免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 2english around the world (60分钟81分)part a一、阅读理解(共8小题;每小题2分,满分16分)ait was originally built to defend an empire(帝国),but now parts of the great wall of china are crumbling(破碎)so badly that they need someone to hurry to their defense.about 2,000 kilometers,or 30%,of the ancient fortification(防御工事) built in the ming dynasty has disappeared due to natural and human damage,according to the beijing times.and the situation could worsen,experts are warning as not enough is being done to preserve what remains.“its a great pity to witness the great wall in such terrible situation,” mei jingtian,a volunteer who has worked for three decades to safeguard the structure and has founded the great wall protection association,tells cnn.about 8,000 kilometers of the structure dates from the ming period between the 14th and 17th centuries and is considered by some to be the original great wall.of this,2,000 kilometers is made up of naturally occurring earthworksand so only 6,000 kilometers of actual ming dynasty wall was ever built.stretches(延伸)built in other eras make up a total length estimated up to 21,000 kilometers.many visitors to china associate the great wall with a widely restored stretch of ming era wall at badaling near beijing,but this is far from typical of most of the structure.according to a 2014 survey done by the great wall of china society,only about 8.2% of the great wall is in good condition,with 74.1% classified as poorly preserved.“the great wall is a vast heritage(遗产) siteover 20,000 kilometersthus increasing the difficulty in preservation and restoration,” dong yaohui,deputy director of the great wall of china society,tells cnn.“reliance on a very small amount of manpower by the local heritage departments is not enough to guard and protect the site.”a recent increase in interest from tourists in visiting wild sections,known as the “wild great wall”,has accelerated its deterioration(恶化),according to the report.(2016安徽示范高中联考)1.the present situation of the great wall is not optimistic due to the following reasons except.a.natural and human damageb.limited preservationc.booming tourists visitingd.wars between countries2.what can we know about the original great wall from the passage?a.not all of it is man-made ming dynasty structure.b.it is made up of naturally occurring earthworks.c.its length is estimated up to 20,000 kilometers.d.it is in good condition and well-preserved.3.what dong yaohui said means .a.the great wall is well protectedb.the preservation and restoration is difficultc.the local heritage departments didnt do their jobd.the government should do more with the protection4.what is the passage mainly about?a.the great wall and its glorious history.b.tourists visiting to the great wall.c.the great wall and its worrying condition.d.the functions of the great wall.【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了长城令人担忧的保存现状,呼吁政府部门和更多的人来保护它。1.d细节理解题。根据第二段中的“.has disappeared due to natural and human damage.as not enough is being done to preserve what remains.”以及最后一段的内容可知答案。2.a细节理解题。根据第四段第二句可知,部分长城是天然形成的,因而a项正确。3.d推理判断题。根据倒数第二段最后一句可知,保护长城仅靠当地遗产保护部门还不够,政府应采取更多措施,因而d项正确。4.c主旨大意题。纵览全文可知,本文是围绕长城令人担忧的保存现状展开的,因而选c项。bi remember my mother as a strong woman.she came to america when she was 12old enough to remember her language.she achieved scores and grades high enough to be admitted to duke university.with a degree in computer science,she finally became the manager of a company in new york.my mother could give fluent speeches,and say “wolves” correctly.it was my mother who always stressed the importance of language.from the time i was born,i was read to.i would fall asleep to the sound of my parents voices,whether it was my dads softly accented,or my mothers clear english.the flow of language was unbroken,and whether in chinese or english,the stream of communication flowed through our house.one october morning in sixth grade,after my mother had left to catch the train to the city,i left the house for the bus stop.i was surprised when i saw our car,the door hanging open.as i drew closer,i saw my mother lying on the ground.in the hospital,it was hard to believe that the lady who lay before me was my mom.my mother could not remember my name.as the leaves changed colors,it became clear that the stroke had created a wall between my mothers mind and mouth:her mind was not any less clear,but the words she spoke were not what she meant.the battle my mother faced taught me the importance of language.without it,identity does not exist;relationships cannot be formed;stories cannot be told;directions cannot be given;and knowing anything about anyone is impossible.without language,communication cannot take place.without language,one cannot express the beauty of a sunset or the kindness of a stranger.the world would pass us by in silence.1.from where might the authors mom come to america?a.china.b.england.c.russia.d.canada.2.from the second paragraph,we can know .a.the author was taught to read since she was bornb.the authors father spoke english poorlyc.the author couldnt fall asleep without being read tod.the authors parents taught her language by talking a lot3.the underlined word “stroke” in the 4th paragraph most probably refers to .a.an accidentb.a hitc.an illnessd.a robbery4.this passage is mainly about .a.a strong motherb.the importance of languagec.a family disasterd.the significance of teaching language【文章大意】本文是记叙文,主要讲述了母亲对“我”学习语言的重视,以及母亲患病造成表达不畅这件事对“我”的触动语言至关重要。1.a推理判断题。根据第一段第二句“she came to america when she was 12.”以及第二段最后一句“the flow of language was unbroken,and whether in chinese or english.”可判断,父母之间互相交流用的是中文或英文,所以母亲可能来自中国。2.d细节理解题。根据第二段最后一句“.the stream of communication flowed through our house.”可判断,父母是通过互相交流的方式对“我”进行语言教育的。3.c词义推测题。根据第三段中的“i saw my mother lying on the ground.”以及第四段开头的“in the hospital”可知,母亲是打开车门要上车时突发某种疾病倒在了地上。4.b主旨大意题。文章最后一段第一句“the battle my mother faced taught me the importance of language.” 是主题句。二、语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)the adobe dwellings(土坯房) 1.(build) by the pueblo indians of the american southwest are admired by even 2. most modern of architects and engineers.in addition to their simple beauty,what makes the adobe dwellings admirable is their 3.(able) to “air condition” a house without 4.(use) electric equipment.walls made of adobe take in the heat from the sun on hot days and give out that heat 5.(slow) during cool nights,thus warming the house.when a new day breaks,the walls have given up their heat and are now cold enough 6.(cool) the house during the hot day;7.the same time,they warm up again for the night.this cycle 8.(go) day after day:the walls warm up during the day and cool off during the night and are thus always a timely offset(抵消)for the outside temperatures.as 9.(nature) architects,the pueblo indians figured out exactly 10.thick the adobe walls needed to be to make the cycle work on most days.(2015新课标全国卷)1.built。根据后面介词by可知,该空所填词作定语且表被动,故填built。2.the。形容词最高级前面要用定冠词the修饰。3.ability。形容词性物主代词their修饰名词,故此处应用able的名词形式。4.using。介词without后面要用动名词作宾语。5.slowly。此处应用slow的副词形式slowly来修饰动词短语give out。6.to cool。此处为sth.+be +adj.+to do句型,其中动词不定式作目的状语。7.at。固定搭配at the same time,意为“同时”。8.goes。本文通篇都是用一般现在时讲述土坯房的构造、特征等信息,故该处用一般现在时。又因主语是this cycle,故谓语动词用第三人称单数形式。9.natural。此处修饰名词architects,应用nature的形容词形式。10.how。根据关键词thick可知,该处应用how来修饰形容词。part b一、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)my kids and i were heading into the supermarket over the weekend.on the way,we spotted a man holding a piece of paper that said,“1my job.family to feed.”at this store,a2like this is not normal.my 10-year-old noticed him and made a3on how bad it must be to have to stand4in the cold wind.in the store,i asked each of my kids to5something they thought our “friend” there would6.they got apples,a sandwich and a bottle of juice.then my 17-year-old suggested giving him a7.i thought about it.we were8on cash ourselves,but.well,sometimes9from our need instead of our abundance is10what we need to do!all the kids11something they could do away with for the week.when we handed him the bag of12,he lit up and thanked us with13eyes.when i handed him the gift card,saying he could use it for14his family might need,he burst into tears.this has been a wonderful15for our family.for days the kids have been looking for others we can16!things would have played out so17if i had simply said,“no,we really dont have18to give more.” stepping out not only helped a brother in19,it also gave my kids the20taste of helping others.itll go a long way with them.(2015新课标全国卷)1.a.lostb.changedc.quitd.finished2.a.conditionb.placec.sightd.show3.a.suggestionb.commentc.decisiond.call4.a.outsideb.proudlyc.byd.angrily5.a.drawb.sayc.arranged.pick6.a.orderb.supplyc.appreciated.discover7.a.dollarb.jobc.hot meald.gift card8.a.easyb.lowc.softd.loose9.a.givingb.savingc.spendingd.begging10.a.yetb.evenc.stilld.just11.a.declaredb.sharedc.ignoredd.expected12.a.toysb.medicinec.foodd.clothes13.a.sleepyb.wateryc.curiousd.sharp14.a.whoeverb.whateverc.whicheverd.whenever15.a.experienceb.examplec.messaged.adventure16.a.rely onb.respectc.learn fromd.help17.a.suddenlyb.vividlyc.differentlyd.perfectly18.a.timeb.powerc.patienced.money19.a.fearb.lovec.needd.memory20.a.strongb.sweetc.stranged.simple【文章大意】本文是记叙文。在去超市的路上,“我”和孩子们看到一个人在乞讨。“我们”热情地帮助了他,同时“我”也让孩子们看到了帮助别人的乐趣。1.a根据空后的“family to feed”可以推断出,这个人失业了,没有钱养家糊口。2.c联系空后的“like this is not normal”可知,在这家商店,这样的景象是不常见的。3.b结合空后的“how bad it must be to have to stand4in the cold wind”可知,“我”的孩子对此事做出了评论。4.a根据空后的“in the cold wind”可知,这个人是站在商店外面。5.d联系空后的“they got apples,a sandwich and a bottle of juice.”可知,“我”让孩子们挑选他们觉得那个人需要的东西。6.c显然,孩子们觉得这些东西是那个人会喜欢的。7.d联系下文“when i handed him the gift card”可知,此处指一张代金卡。8.b结合空后的“but.sometimes9from our need instead of our abundance is10what we need to do”可知,“我们”自己的钱也不多。9.a联系前文“我们”给他买东西以及空后的“from our need”可以知道,“我们”从自己需要的东西中拿出一些给他。10.d从空后的“what we need to do”可知,那正是“我们”要做的。11.a结合空后的“something they could do away with for the week”可知,“我们”打算将自己需要的部分东西送给那个人,因此孩子们都说出了这一周他们可以不用的东西。12.c结合前文“family to feed”可以知道,“我们”给了他一些食物。13.b联系空前的“thanked us”可知,他对“我们”感激万分,眼里含着泪水。14.d根据空后的“his family might need”可知,“我”让他把代金卡用于购买他的家庭所需。15.a联系前文孩子们的表现可以知道,这件事情对孩子们来说是一次非常好的经历。16.d结合空前的“the kids have been looking for others”可知,孩子一直在找需要帮助的人。17.c根据空后的“.if i had simply said,no,we really dont have18to give more.”可知,如果“我”这样说,事情就大不一样了。18.d此处指如果“我”跟孩子们说“我们”没钱(money)来做善举,事情会大不一样。19.a从前文可以知道,“我们”帮助了需要帮助的人。in need“需要帮助”。20.b结合前文“我们”帮助别人给孩子们带来快乐可知,这件事情让他们有了甜蜜的感觉。二、七选五阅读填空(共5小题;每小题2分,满分10分)although problems are a part of our lives,it certainly doesnt mean that we let them rule our lives forever.one day or the other,youll have to stand up and sayproblem,i dont want you in my life.1 problems with friends,parents,girlfriends,husbands and childrenthe list goes on.apart from these,the inner conflicts within ourselves work,too.these keep adding to our problems.problems come in different shapes,colors and feelings.but good news is that all problems can be dealt with.now read on how to solve your problems.talk about your problems.what most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help.2 talking helps you move on and let go.write your problems.3 when you write down your problems,you are setting free all the tension from your system.you can try throwing away the paper on which you wrote your problems.by doing this,imagine yourself throwing away the problems from your life.dont lose faith and hope.no matter what you lose in life,dont lose faith and hope.even if you lose all your money,family.you should still have faith.4 your problems arent the worst.no matter what problem you get in life,therere another one million people whose problems are huger than yours.5 your problems might just seem big and bad,but in reality they can be removed.go about and solve your problems because every problem,however big or small,always has a way out.(2016山东师大附中二模)a.but the truth is that when you talk about it,youre setting free the negative energies that have been gathering within you.b.when we have a pressing,critical,urgent and life-threatening problem,how do we try to solve it.c.tell yourself:when they can deal with them,why cant i?d.of course,weve been fighting troubles ever since we were born.e.we can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.f.having a personal diary can also be of huge help if you dont want a real person to talk with.g.with faith and hope,you can rebuild everything that you lose.【文章大意】本文为说明文。我们生活中的问题无处不在,但问题总是能够被解决的。文章主要介绍了解决这些问题的具体方式。1.d第二段主要介绍了生活中的问题无处不在,即我们自出生
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 公司与公司劳务协议书
- 出租摊位定金合同范本
- 公司装修安全合同范本
- 厂家与代理商合同协议
- 借款无需偿还的协议书
- 农村大棚出租合同范本
- 劳务资质借用合同范本
- 生物科技行业投资机会
- 农村村民修房合同范本
- 位临时工转包合同范本
- 湖南省部分校2025-2026学年高二上学期10月联考语文试题(含答案)(解析版)
- 2025贵州惠水县选聘城市社区工作者3人考试模拟试题及答案解析
- 大学高等数学上习题附答案
- 生产车间现场管理规定
- DB54∕T 0298-2023 电梯使用安全标志与标识
- 机场停机坪地坪施工方案
- 2025年广东省中考英语试卷深度评析及2026年备考策略
- 2025至2030年中国智慧实验室建设行业市场运营态势及投资前景研判报告
- 定额〔2025〕1号文-关于发布2018版电力建设工程概预算定额2024年度价格水平调整的通知
- 高效课堂教学模式培训(数学)课件
- 焊接中凝固温度场
评论
0/150
提交评论