




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
安徽长丰县2016高考英语阅读理解【二轮】编练(1)【2014联合模拟】阅读理解the erie canal was the first important national waterway built in the us. it crossed new york from buffalo on lake erie troy to albany on the hudson river. it joined the great lakes with the atlantic ocean. the canal served as a route over which industrial goods could flow into the west, and materials could pour into the east. the erie canal helped new york develop into the nations largest city. the building of the canal was paid for entirely by the state of new york. it cost $ 7,143,789, but it soon gained its price many times over. between 1825, when the canal was opened, and 1882, when toll charges(过运河费) were stopped, the state collected $121,461,891. for a hundred years before the erie was built, people had been talking about a canal which could join the great lakes and the atlantic ocean. the man who planned the erie canal and carried the plan through was de witt clinton. those who were against the canal laughingly called it “clintons ditch(沟)”. clinton talked and wrote about the canal and drew up plans for it. he and governor morris went to washington in 1812 to ask for help for the canal, but they were unsuccessful. clinton became governor of new york in 1817, and shortly afterwards, on july 4,1817, broke ground for the canal in rome, n.y. the first part of the canal was completed in 1820. as the canal grew, towns along its course developed fast. the length of the canal is 363 miles.44. we can see that the erie canal _. a. joined the great lakes together b. crossed new york from north to south c. played an important part in developing new york city d. was the first waterway built in the us45. it can be inferred that _ into the atlantic ocean. a. the great lakes flowb. the hudson river flows c. lake erie flowsd. the erie canal flows46. which of the following is true according to the passage? _ a. the erie canal brought profits of over $114, 000, 000. b. its 363 miles from the great lakes to the atlantic ocean. c. the west was more advanced than the east when the canal was built. d. many other states helped new york built the canal.47. we can draw a conclusion that _,according to the passage. a. clinton broke ground for the canal at both ends. b. clinton started building the canal before he became governor. c. all parts of the canal were completed at the same time. d. construction of the canal took eight years.【参考答案】 4447、cbad 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。tail spintwo dolphins race around in a big pool in the ocean park. the smaller dolphin, grace, shows off a few of her tricks, turning around and waving hello to the crowd. the most amazing thing about her, however, is that shes even swimming at all. she doesnt have a tail.grace lost her tail as a baby when she got caught up in a fish trap.when the dolphin arrived at the ocean park in december 2005, she was fighting for her life. “is she going to make it?” her trainer, abbey stone, feared the worst. grace did make itbut her tail didnt. she ended up losing her flukes and the lower part of her peduncle.over the past six years, she has learned to swim without her tail. dolphins swim by moving their flukes and peduncle up and down. grace taught herself to move another waylike a fish! she pushes herself forward through the water by moving her peduncle from side to side.the movements put harmful pressure on graces backbone. so a company offered to create a manmade tail for her. the tail had to be strong enough to stay on grace as she swam but soft enough that it wouldnt hurt her.the first time grace wore the artificial tail, she soon shook it off and let it sink to the bottom of the pool. now, she is still learning to use the tail. some days she wears it for an hour at a time, others not at all. “the new tail isnt necessary for her to feel comfortable,” says stone, “but it helps to keep that range of motion(动作) and build muscles(肌肉)”now, the dolphin is about to get an even happier ending. this month, grace will star in dolphin tale, a film that focuses on her rescue and recovery. her progress has inspired more than just a new movie. many people travel from near and far to meet her. seeing grace swim with her manmade tail gives people so much courage.60when grace first arrived at the ocean park, her trainer worried about her _. a. physical build b. potential abilityc. chance of survival d. adaptation to the surroundings61a manmade tail is created for grace to _a. let her recover faster b. make her comfortablec. adjust her way of swimming d. help her perform better tricks62the story of grace inspires people to _a. stick to their dreams b. treat animals friendlyc. treasure what they have d. face difficulties bravely【要点综述】 这是一篇关于海豚的故事,讲述的是一只断尾的海豚。它的尾巴在一次事故中丧失。在训导员的训练下,它克服了困难,学会了使用假尾巴,像其他海豚一样在水中遨游。它还成了一部电影中的明星,它的勇气感动了人们。60c 细节理解题。根据文章第二段“fighting for her life”可知,它在为活下去而挣扎,所以选c。61c 细节理解题。根据第三段末和第四段,可知它改变的游动方式给它带来了有害的压力,所以一家公司才给它装了条假尾巴。故选c。62d 推理判断题。本文的目的就是通过描写一个断了尾巴的海豚勇敢地活下去的故事,来鼓励人们勇敢地面对困难。所以选d。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。some years ago, writing in my diary used to be a usual activity.i would return from school and spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary.i did not really need to express my emotions by way of words, but i gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.after all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?when i was thirteen years old, i went on a long journey on foot in a great valley, wellequipped with pens, a diary, and a camera.during the trip, i was busy recording every incident, name and place i came across.i felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels.on my last night there, i wandered out of my tent, diary in hand.the sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows.i automatically took out my penat that point, i understood that nothing i wrote could ever match or replace the few seconds i allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.all i remembered of the previous few days were the dull characterizations i had set down in my diary.now, i only write in my diary when i need to write down a special thought or feeling.i still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful.i take pictures, but not very oftenonly of objects i find really beautiful.im no longer blindly satisfied with having something to remember when i grow old.i realize that life will simply pass me by if i stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.i dont want to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes.maybe i wont have as many exact representations of people and places; maybe ill forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me.i dont live to make memoriesi just live, and the memories form themselves.51before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of _aobserving her school routine bexpressing her satisfactioncimpressing her classmates dpreserving her history52what caused a change in the authors understanding of keeping a diary?aa dull night on the journey. bthe beauty of the great valley.ca striking quotation from a book. dher concerns for future generations.53what does the author put in her diary now?anotes and beautiful pictures. bspecial thoughts and feelings.cdetailed accounts of daily activities. ddescriptions of unforgettable events.54the author comes to realize that to live a meaningful life is _ato experience it bto live the present in the futurecto make memories dto give accurate representations of it【要点综述】 本文是一篇记叙文,主要讲述了作者记日记发生的一些变化。13岁前,作者每天都记日记,记下一天发生的事及自己的感受等。作者很喜欢把自己看到的东西记在纸上。13岁以后, 一次去大峡谷的旅行改变了作者对记日记的看法,从那以后作者只在日记里记载特殊的想法和感受。作者认为要想过有意义的生活,就要亲自去经历。 51d 细节理解题。根据第一段最后一句中的“ a way of preserving the past?”可知,作者在13岁以前认为记日记是一种保存过去的方式。 故d正确。52b 细节理解题。根据第三段可知,作者改变是因为看到了峡谷的美丽景色。故b正确。53b 细节理解题。根据第四段中的第一句“now, i write down a special thought or feeling.”可知,现在作者在日记里只记录特殊的思想和感情。54a 细节理解题。根据最后一段可知,作者意识到要想过有意义的生活得自己亲自去经历。故a正确。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。【2014一模】each year on february 2nd, there is special festival called groundhog day (土拨鼠日 ) forecasting event in punxsutawney, pennsylvania. when it comes, people from around the world, including 5,000 in the small town today, watch this tongue-twisting(发音饶舌的) small town for a sign from one groundhog that supposedly predicts when that years spring will arrive. if its a cloudy day outside when the groundhog pops from its cave, then spring will arrive early that year. however, if it is sunny outside, the groundhog will supposedly be scared by its own shadow, hiding underground for six more weeks of cold weather.of course, punxsutawney phils prediction is no more able to guarantee the extended forecast than your local weatherman. abc news reports that an analysis by the national climate data center found that phils predictions are more often wrong than right. philis is also found to have made some unpleasant predictions. ever since 1887, he has predicted 99 extended winters and just 16 early springs .nine of the years predictions were unavailable, according to abc.the holiday began as a german tradition in 18th century and became even more of a cultural phenomenon after the 1993 film groundhog day starring bill murray.punxsutawney phil has become a celebrity in his own right. each year,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 张家口农村建房施工方案
- 滁州空中自行车施工方案
- 2025年共享运营有限公司春季招聘(12人)考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025河南洛阳博物馆招聘2人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(各地真题)
- 2025阿勒泰市消防救援大队招聘编制外政府专职消防员(21人)考前自测高频考点模拟试题带答案详解
- 2025安徽池州市贵池区事业单位招聘67人模拟试卷及完整答案详解1套
- 2025年南阳唐河县鸿唐高级中学招聘教师51人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 营销方案咨询怎么写
- 营销心理咨询方案模板
- 临时加固施工方案怎么写
- 板块六 学案40 赏析意象(景象)与意境-分析内涵品象悟境
- 村集体山林管理办法
- 数独教学课件
- 海绵印拓画课件
- 2025年科技创新与成果转化的知识能力考核试题及答案
- 2025至2030中国惯性导航行业投资现状与前景预测分析报告
- 轻型卒中临床诊疗中国专家共识(2024版)解读
- 非ST段抬高型急性冠脉综合征诊断和治疗指南(2024)解读
- 耳机品质协议书范本
- 2025版VI设计合同范本
- 人美版五年级上册5.绘画中的透视现象一等奖教案设计
评论
0/150
提交评论