高考英语复习 Unit1 Great scientists专题练习 新人教版必修5.doc_第1页
高考英语复习 Unit1 Great scientists专题练习 新人教版必修5.doc_第2页
高考英语复习 Unit1 Great scientists专题练习 新人教版必修5.doc_第3页
高考英语复习 Unit1 Great scientists专题练习 新人教版必修5.doc_第4页
高考英语复习 Unit1 Great scientists专题练习 新人教版必修5.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013届高三英语复习专题练习:unit1 great scientists(新人教版必修5).单项填空1(2012福州模拟)no difficulty could _ this brave man since he is so confident and capable.adefeatbattackcwin dovercome解析:考查动词意义辨析。根据句意可知该人勇敢、自信、有能力,可以推断出他肯定不会被困难“打垮、打败(defeat)”。attack“攻击”; win“赢得(比赛项目或奖励)”; overcome “战胜(困难)”等。答案:a2finding information in todays world is easy.the _ is how you can tell if the information you get is useful or not.aability bcompetitioncchallenge dknowledge解析:句意:在当今的世界上寻找信息很容易,但难题是你怎样辨别你所得到的信息有没有用。ability “能力”; competition “竞争”; challenge “具有挑战性的事物;难题”;knowledge “知识”。由句意可知答案为c。答案:c3although this medicine can cure you _ your illness, it has a bad effect _ you.afor; in bfor; oncof; on dof; at解析:句意:尽管这种药能治好你的病,但它对你有不好的影响。cure sb.of sth.“治好某人的病”, have a/an .effect on “对有影响”,所以选c。答案:c4(2012淮南模拟)in this day and age, women can have children and jobs as well.i cant agree more.its great to have the two _.alinked brelatedcconnected dcombined解析:考查动词辨析。link .to .“把与连接起来”; relate .to .“把与联系起来”; connect .with .“把与连接”,这三个一般为固定短语,强调“连接”的意义。combine意为“结合”,可单独使用,故选d。句意:把这两者结合起来真是太伟大了。答案:d5the more one is _ the englishspeaking environment, the better he or she will learn the language.aexposed to bfilled inccaught on dkept up解析:句意:一个人越是置身于说英语的环境中,他/她的英语就会学得越好。a项“暴露于;置身于”符合语境。答案:a6(2012毫州质检)my father, who is strict _ his work, is quite strict _ me.awith; in bin; withcin; in dwith; with解析:句意:对工作要求很严格的父亲对我要求很严格。be strict in sth.“对某事要求严格”; be strict with sb.“对某人要求严格”。答案:b7he has done good work, _ a few slight faults.arather than bregardless ofcapart from din case of解析:考查介词短语。rather than “而不”; regardless of “不管;不顾”; apart from except for “除外”; in case of “万一;如果”。答案:c8the mother didnt know _ to blame for the broken glass as it happened while she was out.awho bwhenchow dwhat解析:根据句意“谁应该为打破的杯子负责”可知应用be to blame for的结构。who to blame for .是“疑问词不定式”的结构。故选a。答案:a9(2012福建龙岩检测)only after a woman has her own child _ how difficult it is to be a mother.ashe can realize bcan she realizecshe realizes dcan she realizes解析:考查倒装结构。句意:一个女人只有在有了自己的孩子以后,才能意识到做个母亲是多么地不容易。only放在句首,修饰状语,引起主句的部分倒装。故选b。答案:b10what about talking with others while learning spoken english?in my opinion,_.ait makes sense bits out of the questioncits up to you dits hard to say解析:it makes sense “讲得通;有意义”,符合句意。句意:“学口语时和别人交谈怎么样?”“我觉得很有意义。”答案:a11why did the policeman question bob yesterday?he was _ of taking part in the car bombing.adoubted bconsideredcreminded dsuspected解析:考查动词辨析。句意:“昨天警察为什么盘问鲍勃?”“他被怀疑参与了那起汽车爆炸案。” suspect sb.of doing sth.“怀疑某人做过某事”,符合句意。doubt后接名词、代词或从句; consider “考虑;认为”; remind sb.of sth.“提醒某人某事”。答案:d12as nobody here knows what is wrong with the machine,we must send for an engineer to _ the problem.ahandle braisecface dpresent解析:考查动词辨析。句意:因为没有人知道机器哪里坏了,我们必须请个工程师来处理问题。handle “处理;操作”,符合语境,故选a。答案:a13whats the matter, doctor?nothing serious.take the medicine according to the _, and youll get better soon.aintroductions bexplanationscsuggestions dinstructions解析:第二句句意:没什么严重的,按照说明书服药,不久你就会好的。instructions “用法说明;操作指南”; introduction “介绍;引进”; explanation “解释”; suggestion “建议”。根据句意选d。答案:d14as most of their houses were badly damaged after the earthquake, many people had to be _ in a stadium.aput forward bput upcput out dput away解析:主句句意:很多人只能被安排在体育场住宿。put up “张贴;留宿”,符合句意。put forward “提出”; put out “扑灭”; put away “储存;把收好”。答案:b15(2012长沙模拟)theyve not yet finally decided whether or not to have our plan _ to the public.aannounced bachievedcreported dwitnessed解析:句意:他们尚未最后决定是否把计划向公众宣布。announce “宣布”; achieve “完成;达到”; report “报道”; witness “见证”。答案:a.完形填空(2011洛阳质量调研)what would i do for carols 50th birthday? it was _1_ that she didnt want a party, certainly not a surprise party (that was an agreement at our marriage)“how about a small dinner with _2_?” i asked.“no,” she said, “i hate being the center of _3_.”still, the milestone had to be marked. _4_ wasnt going to let her get away with a stouffers frozen dinner and a movie video, _5_ this was all she said she wanted.i thought and thought, and _6_ making my decision, i sent a letter to her friends, asking them for photos, poems, and letters. “carol doesnt _7_ a party in person . but im hoping to_8_ her a party in a book.” i bought a(n) _9_ with a friends advice, and _10_ what i wanted. for a few minutes at the end of every workday, i _11_ pull out the marking pens and make up the _12_, carols.photos of her in junior high, pictures of us _13_the boys, original songs, notes, cards, and poems. it made me _14_ for all the years we had had together. the _15_ was more than the album. it was the friendship and love she had given to me and to our kids and to all her friends and family. you could _16_ it on every page.i wrapped it up and _17_ it home. “happy birthday, sweetie,” i said. “its not a frozen dinner or a video, but its _18_ you deserve.” she cried. she doesnt _19_ like to cry, but i think she likes the book. shes said so many times. and every time i remind her _20_ putting it together was a gift to me.语篇解读:在妻子50岁生日时,丈夫送给妻子一份特殊的礼物。那是一本精心制作的书,记录了妻子几十年来对朋友和家庭全部的爱。1a.amazing bclearcunusual dimportant解析:根据本段最后括号里的内容可知:显然,carol不喜欢我为她举办一个生日宴会。答案:b2a.neighbours bchildrencfriends dclassmates解析:我问她,“找几个好友聚餐怎么样?”答案:c3a.attention bcommentcview dinterest解析:她说她不喜欢成为大家关注的中心。因为是carol过生日,她当然会成为大家关注的中心。attention “注意力”,符合语境。答案:a4a.she bitche di解析:此处表示我不想让她生日的那天就这样随便过去吃stouffer牌的冷冻食物,看一个电影视频。答案:d5a.for borcand dbut解析:前后句表示并列,故选and。她说这就是她(在生日那天)想要的一切。答案:c6a.before baftercwhen donce解析:我想了又想,作出决定之后,我开始给carol的朋友们写信。答案:b7a.want bhavechold dattend解析:carol不想(want)举行生日宴会。第一段的“she didnt want a party”是线索提示。答案:a8a.make bchoosecfind dgive解析:我想给她举办一个书本上的派对。give sb.a party意为“为某人举办一个派对”。答案:d9a.album bnovelcmirror dovercoat解析:我在一个朋友的建议下买了一本相册(album)。倒数第二段倒数第三行中的“more than the album”是线索提示。答案:a10a.went in bpoured incturned back dgot away解析:根据下文可知此处表示我把想要的东西不断地放入相册中。pour in“不断涌向”,符合语境。go on “继续”;turn back “往回走”; get away “脱身;逃离”。答案:b11a.could bshouldcwould dmight解析:此处would表示“(过去)常常;总是”。我总是在每个工作日快结束的几分钟为妻子制作这本书。答案:c12a.decision bstorycmind dbook解析:上文内容暗示,我要给carol制作一本书。答案:d13a.for baroundcwith dexcept解析:我搜集到的有她上高中时的照片,我们俩和儿子们在一起的照片等等。with表示“与在一起”。答案:c14a.grateful bworriedcnervous dspecial解析:收集到的东西让我非常感激我们一起走过的岁月。be grateful for“感激”。答案:a15a.meaning bgiftcparty dworld解析:这份礼物并不仅仅是一本相册。这代表了她对我、孩子、她所有的朋友以及家庭的爱和友谊。答案:b16a.count breadcexpress dimprove解析:在这本书的每一页中,你都能“读”到这些。答案:b17a.took bsentcplaced dpacked解析:我把这本书包装好之后带回家中。take it home “带回家”。答案:a18a.how bwhycwhich dwhat解析:我说:“这可不是一顿冷冻的饭菜或者是一个视频,而是你值得拥有的东西。”“what you deserve”为表语从句。答案:d19a.normally bmerelycreally dobviously解析:她哭了。实际上,她不喜欢哭。但是我认为这本书感动了她。really“实际上”。答案:c20a.whether bthatcwhich dwho解析:每一次我都提醒她整理出这本书对我来说也是一个礼物。空白处之后为宾语从句,从句中不缺少句子成分,因此用that连接。答案:b.阅读理解(2012福州五校模拟)who would have thought that millions of people would buy a product containing living insects?a businessman named milton levine did. he created the uncle milton ant farm more than half a century ago. today, grandchildren of the first ant colony owners are watching ants working hard on the farm.milton levine was not trained in the study of insects, also known as entomology. but he knew a lot about ants, and he designed an appealing way to share his knowledge.mr. levine began his career as a maker of unusual toys after world war . he had returned to his birthplace in pittsburgh, pennsylvania, after serving in the united states military.he got the idea for his future career from a business newsletter, which suggested that the best chances for jobs at the time were in toys. he decided to make toys. they understood that american society was about to change. the huge population increase known as the baby boom was beginning. there would be a huge demand for childrens toys.one day, he saw ants parading around a swimming pool.the sight made mr. levine remember how much he had liked watching ants as a boy on his uncles farm. those thoughts gave him the idea for the uncle milton ant farm.milton levine developed a narrow, green plastic container. the top looked like a farm, showing a farmhouse, a barn, a bridge and a windmill (风车)under those images was a divider that separated the ants underground and aboveground areas.under that was the sand where people could watch the ants digging passageways.the first uncle milton ant farms were an immediate success.they were sold in 1956.two years later, two million of the educational toys had been sold.through the years the toys continued to attract antwatchers. people buy uncle milton ant farms from stores and order from websites. during his life, mr. levine saw the sale of more than twenty million of his ant colonies.the uncle milton ant farm tells far more than how to care for the ants. for example, people receiving an uncle milton ant farm learn that the little insects are strong. some can carry loads fifty times heavier than they are. a writer remembers owning an uncle milton ant farm when he was about five years old.he says he became very good at numbers by counting the ants.1which of the following words can best describe milton levine?astrong. bcreative.cloyal. dhumorous.解析:推理判断题。从他设计玩具uncle milton ant farm的相关信息可以看出他极具创新精神。答

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论