高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解4.doc_第1页
高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解4.doc_第2页
高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解4.doc_第3页
高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解4.doc_第4页
高考英语二轮专题总复习 精选综合能力专练 阅读理解4.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013届高考英语二轮专题总复习精选综合能力专练:阅读理解4请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词。注意:每空格1个单词。when people talk about the civilization of ancient babylon, the hanging gardens must be brought into their discussion. it was not until the reign (统治时期) of naboplashar (625605 bc) of the neo-babylonian dynasty that the babylonian civilization reached its top honor. the ancient city of babylon must have been a wonder to travelers. nebuchadnezzar ii (604-562 bc), son of naboplashar, then came to power and ruled for 43 years. it is he who is believed to have built the legendary hanging gardens. the gardens were built to please his homesick wife. she found the dry, flat ground of mesopotamia boring. in the place where she grew up, there was green grass and mountainous plains. the king wanted to recreate her homeland. a lot of people still believe in the existence of the hanging gardens, despite the fact that most descriptions of the gardens come from greek historians while babylonian records remain silent on the hanging gardens. even the historians who gave detailed descriptions of the hanging gardens never saw them. modern historians argue that it was alexanders soldiers that made up the story. when they reached the rich land and saw babylon, they were impressed with the beautiful scenery. when they later returned to their poor homeland, they told about the amazing gardens in babylon. and it was the imagination of poets and ancient historians that mixed up all these elements to produce one of the worlds wonders. some of the mysteries surrounding the hanging gardens were not solved until the twentieth century. archaeologists are still struggling to gather enough evidence before reaching the final conclusions about the location of the gardens, their water supplying system, and their true appearance. some recent researchers even suggest that the hanging gardens were built by senaherib who ruled 100 years earlier than nebuchadnezzar ii did.the hanging gardensnebuchadnezzar ii is believed to (2) _ built the legendary hanging gardens during his rule of ancient babylon for 43 years.to please his homesick wife, he wanted to recreate her homeland, (3) _ there was green grass and mountainous plains.many people feel certain that there (4) _ the hanging gardens, though no historians saw them and greek (5) _ than babylonian historians described them.modern historians held the opinion that it is the story made up by alexanders soldier (6) _ from babylon.the gardens was (7) _ by poets and historians according to what the soldiers told about babylon.it was in the twentieth century (8) _ some mysteries about the hanging gardens were solved.archaeologists are still trying to collect evidence to decide where the gardens was and what it looked (9) _.some studies show that the hanging gardens were built by senaberib in about (10) _.the hanging gardens must have been one of the worlds wonders and is (1) _ discussion.答案:1. under 2. have 3. where 4. existed 5. rather 6. returning 7. imagined 8. before 9. like 10. 462 bca southampton university team found that people who were vegetarians by 30 had recorded five iq points higher on average at the age of 10. researchers said it could explain why people with a higher iq were healthier as a vegetarian diet was linked to lower heart disease and obesity rates. the study of 8,179 people was reported in the british medical journal.twenty years after the iq tests were carried out in 1970, 366 of the participants said they were vegetarians although more than 100 reported eating either fish or chicken.men who were vegetarians had an iq score of 106, compared with 101 for non-vegetarians; while female vegetarians averaged 104, compared with 99 for non-vegetarians. there was no difference in the iq scores, between strict vegetarians and those who said they were vegetarians but reported eating fish or chicken.researchers said the findings were partly related to better education and higher class, but it remained statistically significant after adjusting for these factors.vegetarians were more likely to be female, to be of higher social class and to have higher academic or vocational qualifications than non-vegetarians. however, these differences were not reflected in their annual income, which was similar to that of non-vegetarians.lead researcher catharine gale said, “the findings that children with greater intelligence are more likely to report being vegetarians as adults, together with the evidence on the potential benefits of a vegetarian diet on heart health, may help to explain why a higher iq in childhood or adolescence is linked with a reduced risk of coronary heart disease in adult life.but dr frankie phillips of the british dietetic association said,“it_ is_ like _the _chicken _and _egg. do people become vegetarians because they have a very high iq or is it just that they are clever enough to be more aware of health issues?”语篇解读研究表明,素食和高智商有一定的关系。1what s the result of the research mentioned in the text?a. intelligent children are more likely to become vegetarians later in life.b. children with a higher iq are less likely to have heart disease later in life.c. intelligent children tend to belong to higher social class later in life.d. children with a healthier heart tend to have a higher iq later in life.解析细节理解题。根据第一段中的“people who were vegetarians by 30 had recorded five iq points higher on average at the age of 10”可知a项正确。根据“it could explain why.”可知这一结果可帮助解释b项中的现象,但b项并非这次研究的结果。故本题选a。答案a2it was found in the research that_.a. most of the participants became vegetarians 20 years after the iq tests were carried outb. vegetarians who ate fish or chicken were of similar intelligence with strict vegetariansc. female vegetarians were more likely to have higher annual income than non-vegetariansd. vegetarians were more likely to have higher annual income than non-vegetarians解析细节理解题。根据第三段中的“there was no difference in the iq scores between strict vegetarians and those who said they were vegetarians but reported eating fish or chicken”可知答案。答案b3catharine gale talked about “being vegetarians” in a(n)_way.a. doubtful b. favorablec. negative d. objective解析推理判断题。根据第六段可知catharine gale只是客观地讲述研究结果,并没有表示自己的立场。故选d项。答案d4what does the underlined sentence in the last paragraph mean?a. intelligence is linked to not just being a vegetarian but to many factors.b. the rate of getting heart disease is linked to your lifestyle.c. the link between a high iq and being a vegetarian is still uncertain.d. the link between a healthy heart and diet remains to be proved.解析推理判断题。文章最后一句的意思是:人们成为素食者是因为他们智商高还是因为他们足够聪明而更注意健康问题?由此可见dr frankie phillips认为素食和高智商的因果关系尚未明确,就像弄不清楚是因为有蛋才有鸡,还是因为有鸡才有蛋一样。故c项正确。答案c5what s the best title for the text?a. get more iq points!b. be a vegetarian, please!c. vegetarian diet cuts heart riskd. a high iq is linked to being a vegetarian解析标题概括题。本文介绍了一项研究结果:素食与高智商有关,故d项正确。作者并未提出建议,所以a、b两项错误;文章中虽然提到了心脏病,但不是文章的主旨,故c项错误。答案d长难句解读(1) a southampton university team found that people who were vegetarians by 30 had recorded five iq points higher on average at the age of 10.本句是含有定语从句的复合句。who were vegetarians by 30是定语从句,修饰先行词people。(2)there was no difference in the iq scores between strict vegetarians and those who said they were vegetarians but reported eating fish or chicken.there was no difference in the iq scores between strict vegetarians and those是主句,who said they were vegetarians but reported eating fish or chicken是定语从句,修饰先行词those。why do i want to go to college? no one has ever asked me _1 _ a question. but many times i have asked myself. i have _2_ a whole variety of reasons. _3_ important reason is that i want to be a better man. many things make human beings different _4_ or better than or even superior to animals. one of the most important things is _5_ . if i fail to receive higher education, my education _6_. as i want to be a fully _7_ man, i must get a well-rounded education, which good colleges and universities are supposed to _8_. i know one can get educated in many ways, but colleges and universities are _9_ the best places to teach me how to educate myself. only when i am well-educated, will i be a better human being and _10_ fit into society.1. a. quiteb. soc. suchd. another2. a. come up withb. agreed withc. been fed up withd. got on well with3. a. most b. the mostc. mored. much4. a. tob. aroundc. betweend. from5. a. educationb. weatherc. temperatured. science6. a. finishedb. dont finishc. will not finishd. has finished7. a. developb. developedc. developingd. experience8. a. improveb. graduatec. heard. provide9. a. betweenb. amongc. insided. outside10. a. can goodb. may betterc. be able to betterd. be able to best名师点评本文主要围绕“我为什么要上大学?”这一话题展开讨论,首先介绍了教育对人发展的重要性,然后说明大学在教育中的地位,从而层次分明地解释了上大学的原因。答案简析1. c。such常用在不定冠词或名词前修饰可数名词或不可数名词,表示“此类的”、“这种的”,故such为正确选项。2. a。come up with意为“提出、找出”;agree with意为“同意”;be fed up with意为“对厌倦”;get on well with意为“和相处得好”。根据文意a为正确选项。3. b。上文讲到我曾找到过各种各样的原因,其中最重要的原因应当是,因此这里应用important的最高级,故选the most。4. d。固定结构be different from 表示“不同于”。5. a。本段着重说明了教育在人的发展中的作用,以及大学在教育中的地位。作为总括句,本空应填education。6. c。这是一个含有条件状语从句的复合句,意为“如果我不能受到更高等的教育,我就无法完成我的学业”,故选will not finish为正确选择。7. b。这里只能选可作定语的选项。过去分词developed表示“成熟的”,为正确选项。8. d。大学应是提供高等教育的地方, provide符合文意为正确选项。9. b。介词among可表示”包括在内”为正确选项。10. c。与前半句相对应,这里仍应用比较级,而may better意思不对,因此be able to better为正确选项。4farley worked for the canadian government. one day, he was _1_ to learn more about wolves. do wolves kill lots of caribou(北美驯鹿)? do they kill people?they gave him lots of food and clothes and guns. then they put him on a plane and took him to _2_. the plane put him down and went away. there were no houses or people in this place. but there were lots of animals and lots of wolves.people tell terrible stories about wolves. they say wolves like to kill and eat people. farley remembered these stories, and he was _3_. he had his gun with him_4_.then one day, he saw a group of wolves. there was a mother wolf with four baby wolves. a father wolf and another young wolf lived with them.farley watched these wolves every day. the mother was a very _5_ mother. she gave milk to her babies. she gave them lessons about life. they learned how to _6_ food. the father wolf got food for the mother. the young wolf _7_ the children. they were a nice, happy familywolf family! farley did not need his _8_ any more. in a short time, he got on well with the family. farley watched them for five months. he learned that many stories about the wolves were _9_. wolves do not eat people, and they do not eat many large animals. and he also learned bad things about men. it was men who killed many ca

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论