专题强化测评(三).doc_第1页
专题强化测评(三).doc_第2页
专题强化测评(三).doc_第3页
专题强化测评(三).doc_第4页
专题强化测评(三).doc_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

世纪金榜 圆您梦想温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。专题强化测评(三)形容词和副词(限时30分钟). 单项填空1. 2011台州模拟A survey of Chinas netizens found that some smokers are unwilling to kick the habit because they arent fully _ of the harm it does to health. A. fondB. curiousC. afraidD. aware2. The concept of “Customer First” should be _ rooted in the mind of every shop-assistant. A. tightlyB. roughlyC. widelyD. firmly3. 2011西安模拟The expert considers that papers are _ to scholars and should be in a museum. A. valuelessB. inexpensiveC. expensiveD. invaluable4. 2011太原模拟They are _ laborers who know how to spread the height of the rocks they carry. A. ambitiousB. potentialC. energeticD. experienced5. John once worked in a remote mountain village school, which is _ only on foot. A. accessibleB. acceptableC. availableD. appropriate6. Why do you leave your daughter alone without worrying about her? She will _ leave home to lead her own life. A. actuallyB. previouslyC. roughlyD. eventually7. Hit by a heavy stone, his foot became _. A. twice bigger thanB. as big as twiceC. the normal size twiceD. twice its normal size8. What about Abraham for the job? Great! He is a man than whom no one is _ for this job. A. more fitB. fitC. less fitD. worse9. “Please dont be angry with me, ” Jess said. Then she laughed, which made me even _. A. angryB. angrierC. angriestD. angrily10. 2011菏泽模拟On my 17th birthday, my uncle gave me a _ mobile phone as the birthday gift. A. smart red FrenchB. smart French redC. red smart FrenchD. red French smart11. Computers are becoming more and more _ in schools, but many people remain doubtful whether the new technology is really useful in teaching. A. frequentB. convenientC. unusualD. common12. Though the man was badly hurt in the accident, he was still _ and could think clearly. A. awakeB. awareC. consciousD. confused13. I like the vase, but I dont love you any _ just because you broke it. A. betterB. worseC. lessD. shorter14. In case of fire, all exits must be kept _. A. clearB. cleanC. regularD. normal15. Sorry, the other rooms have all been rented, and this is the only one _. A. availableB. adoptableC. accessibleD. approachable16. What do you think of Jacks French songs? Excellent. Almost no other students can sing _ at present in my school. A. bestB. wellC. betterD. the best17. Mr. Black bought a(n) _ cupboard yesterday, dont you know? A. old beautiful FrenchB. French old beautifulC. French beautiful oldD. beautiful old French18. The faster an object is thrown into the sky, _. A. the higher it goesB. the highest it goesC. it goes the higherD. the higher goes it19. 2011聊城模拟He left,_ . A. hungrily and angrilyB. hunger and angerC. hungry and angryD. hungrily and angry20. He would have paid _ for the house if the salesgirl had insisted because he was really fond of it. A. as twice much asB. much as twiceC. twice as muchD. twice much as. 阅读理解(A)Screen legend Elizabeth Taylor died today at age 79. She died of heart attack on March 23, 2011 with all her children around her at Cedars-Sinai Medical Center, where she had been in hospital for about six weeks in Los Angeles. Taylor won three Oscars, including a special one for her humanitarian work. But she was pained by ill health, failed romances and personal tragedy. People fell in love with Elizabeth Taylor in 1944, when she starred in National Velvetthe story of Velvet Brown, a young girl who wins first place in a famous horse race. At first, the producers of the movie told Taylor that she was too small to play the part of Velvet. However, they waited for her for a few months as she exercised and trainedand added three inches to her height in four months! Her acting in National Velvet is still considered the best by a child actress. Elizabeth Taylor was born in London in 1932. Her parents, both Americans, had moved there for business reasons. When World War started, the Taylors moved to Beverly Hills, California, and there Elizabeth started acting in movies. After her success as a child star, Taylor had no trouble moving into adult roles and won twice for Best Actress: Butterfield 8(1960) and Whos Afraid of Virginia Woolf? (1966). Taylors fame and popularity gave her a lot of power with the movie industry, so she was able to demand very high pay for her movies. In 1963, she received $1 million for her part in Cleopatrathe highest pay received by any star up to that time. Elizabeth Taylor is a legend of our time. Like Velvet Brown in National Velvet, she has been lucky: she has beauty, fame and wealth. But she is also a hard worker. In a career of more than 70 years and more than 50 films, she was titled as the best actress in the USA. In addition, she puts much time and efforts into her businesses, and into helping othersabout 30 years ago, she founded an organization that has raised more than $40 million for research and education. 21. The producers didnt let Taylor play the part of Velvet at first because they thought she_ . A. was small in sizeB. was too youngC. did not play well enoughD. did not show much interest22. What Elizabeth Taylor and Velvet Brown had in common was that they were both_ . A. popular all their livesB. famous actressesC. successful when very youngD. rich and kind-hearted23. Taylor first became Best Actress at the age of . A. 12 B. 28C. 31 D. 3424. In her later life, Elizabeth Taylor devoted herself to_ . A. doing business and helping others B. turning herself into a legendC. collecting money for the poorD. going about research and education work25. Whats the best title of this passage? A. Elizabeth Taylor, Lifelong Star, Dies at 79B. Elizabeth Taylors deathC. Elizabeth Taylors romances and personal tragedyD. Elizabeth Taylor helped a lot of people(B)The Royal Horticulture Society (RHS) finds that women gardeners voices speed up the growth of tomato plants much more than mens. In an experiment, the research found that tomato plants grew up to two inches taller if they were sung to by a female rather than a male. The most effective voice came from Sarah Darwin, whose great-great grandfather was the botanist(植物学家), Charles Darwin, one of the founding fathers of the RHS. She read a passage from On the Origin of Species and beat nine other “voices”. Her plant grew nearly two inches taller than the best performing male and half an inch taller than her nearest competitor. Colin Crosbie, Garden Manager at the RHS, said, “We just dont know why. It could be because they have a greater range of pitch(音高)and tone(音色)that affects the sound waves that hit the plant. Sound waves are an environmental effect just like rain or light. ”In the experiment, every plant was played a different voice, and the environmental conditions for all the plants remained the same throughout the experiment. To prove the results of the experiment, two plants were also left to grow in silence. The results showed that womens plants rose by an inch more than mens and much more than the plants left in complete silence. Miss Darwin said, “Im not sure if its my sweet tones or the text that I read from On the Origin of Species that made the plants listen, but either way, I think it is an honor to have such a voice, and especially fitting for me, because for years I have been studying wild tomatoes at the Natural History Museum (NHM) in London. ”26. What is the purpose of this passage? A. To prove that women are better gardeners than men. B. To explain which kind of voice is better for plant growth. C. To report the results of an experiment on tomato plants. D. To explain the reason for the experiment results. 27. How many tomato plants were chosen for this experiment? A. 9. B. 10. C. 11. D. 12. 28. What can we learn about Sarah Darwin? A. She is one of the founders of the RHS. B. She is very proud of her sweet voice. C. She discovered why her voice benefited plants. D. She will work at the NHM in London after the experiment. 29. Why were two plants left to grow in silence in the experiment? A. To prove that sound waves are better than rain or light. B. To make the results of the experiment reliable. C. To help find out how many inches plants can grow with the help of voices. D. To prove that the environmental conditions for the plants remained the same. 30. What can be inferred from the passage? A. Sarahs nearest competitor was also a woman. B. Texts from On the Origin of Species can make plants grow faster. C. Mens voices have a greater range of pitch and tone than womens. D. Colin Crosbie predicted that womens voices were better for plants than mens. 答案解析1.【解析】选D。考查形容词。句意:对中国网民的一项调查显示,一些烟民不愿戒烟,因为他们没有充分意识到吸烟对健康的危害。be aware of意识到;be fond of喜欢;curious好奇的,与about搭配;be afraid of害怕。2.【解析】选D。考查副词。句意:“顾客第一”的理念应该牢牢扎根在每一个店员的脑子里。firmly牢牢地;tightly紧紧地;roughly大约;widely广泛地。3.【解析】选D。考查形容词词义辨析。句意:专家认为,这些文件对学者们来说是非常宝贵的,应该放在博物馆里。invaluable无价的,宝贵的;valueless无足轻重的;inexpensive不贵的;expensive昂贵的。4.【解析】选D。考查形容词词义辨析。句意:他们是经验丰富的工人,知道如何展开所搬运的岩石的高度。ambitious有抱负的;potential有潜力的;energetic精力充沛的;experienced有经验的。5.【解析】选A。考查形容词。句意:约翰曾在一所偏远的山村学校工作,此地只能步行到达。accessible可以到达的,可接近的;acceptable可以接受的;available可以利用的;appropriate恰当的。6.【解析】选D。考查副词词义辨析。句意:你为什么毫无忧虑地撇下你的女儿?她终会离家过自己的生活的。actually事实上;previously以前地;roughly大概地;eventually最终地。7.【解析】选D。考查倍数表达法。“倍数”应放在最前面,排除B和C项,而A项bigger than后面应该再接“the normal size”, 故选D。8.【解析】选A。考查形容词的比较级。great一词是对Abraham的肯定,因此用more fit,此处意为“亚伯拉罕是这项工作最适合的人选了”。9.【解析】选B。考查形容词的比较级。形容词比较级angrier作宾语补足语;程度副词even, still, a great deal, a little, far, much等修饰比较级表示强调。10.【解析】选A。考查形容词排序。smart是描绘性形容词,应该用在表示颜色的词前,表示国家的词应紧接中心名词。11.【解析】选D。考查形容词辨析。句意:电脑在校园里越来越普遍,但许多人仍怀疑这种新技术在教学中是否有用。common普遍的;frequent频繁的;convenient方便的;unusual不寻常的。12.【解析】选C。考查形容词词义辨析。由could think clearly可知应选conscious(神志清醒的,有意识的)。awake醒着的;aware意识到的,明白的;confused迷惑的。13.【解析】选C。考查形容词的比较级。句意:我喜欢那个花瓶,但是并没有因为你把它打破了,我对你的爱就有丝毫的减少。but是关键词。14.【解析】选A。考查形容词辨析。句意:以防万一有火险,所以所有出口必须保持通畅。clear此处意为“畅通的,无阻碍的”。 clean干净的,无灰尘的;regular有规律的;normal正常的。15.【解析】选A。考查形容词。句意:很抱歉,其他房间都租出去了,这是惟一可用的一间。available可得到的,可利用的;adoptable可采纳的;accessible可接近的;approachable可接近的,(指人)和蔼可亲的。16.【解析】选C。考查形容词比较级。答语句意:相当好。现在我们学校里几乎没人能唱得比他还好。“否定词比较级”表示最高级。17.【解析】选D。考查形容词排序。形容词修饰名词的语序一般为:品质、大小/年龄、颜色、国家、材料、类别等。18.【解析】选A。考查比较级。the+比较级,the+比较级意为“越,越”。“the+比较级”后的句子用陈述语序,所以选A项。19. 【解析】选C。所要填的词是要修饰主语的,所以这里需要形容词作主语补足语。20.【解析】选C。考查倍数的表达法。句意:若那个女营销员坚持的话,他就会(事实上没有)付两倍的价钱购买那套住房,因为他真的很喜欢。“倍数词+as much/many (as. . . )”是一种倍数表达法。【文章大意】本文首先报道了美国著名传奇演员伊丽莎白泰勒于2011年3月23日去世,然后介绍了她的生平。21. 【解析】选A。 细节理解题。根据第四段第二句“At first, the producers of the movie told Taylor that she was too small to play the part of Velvet. ”可知。22. 【解析】选C。 推理判断题。由第四段中的“the story of Velvet Brown, a young girl who wins first place in a famous horse race”和第五段中的“After her success as a child star, Taylor had no trouble moving into adult roles. . . ”可推知答案。23. 【解析】选B。 推理判断题。根据第五段“Elizabeth Taylor was born in London in 1932. ”和“. . . won twice for Best Actress: Butterfield 8(1960) and Whos Afraid of Virginia Woolf? (1966). ”推算出1960年时她28岁。Butterfield 8译为青楼艳妓;Whos Afraid of Virginia Woolf? 译为灵欲春宵,伊丽莎白泰勒因在这两部影片中的优秀表演获得了奥斯卡金像奖。24. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段最后一句In addit

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论