




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,。【2014高考英语福建省联考试卷】adickens & london exhibitiondate: 9 december, 2011-10 june, 2012 location: museum of londoncelebrate the 200th anniversary of the birth of charles dickens in the first major uk exhibition for his works, while rarely seen manuscripts(手稿) including bleak house and david copperfield -writtenin the authors own hand -will offer clues to his creative genius.during your visit youll discover how dickens childhood experiences of london were introduced into the stories he wrote. the great social questions of the19th century will also be examined, all of which set the scene for dickens greatest works.highlights of the exhibition will inc1ude an exciting audio-visual experience bringing to life the desk and chair where dickens worked on his nove1s, and a special film shot by one of the uks leading documentary filmmakers.packages include afternoon entry (1:00 pm -4:00 pm) to the exhibition plus overnight accommodation at a nearby hotel. if you wish to visit the exhibition the day after your hotel stay, p1ease call our reservation department. call: 08712212717.book a trip online with us, with tickets to dickens & london exhibition -afternoon entry and hotel accommodation included in the price. all taxes included. no credit card fees. no booking fees. no discount.price information: a package costs an adult 180 and a child 90 ( 4-15 ) ; an afternoon entry costs an adult 28 and a child 14 ( 4-15 ).56. during the visit, visitors can _a. read three dickensmanuscripts ,b. experience a vivid picture of victorian londonc. find the great social problems in london at presentd. sit at the desk where dickens worked hard on his novels57. what do we know about dickens in this passage?a. he used to be a filmmaker .b. he lived a hard life in his childhood.c. he wrote different themes into his works.d. he wrote social violence into his books.58. if we book a trip online, we have the following benefits except that _ .a. we can book it free of chargeb. we will pay none of the taxesc. we will pay none of credit card feesd. we will be given a discount59. how much should a couple with one child at 10 and another at 18 pay if they have a package ? a. 360 b. 540 c. 630 d. 720【参考答案】5659bcdc 阅读理解these days no car show is complete without an electric car, and the 2011 north american international auto show in detroit, us, which ran from january 10 to 23, was no exception. among the fully electric vehicles on display were the ford focus electric and the honda fit ev. bmw and volvo also had prominent displays at the show, proving that they can produce practical, yet spacious family-oriented electric cars. industry insiders at the show claimed that more efficient batteries, improved performance and greater consumer acceptance could make 2011 the “year of electric car”.its long been clear that electric cars score heavily for convenience. they are, for instance, much easier to maintain than gasoline-powered cars. when the battery runs out, you simply replace it or recharge it, just like you would for a cell phone or a laptop. this is also a much cheaper method than filling your tank with gasoline. better yet, electric cars dont emit exhaust fumes. as a result, they dont produce environmentally damaging greenhouse gases. it appears that improved technology is making electric cars and their maintenance much more user-friendly. so, what are the obstacles which are preventing electric cars from becoming popular and fashionable? home charging for electric cars could be extremely convenient for users. however, it is also a potential obstacle. for a start, installing charging stations in owners homes will be a challenge, particularly for those who have to park several blocks away from their homes. also, charging the cars battery still takes quite a long time. it may be some time yet before you can recharge an electric car in the same time as you can refill your gas tank. another problem is that many electric vehicles have limited ranges that may only allow for journeys of 50 miles (80 km) or less between charges. in cases where a driver wishes to charge the car primarily at home (perhaps overnight), this limits their daily driving to the range of their vehicle.this may be one reason why hybrid cars are now becoming more popular. a hybrid car has more than one energy source, usually a traditional gasoline fuel tank and an electric battery. its like a more practical version of an electric car: its greener than a conventional vehicle, with fewer co2 emissions, yet it also doubles as a conventional vehicle.“i would say that hybrid is a transition to fully electronic,” road and track magazine editor richard horman told detroit news during the show. “the trend is for lighter, smarter, more economical cars. of course, electronic vehicles are meant to be that way.”this sounds promising, particularly in light of the fact that the show featured more electric cars from big manufacturers than ever before. however, it seems that the technology associated with electric cars is not yet able to fully meet peoples expectations. dont expect gasoline-powered cars to disappear from roads just yet. 5. what made electric cars more convenient? a. easier maintenance. b. high scores on the show.c. practicality and large space. d. much lower prices.6. which of the following could not act as a potential obstacle of electric cars? a. it is rough work to install charging stations at home.b. it is time-consuming to charge the batteries.c. the ranges between charges are limited.d. theres no need to fill the tank with petrol.7. in paragraph 10, the underlined word “hybrid” is probably closest in meaning to _.a. gasoline b. electricc. combined d. separated8. the writers purpose in writing this passage is to_.a. introduce the 2011 auto show in us b. get readers informed of electric carsc. comment on different types of cars d. advertise for electric cars【参考答案】58、adcb 阅读理解-cone day tour: great wall & summer palaceoverview: you will visit the famous badaling great wall and summer palace in one day.tour description and itinerary (行程)one day private tour or coach tour: depart everydaystart from 8:30 am to around 6:00 pm, flexible schedule for private tour.itinerary:pick you up from hotel on departure time, then drive to the famous badaling great wall, which is 60 miles away from downtown about one and a half hour driving. sightseeing on great wall badaling section for about 3 hours. visit scenic spots: badaling geat wall, badaling fortress, beacon-towers, looking-toward-beijing stone, etc. (cable car is available for you to get to the highest point to have a bird view)drive to restaurant for lunch. after lunch, visit the largest and most beautiful chinese imperial garden- summer palace.visit scenic spots: 1. east palace gate, 2. the hall of benevolence and longevity, 3. hall of jade billows, 4. the hall of joyful longevity, 5. the covered walkway, 6. the marble boat, etc.transfer you back to your hotel after the whole day tour.for the coach tour (small group in each bus, 6-10 persons per group): suitable for economic or single travelers, make friends on the same bus, only english-speaking travelers on our bus.travellers will be arranged in a small group, keep group size less than ten in each air-conditioned bus;vehicle mode: coaster-new air-conditioned tour coach (click for picture)- 26 seats, only 6-10 persons per bus.for private tour:private tour is suitable for those individual or family travelers who is not willing to join the tour group, it may not feel very free when following the group. a designated car and private guide will follow you to go to the place you like, this package cost higher than coach tour.vehicle mode: private luxury car or mpv van (click for picture)for the private tour, you also need to go to one or two shopping stops every day.tour price includes: 1. pick-up and drop-off from your hotel.2. air-conditioned car, van or minibus for your private group.3. entrance tickets of the sightseeings.4. english-speaking tour guide explain the sightseeings along the tour.5. typical chinese lunch.6. chinese jade shop visit. tour package excludes:fee of cable car - cable car to the highest point of great wall, 60 rmb ($7.4) note: children taller than 1.1 meter should be charged as full price, children shorter than 1.1 meter should be charged only half of the price.how to book? 1. you can book online or by email, tell us which hotel to pick you up, then receive our confirmation email.2. when you arrive in beijing, our tour guide will call you the night before the tour, if you are not in hotel room, we will leave a message in your room, to inform the time to pick you up in the next morning.payment methods: 1.cash to tour guide 2.credit card 3.paypal 4.bank remit (wire transfer)9. if a group of 26 americans want to have a one-day tour in beijing, they can . a. share the same bus b. take 6 coaches at most c. take 3 coaches at least d. not speak english10. for private tour, .a. travellers can ask the tour guide to change the travel scheduleb. travellers should pay the same amount of money as the coach tourc. travellers must pay additional money for the entrance ticketsd. travellers neednt pay additional money for the cable car11. this passage is most probably taken from .a. a travel guide b. a newspaper c. a magazine d. the internet【参考答案】911、cad【2015高考复习】阅读理解commuters (上下班往返的人) who drive to work will face a parking charge of up to 350 a year.ministers are backing a workplace parking charge which will come into force in nottingham in 2013 and is likely to be adopted across the country.the scheme will see firms with more than ten parking places for staff charged 350 a year for each space in two years.employers would be free to pass on the charge to their staffmeaning it would effectively be a tax on driving to work.the scheme aims to reduce traffic by preventing unnecessary car journeys and raise funds to improve public transport,but critics say it is just an excuse for councils to fill their coffers (金库)some ten million britons drive to work each day,and the british chambers of commerce says the new charge could total 3.4 billion a year if rolled out nationwide.already some firms in nottingham have threatened to leave the city,where 40,000 commuters use their cars to get to work.a spokesman said the scheme was nothing more than a tax on jobs.“it is very unfair to discriminate against those employers who have parking spaces,which get vehicles off the streets,” he said.“and these charges apply around the clock,which is especially unfair on shift workers who rely on their cars because public transport is not available.this is more about increasing the governments income than reducing traffic.”however,transport minister sadiq khan gave the plan an official approval during a visit to nottingham.the council says the tax will raise as much as 100 million over ten yearsone fifth of the cost of a new transport system for the city.another transport spokesman theresa villiers said the tax would have a devastating impact on businesses struggling to cope with the economic decline.but richard hebditch of the campaign for better transport said the tax would raise money to invest in better transport.“we put forward the idea of workplace parking taxes as a fairer way to raise money to invest in the future local transport services.we are pleased that the people of nottingham will be the first to benefit.”【语篇解读】本文主要讲述了nottingham将出台政策对工作场所停车收费及由此引发的激烈讨论。1supporters argue that the scheme_.acan help improve the parking conditions for the staffbshould be applied to ail commuters driving to workcis certain to be carried out despite the objectionsdwill relieve traffic pressure and improve public transport解析细节理解题。根据第二段中的“the scheme aims to reduce traffic by preventing unnecessary car journeys and raise funds to improve public transport,but critics say it is just an excuse for councils to fill their coffers (金库)”可知,支持者认为这个方案能够缓解交通压力,改善公共交通。答案d2according to the objectors,the scheme is unfair for_.athe firms with parking lotsbthe workforce without carscthe employees parking their cars on the streetsdthe staff driving to work in the daytime解析细节理解题。根据第四段的第三句可知,a项正确。答案a3which word can best describe theresa villierss attitude towards the scheme?aneutral.bnegative.cunderstanding.dpositive.解析态度推断题。根据第六段内容可知,theresa villiers对这个方案持否定态度。答案b4it can be inferred from the passage that_.amany firms are willing to pay the charges for their staffbthe public transport in nottingham is in great need of improvementcthe author believes britons will benefit from the schemedthose firms with more commuters will leave nottingham解析推理判断题。根据倒数第三段中的“the council says the tax will raise as much as 100 million over ten yearsone fifth of the cost of a new transport system for the city.”以及最后一段内容可推知,nottingham的公共交通急需改善。答案b【2015高考复习】阅读理解are you the type of person who always says “yes”?ive come to learn that it is very important to learn to say “no”its okay.people are still going to like you.they may even respect you more because they know you are honest.im not saying to say “no” to someone who really needs your help.im talking about turning down that meeting that you really do not want to attend or that birthday party that you dont want to be a guest at.think for a moment how you feel when you say “yes” to something that you really dont want to do.if youre like i once was,you cant sleep at night and you think about it too much.it weighs on your mind.you try to find ways out.whatever youre saying to yourself,if you really wanted to go,you wouldnt have all of these thoughts.so,why not just say “no” from the beginning?maybe you feel like if you dont show up at the meeting (by the way,it is not one you must attend),your boss isnt going to like you or your coworkers
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 敏捷环境下测试流程创新-洞察与解读
- 2025年上海新上铁实业发展集团有限公司合肥分公司招聘1人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 绿色建材认证标准-洞察与解读
- 2025贵州平坝区人力资源和社会保障局招聘公益性岗位人员模拟试卷及一套完整答案详解
- 2025广东中山大学孙逸仙纪念医院乳腺肿瘤中心科研助理招聘2人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠系列)
- 硅藻恢复调控技术-洞察与解读
- 2025年面向社会公开招聘政府专职消防员、为遂宁市消防救援支队代招政府专职消防员的(99人)模拟试卷及答案详解(必刷)
- “百万英才汇南粤”2025年佛山市高明区公开招聘中小学教师(第四场)模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 班组安全生产责任培训课件
- 班组安全生产培训记录课件
- 人脸门禁设计方案和施工计划1
- 2025年监理工程师职业能力测试卷:监理工程师专业基础知识自测题
- 知识图谱在护理学领域的新应用与发展
- 智能化农业装备与设备
- 维修钳工安全培训内容
- CVC堵管的处理及预防
- 2025高考复习必背译林版高中英语全七册单词表
- 2025年人教新课标高一地理上册月考试卷
- 屋顶防水施工方案
- 江苏省南京市协同体七校2024-2025学年高三上学期期中联合考试英语试题含答案
- 2024-2025学年广东省深圳市宝安区七校联考九年级(上)期中历史试卷
评论
0/150
提交评论