江西省景德镇市高二英语上学期期末质检试题(含解析)新人教版(1).doc_第1页
江西省景德镇市高二英语上学期期末质检试题(含解析)新人教版(1).doc_第2页
江西省景德镇市高二英语上学期期末质检试题(含解析)新人教版(1).doc_第3页
江西省景德镇市高二英语上学期期末质检试题(含解析)新人教版(1).doc_第4页
江西省景德镇市高二英语上学期期末质检试题(含解析)新人教版(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余14页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西省景德镇市2013-2014学年高二上学期期末质检英语试题第i卷(选择题,共115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)略第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 单选填空(共15 小题,每小题1分,满分15分)从a、四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该21. take up your time its just distance from here to restaurant. a. 不填; the b. a; the c. the; a d.不填; a【考点】考查冠词【答案】b【解析】句意:别急从这儿到餐馆只不过短短的距离而已。”a short distance短距离,固定短语搭配;the restaurant指双方都知道的餐馆,故用the特指,选b。【举一反三】(2011全国卷,33it is generally accepted that _ boy must learn to stand up and fight like _ man.a.a; a b.a; the c.the; the d.a; 不填a【解析】句意为“人们普遍认为,男孩子必须学会做一个男子汉,能挺身而出,勇于战斗。”两空均填不定冠词a, a boy和 a man都是泛指,表示一类人。故选a。22. dont defend him any more. its obvious that he destroyed the fence of the garden even without apology. a. accidentally b. carelessly c. deliberately d. clumsily【考点】考查副词【答案】c【解析】句意:不要再为他辩护了,很明显,他是故意破坏花园的围墙的,甚至连道歉都没有。accidentally,意外地,偶然地;carelessly,粗心地;deliberately,故意地;clumsily,笨拙地,本题根据obvious和even without apology来判断他是故意地。所以选c。23. im sorry youve been waiting so long, but itll still be some time brian gets back.24. the manager wants to see changes in the company, and i am sure he will . a. in particular b. in turn c. in charge d. in time【考点】考查介词短语【答案】d【解析】句意:经理想看到公司里的变化,我想他早晚会看到的。in particular 尤其, 特别 ;in turn 依次; 轮流地; in charge主管,看管;in time 早晚。根据语境,选d。25. the school isnt the one i really wanted to go to, but i suppose ill just have to it. a. make the best of b. get away fromc. keep an eye on d. catch up with【考点】考查动词短语【答案】a【解析】句意:这所学校不是我真正想上的学校,但是我认为我只好充分利用好它了。a充分利用b远离c关注d追上,赶上。故选a。26. for quite students, their teachers advice is more important than of their parents. a. few; one b. a few; that c. a little; some d. a lot; many【考点】考查代词辨析【答案】b【解析】句意:对于相当多学生来讲,教师的建议比父母的建议更重要。 a few/few修饰可数名词复数,a little/little修饰不可数名词,many许多,修饰可数名词, a lot of许多,修饰可数名词和不可数名词,some一些,修饰可数名词和不可数名词。第一空,students 为可数名词复数,排除c、d,quite a few 为固定搭配,意为相当多,第二空应填advice,但为避免重复,故用that(代替不可数名词)。27. american indians about five percent of the u.s. population. a. fill up b. bring up c. make up d. set up 【考点】考查动词短语辨析【答案】c【解析】句意:美国的印第安人大约占美国总人口的百分之五。fill up表示“装满,填满”; bring up表示“带大,抚养大”; make up表示“组成,编造,虚构,化妆”; et up表示“建立,建造”。根据语境,选c。28. care of the soul is a gradual process even the small details of life should be considered. a. what b. in what c. which d. in which【考点】考查定语从句【答案】d【解析】句意:心灵的关心是个逐渐的过程其中甚至很小的生活细节都应该被考虑。本题的先行词是a gradual process;后面的定语从句中不缺少主宾表,缺少地点状语,故使用关系副词where=in which。故d正确。29. the aid from the government, the flood-stricken area greater loss. a. apart from, should have suffered b. but for, would have suffered. c. without; could suffer d, except for; would have suffered【考点】考查虚拟语气【答案】b【解析】句意:要不是政府的帮助,洪水泛滥地区就会遭受更大的损失。可知政府给与了帮助,洪水泛滥地区也没有遭受更大的损失,这是虚拟语气,but for要不是,would have done本来会而不会,apart from除了,except for也是除了,should have done是本应该做,而没有,选b。30. the lack of eco-friendly habits among the public is thought to be a major of global climate change. a. result b. reflection c. warning d. cause【考点】考查名词【答案】d【解析】句意:缺乏环保习惯被公众认为是引起全球气候变化的主要原因。result 意为“结果”;reflection意为“反射;回响;warning 意为“警告”;cause 意为“原因”。根据语境,选d。31. anyone, once positive for h7n9 flu virus, will receive free medical treatment from our government. a. to be tested b. being tested c. tested d. to test【考点】考查状语从句中的省略【答案】c【解析】句意:任何人,一旦被检测出h7n9呈阳性,就可以得到政府免费的医疗护理。英语中当主从句的主语一致的时候,可以省略从句的主语和be动词,所以完整的从句应该是once anyone is tested.,这时可以省略anyone is,就剩下tested,所以选c。32. all possible means , but we cant persuade him to change his mind. a. has tried b. has been tried c. have tried d. have been tried【考点】考查主谓一致【答案】d【解析】句意:所有可能的手段都已经试过了,但是我们没能说服他改变主意。all修饰means,此时的means是复数,所以谓语动词用复数形式。try和means之间是被动关系,所以应用被动语态,用现在完成时表示截止到目前为止的动作。选d。33. mary worked here as a secretary and ended up getting a full-time job with the company. a. pessimistic b. temporary c. previous d. cautious【考点】考查名词辨析【答案】b【解析】句意:玛丽以前是个临时的秘书在这里工作,但最终成为这个公司的正式人员。pessimistic 悲观的; temporary 临时的,暂时的; previous 以前的; cautious小心谨慎的;根据full-time 可知应选b。34. for a moment nothing happened. then all shouting together. a. voices had come b. did voices come c. voices would come d. came voices【考点】考查全部倒装【答案】d【解析】句意:有一会儿什么都没有发生,然后传来了众人齐喊的声音。表示时间的词then放于句首,且主语是名词,句子要用完全倒装,故选d。35. did you forget that our foreign teacher will return this weekend? weve prepared a surprise party for him. a. how could i? b. no doubt c. im afraid so. d. why not?【考点】考查交际用语【答案】a【解析】句意:你难道忘了我们外语老师这周末要回来了吗? 我怎么能忘呢,我们都已经为他准备了一个宴会。how could i? “我怎么能够”; no doubt “毫无疑问”;im afraid so. “恐怕是这样的”;why not?“为什么不呢”;根据语境,选a。第二节 完形填空(共20小题:每小题1. 5分,满分30分) 阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。it was at a concert that i happened to find david. he was holding his head at a strange 36 as if he were staring down at something. then the truth struck me. he was blind. the last thing he remembers 37 was his daughter being born. then the world went _38_. bad luck is no stranger to this 44yearold man. his mother died of cancer,and his weak father had to 39 11yearold david to the care of the state. things seemed always to go from bad to 40 . two years ago,his beloved guide dog pulled him out of the 41 of a truck. david was not hurt. the dog 42 . but david does not feel sorry for himself. “these are just little obstacles (障碍) you have to _43_ in your life,”he said. he has to make a daily twohour trip to his working placethe xray department of an 44 room. it was a hard job to _45_. before he got it,david was determined to escape the workshop run by the lighthouse,an organization 46 to help blind people. he wanted a job of developing xray film,something 47 ,not just he,must do in the dark,including people with 48 eyesight. the lighthouse called many hospitals,with no result, 49 they offered to pay his first three months salary.david works alone in a dark room that 50 of chemicals. he cannot wear gloves. 51 ,he could not feel. since this is an emergency room,lives can be put 52 or out of danger. his directress says she trusts him 100 percent. he makes $20,000 a year. but his motivation goes 53 money. “by working,i can actualize my own 54 .thats the most important!” he said.what a shining example for us to 55 !36. a. ankleb. angle c. direction d. altitude37. a. doing b. feeling c. hearing d. seeing38. a. blank b. colorful c. empty d. silent39. a. bring up b. bring in c. give in d. give up40. a. better b. good c. worse d. mad41. a. bottom b. path c. front d. back42. a. killed b. sacrificed c. injured d. died43. a. seek b. surround c. overcome d. search44. a. upstairs b. emergency c. information d. underground45. a. come by b. get through c. take up d. deal with46. a. intended b. aimed c. offered d. devoted47. a. someone b. nobody c. everyone d. none48. a. common b. poor c. normal d. actual49. a. because b. even though c. in case d. if50. a. consists b. smells c. allows d. fills51. a. however b. unfortunately c. otherwise d. besides52. a. in charge. b. in brief c. up with d. at risk53. a. into b. beyond c. onto d. below54. a. blindness b. income c. value d. experience55. a. set b. take c. hold d. follow【考点】日常生活类记叙文【文章大意】文章讲述的是一个盲人从小就经历了非常悲惨的经历,长大后终于找到了实现人生价值的工作。36. 【答案】b【试题解析】词组搭配,跟at搭配的就是at a strange angle,意为以一个奇怪的角度 其他几个词都用in。37. 【答案】d【试题解析】根据上下文可知,他是盲人,所以最后看到的是女儿的出生。38. 【答案】a【试题解析】然后整个世界变为一片空白,什么都没有了。blank空白的;colorful多姿多彩的; empty(房间等)空的; silent无声的;根据语境,选a。39. 【答案】d【试题解析】他虚弱的父亲不得不把他留给政府来照顾了。bring up 养育; bring in 引进,生产; give in屈服,投降;give up放弃,舍弃。根据句意,选d。40. 【答案】c【试题解析】根据下文可知,他的狗救了他,结果狗死掉了,可知事情还在变坏,故选c。41. 【答案】b【试题解析】从下文可知,导盲犬救了他,把他拽到了卡车的一边。bottom底部; path道路,轨道; front 前面; back后部。根据句意,选b。42. 【答案】d【试题解析】从下文可知,狗死掉了。43. 【答案】c【试题解析】在你的一生中有很多困难需要克服。seek寻找;surround围绕;overcome克服search搜索;根据语境,选c。44. 【答案】b【试题解析】根据the x-ray department可知,他是在医院里的急救室的x光室内,根据后文的this is an emergency room也可以知道选b。45. 【答案】a【试题解析】联系上下文可知,后面的几句讲述的是他是如何得到这份工作的,因此此处意为这是一份不容易得到的工作,come by 得到;get through通过,完成; take up从事,占据;deal with处理;故选a。46. 【答案】a【试题解析】过去分词作后置定语,intended to 计划做,想要做。根据句子结构b项aim该用主动形式。47. 【答案】c【试题解析】从下文可知,这是一份每个人都必须在黑暗中进行的工作,不只是他,也包括视力正常的(每个)人。故选c. everyone。48. 【答案】c【试题解析】解释同上。common普通的; poor 贫穷的; normal正常的; actual实际的;根据语境,选c。49. 【答案】b【试题解析】尽管他们愿意支付他前三个月的薪水,但是他们在打了很多医院的电话后,还是没有什么结果。because因为;even though尽管; in case万一; if如果。根据句意,选b。50. 【答案】b【试题解析】他单独一个在暗室中工作,里面满是化学物品的味道。consists包含; smells闻起来;allows 允许; fills填充。根据句意选b。51. 【答案】c【试题解析】他不能戴手套,否则他没有感觉。however 然而; unfortunately不幸的是;otherwise否则;besides除此之外。根据语境,选c。52. 【答案】d【试题解析】因为这是一个急救室,生命可能会处于危险中或者脱离危险。in charge负责; in brief简言之; up with拿起; at risk处于危险中;53. 【答案】b【试题解析】他一年挣了两万块,但是他的动力不只是钱。beyond超过。54. 【答案】c【试题解析】他说:最重要的是,通过工作能实现他的价值。blindness失明;income 收入; value价值; experience经验,经历。根据句意选c。55. 【答案】d【试题解析】固定词组搭配,follow ones example 以某人为榜样第三部分 阅读理解(共20小题:每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。awinners club you choose to be a winner! the winners club is a bank account specially designed for teenagers. it has been made to help you better manage your money. the winners club is a transaction account(交易账户)where you receive a key-card so you can get to your money 24/7thats 24 hours a day, 7 days a week!its a club with impressive features for teenagers: no account keeping fees!youre no millionaire so we dont expect you to pay large fees. in fact, there is no account keeping or transaction fees! excellent interest rates!you want your money to grow. the winners club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month. convenientteenagers are busywe get that. you may never need to come to a bank at all. with the winners club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the internetyou can have money directly deposited into your winners club account. this could be your pocket money or your pay from your part-time job!mega magazine includedalong with your regular report, you will receive a free magazine full of good ideas to make even more of your money. there are also fantastic offers and competitions only for winners club members.the winners club is a great choice for teenagers. and it is so easy to join. simply fill in an application form. you will have to get permission from your parent or guardian (so we can organize that cool key-card) but it is easy. we cant wait to hear from you. its the best way to choose to be a winner!56. the winners club is a bank account intended for _ a. parents b. children c. teenagers d. winners57. which of the following is not true about the winners club? a. services are inconvenient for its members. b. the bank opens all day and all night. c. special gifts are ready for its members. d. fees are free for the account keeping or transaction.58. the winners club provides magazines which _. a. encourage spending b. are free to all teenagers c. give advice on how to better manage your money d. are full of adventure stories59. if you want to join the winners club, you have to _. a. be an internet user b. have your own phone c. get your parents permission d. have a big sum of money60. the author writes this advertisement to . a. to enlarge a club. b. to provide a part-time job. c. to organize key-cards. d. to introduce a new banking service.【考点】日常生活类说明文【文章大意】本文是一则广告,介绍了专门为青少年设计的一项账户服务-winners club,并从多个角度进行了全面介绍。56. 【答案】c【试题解析】细节理解题。较易。根据文章第一句“choose winners club, and you choose to be a winner! the winners club is a bank account specially designed for teenagers”可知选c。57. 【答案】a【试题解析】细节判断题。中等。根据文中介绍的第三个特征“convenient”的这段可以判断a项是错误的。inconvenient不方便的。58. 【答案】c【试题解析】细节推断题。较易。根据文章倒数第二段中“along with your regular report, you will receive a free magazine full of good ideas to make even more of your money.”可知the winners club 提供可以挣多钱的杂志。故选c 。59. 【答案】c【试题解析】细节理解题。较易。根据最后一段第四句“you will have to get permission from your parent or guardian”可知要先征得父母的允许。故选c。60. 【答案】d【试题解析】写作意图题,较易。纵观全文可知文章的目的是介绍一种新型的银行业务服务。故选d。bbeatrix potter was a great english writer and artist, best known for her childrens books featuring animal characters such as in the childrens classic -the tale of peter rabbit.beatrix was born into a rich london-based family where she was tutored by very strict private teachers and so spent her youth isolated from other youngsters. during her youth she had a lot of pets and spent vacations in scotland and also the lake district. it was at the lake district that she developed a love of wildlife. she studied the areas natural wonders carefully and painted them continuously. but her old-fashioned, manchester-born parents discouraged her intellectual improvement, thinking it inappropriate for a young lady. however, her study and water color paintings of wild mushrooms made her widely respected within the field of biology. in her 30s, beatrix potter wrote the remarkably successful kids book, the tale of pew rabbit. close to that time she became secretly engaged to her publisher norman warne. this caused a great disagreement with her parents, who did not approve of beatrix getting married to somebody of lower social status. sadly, warne died before the marriage ceremony.ultimately beatrix potter began writing and also illustrating (绘图) kids books full-time. using profits from her books, beatrix grew to become economically independent of her parents and was eventually in a position to buy hill top farm in the lake district. she extended the property with additional purchases of neighboring land over time. in her 40s, beatrix married william heelis, a local lawyer. she ended up becoming a sheep breeder and farmer while continuing to publish as well as illustrate books for children. in all, she authored 23 publications.beatrix died on december 22, 1943, and left the majority of her property to the national trust. her books carry on selling well globally, in many different languages. her stories have been retold in numerous formats including a ballet, movies, and cartoons. such is her reputation, and that of the characters from her publications, that many beatrix potter statues have been created. these tiny beatrix potter statues which include pretty much all the actual characters in her publications have become highly valued by art collects and fans of her literature throughout the world.61. what can we learn about beatrix potters early life? a. she learned drawing skills from her tutors. b. she was very sociable and outgoing. c. she was greatly inspired by the beauty of nature. d. she was encouraged to think creatively and independently.62. why did beatrix potter secretly engage to her publisher norman warne? a. because it was fashionable in that time. b. because marrying the publisher was good for her career of being a successful writer.c. because she was sure that her parents would not agree. d. because she felt ashamed of marrying a man of a lower social status.63. based on the passage, which part of the uk might beatrix potter live the longest? a. manchester. b. scotland. c. the lake district d. london.64. in which of the following areas did beatrix potter show an interest during her life? a. writing, biology, farming. b. drawing, nature, ballet. c. movies, farming, drawing. d. writing, cartoons, travel.65. from the passage, which words can best describe beatrix potters parents? a. stubborn and strict b. conservative and traditional c. elegant but contemptuous d. caring and wise【考点】人物传记记叙文【文章大意】本文介绍了贝娅特丽克丝.波特(beatrix potter),一个英国作家和艺术家的生平以及她深远的文化影响。61. 【答案】c【试题解析】细节理解题。较易。根据第二段的“during her youth she had a lot of pets and spent vacations in scotland and also the lake district. it was at the lake district that she developed a love of wildlife. she studied the areas natural wonders carefully and painted them continuously.” 可知她被自然的美丽激励了。故选c。 62. 【答案】c【试题解析】细节推理题:从第三段的“this caused a great disagreement with her parents, who did not approve of beatrix getting married to somebody of lower social status. sadly, warne died before the marriage ceremony.”可知父母不愿意让她嫁给地位比她低的人,也就是:他们认为warne太普通了配不上他们的女儿。故选c。63. 【答案】c【试题解析】细节理解题。中等。从第四段的“using profits from her books, beatrix grew to become economically independent of her parents and was eventually in a position to buy hill top farm in the lake district.”以及下文可以看出她最喜欢的是在lake district.的生活,并且一直在那里住下去。故c。64. 【答案】a【试题解析】细节归纳题。中等。从第一句话beatrix potter was a great english writer and artist 看出她在写作上的兴趣,第二段的最后一句her study and water colour paintings of wild mushrooms made her widely respected within the field of biology.看出她在生物学方面的兴趣。从第四段she ended up becoming a sheep breeder and farmer看出她对农业的兴趣。a正确。65. 【答案】b【试题解析】细节理解题。中等。根据第二段中的“but her old-fashioned, manchester-born parents discouraged her intellectual improvement, thinking it

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论