免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit2 news media 课时达标检测(必修2,含2013年模拟试题,含答案解析).单项填空1.though she had never lived in the countryside,she quickly learned to adapt herself_country life.a.withb.toc.in d.for解析:选b。adapt oneself to sth.意为“适应”。2.people can become physically_to nicotine,which is one of the hundreds of chemicals in cigarettes.a.adopted b.adaptedc.addicted d.attempted解析:选c。be/become addicted to意为“上瘾的;有瘾的”。3.the young man made a_to his parents that he would try to earn his own living after graduation.a.prediction b.promisec.plan d.contribution解析:选b。make a promise许诺;保证。符合题意。4.(2013柳州二中高三测试)little _ of hearing such beautiful music before attending lang langs concert.a.he dreamt b.did i dreamc.dreamt i d.i did dreamt解析:选b。表示否定的副词little置于句首时,句子要使用部分倒装结构,故选b项。5.television has so many advantages.it keeps us_about the_news,and also provides entertainment in the home.a.informed;latest b.to know;laterc.learning;later d.to think;latest解析:选a。the latest news表示“最新消息”;根据句意“电视能使我们了解最新消息”判断,us后要用informed作宾补。所以a项正确。6.(2013北海市合浦县高二测试)fans still _ michael jordan though he doesnt fight for the chicago bulls any more.a.look down on b.look upc.look up to d.look on to解析:选c。look down on“轻视,看不起”;look up “查询”;look up to“尊敬,尊重”;没有look on to这种搭配。由题意可知选c项。7.(2012高考江苏卷)_ an important decision more on emotion than on reason, you will regret it sooner or later.a.based b.basingc.base d.to base解析:选b。考查非谓语动词。前后两部分之间没有连词且用逗号连接,因此空格处只能填非谓语动词形式,可首先排除c项。主语you与base之间为主动关系,应使用主动形式,a项可排除。动词不定式只能作目的状语,或与only一起表示意外的结果。根据语意可知逗号之前的内容表示条件,故空格处应使用现在分词形式。句意:如果你把重要决定更多地建立在情感而不是理性基础上,你迟早会后悔的。8.as we all know,the government is now making every_ to set up a harmonious society.a.effort b.effectc.measure d.performance解析:选a。句意:众所周知,政府目前正努力建设一个和谐的社会。9.(2012河北唐山三模)in the poor school,as many as ten or twelve pupils were found _ in a single room.a.live b.livingc.lived d.to live解析:选b。句意:在那所贫困学校,人们发现10至12个学生住在一间屋子里。本题考查非谓语动词作主语补足语。首先排除a项,因为a项为谓语动词,不作主语补足语;主语as many as ten or twelve pupils与live为逻辑上的主动关系,故排除c项;在“find宾语宾补”结构中,宾语与宾补为逻辑上的主动关系时,往往用现在分词作宾补,故答案为b项。10.listen carefully.this question is closely related_the one to be discussed.a.with b.toc.at d.on解析:选b。be related to.常用词组,意为“与有关”。11.i felt somewhat_and was about to leave when something occurred which_my attention.a.disappointed;attractedb.disappointing;attractedc.disappointment;paidd.interested;drew解析:选a。句意:当我觉得失望,正要离开的时候,有东西出现了,吸引了我的注意力。disappointed失望的,沮丧的,attract ones attention吸引某人的注意力。12.(2011高考四川卷)how was your recent trip to sichuan?ive never had _ one before.a.a pleasant b.a more pleasantc.a most pleasant d.the most pleasant解析:选b。句意:你最近去四川的旅行怎么样?这是我所有旅行中最愉快的一次。考查形容词的比较级。“否定形式比较级”等同于最高级。根据语境可知此处用比较级与句中的never结合表示最高级。13.despite such a big difference in_towards what one eats,there is no doubt that people in the west regard the chinese food as something special.a.point b.ideac.attitude d.sight解析:选c。attitude towards.对的态度。14.its high time that he settled down in the city and_a new life.a.start b.startedc.to start d.starting解析:选b。在its high time that.结构中,that从句中的谓语动词常用过去时。15.the rescue team spared no_in search of the missing climbers from the great university,but ended in vain.a.pain b.forcec.efforts d.labour解析:选c。考查动宾搭配,spare no effort(s) to do/in doing sth.“不遗余力做某事”。spare no pains,“不遗余力”,pains为复数形式。.阅读理解a(2013原创)shock account of bin ladens death a new version of the killing of alqaeda(基地组织) terror chief osama bin laden calls into question the official white house version of events.bin laden died inside a walled compound in the pakistani garrison town(有驻防的城市)of abbottabad, outside islamabad.his death came after a tenyear search by us intelligence teams following alqaedas 9/11 attacks on the us,and was immediately greeted as a triumph by president barack obamas administration. it also provided the us with a chance to declare victory in its war on terror. but details released this week from mr pfarrers new book claims the reality was rather different, and that by announcing the death of the terrorist leader so quickly the us missed a chance to use intelligence seized during the raid that could have led them to other alqaeda leaders. bin laden was armed when he was killed by us navy seal commandos(突击队)and it took 90 seconds, not 45 minutes,to kill him,mr pfarrer claims,based on interviews with the seals involved in the operation.he also claims bin ladens deputy, ayman alzawahiri,set up bin laden by repeatedly sending to his hideout in abbottabad a courier(通讯员)who had been questioned by the cia.“despite knowing that this operative was blown,_zawahiri used abu ahmed alkuwaiti to make repeated trips to bin ladens compound,” mr pfarrer claims in his book.“based on this accumulation of information,one can draw the conclusion that it was zawahiri who led the us to bin ladens hiding place in abbottabad,accomplishing this through a complex and persistent series of loss in security.” 1. which of the following is not in accordance with the passage ?a.mr pfarrers new book makes people question white houses version on bin ladens death.b.bin laden died inside a walled compound of the inner islamabad.c.bin ladens death was hailed as a triumph by obamas administration.d.the us seized the chance to declare victory in the war against terror.解析:选b。细节理解题。由文中第二段的“bin laden died inside a walled compound in the pakistani ., outside islamabad.”内容可知,本拉登是死于伊斯兰堡之外。故b项所述错误。2. in mr pfarrers opinion, he thought _. a.the us shouldnt announce the death of bin laden so quickly b.it took 90 minutes rather than 45 minutes to kill bin ladenc.the us should declare the victory as soon as possible d.the us seized the chance to use intelligence caught during the raid解析:选a。 推理判断题。文中第三段提到“by announcing the death of the terrorist leader so quickly the us missed a chance to use .”由此可知,mr pfarrer认为美国不应该如此快地公布本拉登之死。3. the most probable informer who led the us to bin ladens hiding place is _.a.zawahiri b.abu ahmed alkuwaitic.mr pfarrer d.a courier解析:选a。 推理判断题。文中末段提到“one can draw the conclusion that it was zawahiri who led the us to bin ladens hiding place.”由此可知,是zawahiri把美军带领到了本拉登的藏身处。4. the underlined word in the passage possibly means_.a.given away b.blown awayc.carried away d.cut off 解析:选a。词义猜测题。上文提到“a courier who had been questioned by the cia”,由此可知,该通讯员受到中央情报局的审问,故身份已经暴露,此处blown是“泄漏”之意,故与give away相吻合。b(2012高考安徽卷)welcome to one of the largest collections of footwear(鞋类)in the world that will make you green with envy. here at the footwear museum you can see exhibits(展品)from all over the world. you can find out about shoes worn by everyone from the ancient egyptians to pop stars.【语篇解读】本文为一篇信息材料类的阅读文章,兼有应用文和说明文的特点。文章简单介绍了一个鞋类博物馆各展室展品的基本情况。5.where would you find a famous singers shoes?a.room 1. b.room 2.c.room 3. d.the footwear library.解析:选a。信息比对题。文章第二部分由四则信息组成,分别介绍三个展室的展品和鞋类图书馆。room 1属于名人鞋类展室,a famous singer属于a celebrity,故选a。第一个方框中的“belonging to everyone from queens and presidents to pop stars and actors”也是解题信息。6.all exhibits in each room _.a.share the same themeb.have the same shapec.are made of the same materiald.belong to the same social class解析:选a。信息比对题。前三个方框内的信息分别介绍三个不同的展室,这三个展室分别是:名人鞋类展区、特殊用途鞋类、造型像鞋的物品。显然,这三个展室都围绕同一主题,故选a。7.which of the following is true according to the text?a.the oldest exhibits in room 1 were made in the 1950s.b.room 2 is the most visited place in the museum.c.room 3 has a richer variety of exhibits than the other
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年投资项目管理师之宏观经济政策考试题库300道带答案(基础题)
- 2026年一级注册建筑师之建筑结构考试题库300道加答案
- 关于房子的财产协议书
- 医师证转租免责协议书
- 合伙市场进货合同范本
- 司机雇主责任合同范本
- 北京创业就业合同范本
- 公司外债借款合同范本
- 代理合同否解除协议书
- 区域代理协议解除合同
- 生成式人工智能培训
- 2025年高考真题分类汇编必修三 《政治与法治》(全国)(解析版)
- 机器学习原理及应用课件:回归分析
- 水表知识培训
- 手绘植物花卉课件
- 土耳其移民合同范本
- 制冷复审课件
- 执法员压力与情绪管理课件
- 小升初道法复习课件
- 外科疼痛病人护理
- 学堂在线 现代生活美学-插花之道 章节测试答案
评论
0/150
提交评论