岁攀上阿尔卑斯山脉的最高峰是很寻常的。故该题正确答案为d.40.c主旨大意题。通读全文可知,该文是讲述登山运动为什么它那么的吸引人,这个运动的特点是什么。抓住这个中心,即可选出其最佳标题应为c. mountaineering. 考点:社会生活类说明文的阅读第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)【全国百强校】湖南雅礼中学2016届高三英语月考根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。in the past few years, many people found themselves trying really hard to hold on to jobs that they may not have wanted. however, now might be the time to find a new job. jobs data is improving, and the labor market seems to be picking up. here are four signs that it might be time for you to move on.1. 41 we all have days that we dont want to go in to work. we may even dislike what we do for work. but do you really hate the idea of going in? 42 2. you are concerned about the values of your boss and co-workers.43 however, if you find yourself questioning the values and ideals of those around you at work, it could be an indication that you are out of place. if you feel that you are not in line with your organization, it might be the time to move on.3. you wish you had more challenging tasks.for some people, easy work is preferred. its a matter of working day in and day out. 44 if you want to progress as a person, a job that doesnt provide you with an abundant challenge can be disheartening. now that the economy is a little more stable, you can look around or a job that offers more satisfaction.4. you feel like an outsider.if you feel left out of the culture at work, it might be a strong indication that you belong somewhere else. 45 _ if you have been with an organization for more than a few months, and you still feel somewhat awkward, it might be a sign that you need to find an organization where you integrate(融入)into the culture a little bit better.a. many of us have our own values and ideals.b. if this is the case, it might be the time to find a new job, or even start a business.c. now that the economy is tough, many of us are unwilling to rock the boat at work.d. however, you might with for more challenging tasks.e. you want to be in a work environment that you feel a part of.f. you really hate the idea of going to work.g. the cultural aspects of your job are just as important as the technical aspect.【解析】42.b考查上下文逻辑推理及语境理解。根据前文we all have days that we dont want to go in to work. we may even dislike what we do for work.可知,我们有时不想去上班。我们甚至不喜欢我们所做的工作。既然不喜欢也不想做自己的工作,接下来自然就是找新工作。这和b相一致。43.a考查上下文逻辑推理及语境理解。根据后文的if you find yourself questioning the values and ideals of those around you

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论