山西省大同市高考英语学生自选练习(5).doc_第1页
山西省大同市高考英语学生自选练习(5).doc_第2页
山西省大同市高考英语学生自选练习(5).doc_第3页
山西省大同市高考英语学生自选练习(5).doc_第4页
山西省大同市高考英语学生自选练习(5).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山西大同市2015高考英语学生自选练习(5)及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。记叙文型完形填空 -as i held my fathers hands one night, i couldnt help but notice their calluses(老茧) and roughness. his hands tell the story of his life as a farmer,including all his struggles.one summer, i remember,a drought(旱灾) hit ontario, turning it into a _1_ desert. on one of those hot mornings i was picking sweet corn with my dad to fill the last _2_ from the grocery store. fifty dozen was all we needed, which _3_ took twenty minutes. that morning,however, the process didnt _4_ quickly.after forty minutes of aimlessly walking in the field, we _5_ needed twenty dozen. i was completely frustrated and _6_dropping the basket heavily,i declared,“if the store wants its last twenty dozen,they can pick it themselves!” dad _7_ ,“just think, my little girl, only ten dozen left for each of us and then were done.”such is dadwhatever problem he _8_ ,he never gives up.unfortunately,the disastrous effects of the drought were felt all over our country. it was a challenging time for everyone, _9_ dad remained optimistic.he continued to be grateful for other things like good health and food on our plates.only then did i truly begin to _10_ dad and his faith that guided us through the hard times.dad is also a living example of real _11_from dawn to dusk, he works countless hours to support our family.he always puts our happiness _12_ his own, and never fails to cheer me on at my sports games _13_ his exhaustion after long days.his loving and selfless nature has inspired me to become more sympathetic and _14_ , putting others first.dad, the life _15_ i have learned from you will stay with me forever.you are my father, teacher, friend and,most importantly,my hero.1a.stormy blivelycdisappearing dburning2a.order bformcgap dposition3a.repeatedly bnormallycfinally dreally4a.go bbegincoccur dchange5a.yet bstillceven dnearly 6a.surprised bnervouscangry dfrightened7a.apologized bcriedccomplained dlaughed8a.meets with bbrings upcworks out dthinks about 9a.or bforcso dbut 10a.face bappreciatecexamine dquestion11a.love bpridecfriendship dhonesty12a.after bbeforecbeside dunder13a.in spite of bin terms ofcin control of din place of 14a.careful bregretfulcconsiderate dhumorous15a.history bmottoscpatterns dlessonsc【要点综述】 本文是一篇记叙文。作者通过生活中的小事,描述了作为农民的父亲是一个勤劳、乐观且对家庭充满爱的人。借助此文,作者向父亲表达了深深的爱意,他是作者的父亲、老师、朋友,也是作者心目中的英雄。1d考查形容词词义辨析及语境理解。根据空格前的a drought以及下一句的hot mornings可知,干旱把这个地区变成了一片燃烧的沙漠。stormy 有暴风雨的;lively 活跃的,生动的;disappearing 正在消失的;burning燃烧的。2a考查语境理解。根据空格后的grocery store可知,作者和父亲正在拾玉米以完成订单。order订单,订货;form 形式;gap 裂口,间隙;position位置,地位。3b考查语境理解。根据空下句中的however可知,拾玉米的过程进行得不顺利。此处表示“通常需要花20分钟的时间就能完成。”repeatedly 重复地;normally正常地;finally 最后,终于;really确实。4a考查动词词义辨析及语境理解。句意:然而,那天早晨拾玉米的过程进行得并不顺利。go进行; begin开始;occur 发生;change改变。 5b考查语境理解。作者和父亲漫无目的地在地里走着,还需要20打玉米。6c考查语境理解。由空格前的frustrated可知此处应填angry。7d考查语境理解。从后面父亲的话语可知,父亲是很乐观的。故选d。8a考查动词短语辨析及语境理解。句意:这就是“我”的父亲不管他遇到什么问题,他从不放弃。meet with 遇到,碰到;bring up 养育,培养,提出;work out 解决,算出;think about思考。9d考查语境理解。空格前的a challenging time与空格后的optimistic构成对比关系,即对每个人来说那都是一段具有挑战性的时期,但作者的父亲依旧保持着乐观。10b考查动词词义辨析。face 面对;appreciate 欣赏,感激;examine 检查;question问(某人)问题,对(某事物)表示怀疑。根据语境可知选b。11a考查语境理解。根据下文的“his loving and selfless nature”可知,此段是在描述父亲是一个充满爱心的人。12b考查语境理解。句意:他总是把“我们”的幸福置于他自己的幸福之前13a考查介词短语辨析及语境理解。空格前的cheer me on与空格后的his exhaustion构成逻辑上的对比关系,由此可知空格处缺表示转折的介词短语。in spite of 尽管,虽然;in terms of 就而言;in control of 控制;in place of代替,取代。14c考查形容词词义辨析及语境理解。与空格前的sympathetic意思相近的是considerate。句意:他的爱和无私的品质鼓舞“我”变得更有同情心和更加体贴,把别人放在第一位。15d考查名词词义辨析及语境理解。history 历史;motto 格言;pattern 模式,图案;lesson教训,道理。 阅读理解。in the more and more competitive service industry, it is no longer enough to promise customer satisfaction. today, customer “delight” is what companies are trying to achieve in order to keep and increase market share. it is accepted in the marketing industry, and confirmed by a number of researches, that customers receiving good service will promote business by telling up to 12 other people; those treated badly will tell their tales of woe to up to 20 people. interestingly, 80 percent of people who feel their complaints are handled fairly will stay loyal. new challenges for customer care have come when people can obtain goods and services through telephone call centers and the internet. for example, many companies now have to invest(投资)a lot of money in information technology and staff training in order to cope with the “phone rage” caused by delays in answering calls, being cut off in mid-conversation or left waiting for long periods. “many people do not like talking to machines, “ says dr. storey, senior lecturer in marketing at city university business school. “banks, for example, encourage staff at call centers to use customer data to establish instant and good relationship with them. the aim is to make the customer feel they know you that you can trust themthe sort of comfortable feelings people have during face-to-face chats with their local branch manager.”recommended ways of creating customer delight include:under-promising and over-delivering(saying that a repair will be carried out within five hours, but getting it done within two); replacing a faulty product immediately; throwing in a gift voucher(购物礼券) as an unexpected “thank you” to regular customers; and always returning calls, even when they are complaints. aiming for customer delight is all very well, but if services do not reach the high level promised, disappointment or worse will be the result. this can be eased by offering an apology and an explanation of why the service did not meet usual standards with empathy (for example, “i know how you must feel” ), and possible solutions(replacement, compensation or whatever fairness suggests best meets the case). airlines face some of the toughest challenges over customer care. fierce competition has convinced them that delighting passengers is an important marketing tool, while there is great potential for customer anger over delays caused by weather, unclaimed luggage and technical problems. for british airways staff, a winning telephone style is considered vital in handing the large volume of calls about bookings and flight times. they are trained to answer quickly, with their name, job title and a“we are here to help” attitude. the company has invested heavily in information technology to make sure that information is available instantly on screen. british airways also says its customer care policies are applied within the company and staff are taught to regard each other as customers requiring the highest standards of service.customer care is obviously here to stay and it would be a foolish company that used slogans such as“we do as we please”. on the other hand, the more customers are promised, the greater the risk of disappointment. 1. we can learn from paragraph 2 that.a. complaining customers are hard to satisfyb. unsatisfied customers receive better servicec. satisfied customers catch more attentiond. well-treated customers promote business2. the writer mentions“phone rage” (paragraph 3) to show that.a. customers often use phones to express their angerb. people still prefer to buy goods onlinec. customer care becomes more demandingd. customers rely on their phones to obtain services3. what does the writer recommend to create customer delight? a. calling customers regularly.b. giving a“thank you” note.c. delivering a quicker service. d. promising more gifts.4. if a manager should show his empathy(paragraph 6), what would he probably say? a. “i know how upset you must be.” b. “i appreciate your understanding.”c. “im sorry for the delay.” d. “i know its our fault.”5. customer delight is important for airlines because.a. their telephone style remains unchangedb. they are more likely to meet with complaintsc. the services cost them a lot of moneyd. the policies can be applied to their staff6. which of the following is conveyed in this article? a. face-to-face service creates comfortable feelings among customers.b. companies that promise more will naturally attract more customers.c. a company should promise less but do more in a competitive market.d. customer delight is more important for airlines than for banks.【参考答案】73.1-5 dccab 6 c 阅读理解【2014山东省济南市名校高三第四次诊断性测试】with the average temperature for january standing at 50 ,it is no wonder the russian village of oymyakon is the coldest permanently inhabited settlement in the world.known as the “pole of cold”,the coldest ever temperature recorded in oymyakon is 71.2 .this is the lowest recorded temperature for any permanently inhabited location on earth and the lowest temperature recorded in the northern hemisphere (北半球)ironically,oymyakon actually means “nonfreezing water” due to a nearby hot spring.most homes in oymyakon still burn coal and wood for heat and enjoy few modern conveniences.nothing grows there so people eat reindeer (驯鹿) meat and horsemeat.a single shop provides the towns bare necessities and the locals work as reindeerbreeders,hunters and icefisherman.there are few modern conveniences in the villagewith many buildings still having outdoor toiletsand most people still burn coal and wood for heat.when coal deliveries are irregular,the power station starts burning wood.if the power ceases,the town shuts down in about five hours,and the pipes freeze and crack.daily problems that come with living in oymyakon include pen ink freezing,glasses freezing to peoples faces and batteries losing power.locals are said to leave their cars running all day for fear of not being able to restart them.even if there was coverage for mobile phone reception,the phones themselves would not work in such conditions.another problem caused by the frozen temperatures is burying dead bodies,which can take anything up to three days.the earth must first have thawed (融解) sufficiently in order to dig it,so a bonfire is lit for a couple of hours.hot coals are then pushed to the side and a hole couple of inches deep is dug.the process is repeated for several days until the hole is deep enough to bury the coffin.travel companies offer tourists the opportunity to visit the village and sample life in the freezing conditions.1oymyakon gets its name because_.ait is extremely cold therebits water is nonfreezingcthere is a hot spring nearbydit is known as the “pole of cold”2from the passage we can infer that people in oymyakon_.aprefer meat to any other kind of foodbseldom have fresh vegetables and fruitsccan buy anything in the shopdmight row a boat to catch fish3why do the locals have their cars running all day?athey are afraid they cant get the car started.bthey want to keep warm in the car.cthey have abundant oil resources.dthey have little awareness of saving.4mobile phones would not work in oymyakon because_.athe batteries are of poor qualitybthere was no coverage for phone receptioncbatteries cant be charged in such conditionsdthe extreme coldness makes the batteries lose power5which of the following is the first step when burying a dead body?athe coffin must be put in place.ba bonfire has to be lit first.chot coals have to be pushed to the side.da hole couple of inches deep is dug.语篇解读俄罗斯的奥伊米亚康村庄一月份的平均气温达到零下50度,是全球最寒冷的永久居住点。1解析:考查细节理解。根据第二段的第一句话“ironically,oymyakon actually means nonfreezing water due to a nearby hot spring.”可知,它是因附近的一个温泉而得名。答案:c2解析:考查推理判断。根据第三段中的“nothing grows there so people eat reindeer (驯鹿) meat and horsemeat.”可推知,那里的人很少吃到新鲜的蔬菜和水果。答案:b3解析:考查细节理解。根据第五段中的“locals are said to leave their cars running all day for fear of not being able to restart them.”可知,他们这样做是因为他们害怕不能让车重新启动。答案:a4解析:考查推理判断。根据第五段中的“include pen ink freezing,glasses freezing to peoples faces and batteries losing power”和“ even if there was coverage for mobile phone reception,the phones themselves would not work in such conditions.”可知,手机在那儿不能用的原因是d项。答案:d5解析:考查细节理解。根据倒数第二段中的“the earth must first have thawed (融解) su

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论