



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit16 finding jobs 课时达标检测(必修3,含2013年模拟试题,含答案解析).单项填空1the great success of this program has been largely_the support given by the 10 local businessmen.ainstead ofbthanks tocdue to das a consequence答案:c2(2012高考江苏卷)ok, ive had enough of it.i give up.you cant _ your responsibilities.arun off with brun up againstcrun out of drun away from解析:选d。考查动词短语辨析。run off with带着溜走,和私奔;run up against偶遇,撞上;run out of用完;run away from从逃脱。句意:好吧,我受够了。我放弃。你不能逃避责任。根据句意可知选d。3it was hard for stacy to_the tears while watching the sad movie.ahold back bhold upchold on dhold out解析:选a。考查动词词组辨析。句意:史黛西看悲伤的电影时很难不让眼泪流出来。 hold back“抑制,退缩”;hold up“举起,拿起”;hold on“稍等”;hold out“坚持,维持”。4although many families got separated,people still_each other.akeep in touch with bkept in touch withcget in touch with dcame into contact with答案:b5(2013金华十校联考)a subway is an effective way to solve traffic problems in_big city.it has evident advantages,such as_speed and convenience.athe;the ba;theca;/ dthe;a解析:选c。句意:在一个大城市,地铁是解决交通问题的一个有效的办法。它具有明显的优点,例如快速和便捷。第一空用a表示泛指,指任何一个大城市。第二空speed and convenience在这里都是不可数名词,表示泛指,前面不用冠词。6up to now,moore_any films based on his work.people around him all feel puzzled.adidnt approve of bdoesnt approve ofcwont approve of dhasnt approved of解析:选d。由up to now可知,此句应该使用现在完成时态。7john applied for the post of eliots secretary.does he_the necessary patience and ability to do the job well?aperform bpossesscobserve dsupport答案:b8he is now looking for a job_he can use the french language that he has mastered.awhere bwhencwho dwhich解析:选a。句意:他正在寻找能够用得上他所精通的法语的工作。先行词为job,表地点,且从句中缺少地点状语,所以要用关系副词where来引导。9i strongly recommend this wine.this wine is pleasant_.ato be drinking bto drinkcdrinking dbeing drunk答案:b10since it was the first time for me to live in a dormitory,i really had a hard time_.asend in bsending incfit in dfitting in解析:选d。句意:因为这是我第一次住宿舍,我很难适应。have a hard time doing sth.在方面费劲。fit in“相适应,相融和”,符合句意。send in“寄送某处进行处理”。11(2013江苏苏锡常镇四市调研)it was only as i got older_i got more curious about my background.athat bthancthen dwhen解析:选a。句意:随着我年龄的增大,我变得对我的出身背景更好奇。考查强调句。被强调部分为as i got older,变为普通句型为:only as i got older,did i get more curious about my background.。12(2012高考大纲全国卷)which one of these do you want?_.either will do.ai dont mind bim surecno problem dgo ahead解析:选a。考查情景交际用语。句意:这些当中你想要哪一个?_ 。两者中任何一个都可以。a项为“我不介意”;b项为“我确定;我确信”;c项为“没问题”;d项为“好吧,开始吧”。由题干中的关键信息either will do(两者中任何一个都可以)可以推断,应该选择a项。13(2011高考重庆卷)it is not always easy for the public to see_use a new invention can be of to human life.awhose bwhatcwhich dthat解析:选b。句意:让人们明白一项新发明对人类生活有什么用途并不总是容易的。本题考查名词性从句。该从句缺少定语,变为陈述语序为:a new invention can be of what use to human life.本题易误选为c项,which表示“在某个范围内的选择”,意为:哪个,哪些。本句并未涉及范围,故答案为b项。14to be mentally healthy,you need to_good relationships with each other.abuild up bput upctake up dhold up解析:选a。考查动词短语辨析。句意:为了精神健康,你需要和他人相互建立良好的关系。build up“建立”;put up“张贴,搭起”;take up“占用”;hold up“阻挡”。15john seems happy,even though his wife left him and he lost his job.i think he_to put on a brave face.awill try bhas triedctries dis trying答案:d.阅读理解a(2012高考大纲全国卷)make up your mind to succeedkindhearted parents have unknowingly left their children defenseless against failure.the generation born between 1980 and 2001 grew up playing sports where scores and performance were played down because “everyones a winner.” and their report cards sounded more positive (正面的) than ever before.as a result,stanford university professor carol dweck,phd,calls them “the overpraised generation.”dweck has been studying how people deal with failure for 40 years.her research has led her to find out two clearly different mindsets that have a great effect on how we react to it.heres how they work:a fixed mindset is grounded in the belief that talent (才能) is geneticyoure a born artist,point guard,or numbers person.the fixed mindset believes its sure to succeed without much effort and regards failure as personal shame.when things get difficult,its quick to blame,lie,and even stay away from future difficulties.on the other hand,a growth mindset believes that no talent is entirely heavensent and that effort and learning make everything possible.because the ego (自尊) isnt on the line as much,the growth mindset sees failure as a chance rather than shame.when faced with a difficulty,its quick to rethink,change and try again.in fact,it enjoys this experience.we are all born with growth mindsets.(otherwise,we wouldnt be able to live in the world.) but parents,teachers,and instructors often push us into fixed mindsets by encouraging certain actions and misdirecting praise.dwecks book,mindset:the new psychology of success,and online instructional program explain this in depth.but she says there are many little things you can start doing today to make sure that your children,grandchildren and even you are never defeated by failure.【语篇解读】本文为一篇议论文。80后与90后在成长过程中认为“人人皆为成功者”,原因是由过度表扬引起的。斯坦福大学的教授研究证明人的成功取决于人的心态。过度的表扬对成功无益。1what does the author think about the present generation?athey dont do well at school.bthey are often misunderstood.cthey are eager to win in sports.dthey are given too much praise.解析:选d。细节理解题。根据文章第一段最后一句“.calls them the overpraised generation.”可知作者赞同carol dweck教授的观点:“这代人(80后和90后)被给予了太多的表扬。”a项“他们在学校表现不好”;b项“他们经常被误解”;c项“他们渴望在体育运动中获胜”,均不合题意。2a fixed mindset person is probably one who _.adoesnt want to work hardbcares a lot about personal safetyccannot share his ideas with othersdcan succeed with the help of teachers解析:选a。细节理解题。根据文章第三段中的“the fixed mindset believes its sure to succeed without much effort.”可知怀有消极心态的人认为不必付出努力就可以成功,所以“他们不想努力工作”。其他三项不合题意。3what does the growth mindset believe?aadmitting failure is shameful.btalent comes with ones birth.cscores should be highly valued.dgetting over difficulties is enjoyable.解析:选d。细节理解题。根据文章第四段最后一句“in fact,it enjoys this experience.”可知怀有积极心态的人不但不会逃避困难,反而会“把克服困难当作享受”。a、b两项是怀有消极心态的人的观点。c项文章中没有提及。4what should parents do for their children based on dwecks study?aencourage them to learn from failures.bprevent them from making mistakes.cguide them in doing little things.dhelp them grow with praise.解析:选a。细节理解题。根据文章最后一句可知父母有很多事情要做以确保后代甚至本人不再被失败击倒,而要做到这一点,勇敢地面对失败并“从中吸取教训”就尤为重要了。b(2013郑州第一次质量检测)scientists say they now have proof to support the oldfashioned advice that its best to_sleep_on_a_problem.they say sleep strengthens the memory and helps the brain organize the masses of information we receive each day.the lead researcher bob stickgold at harvard medical school said,“sleep helps us draw rules from our experiences.its like knowing the difference between dogs and cats even if its hard to explain.”the us research team studied how well students remembered connections between words and symbols,reports new scientist.they compared how the students performed if they had had a sleep between seeing the words and having the test,and if they had not slept.they found that people were better able to remember lists of related words after a nights sleep than after the same time spent awake during the day.they also found it easier to remember themes that the words had in common.but they forgot around one in four more themes if they had been awake.prof.john groeger,university of surreys sleep research centre,said,“people have been trying for years to find out what the purpose of sleep is,as we know that only certain parts of it have a restorative (促使康复的)value.”“we form and store huge numbers of experiences in the head every day,and sleep seems to be the way the brain deals with them all.”5the underlined phrase “to sleep on a problem”in paragraph 1 most likely means “_”ato pay full attention to a problembto wait until the next day for a decisioncto sleep to forget a problemdto have difficulty in sleeping解析:选b。短语理解题。根据第一段的最后一句可猜测,短语“to sleep on a problem”的意思是带着问题入睡,到第二天再作出决定。故选b。6. in the study by the us research team,students were asked to_.aput together words of similar meaningsbremember words and their meaningscshow their knowledge of wordsdmake up lists of relat
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 17811-2025动物源性蛋白质饲料胃蛋白酶消化率的测定过滤法
- 2025年安全生产法规机关测试题集
- 2025年文化艺术行业财务岗位面试预测题及解析
- 2025年村级儿童之家保洁员招聘面试常见问题及参考答案
- 劳动合同协议范本示例
- 2025年安全员安全知识考核题解
- 2025年汽车销售顾问销售技巧测评试题及答案解析
- 2025年农业技术推广员专业知识能力测评试卷及答案解析
- 2025年景观生态规划师资格考试试题及答案解析
- 2025年职业安全卫生培训题与答案解析
- 衡水志臻小升初数学真题试卷
- 水利水电工程教学课件
- 宠物拍摄技巧培训课件
- 2025年人教版七年级英语下册期末复习:阅读理解30篇(带参考答案详解)
- 2025年专业技术人员继续教育公需科目考试题及答案
- 加油站全员安全生产责任制制度
- 磁粉检测培训课件
- 园区招聘活动方案
- 罐式专用运输管理制度
- 2025届上海市金山区高三下学期二模英语试题(解析版)
- 【生物 安徽版】2025年普通高等学校招生选择性考试(原卷版)
评论
0/150
提交评论