山东省青岛市高考英语二轮复习 阅读理解选练(1).doc_第1页
山东省青岛市高考英语二轮复习 阅读理解选练(1).doc_第2页
山东省青岛市高考英语二轮复习 阅读理解选练(1).doc_第3页
山东省青岛市高考英语二轮复习 阅读理解选练(1).doc_第4页
山东省青岛市高考英语二轮复习 阅读理解选练(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解选练(1)【2015高考复习】阅读理解the interview had been going on for about 20 minutes and everything seems to be going well.then,suddenly,the interviewer asks an unexpected question,“which is more important,law or dove?”job applicants in the west increasingly find themselves asked strange questions like this.and the signs are that this is beginning to happen in china.employers want people skilled,enthusiastic and devoted.so these are the qualities that any reasonably intelligent job applicants will try to show no matter what his or her actual feelings are.in response,employers are increasingly using questions which try and show the applicants true personality.the question in the first paragraph comes from a test called the keirsey personality sorter.it is an attempt to discover how people solve problems,rather than what they know.this is often called an aptitude test (能力倾向测验)according to mark baldwin many job applicants in china are finding this type of questions difficult.when a chinese person fills out an aptitude test he or she will think there is a right answer and they may fail because they try to guess what the examiner wants to see.this is sometimes called the prisoners dilemma.applicants are trying to act cleverly in their own interest.but they fail because they dont understand what the interviewer is looking for.remember that in an aptitude test,the correct answer is always the honest answer.【语篇解读】本文讲述了现代企业招聘面试中的能力倾向测试并为求职者提供了回答此类问题的技巧。1the writer wrote the passage to_.agive you a piece of advice on a job interviewbtell you how to meet a job interviewercdescribe the aptitude test dadvice you how to find a job解析写作目的题。通读全文可知,本文意在为面试者提供建议。答案a2why do the interviewers ask such questions?athey want to discover what the interviewees know.bthey are curious about the answers.cthey try to discover the ability of the interviewees solving problems.dthey just ask questions without thinking much.解析细节理解题。根据第四段中的“it is an attempt to discover how people solve problems,rather than what they know.”可知答案为c项。答案c3according to the writer,in an aptitude test,chinese job applicants should_.anot tell the truthblearn to tell what they really thinkcbe more enthusiasticdtry to find out what the examiner really want to know解析细节理解题。根据最后一段的最后一句“remember that in an aptitude test,the correct answer is always the honest answer.”可知,在能力倾向测验中,求职者应该给出一个诚实的答案。答案b4from the passage we know that_.ajob applicants are always asked such questionsbmore chinese applicants fail to find a jobcapplicants should not act as reasonably as a prisonerdthe aptitude test is becoming popular worldwide解析推理判断题。根据文章第二段的内容可知,西方的求职者们不断发现他们被问到类似这样的奇怪问题,而且有迹象表明这种情况在中国也开始出现。由此可推知d项正确。答案d【2015高考复习】阅读理解 for many people,volunteering is a way of life.holidays are the time of the year that more people are in a giving mood.homeless shelters,childrens hospitals,and nursing homes are excellent places to give of ones time.volunteering in homeless sheltersthere is a homeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their home.according to the homeless shelter directory,currently there are 3,233 shelters in the us,so it is not difficult to find a shelter.helping to serve food,picking up donations of food,preparing meals,and cleaning up are things that one can do to help at a homeless shelter.volunteering in childrens hospitalsevery child needs comfort and joy,especially during the holiday seasons.by visiting sick children in hospitals,an individual provides helping hands by supplementing the services usually done by the hospital staff.personalizing the hospital experience adds to the comfort and happiness of the children and their families.volunteers provide help,and positive interactions (相互交流) which enhance the patients quality of care.help is needed almost everywhere in a hospital;from the lobby,parking lot,cafeteria,to admitting,helping with the gift cart,and even reading to children in the waiting rooms or their hospital rooms.volunteering in nursing homesaccording to the national center for health statistics,“over 50% of those living in nursing homes do not have close relatives and 46% have no living children.” life in a nursing home is lonely,confusing,and frightening for many residents.volunteering at a nursing home is a great opportunity to make a difference in someone elses life.playing cards,sitting with and talking to a resident,taking a walk,or sharing a meal makes a huge difference,especially when they have no other sole on earth to visit them.the three examples above are only a small fraction of institutions in which volunteers are needed.giving of oneself,especially during the holidays blesses and cheers others.【语篇解读】本文介绍了人们在假期中可以选择去做志愿活动的三个地方。1according to the passage,what can a volunteer do in nursing homes?avisiting the sick children. bpicking up the donated food. chelping with the gift cart. dplaying cards with a lonely old man.解析细节理解题。根据文中volunteering in nursing homes部分的描述可知d项正确。a、c项是在childrens hospitals可以做的事,b项是在homeless shelters可以做的事。答案d2what can we learn about the volunteering?ayou can only volunteer during the holidays. byou can help prepare meals in a nursing home. cit is easy to find a homeless shelter to volunteer. dhelp is needed everywhere in a homeless shelter.解析细节理解题。根据文中的“there is a homeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their home.”可知,人们很容易找到一个能在里面做志愿活动的流浪者之家。其他三项都是与文章内容不符。答案c3in a childrens hospital,which of the following is true?aover 50% of those living there do not have relatives.ba personal visit brings happiness to a sick boy.cchildren live a lonely and frightening life.dchildren love listening to volunteers reading.解析细节理解题。根据文中volunteering in childrens hospitals部分的描述可知b项正确,a、c两项错误,d项文中未提及。答案b4the best title for the passage would be_.agiving of oneself cheers others bvolunteering is a way of lifecvolunteering during the holidays dgiving is better than taking解析主旨大意题。全文主要介绍了假期中人们可以选择去做志愿活动的三个地方。故c项作为本文的标题最佳。答案c2016高考英语阅读练习 new yorkaustralian mining enterprise clive palmer on tuesday unveiled(公布)blueprints for titanic, a modern copy of the doomed ocean liner, although he didnt call the ship unsinkable any more. the ship will largely recreate the design and decoration of the fabled original, with some modifications to keep it in line with current safety rules and shipbuilding practices, and the addition of some modern comforts such as air conditioning, palmer said at a press conference in new york. the three passenger classes, however, will be prevented from mingling(混杂), as in 1912, palmer said. “im not too superstitious(迷信的).”palmer said when asked whether recreating a ship bestknown for sinking was tempting fate.white star line, the operator of the original ship, had said the titanic was designed to be unsinkable. about 1, 500 people died on titanics maiden voyage in 1912 from southampton to new york after the ship collided with an iceberg in the north atlantic. palmer, who created the company blue star line last year, refused to make a similar boast. “anything will sink if you put a hole in it, ” palmer said. “i think it would be very cavalier to say it.” unlike the original, titanicwill have more than enough space in its lifeboats for every person on board and will have additional escape staircases. markku kanerva, sales director at deltamarin, the finnish company designing the ship, said it would be the “safest cruise ship in the world”palmer refused to answer questions about the projects cost. although the titanic was the worlds largest ship in her time, she would be smaller than many of todays modern cruise ships. “its not about the money,” palmer said. “ive got enough money for it. i think thats all that matters.” forbes estimated palmers net worth to be $795 million in 2012.he describes himself as a billionaire. titanicwill be built by chinese state-owned csc jinling shipyard, which has already built four ore carriers for palmers mining business, he said. the contract to build titanichas not yet been signed, palmer said.【小题1】whats the meaning of the underlined word “maiden” in paragraph 4? afirst.btrial.csecond.dlast.【小题2】what can be inferred about titanicfrom the passage? atitanicwill have more space in its lifeboats than the titanic.btitanicwill be the largest cruise ship in the world.ctitanicwill allow different classes of passengers to mingle.dtitanicwill be a real unsinkable cruise ship.【小题3】which of the following statements is true according to the passage? a1, 500 people died on titanics maiden voyage in 1912.bthe titanic collided with an iceberg in the south pacific.cthe titanic was equipped with air conditioning.dthe titanic was the worlds largest ship at that time.【小题4】whats the authors purpose of writing the passage? ato tell us the story of the titanic.bto tell us titanicwill cost a lot of money.cto tell us about the future titanic.dto tell us a chinese shipyard will build titanic.2016高考英语阅读练习 two workers was rescued 188 hours after they trapped in a coal mine collapse(倒塌)in the south chinas guangxi zhuang autonomous region the two were among 18 miners trapped after the mine, collapsed midday on july 2 because of days of heavy rain. a total of 71 miners were working underground when the accident occurred on july 2-49 managed to escape. rescuers have got eight bodies so far. ye fangyong, commander of the rescue headquarters, said that the place where the survi- vors were found was at 320 meters underground. it was filled with mud after the collapse, but there was still room for fresh air. he said three more miners trapped at a work platform390 meters underground may survive because the place also have some space for fresh air. rescuers had believed that four other miners would be found with the rescued two, but the chances of the remaining 12 being found alive are not good due to the conditions in the mine. however, the rescuers have not given up. they are using scientific measures such as a water-proof radar device(裟置)to help find the exact locations of trapped workers. moreover, rescuers have

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论