高考英语提分精练题1.doc_第1页
高考英语提分精练题1.doc_第2页
高考英语提分精练题1.doc_第3页
高考英语提分精练题1.doc_第4页
高考英语提分精练题1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014届高考英语提分精练题1.多项选择1i went along thinking of nothing_,only looking at things around me.ain particularbin harmonycin doubt din brief解析:选a。句意:我行走时没有想什么特别的,只是环顾周围事物。in particular“特别”;in harmony“和睦,和谐”;in doubt“怀疑”;in brief“简而言之”。2you will have an idea of what a hard life the working people_at that time after you read the book.aenjoyed bsharedcmanaged dlived解析:选d。句意:看完这本书你就会知道那时的劳动人民过着多么艰苦的生活。live/lead a.life“过着的生活”。3we must make sure that public facilities in the newlybuilt buildings,like the restroom and the lift,are_to disabled visitors.aimpressive bindependentcremarkable daccessible解析:选d。accessible“可接近的;可进入的;可使用的”,常用于短语be accessible to sb.。impressive“给人深刻印象的”;independent“独立自主的,不受约束的”;remarkable“非凡的,显著的”。4he _ his position as the manager of the department because he was offered a better job.aregained brepeatedcrepresented dresigned解析:选d。从题干中because he was offered a better job可推知resigned(辞职)符合语境。regain重新获得;repeat重复;represent代表。5who do you think will be in charge of _ so important a conference?mr.white,mayor of the city.abehaving bconductingcdisplaying dcontrolling解析:选b。conduct意为“主持,管理,指挥”。问句句意:你认为会是谁来主持如此重要的大会?behave行为,举止;display展示,陈列,显露;control控制。6when he hurried to the railway station,tired and _,mike found the train had just left.aout of sight bout of reachcout of place dout of breath解析:选d。out of breath意为“上气不接下气”。句意:当迈克累得上气不接下气地赶到火车站时,他发现火车刚开走。out of sight看不见;out of reach够不着,力所不及;out of place不适当,不合适,出格。7(2010年南京调研)the new airport is built close to the freeway,and it is _ by bus no.2.aaccessible bavailablecalternative dabundant解析:选a。考查形容词词义辨析。accessible可接近的,可到达的;available可得到的;alternative可替代的;abundant丰富的。句意:新机场建的离高速公路很近,2路公交车可以到达那个新建的机场。8his _ to become a pilot was held back by his poor eyesight.adestination binspirationcambition dpromotion解析:选c。考查名词词义辨析。ambition“雄心,报复”。句意:他想成为飞行员的梦想受到了近视眼的制约。destination“目的地”;inspiration“灵感”;promotion“提升,发扬”。9(2010年高考山东卷)your house is always so neathow do you _ it with three children?amanage bservecadapt dconstruct解析:选a。考查动词词义辨析。句意应为“你家里总是那么整洁家里有三个孩子,你是怎么设法做到的?”表示“设法做成某事”用manage it。serve表示“为服务;接待”;adapt表示“使适应,使适合”;construct表示“建造,构筑;构思”。10(2011届哈师大附中高三上学期第一次月考) before the hope project was carried out in this poor area,children here had no _ to education.aaccess bapproachcattitude dattraction解析:选a。考查名词需要辨析。 access意思是“机会,途径”。句意为:在希望工程实施以前,这个地区的孩子没有上学的机会。approach“方法;途径”; attitude“态度”;attraction“吸引”。.完成句子1the mother,much to the surprise of the doctors,wont want her daughter _(动手术)this week.(operate)解析:考查复合宾语结构。want sb. to do sth.意为“想让某人做某事”,依据句意“女儿被动手术”可知要用不定式的被动结构。答案:to be operated on2his wife is constantly finding fault with him,_(这让他很烦). (annoy)解析:考查定语从句。本题是非限定性定语从句,且在从句中做主语,故关系词只能用which;“让他很烦”可表达为make sb. annoyed或annoy sb.。答案:which makes him annoyed/which annoys him3had you come a little earlier,you _(适应) the life here last year.(adapt)解析:考查虚拟语气。由句意可知与过去事实相反,主句使用would have done。答案:would have adapted to4word came _(他已经辞职了) and would return the next year.(resign)解析:考查同位语从句。that引导从句作word的同位语;“已经辞职”应表达为had resigned,由此可知答案。答案:that he had resigned5there were so many people _(缺席会议) that the meeting had to be put off.(absent)解析:考查定语的用法。people后面可用形容词短语作定语或者定语从句。答案:(who were)absent from the meeting6to make sure he _(关了窗),tom returned to check them carefully.(shut)解析:考查动词时态。“关窗”和“回去”是先后发生的动作,由returned可知要用过去完成时。答案:had shut the windows7_(没有预料) the risks in the stock market,they are now suffering a great financial loss. (predict)解析:考查分词作状语。他们之前没有预料到风险,现在才遭受损失,使用现在分词的完成时,否定词not放在分词之前。答案:not having predicted8he _(不可能在打扫) the classroom now. i saw him playing basketball on the playground a moment ago.(clean)解析:考查情态动词表示推测的用法。cannot意为“不可能”,根据语境可知要用进行时态。答案:cant be cleaning9another primary school is reported _(建造好了) for children in wenchuan now.(build)解析:考查不定式的用法。be reported to have done意为“据报道做过了某事”;由语境可知要用不定式的完成被动式。答案:to have been built10the problems _(要讨论的)at the meeting tomorrow are really hard to solve.(discuss)解析:考查定语的用法。由at the meeting tomorrow可知,“讨论”的动作发生在将来,故选用不定式的被动式或定语从句。答案:to be discussed/ that(which) will be discussed.阅读理解awords:506难度系数:建议用时:7(2011年盐城调研)to a large degree,the measure of our peace of mind is determined by how much we are able to live in the present moment.in spite of what happened yesterday or last year,and what may or may not happen tomorrow,the present moment is where you arealways!without question,many of us have mastered the sensitive art of spending much of our lives worrying about a variety of thingsall at once.we allow past problems and future concerns to control our present moments,so much so that we end up anxious,discouraged,depressed,and hopeless.on the other hand,we also put off our satisfaction,and put off what we should think of first,and our happiness,often convincing ourselves that “someday” will be better than today.unfortunately,the same mental power that tells us to look toward the future will only repeat themselves so that “someday” never actually arrives.john lennon once said,“life is whats happening while were busy making other plans.” when we are busy making other plans,our children are busy growing up,the people we love are moving away and dying,our bodies are getting out of shape,and our dreams are slipping away.in short,we miss our life.many people live as if life were dress rehearsal(彩排) for someday in the future.it isnt.in fact,no one has a guarantee that he or she will be here tomorrow.now is the only time we have,and the only time that we have any control over.when our attention is in the present moment,we push fear from our minds.fear is the concern over events that might happen in the futurewe wont have enough money,our children will get into trouble,we will get old and die,whatever.to fight against fear,the best method is to learn to bring your attention back to the present.mark twain said,“i have been through some terrible things in my life,some of which actually happened.i dont think i can say it any better.practice keeping your attention on here and now.your efforts will pay off sooner or later.”【解题导语】不管昨天发生了什么,也不管明天将会发生什么,我们都应该把注意力放在现在。这就是本文作者想要告诉读者的道理。1if a person is able to enjoy the present moment,then he _.ais out of mind bis in peace of mindchas forgotten his past dwill ignore his future解析:选b。本题为推理判断题。根据文章第一段的第一句话“to a large degree,the measure of our peace of mind is determined by how much we are able to live in the present moment.”可知答案应该选b。2in the writers eyes,“fear” is the _.aconcern over past problemsbattention on the presentcworry about what might happen in the futuredanxiety about dress rehearsal解析:选c。本题为推理判断题。根据文章第三段的最后一句话“fear is the concern over events that might happen in the futurewe wont have enough money.”可知。3by using what john lennon said,the writer intends to _.aadvise people to fix their attention on the present lifebremind people to make good plans for their futurecwarn people that their children are growing updremind people that their bodies are out of shape解析:选a。本题为推理判断题。根据文章的第二段的倒数第二句话“when we are busy making other plans,our children are busy growing up,the people we love are moving away and dying,our bodies are getting out of shape,and our dreams are slipping away.”可知:作者建议人们把注意力集中在现在的生活。4according to the writer,now is _.athe only time for us to get rid of what happened yesterdaybthe first time for us to look forward to our futurecthe only time we have and can controldthe busy time we can make good preparations for the future解析:选c。本题为推理判断题。根据文章的第三段中的第四句话“now is the only time we have,and the only time that we have any control over.”可知现在是我们唯一能够拥有、能够控制的时间。bwords:437难度系数:建议用时:7what can a wideeyed,talking robot teach us about trust? a lot,according to northeastern psychology professor david desteno,and his colleagues,who are conducting a research to determine how humans decide to trust strangers.the interdisciplinary(跨学科的) research project,funded by the national science foundation (nsf) ,is being conducted together with cynthia breazeal,director of the mit media labs personal robots group,robert frank,an economist,and david pizarro,a psychologist,both from cornell.the researchers are examining whether gestures could affect our trustworthiness judgments.“people tend to mimic(模仿)each others body language,”said desteno,“which might help them develop intuitions (直觉) about what other people are feeling.”this project tests their theories by having humans interact with the social robot,nexi,in an attempt to judge her trustworthiness.without knowing the participants,nexi has been programmed to make gestures while speaking with selected participantsgestures that the team thinks could determine whether or not shes considered trustworthy.during the first part of the experiment,nexi makes small talk with them for 10 minutes,asking and answering questions about topics such as traveling,where theyre from and what they like most about living in boston.“the goal was to create a normal conversation with accompanying movements to see what the mind would intuitively(直觉地) collect about the trustworthiness of another,”said desteno.the participants then play an economic game called “give some”,which asks them to determine how much money nexi might give them at the expense of her individual profit.meanwhile,they decide how much,if any,theyll give to nexi.the rules of the game allow for two distinct outcomes:higher individual profit for one and loss for the other,or relatively smaller and equal profits for both partners.“trust mightnt be determined by only one gesture,but rather a dance that happens between the strangers,which leads them to trust or not trus

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论