高考英语一轮复习 Unit4 Earthquakes阅读理解全方位训练2 新人教版必修1.doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit4 Earthquakes阅读理解全方位训练2 新人教版必修1.doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit4 Earthquakes阅读理解全方位训练2 新人教版必修1.doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit4 Earthquakes阅读理解全方位训练2 新人教版必修1.doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit4 Earthquakes阅读理解全方位训练2 新人教版必修1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014届高考英语一轮复习全方位配套训练人教版必修一unit 4 earthquakes阅读理解2第组ahaving lived in california until 1970,my family has felt a number of earthquakes.we have been fortunate,however,to have suffered no bodily harm or property damage.there is a website that lists all california earthquakes recorded from 1769 to the present.the site lists the dates and times as well as the magnitude (震级) and the exact location of any quake that measured more than 6.0.there are only a few quakes that stand out in my memory and,luckily,none is shown in the website.so,my personal experience with earthquakes might be considered insignificant.there are three earthquakes that are difficult to forget.the first one was in 1955 and our oldest daughter was walking with me in our backyard in redwood city in california.as the shaking became stronger i held her to me with one arm as i held on to one of our fruit trees with the other.all three of us (my daughter,i and the tree)shook for two or three minutes that to us felt like hours.the second one was in 1963.our entire family was visiting disneyland in southern california.the earth started to shake just as we were beginning to walk from our hotel toward the famous landmark.my third experience with an earthquake was a lonely one in california.it was in my sixties and i was alone in an old church.as the building started to shake,i quickly headed for the door to go outside.i remember i said a little prayersomething like,“help me get out of here in time,dear heavenly father”.minutes later,i was safe outside.1.the author writes the passage mainly to tell us about .a.a new film about an earthquakeb.how to survive an earthquakec.his three earthquake experiencesd.how to save children in an earthquake2.the earthquakes the author has experienced .a.all caused bodily harmb.are all recorded in a websitec.all measured more than 6.0d.all happened in california3.when the first earthquake happened,the author .a.was staying with his daughterb.was planting fruit treesc.held on to a tree for hoursd.was in a hotel4.what does the underlined part “the famous landmark” refer to?a.a church.b.disneyland.c.a building destroyed by an earthquake.d.the place where the author was born.【语篇解读】作者回忆了自己经历的三次地震。1.c 写作意图题。作者主要是向读者介绍了自己经历的三次地震。2.d 细节理解题。根据第三段的the first one was in 1955.in california.和第四段第二句以及第五段的my third experience with an earthquake was a lonely one in california.可知答案。3.a 细节理解题。根据第三段的all three of us(my daughter,i and the tree) shook for two or three minutes.可知作者和女儿共同经历了这场地震。4.b 理判断题。根据our entire family was visiting disneyland.可知答案。bif the crust (外壳) of the earth were not pretty solid (坚固的),it would be shaking about and moving up and down frequently.however,there are places in the rocks of the earths crust where it isnt strongly held togetherwhere faults exist.along the faults,one rock might push against another with great force.the energy is changed to vibration in the rocks,so they begin to shake and we have an earthquake!the most famous one in north america was the san francisco earthquake of 1906.seven hundred people died and property(财产)damage amounted to about 425,000,000.the greatest destruction came from the fires that followed the quake.one of the most famous earthquakes in europe took place in lisbon,portugal,in 1755.the city was destroyed and at least thirty thousand people were killed.in 1908,in calabria and sicily,a quake killed about seventy-five thousand people.in 1915,in central italy,hundreds of towns and villages were damaged and thirty thousand people were killed.two great earthquakes that caused great damage in asia took place in tokyo,japan,and in gansu province in china.the tokyo quake of 1923 killed more than one hundred thousand people and destroyed the city and the city of yokohama,too.the chinese quake in 1920 covered more than three hundred square miles and killed about two hundred thousand people.5.the first paragraph mainly tells us .a.where earthquakes happenb.how earthquakes happenc.the damage caused by earthquakesd.famous earthquakes in the world6.the underlined word“vibration” in the first paragraph probably means “ ”.a.shaking b.forcec.energy d.losing7.according to the passage,the earthquake that killed the most people happened in .a.portugal b.italyc.japan d.china8.we can infer from the passage that .a.the earths crust in europe is weaker than that in other placesb.the fires following the san francisco earthquake caused more damage than the earthquake didc.there were 75,000 people killed in the san francisco earthquaked.the city of yokohama was not greatly influenced by the tokyo quake【语篇解读】本文是一篇说明文。说明地震的起因。5.b 通读第一段可知,本段介绍了地震的起因。6.a 一块岩石有可能用力挤压另一块岩石,地壳的能量发生了改变导致岩石晃动,于是地震发生了。vibration意为“晃动”,故a项正确。7.d 由地震死亡数字可知,1920年在中国发生的地震死亡人数最多。8.b 细节理解题。由第二段中“the greatest destruction came from the fires that followed the quake.”可知b项正确。cin 1989 an 8.2 earthquake almost flattened america,killing over 30,000 people in less than four minutes.a father rushed to the school where his son was supposed to be,only to discover that the building was as flat as a pancake.after the shock,he remembered the promise he had made to his son:“no matter what, ill always be there for you!” and tears began to fill his eyes.as he looked at the pile of ruins that once was the school,it looked hopeless,but he kept remembering his promise to his son.remembering his sons classroom would be in the back right corner of the building,he rushed there and started digging through the ruins.other well-meaning parents tried to pull him off what was left of the school,saying:“its too late! theyre all dead! you cant help! face the reality,theres nothing you can do!” he replied,“are you going to help me now?” the fire chief showed up and tried to pull him off the schools ruins saying,“fires are breaking out,explosions are happening everywhere.youre in danger.well take care of it.go home.” this loving,caring american father asked,“are you going to help me now?”the police came and said,“youre anxious and its over.youre endangering others.go home.well handle it!” he replied,“are you going to help me now?” no one helped.courageously he went on alone.he dug for eight hours.12 hours.24 hours.36 hours.then,in the 38th hour,he pulled back a large stone and heard his sons voice.he screamed his sons name,“armand!” he heard back,“dad! its me,dad! i told the other kids not to worry.i told them that if you were alive,youd save me and when you saved me,theyd be saved.you promised no matter what happened,you would always be there for me! you did it,dad!” “whats going on in there? how is it?” the father asked.“there are 14 of us left out of 33,dad.”“come out,boy!”“no,dad! let the other kids out first,because i know youll get me! no matter what happens,i know youll always be there for me!”9.why did the father keep digging?a.because he promised his wife he would take care of their son.b.because others persuaded him to do so.c.because he promised his son that he would be with him whatever happened.d.because his son was his only child.10.many people came up and tried to persuade the father to stop digging except .a.the policeb.the fire chiefc.some kind parentsd.the medical officer11.which of the following best describes the son?a.frightened,hopeless and thankful.b.careful,helpful and brave.c.calm,hopeful and determined.d.selfish,honest and faithful.12.we can learn from the passage that .a.sometimes all a person needs is a hand to hold and a heart to understandb.you cannot go on well in life until you forget your past failuresc.love can set us free from all fear and overcome the toughest challengesd.we have enough happiness to make us sweet and enough sorrow to keep us human【语篇解读】父爱是一诺千金。父亲曾经对儿子说:不管发生什么,我都会在你身边。地震过后,父子都牢记这句话。后来,父亲来到了儿子身边,儿子凭靠这句话坚持了下来。9.c 推理判断题。由文章内容可知,就是因为对儿子的承诺,使得这位父亲一直在挖,故c项正确。10.d 细节理解题。由文章第四、五段可知,有些好心的父母、消防大队长以及一些警察都劝他放弃,故d项正确。11.c 推理判断题。由文章中儿子的表现尤其是 他说的话i told the other kids not to worry.i told them that if you were alive,youd save me and when you saved me,theyd be saved.you promised no matter what happened,you would always be there for me! you did it,dad!可以推断出他是一个冷静、有决心、并且充满希望的人,故c项正确。12.c 推理判断题。通读全文可知,就凭着一股信念,相信父亲会来救自己,儿子帮助其他十几个人活了下来,这就是爱的力量,爱可以使人克服重重困难,故c项正确。dsome countries have a large number of earthquakes.japan is one of them.others do not have many;for example,there are few earthquakes in britain.there is often a great noise during an earthquake.the ground shakes and houses fall down.railway lines are broken.trains run off the lines.sometimes thousands of people are killed in different ways.about 60,000 were killed in 1783 in south italy.a terrible earthquake in 1883 killed 35,000 people in indonesia.fires often follow earthquakes.the tokyo earthquake of 1923 happened just before the middle of the day.people were cooking meals on their fires at that time.when the ground shook,and the fires shook,too.hot materials were thrown onto different parts of the houses,which were made of wood.soon 134 fires were burning in the city.another terrible earthquake happened in india in 1896.the ground suddenly moved 0.45m to one side.then it moved back again.it moved like this 200 times a minute.nearly all the buildings and trees fell down when that was happening.13.according to the article, has few earthquakes.a.india b.italyc.japan d.england14.which of the following wont happen during an earthquake?a.the ground shakes.b.materials become hot.c.some people die.d.a great noise can be heard.15.there were many fires after the tokyo earthquake because .a.people were using firesb.the earthquake shook the firesc.the houses were made of woodd.all the above16.which of the following is not true?a.trains run off the lines because railway lines are broken in earthquake.b.the earthquake of 1923 hit tokyo just before the middle of the day.c.people threw hot materials onto different parts of the houses.d.in the 1896 india earthquake,there were few buildings in the area after the earthquake.【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了世界上地震常发地以及地震时的伴随现象。13.d 细节理解题。根据第一段中“for example,there are few earthquakes in britain”可知,答案是d。14.b 细节理解题。根据第一段中“there is often a great noise during an earthquake.the ground shakes and houses fall down.”和“sometimes thousands of people are killed in different ways.”可知,a、c、d三项内容正确;只有b项没提到。15.d 细节理解题。根据第二段中“people were cooking meals on their fires at that time.when the ground shook,and the fires shook,too.hot materials were thrown onto different parts of the houses,which were made of wood.”可知,d项正确。16.c 正误判断题。根据第一段中“railway lines are broken.trains run off the lines.”可知,a项正确;根据第二段中“the tokyo earthquake of 1923 happened just before the middle of the day.”可知,b项正确。根据第三段中“nearly all the buildings and trees fell down when that was happening.”可知,d项正确。只有c项不符合原文。eafter an earthquake most survivors can be expected to recover over time,particularly with the support of family and friends.some families will be able to return to their normal life quickly,while others will have to contend with the destruction of their homes,medical problems,and injury to family members.children especially will need time to recover from the loss of a loved one or a pet or from the closing down of their school.children often turn to adults for information,comfort and help.parents should try to remain calm,answer childrens questions honestly and remain understanding when they see changes in their childrens behavior.children react differently to an earthquake depending on their ages,developmental levels and former experiences.some will respond by withdrawing (不与人交往),while others will have angry outbursts(爆发).parents should remain sensitive to each childs reactions.parents should spend time talking to their children,letting them know that its ok to ask questions and to share their worries.although it may be hard to find time to have these talks,parents can use regular family mealtimes or bedtimes for them.they should answer questions briefly and honestly and be sure to ask their children for their opinions and ideas.issues may come up more than once and parents should remain patient when you answer the questions again.for young children,parents,after talking about the earthquake,might read a favorite story

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论