免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高考英语二轮九十天强化训练:阅读理解70阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节: 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。amr. patrick was new to the school and to us. even though he was a great teacher, he seemed rather like a character out of a horror movie. he didnt look that bad, but somehow, he looked extremely scary to me.some kids began to believe that he was a murderer or a ghost; some believed he was mad and a few believed that he might have suffered a lot in his life. i was one of those few.one day i gathered up my courage and headed towards the school garden. he was, as usual, sitting on a bench alone. i breathed heavily a few times and then walked towards him.“how are you?” i asked with my voice crackling.he managed to say, “fine.”“well, good to know,” i tried to be happy.“hmmm” was all i heard.“whats up with you?” then seeing a puzzled look on his face, i tried to be more formal and respectful. “i mean, why arent you like all other people in the school? why are you always so quiet and sad? why”“no dear, some things are better left unsaid,” he said gloomily.“oh no sir, nothing is better left unsaid. if you want to share your feelings with me and reduce the pain of your heart, you are free to do so. i promise i will never ever tell anyone.”“with you? you are just a little girl; what will you understand?”i was somehow offended but still i managed to persuade him, “so what, sir? you see, if you tell me your problem, you will have a light heart and you will have the feeling that someone somewhere cares about you.”“oh okay, that was a very nice belief indeed; lets take a walk and i will let you know everything.”soon after our little talk, there was a visible change on his face. later that day in the class, there was a smile on his face.56. from the text, we can know about mr. patrick that he .a. once acted a character in a horror movie b. scared his students with his looksc. often punished the students for bad marks d. did better in teaching than others in the school57. mr. patrick was thought by the author to .a. be a murderer or a ghost b. be madc. have suffered a lot d. have a special personality58. while walking towards mr. patrick in the school garden, the author felt .a. excitedb. nervousc. worried d. happy 阅读理解推理判断passage * (典型例题) do you want to live another 100 years or more? some experts say that scientific advances will one day enable humans to last tens of years beyond what is now seen as the natural limit of the human life span. i think we are knocking at the door of immortality (永生) , said michael zey, a montclair state university business professor and author of two books on the future. i think by 2075 we will see it and thats a conservative estimate(保守的估计). at the conference in san francisco, donald louria, a professor at new jersey medical school in newark said advances in using genes as well as nanotechnology(纳米技术)make it likely that humans will live in the future beyond what has been possible in the past. there is a great push so that people can live from 120 to 180 years, he said. some have suggested that there is no limit and that people could live to 200 or 300 or 500 years. however, many scientists who specialize in ageing are doubtful about it and say the human body is just not designed to last about 120 years. even with healthier lifestyles and less disease, they say failure of the brain and organs will finally lead all humans to death.scientists also differ on what kind of life the super aged might live. it remains to be seen if you pass 120, you know; could you be healthy enough to have good quality of life? said leonard peon, director of the university of georgia gerontology centre at present people who could get to that point are not in good health at all 1. by saying we are knocking at the door of immortality, michael zey means_. a. they believe that there is no limit of living b. they are sure to find the truth about long living c. they have got some ideas about living forever d. they are able to make people live past the present life span 答案: c 指导:immortality的意思为“永生”,所以michaelzey觉得人可以长生不死。2. donald lourias attitude toward long living is that a. people can live from 120 to 180 b. it is still doubtful how long humans can live c. the human body is designed to last about 120 years d. it is possible for humans to live longer in the future 答案: d 指导:从第三段donald的谈话可知,他认为人可以活120180岁甚至更久,200300岁。a项表述不完整。3. the underlinedit ( paragraph 4) refers to _. a. a great push b. the idea of living beyond the present life span c. the idea of living from 200 to 300 years d. the conservative estimate 答案: b指导:全文谈的都是人的寿命能否超越现在的期限,故选b.4. what would be the best tide for this text? a. living longer or not b. science, technology and long living c. no limit for human life d. healthy lifestyle and long living 答案: a 指导:参考上题指导。*结束阅读理解推理判断passage * (典型题) who is there among us who hasnt dreamed of having his or her own small ( maybe, several years later, even big) business, and having wonderful freedom, both from a boss and from the time clock: the freedom to make up our own rules for our work, and our own plans-arranging our own hours of work? that way work would be both painless and fun. or, so we imagine. well, in fact it isnt quite as simple as that. yes, it is true that being the boss has its satisfactions and that you can arrange your working hours freely if you own your own small business. but in those early years of starting your own business, you shouldnt think of a free day, not to mention flying off for a months vacation. it is not unusual for new business owners to work seventy or eighty hours a week, and if there is a day off, that day might need to be devoted to accounting(算账).but this negative picture doesnt destroy the beautiful hopes. the possibility of getting something wonderful in return-both material and mental-continues to drive that large number of people who start up small businesses each year in the united states. 1. from the first paragraph, we know that everybedy bopes_. a. to rule others b. to be his or her own boss c. to get a time clock d. to be free from work 答案: b指导:从第一段可得知。2. most new business owners have to_. a. work more than 10 hours a day b. devote himself to accounting c. fly to some places in the world d. have a day off in a week 答案: a 从句中“h is not unusual for new business owners to works eventy or eighty hours a week可知一天工作十多个小时。3. the expression negative picture nxet probably means_. a. a terrible experience b. a poor picture c. limited freedom d. unpleasant situations 答案: d指导:根据第二段可知negmive picture means unpleasant situations4. the beautiful hopes will never be destroyed because_. a. people love beautiful things by nature b. people have a strong desire to seek personal gains c. small businesses make big money each year in the us d. small businesses have advantages over big companies 答案: b指导:从最后一段可知此答案。*结束read this article and find out which one is a must-read for your children for thanksgiving. cliffords thanksgiving visitclifford has to stay home with his neighbors, as emily elizabeths family goes visiting her grandmother. at first, clifford feels lonely, thinking of his own family, but then he decides to visit his mother too. he travels many miles, crosses bridges, and he even gets into the subway! follow cliffords trip to the big city! at . it is $3.99. the author is norman bridwell. it is for children aged 4-8.the magic tree housethe magic tree house describes how jack and annie return back to the eve of the first thanksgiving. there they meet the pilgrims(移民) as well as squanto, a native american who helped them. the story offers an age-appropriate, in-depth picture of what life was really like for early settlers, as well as their adventures and excitements. it is for ages 4-8. the book costs $2.50 at . the author is sal murdocca.franklins thanksgivingfranklin thinks that there will be an over-abundance of food for thanksgiving dinner. so he invites his teacher and friends for thanksgiving dinner. it costs $2.50 at www.p. the book is for children aged 4-8. the author is paulette bourgeois.the first thanksgivingthe first thanksgiving is for ages 4-8 and it tells about the story of the pilgrims learning languages. it is beautifully illustrated with plenty of beautiful watercolors(水彩画). the author is james waiting and the price of the book is $2.50. you can find it on .59. clifford travels to the big city probably because _. a. he is eager to visit his grandmother b. he is not happy at home c. he misses his neighbors very much d. he likes traveling very much 60. if you are interested in the pilgrims life you can read _. a. cliffords thanksgiving visit b. the magic tree house c. franklins thanksgiving d. the first thanksgiving 61. kids can understand the first thanksgiving better with the help of _. a. teachersb. other readers c. pictures d. computers 【文章大意】这是一篇广告类的文章,本文介绍了四本可供孩子在感恩节期间阅读的书籍,并简单介绍了每一本书的内容、价格及可以买到书的网址。59. 【答案】b【解析】根据clifford has to stay home with his neighbors, as emily elizabeths family goes visiting her grandmother. at first, clifford feels lonely, thinking of his own family, but then he decides to visit his mother too.可以看出答案是b。【考点定位】考查文章主旨大意题题点经典类型题阅读理解推理判断1.(典型例题卷) letter to editor of tv weekly dear sir/madam, i read alison burnhams review of when we were 12, and i do not agree with her. i thought the programme was wonder- ful-i found the old news pictures really interesting-they helped to bring to life the stories the people were telling. the programme reminds me of many things from my own childhood. for example, one day when i was about five, i was going to school on the bus by myself (this was the late 1960s). my mother had given me exactly the right money for a return ticket. i held out my hand with the money in it-one big coin on top of one little coin. the bus conductor took the big top coin only and she gave me a ticket, but it was a pink one for a single journey. i needed a white one for a return journey, but i was too frightened to say anything. when school finished for the day, i couldnt catch the bus home-i had to walk. as a grown-up, whenever ive been in a situation where i need to say something or take some action, this early memory of my bus ride comes back to me, and im able to take control of the situation.i would like to say to the director, bret ctfrysler, carry on making this kind of programme. too much tv these days is quiz shows and so-called reality programmes. i appreciate the human story that can make me laugh and cry. yours faithfully, chris daniels 1. what is chris daniels purpose of writing this letter. a. to persuade bret chrysler to turn away from quiz shows. b. to entertain other readers with old news pictures. c. to express his appreciation of the programme. d. to have his story told on the programme. 2. chris daniels tells the story about the bu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 个人成长计划模板与执行力手册
- 中级农作物植保员技能提升计划
- 教育行业新教师入职工作计划与专业发展
- 财务顾问客户沟通技巧
- 合规团队建设与工作指导手册
- 无人机装调检修工高级面试备考攻略
- 宠物食品行业发展趋势分析报告
- 智能终端的多媒体内容开发计划
- 幼儿园冬训达标通知书
- 幼儿园禁止吵闹通知书
- 2026年辽宁经济职业技术学院单招综合素质考试题库必考题
- 玉林水库六角砖施工方案
- 第四单元 百分数(单元测试)含解析-北师大版六年级数学上册
- 2025年港口集团招聘考试题及答案
- 2025中国中信金融资产管理股份有限公司资产经营四部社会招聘笔试历年常考点试题专练附带答案详解2套试卷
- 机电设备安装工程项目管理方案
- 2025湖南长沙市天心经济开发区管理委员会下属国有企业招聘8人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025广东广州市荔湾区卫生健康系统事业单位招聘98人考试笔试参考题库附答案解析
- 2025贵州毕节市中医医院招聘暨人才引进编外聘用专业技术人员78人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025人教版初一历史上册期中测试卷
- 2025初中道德与法治思维导图总结
评论
0/150
提交评论