免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
南宁市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(9)及答案【阅读理解推理判断】passage * is it possible to persuade mankind to live without war? war is an ancient practice which has existed for at least six thousand years. it was always bad and usually foolish, but in the past, the human race managed to live with it. modern cleverness has changed this. either man will end the existence of war, or war will end the existence of man. for the present, it is nuclear weapons (核武器) that cause the most serious danger, but bacteriological or chemical weapons may, before long, offer an even greater threat. if we succeeded in ending the existence of nuclear weapons, our work will not be done. it will never be done until we have succeeded in ending war. to do this, we need to persuade mankind to look up on international problems in a new way not as contests of force, in which the victory goes to the side which is most skillful inkilling people, but by settling in accordance with agreed rules of law. it is not easy to change very old mental habits, but this is what must be attempted. there are those who say that the acceptance of this or that ideology (意识形态) would prevent war. i believe this to be a big mistake. all ideologies are based upon dogmatic statements (强词夺理) which are, at best, doubtful, and at worst, totally false. their supporters believe in them so deeply that they are willing to go to war in support of them.the movement of world opinion during the past few years has been very largely such as we can welcome. it has become a commonplace that nuclear war must be avoided. of course very difficult problems remain in the world, but the spirit in which they are coming nearer to is a better one than it was some years ago. it has begun to be thought, even by the powerful men who decide whether we shall live or die, that negotiations should reach agreements even if both sides do not find these agreements wholly satisfactory. it has begun to be understood that the important struggle nowadays is not between different countries but between man and the atom bomb. 1. this passage implies that war is now_. a. worse than in the past b. as bad as in the past c. not as dangerous as in the past d. as necessary as in the past 答案: a 指导:由文中第一段第六行forthepresent, it isnuclear weapons thatcausethemost seriousdanger,but bacteriological or chemical weapons may,before long,offer and even greater可知a为正确答案。2. in the sentence to do this, we need to persuade mankind. ( paragraph 1 ) ,this refers to_. a. to end the existence of war b. to improve weapons c. to solve international problems d. to live a peaceful life 答案: a 指导:由this的指代作用,要么是上面提到的东西,要么是下文马上要提到的东西,所以在此处应该是上文提到的endingway,因此a为最佳选项。3. from paragraph 2 we learn that the writer of the passage_. a. is a supporter of some modern ideologies b. does not think that the acceptance of any ideologies could prevent war c. believes that the acception of some ideologies could prevent war d. does not doubt the truth of any ideologies 答案: b 指导;由文章第二段第二行“ibe lievet his to leabigmis take可知作者持怀疑态度,故b为最佳选项。4. according to the writer,_. a. war is the only way to solve intemational arguments b. war will be less dangerous because of the improvement of weapons c. it is impossible for people to live without war d. war must be ended if man wants to survive (生存) 答案:d 指导:由文中第一段第五行eithermanwillendtheexis tence of war,orwarwill end the existence of man可知d为正确答案。*结束阅读理解-细节事实passage1 tired ot working your country ! with over 500 instructors and 20 years of experience , we are the leader in the field of teaching foreign languages. we now have positions open in osaka starting september / october 20典型例题instructors of english, german, spanish and french. teach many different kinds of classes using the latest technology in small classes of up to 3 students. accommodation (住宿) , and other necessary documents (文件) will be ready before you leave. applicants will teach their first language only. excellent teacher training programs. if you are young with a university degree and are willing to experience different cultures, apply (申请) now. experience in teaching is an advantage but not specially required. knowledge of the japanese language is not necessary but good english skills and practical computer knowledge are basic requirements. apply with c. v. and send letters to. nova france, mr. sampy (iht3 / 2 ) 34, be). haussmann, 75009 paris, france fax. 33148典型例题题isit our website:www, teachjp, com the manager expects to meet and talk with successful applicants in paris in june and july. 1. what 15 the purpose of the text ? a. to introduce a language school in japan. b. to hire language teachers to work in japan c. to describe working conditions in japan. d. to make clear the requirements for japanese teachers 答案: b 指导:根据第一段wenowhavepositionsinosakastartingseptemberoctober 20典型例题nstructionofenglish,getman,spanishandfrench”可判断出这是一个招聘广告,目的是招聘在日本工作的语言教师。2. we know from the text that those who are going to japan will_. a. teach english only in osaka b. receive a degree from a university c. have free accommodation d. get trained for the job 答案: d 指导:广告中的excellent teacher training programs告诉我们,到日本教学的教师将受到培训。3. before going to japan, you need _. a. to see the manager of nova france b. to take some computer courses c. to write a letter to japan d. to find a place to live 答案: a 指导:从广告的最后一句话the manager expects to meet and talk with successful applicants in paris injune and july可知在去日本前,应聘者要与nova france的经理见面。4. if you want to work in japan you should_. a. have some working experience b. know how to use computers c. present good teaching plans d. speak several languages passage 答案: b 指导:根据广告中的“knowledge of the japanese language is not necessary but good english skills and practical computer know ledge and basic requirements可判断出应聘者必须知道如何使用计算机。*结束【阅读理解推理判断】passage * what do literary greats sir arthur conan doyle and robert bums have in common? they both lived and wrote in edinburgh, along with many other big names in the field of literature. this fact helped unesco (联合国教科文组织) award the city the tide of worlds first city of liter ature on october 14. edinburgh left a lasting impression on arthur conan doyle (1859 1930). although he was bom there, he went to school in england but retumed home for medical school. after graduating, he moved to london and began writing his sherlock holmes stories. his inspiration for the character came from one of his professors at university. holmes methods were so clever that they actually furthered the advance of the study of criminology (犯罪学) ? robert bums (1759-1796) is still regarded as scotlands national poet, more than 200 years after his death. he is cele- brated all over the world through translations of his works and the annual bums night supper on his birthday. one of his songs, my love is like a red red rose ranks among the finest love songs ever written and auld lang syne (友宜地久天长) is sung all around the world.as one of the first literary societies in europe, the scottish parliament passed the worlds first compulsory (有义务) education law in 1496. by the 1790s, almost all scots could read. visitors to scotland often observed that even the lowest members of society had copies of bums poems and other books. 1. edinburgh was awarded the title of worlds first city of lit erature because_. a. the first award ceremony of literature was held there b. many literary greats like sir arthur conan doyle and robert bums were born therec. it left a deep impression on many literary greats like sir arthur conan doyle d. many literary greats like sir arthur conan doyle and robert bums often
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 幼儿园六一儿童节快乐你做主主题班会
- 2026中国中煤华东分公司所属宝山公司第三批社会招聘63人考前自测高频考点模拟试题浓缩300题新版
- 2026洱源县应急管理局公开招聘森林草原专业扑火队队员(40人)笔试考试参考试题及答案解析
- 2026赤峰市林西县教育系统“绿色通道”引进教师20人考试笔试备考试题及答案解析
- 2026年大连金普新区教育系统招聘事业编制教师笔试考试备考试题及答案解析
- 周界安全防范系统
- 2025广东广州市中山大学孙逸仙纪念医院乳腺肿瘤中心医教研岗位招聘1人笔试模拟试题及答案解析
- 2019年广州公务员考试申论真题(一)
- 鼓楼安全生产处罚案例讲解
- 客户催单话术技巧
- 《放射诊疗许可讲解》课件
- 椎间孔镜手术护理
- 《数据统计与分析:大数据时代统计学课程教案》
- 医院装修整改合同范例
- 2025年广东广州市高三一模高考物理试卷试题
- 离婚不离家协议范本
- 高中政治第3课时《正确对待外来文化》课件
- 案例解析:甲苯磺酸瑞马唑仑在全麻下行腹腔镜左侧卵巢输卵管切除术的病例分享
- 电厂钢煤斗制作安装施工方案
- 房地产 -中建系统物资管理三大手册附件5:中建七局一公司周转料具管理指导手册(2023版)
- 《导数与函数的极值、最值》教学设计
评论
0/150
提交评论