




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013届高三英语复习专题练习:unit1 festivals around the world(新人教版必修3).单项填空1how are you getting on with your typing?do you need my help?_, but i think im all right.ano, thanksbthats okcyou are very helpfuldthats very kind of you解析:根据but i think im all right可知选d项,意为“你真好。” a项为“不需要,谢谢”,但是和后面but 连接的分句无法衔接; b项意为“没关系”; c项意为“你真帮了我的大忙”,均不符合语境。答案:d2(2012厦门质检)if one grows up in _ large family, he or she is more likely to develop _ ability to get on well with others.a不填; anba; thecthe; an da; 不填解析:第一个空用不定冠词表示泛指, a large family “一个大家庭”。ability后边有不定式短语to get on well with others 作定语,表示“与人和睦相处的能力”,所以用the 表示特指。答案:b3whats the name of your pet?khulaifi._ i spell that for you?ashall bwouldccan dmight解析:根据语境可知,此处为征求对方意见或请求指示。shall用于第一、三人称,构成疑问句,表此意,故选a项。答案:a4the new teacher works very hard, but hes still a bit _, so he often turns to experienced teachers for help.aindependent bcuriousclimited draw解析:根据he often turns to experienced teachers for help可知,这位新来的老师应该是缺乏经验。raw 在此句意思是“未经训练的;无经验的”。答案:d5i am a bit worried because it seems _ our boss has found out about the accident in the workshop.aeven if bas ifcso that din case解析:it seems as if/as though .是固定句型,表示“似乎; 好像是”。答案:b6are you still willing to lend money to your roommate?yes.i have always held the _ that he is an honest fellow.acustom btruthcbelief dtrick解析:根据对方内容可知c项正确。hold the belief that .是常用句型,表示“相信”。答案:c7(2012宣城模拟)any advice for me?youd better _ the timetable to see when the train leaves.aconsult brecommendcremind drequest解析:根据to see when the train leaves 可知选a项。consult the timetable “查看时间表”。答案:a8(2012福州模拟)in most western countries on april fools day, people often play _ trick on each other; children especially have great _ fun.aa; a bthe; thec不填; a da; 不填解析:考查冠词。play a trick on为固定短语,意为“搞恶作剧;开玩笑”; have fun意为“玩得快乐”, fun是不可数名词,前面通常不加冠词。答案:d9many of his ideas, which were not known to all at first, have _ popular support later.agained bownedcgathered daccepted解析:gain “获得;得到”; gain popular support “获得广泛的支持”。gather “搜集”; own “拥有”; accept “接受”。答案:a10what do you think of the book i lent to you yesterday?oh, not too bad. its not too difficult _.ato read bto be readcreading dbeing read解析:考查句型:主语be形容词不定式,此处用不定式的主动形式表被动意义。答案:a11(2011池州质检)when people return from their travel, they will generally feel fresh and _.atired benergeticcstrong dexciting解析:句意:旅行归来的人常会有焕然一新的感觉。energetic 意为“充满活力的;精力充沛的”。tired “疲劳的”; strong “强壮的”; exciting “令人激动的”,常用于修饰物。答案:b12(2011天津高考)passengers are permitted_ only one piece of hand luggage onto the plane.ato carry bcarryingcto be carried dbeing carried解析:考查非谓语动词。句意:乘客只允许携带一个手提行李包登机。本句用的结构是sb.be permitted to do sth.,故选a项。答案:a13it just isnt fair; _ i was working as a waiter last month, my friends were lying on the beach.awhenever bthoughcfor dwhile解析:句意:这真不公平。上个月当我在做服务员的时候,我的朋友们正躺在沙滩上。表示“与此同时”用while,引导时间状语从句。答案:d14when bob failed again in the second job interview he felt so greatly depressed that he had to _ his sorrows in drink.abury bdrownctake dforget解析:考查词义辨析。句意:当鲍勃面试又一次失败时,他非常沮丧,只好借酒消愁。drown ones sorrows是习语,意为“消愁”。答案:b15the old photos buried at the bottom of the suitcase _ me of those happy old days we had spent together.arepeated bremindedcinformed dremembered解析:考查动词辨析。remind “提醒;使想起”; remind .of . “使想起”。句意:压在箱底的那些旧照片使我回忆起了我们一起度过的那些欢乐时光。repeat “重复”; inform “告知;通知”; remember “记得;记起;记住”。答案:b.完形填空(2011临沂市质量检测)when i began teaching in a university, i was invited to a workshop for new professors. i had _1_ a long time learning what to teach, but not learning how to _2_ it. somehow, my university seemed to hope a weekend spent with experienced professors would _3_ for that. my colleagues presented wellcrafted lectures about the tools they used. i enjoyed their _4_, but do not remember a thing they said.at a coffee break during the lectures, finding myself _5_, i turned to a mathematics professor standing nearby. i asked him what his favorite teaching _6_ was. “a cup of coffee,” he said, “i talk too much and too fast in the classroom. students sometimes have trouble _7_ me. so when ive said_8_ that i want my students to think about, i would_9_ and take a sip of coffee. it lets what ive just said sink in.”when we were called to the next talk, he put down his cup and i _10_ there was not a trace of coffee in it. “my doctor _11_ me to stop drinking coffee,” he explained. “so i have always used a(n)_12_ cup.” i decided to try his _13_ in my class.i took a cup of coffee with me to my next class. it helped. my pauses, as i _14_ the coffee, not only gave my students _15_ to think about what i had said, but gave me time to think about what i was going to say next. i began to use my _16_ to look around the room to see how my students were reacting to what i had just said. when i saw their _17_ wander, i tried to bring them back. when i saw them puzzled over some concept that i thought i had _18_, i gave another example. my _19_ became less organized and less brilliant, but my students seemed to _20_ me better.语篇解读:文章是一篇记叙文。作者踏上大学的讲台前向老教授学习教学方法,其中一位数学教授的教具是一杯咖啡,这给作者留下了深刻的印象,在以后的教学生涯中,一杯咖啡回味无穷。1a.wasted bcostckilled dspent解析:我已经花费了很长时间学习教什么。cost的主语是物,故排除; kill ones time “消磨时间”。答案:d2a.manage bcopycteach dconsider解析:根据“learning what to teach”,可知此处是说没有学怎样教(teach)。答案:c3a.put up bbuild upctake up dmake up解析:make up for “补偿”。根据前文所述可知,此处是说学校想利用一个周末来弥补(从有经验的教授身上学习怎么教)。答案:d4a.experiences bplanscpresentations ddesigns解析:同事们就他们所使用的教具作了精心准备的演讲,我很欣赏他们的介绍,但他们讲的我都没有记住。前一句中的presented有暗示。答案:c5a.alone babsentclonely dawkward解析:分析语境可知,在休息期间我发现自己孤单一人,然后就和一位数学教授聊起天儿来, alone强调一个人而未必孤独; lonely强调孤独、寂寞。答案:a6a.method bmaterialctool dskill解析:根据第一段中“my colleagues presented wellcrafted lectures about the tools they used.”,以及后文中回答的“a cup of coffee”可知答案为c。答案:c7a.following bgraspingcseizing dimitating解析:根据“i talk too much and too fast in the classroom.”可知,由于讲得快、讲得多,有些学生可能跟不上(following)。答案:a8a.everything bsomethingcnothing danything解析:当我说到某些(something)想让学生思考的东西时。答案:b9a.pretend bstopcprevent ddelay解析:根据后文“take a sip of coffee”以及最后一段可知是要停下来喝一口咖啡。答案:b10a.observed bnoticedcglared dproved解析:我看到他的杯子里并没有咖啡。notice指无意中注意到,符合语意。observe “长期观察”; glare “怒视”; prove “证明”。答案:b11a.suggested bprotectedcallowed dadvised解析:医生建议我停止喝咖啡。并没有suggest sb.to do sth.这种结构。故用advised。答案:d12a.empty bclearclarge dfalse解析:医生建议他别再喝咖啡了,故这位数学教授只能拿着一个空(empty)杯子去上课。答案:a13a.discovery binventioncmagic didea解析:根据最后一段内容可知作者也想效仿一下这位数学教授的做法。discovery “发现”; invention “发明”; magic “魔法”; idea “主意;想法”。答案:d14a.dropped bmadecdrank dchanged解析:根据“i took a cup of coffee with me to my next class.”可知,此处是说作者也在上课的时候喝(drank)咖啡。答案:c15a.space btimecroom dschedule解析:根据后文“but gave me time to think about what i was going to say next”可知作者喝咖啡的时候不仅给了学生思考的时间,也给自己思考接下来说什么留足了时间。答案:b16a.chances bpausescsituations dconditions解析:根据“my pauses, as i drank the coffee”可知作者利用暂停的空档看学生的反应。pause “中止;暂停”。答案:b17a.attention bfocuscenergy ddevotion解析:根据“i tried to bring them back.”可知此处应表示“当我看见他们的注意力(attention)不集中时”。答案:a18a.translated bexpectedcexplained dsolved解析:根据后文“i gave another example.”可知,此处应表示“当我看见他们对我刚才解释(explained)的某个概念仍迷惑不解时”。答案:c19a.speeches bmemoriescdocuments dlectures解析:根据全文可知作者是在大学授课,故应选lecture “讲座”。答案:d20a.realize bunderstandcadmit dadmire解析:尽管我的课不再那么紧凑、精彩,但我的学生理解得(understand)更好了。答案:b.阅读理解(2012郑州第二次质量预测)october 15th is global handwashing day. activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap.experts say people around the world wash their hands but very few use soap at socalled critical moments.these include after using the toilet, after cleaning a baby and before touching food.global handwashing day is the idea of the public private partnership for handwashing with soap. the goal, they say, is to create a culture of handwashing with soap. the organizers say all soaps are equally effective at removing diseasecausing germs (细菌). they say the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap.rub it into all areas, including under the fingernails. then,wash well under running water. finally, dry your hands with a clean cloth.the partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing. soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs. and it usually leaves a pleasant smell, which increases the chances that people will wash again.it also says that washing hands with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine.it could help reduce cases of diarrhea (痢疾), which is the second leading cause of child deaths, killing more than one and a half million children a year, by almost half.语篇解读:10月15日为“全球洗手日”,创建这个节日的目的是鼓励发展中国家的人们用肥皂洗手。1what does the author intend to tell us in the passage?ato keep healthy by washing hands.bto wash hands with soap.cto take action to wash hands.dto wash hands often.解析:写作目的题。结合全文尤其是第一段内容可知作者写这篇文章意在告诉人们用肥皂洗手。答案:b2which of the following is the ri
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中国移动南昌市2025秋招企业文化50题速记
- 中国广电石嘴山市2025秋招心理测评常考题型与答题技巧
- 上海市中石油2025秋招笔试模拟题含答案财务与审计岗
- 威海市中石化2025秋招笔试模拟题含答案财务与审计岗
- 中国广电宣城市2025秋招笔试行测题库及答案行业解决方案经理岗
- 企业质量考试试题及答案
- 大唐电力遂宁市2025秋招面试专业追问及参考机械工程岗位
- 中国联通黔西南自治州2025秋招笔试行测题库及答案市场与服务类
- 海南地区中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案油田工程技术岗
- 巴中市中储粮2025秋招财务资产岗高频笔试题库含答案
- 2025年心理咨询师考试试题及答案
- 手机租机合同协议
- 铁路冬季作业安全知识
- 生物医药研发与临床实验数据表
- 村级出纳培训课件
- DBJ50-T-247-2016 建筑室外环境透水铺装设计标准
- 《屋顶分布式光伏电站建设规范》
- 高考英语读后续写自然景色描写升华句(风+雨+雪+霜+雾)清单
- 建筑师负责制工程建设项目建筑师标准服务内容与流程
- 《精护》第六章-精神活性物质所致精神障碍患者的护理
- 与孩子立契约协议书范本
评论
0/150
提交评论