




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高考英语二轮专题复习阅读理解极限突破测试卷(2)a sick little gift is being kept alive thanks to her best friend-a dog who carries her oxygen tank on his back. alidas faithful dog companion mr gibbs has been specially trained to shepherd the three-year-old, who breathes through a tube most of the time. he follows her closely as she plays in her familys ten-acre land in louisville, uses the slide or even rides her bike.alida was diagnosed(诊断)with neuroendocrine hyperplasia of infancy(nehi)when she was just eight months old. her rare condition has just eight hundred documented sufferers throughout the world, and causes diseased pieces of the lungs to filter(过滤)oxygen through extra layers(膜)of cells making it hard or almost impossible to breathe. for alida and her parents, it meant that even a walk in the park was very difficult because oxygen equipment was too heavy for the youngster to be able to carry herself. as parents they wanted to do something to help their daughter survive despite having a tube following her all the time. the couple found out about “service dogs” from a tv program and realized an animal trained to help the blind could be trained to help alida. they finally found help in the shape of golden doodlea retriever crossed with a poodle-dog mr gibbs. now-thanks to trainer ashleigh kinsleyalida and mr gibbs love nothing more than playing and running around together with the dog acting as alidas life saver.63. what is mr gibbs?a. a pet dog. b. a policeman. c. a doctor. d. a firefighter.64. when did the doctor know alicia caught the disease? a. at her birth. b. at the age of eight. c. before she was one year old. d. when she was three years old.65. the underlined part “the couple” in paragraph 3 refers to _. a. alidas classmates b. alidas parents c. alidas doctors d. alidas pets66. how did alicia keep alive? a. by training her dog. b. by staying with her parents. c. by playing with her fellows. d. by breathing through a tube.6366、acb d 【2014高考英语河南省洛阳市统考】dmy daughter was singing as she polished the furniture. i hadnt asked her to polish the furniture. i never do. but while her brothers are happiest with the computer or a football or a model car, her idea of delight is a can of spring fresh and a duster. while the boys have to be scolded, temped or tricked into doing their share of house chores, shes up on a chair with the washing-up liquid as if her life depended on it. where have i gone wrong?being a bit of tomboy myself, and not too hot on the household skills, i used to argue till i was blue in the face that the differences between men and women were all about upbringing and expectations. nobody could have approached motherhood with a courageous determination that all children would be treated the same, not channeled along some predetermined path. boys would be offered soft toys, while girls would play cars and trains. i would bring up the new men and female engineers of the future.ten years ago, as i gazed at my first-born, i fantasized about the gentle soul he would be. no guns or violence for this little peachblossom. the fantasy continued until he was about two, when he proudly presented me with his first model-a gun. later on, at playgroup, he and his pals daily attacked each other. and what about my daughter? she plays all the boys game because she has to. but her heart is not really in it. she would much rather be drawing or writing or cleaning the bathroom while waves of boys roar around her.i finally faced the fact that boys and girls are simply born different on the day, a few years ago, when i was hanging out the washing and gave her and the next brother up a couple of clothes pegs(晒衣夹)to play with. he shot me with his. she supported it in her arms and sang it a lullaby(催眠曲).but i wont give up. ill continue to try and treat them equally and expect the same of them. and by the time theyre all in their teens, i imagine theyll all be equally impossible to get to do anything. but right now nature is wearing down nurture (训练). equality is hard work.67. from the text we can know that the boys _.a. are happy to do the chores b. like guns by nature c. never do housework d. often play with soft toys68. how does the little girl respond to the boys games? a. shes keen on it. b. she plays with them unwillingly. c. she cares much about it. d. she only concentrates on her own business.69. what can we learn about the author? a. shes approval of the childrens behavior. b. shes very strict with her children. c. she accepts the situation as an unchanged fact. d. she has to make a compromise.70. what does the author want to tell us? a. boys and girls can be trained to do things equally. b. girls have to work hard to catch up with boys. c. it is impossible for boys and girls to be equal. d. boys shouldnt treat girls so violently and impolitely.【参考答案】6770、bbda第9组阅读理解-awhen first entered, vanda restaurant does not look like much of a restaurant, but once the pleasant smells of kabob (烤肉串)hit the senses, you are incapable of calling it anything less.owned by a local couple, this persian restaurant has an inviting, homelike atmosphere that many restaurants lack.the space is small with only a few dining tables and nearly no decoration, but the environment is truly chaining.lying in a hardly noticeable street corner, the restaurant still attracts all customer especially those experienced in the delights of middle eastern cooking.a common sight is that of old persian men sitting in the corner talking loudly about world topics, watching news events on tv, drinking a black tea known as persian chair, an reading local persian newspapers all the while trying to finish off their plates piled wit food.the variety of food at the restaurant is limited, but the amount of each dish is fairly large. most of the meals can serve two people and are under $10, so not only is it affordably but practical as well.the food, especially appeals to health-conscious eaters because each dish is very healthy, made with limited fat and oil and served straight off the grill(烤肉架).the main dish that the restaurant is popular for is its kabobs, which are different style of grilled meat.one delicious and extremely healthy dish is the josiah kabob, which is made of grille chicken picks served with either rice or bread. another great kabob is the chellos kabob, kabob consenting of grilled beef.although the restaurant is small, the atmosphere and the food is delicious. it is a plan that should not be overlooked.( ) 1.when first entering the restaurant, one can find that ita. is splendidly decorated.b. has pleasant smells of kabobs.c. is crowded with dining table.d. looks like a common restaurant.( ) 2.what activity is also mentioned apart from dining in the restaurant? a. watching news events on tv. b. drinking a kind of black coffee. c. reading local english newspaper. d. discussing world topics in low voices.( ) 3.the food of the restaurant a. is served in small amounts. b. is rather expensive. c. is rich in verity. d. is very healthy ( ) 4.what is the dish jorje kabob mainly made of?a. riceb. chicken c. breadd. beef( ) 5.it can be inferred from the passage that restaurant.a. occupiesb. owns a favorable locationc. is popular for its special food d. has a quiet environment inside 【文章大意】说明文:餐厅的介绍。1. 【答案】b【解析】细节理解题。由第一段的but once the pleasant smells of kabob (烤肉串)hit the senses, you are incapable of calling it anything less.得出答案。2. a 细节理解题。要找到除了吃还能在该餐厅干嘛,关键词tv, coffee, newspaper等,找到第五段第一句,talking loudly排除d;watching tv符合b;black tea排除;persian newspaper排除c3. d 细节理解题。找到第六段,第一句:varietyis limited排除a,amountis fairly large排除c,第二句排除b,第七段health conscious, very healthy 确定d4. b 细节理解题。找到倒数第二段made of grilled chicken piece确定b5. c 推理判断题。第三段首句the space is small与a矛盾;第四段首句hardly noticeable street corner与b矛盾;第五段首句talking loudly(也是第57题d选项的错误原因)与d矛盾阅读理解-bmy father was chief engineer of a merchant ship ,which was sunk in world war ?the book night of the u-boats told the story。memoriesin september ,1940,my mother ,sister and i went to swansea ,where my father s ship was getting ready to sail ,we brought him a family photography to be kept with him at all times and keep him safe .then i remember my mother lying face down ,sobbing .she had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo (鱼雷).i can remember the arrived of the telegram(电板),which in those days always brought bad news .my grandmother opened it ,it read ,safe .love ted.”my most vivid memory is being woken and brought down to sit on my fathers knee, his arm in a bandage.he was judged unfit to return to sea and took a shore job in glasgow for the rest of the war, for as long as i can remember ,he had a weak heart ,mother said it was caused by the torpedoes .he said it was because of the cigarette ,whichever ,he died suddenly in his early 50s.ten years later i read night of the u-boat and able to complete the story . a toast in my room is the book and the photograph .often , glass in hand, i have wondered how i would have dealt with an explosion ,a sinking ship ,a jump into a vast ocean and a wait for rescue ?lest (以免 )we forget ,i have some more whisky and toast the heroes of the war.( ) 1. we can infer that the mother and children went to swansea _.a. to meet a friend b. to see the father c. to take a family d. to enjoy the sailing of the ship ( ) 2.w hat did the author learn about the father from the telegram ?a. he
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 公司环境地质调查员质量管控考核试卷及答案
- 工程项目技术难题攻关方案
- 公司船舶加油工上岗考核试卷及答案
- 公司电池配料工上岗考核试卷及答案
- 新疆家庭知识培训课件
- 2025福建厦门市集美区双塔小学产假顶岗教师招聘1人模拟试卷及一套参考答案详解
- 户外刀具知识培训
- 大众保养维修知识培训课件
- 公司氧化铝焙烧工安全培训成果考核试卷及答案
- 2025年台州仙居县卫生健康系统公开招聘卫技人员8人模拟试卷含答案详解
- 中国高血压防治指南(2024年修订版)-ppt模板
- 江姐-绣红旗-红梅赞
- JTT 854-2013 公路桥梁球型支座规格系列
- 2024年高考数学一模试题分类汇编:立体几何(原卷版)
- 《名著阅读 艾青诗选》核心素养课件1(第1课时)
- 30道计量员岗位常见面试问题含HR问题考察点及参考回答
- 抖音短视频运营直播带货KPI绩效考核
- 《狗之歌》课件(湖北省县级优课)
- DB21-T 2951-2018秸秆热解制备生物炭技术规程
- 电磁阀试验操作规程
- 2024年日历工作日程计划表
评论
0/150
提交评论