已阅读5页,还剩16页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
模块过关检测(必修二)第卷(选择题共90分)第一部分:英语知识运用(共两节,共40分)第一节单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)从a、b、c、d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1(原创)prince william will be fiercely protective of his new son to ensure he has a chance of a normal family life,_ that means in royal circles.ahowever bwhatevercwherever dwhichever答案b句意:威廉王子将极力保护新生的儿子,确保他有机会享受“正常的”家庭生活,无论“正常的”家庭生活在王室圈中意味着什么。whatever引导让步状语从句并在从句中作宾语, whichever有范围限制。2(原创)it was the spirit of fearing no sacrifice _ enabled the pla to win battles against enemies and obtain the precious peaceful life for its people.ahow bthat cwhat dwhere答案b句意:是不怕牺牲的精神使得解放军能够战胜敌人并为其人民赢得宝贵的和平生活。分析句子结构可知,本题考查“it is.that.”的强调句型,被强调部分是the spirit of fearing no sacrifice,故应用that。3(2014太原模拟)_ over everything whenever we want to make a decision,many people believe,and we will have less chance of making mistakes.athink bto thinkcthinking dthought答案a考查特殊句式。分析句子结构可知,“and”连接的是两个并列句,“many people believe”为插入语。根据句式“祈使句and/orsb will.”可知,a选项与此相符合。故选a。4(2014自贡一诊)wallace chung can sing,dance and act as well.this is _ he has appealed to his fans for nearly 20 years.abecause bwhy cthat dhow答案b考查表语从句。句意:钟汉良会唱歌、跳舞还有表演,这就是他吸引他的粉丝将近20年的原因。空格处引导表语从句,根据句意可知应用why引导。5(2014连云港模拟)he said youd be giving them a lift._ there are already five people.awhy not? bas you wishcnot likely. dall right.答案c句意:他说你要载他们一程。不可能。这里已经有五个人了。not likely“不可能”; why not?“为什么不呢?”;as you wish“如你所愿”; all right相当于ok。6(原创)google has been selling its newest hightech device,google glass,to a select group _ the technology so it can be improved for the mass market.atesting btestedcto test dto be tested答案c句意:谷歌公司向一些挑选出来的人出售其最新高科技产品谷歌眼镜,以求进一步改进技术,最终打入市场。此处用不定式作目的状语。7(2014哈尔滨高三一模)there is a lot for sam to improve _ he has achieved good results so far.aeven though bas thoughcnow that dso that答案a考查状语从句。句意:尽管到目前为止萨姆取得了不错的成绩,不过对他来说还有不少东西有待提高。even though意为“尽管,即使”,引导让步状语从句;as though意为“似乎,好像”,引导方式状语从句;now that意为“既然,由于”,引导原因状语从句;so that意为“以便,为了;以致”,引导目的状语从句或结果状语从句。8_ in the storybook that he had bought not long before,the boy didnt notice his mother enter his room.alosing blostchaving lost dto be lost答案b句意:这个男孩着迷于不久前买的故事书,没有注意到妈妈进入他的房间。be lost in沉迷于,此处过去分词短语作原因状语。9(2014河北衡水中学高三检测)brenda is a contemporary artist,but its obvious that her painting _ by picasso.ahad been influenced bhas been influencedcwas influenced dhas influenced答案b句意:布伦达是一位当代艺术家,但是很显然她的画深受毕加索的影响。influence影响,因和主语paintings之间存在被动关系,故用被动语态。强调对现在造成影响,因此用现在完成时。10my wife and i will celebrate our twentieth wedding anniversary next month.oh,_!acheer up bgo aheadcnever mind dcongratulations答案d句意:下个月我妻子和我要庆祝我们结婚二十周年纪念日。祝贺了。congratulations祝贺。根据语境意义回答人应该对此表示祝贺,故选d项。cheer up振作起来;go ahead开始吧,去拿吧;never mind不要紧,没关系。第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项。midnight and another class project is due.sometimes i wonder why im still working so hard despite the fact that i should be _11_ with the education i currently _12_,having earned both a bachelors and masters degree.you see,in this life you will find those individuals who sing well or run fast,using such talents to _13_ hardship and poverty.however,_14_ says that for those of us not born with the talent to entertain successfully,education is and will always be the _15_ to a better future.now,as an adult,i clearly _16_ what my parents were trying to do by making education a top _17_this is why it pains me to see many children and families who do not take learning _18_in my opinion,disciplined and _19_ children can succeed,especially when their families are behind them 100 percent._20_ hardworking and productive members of society is not impossible for a family that has one,two,three or more children.while it is known that certain neighborhoods may naturally _21_ a better environment for success,what is promoted within the home is what _22_ matters.i have wonderful _23_ of growing up in the plymouth roadgreenfield road of detroits westside._24_ there were outbursts of violence surrounding me,that world was _25_ outside my front door.inside,my family _26_ me daily with lessons of love,laughter,and faith.things were not always _27_,but there was enough stability in place for me to stay focused _28_ the important things,like reading and math.life could have _29_ so different for me if not for the support of my family.i am so _30_ that i listened to the solid advice of my parents so that i could do better than those who came before me.【解题导语】本文主要讲述了从小作者的父母就让作者明白了教育的重要性。11a.angry bsatisfiedcdisappointed dfamiliar答案b根据下文的both a bachelors and masters degree可知作者应该对自己的学业感到满意了。12a.consult bspot cconfirm dpossess答案d根据下文的having earned both a bachelors and masters degree可知作者拥有了学士和硕士学位。13a.attract breduce cescape dforget答案c很多人有天赋能让他们摆脱艰难和贫困。14a.reality bmoneycenvironment dfuture答案a但是事实告诉我们不是每个人都有天赋的。15a.stone bticket cbattle drule答案b所以教育是通往美好的未来的门票。16a.imagine bpredictcunderstand dconclude答案c现在,作者是一个成年人了。他明白了他的父母为什么一直努力把教育作为最重要的事。17a.responsibility bentrancecevidence dpriority答案d同上。18a.personally bsimplycroughly dseriously答案d看到很多家庭和孩子不认真对待教育,作者感到很伤心。19a.determined bamazedcaddicted ddelighted答案a根据句中的disciplined可知此处指自律和有决心的孩子一定会成功。20a.cheating borganizingcproducing dignoring答案c所以,对一个有孩子的家庭来说,创造一个努力的和对社会有用的人是可能的。21a.affect bprovide cimpress darrange答案b众所周知,社区环境对一个人的成功影响很大。22a.effectively bfirmlyctechnically dtruly答案d但是,家庭影响确实很重要。23a.memories bdreamscabilities dinterests答案a根据下文的there were outbursts of violence surrounding me.可知此处指作者小时候的回忆。24a.because bif calthough dwhen答案c尽管作者住的地方外面很不安全,但是这些都会留在了外面。25a.fought bthrowncforbidden dleft答案d同上。26a.praised bsupportedcdoubted dallowed答案b在家里,作者的家人一直在支持着他。27a.perfect bawful cevil dharmful答案a根据上文提到的社会环境等,可知事情并不完美。28a.to bwith con dby答案c但是作者能专注于学习。29a.turned out bmade upcput out dcut down答案a如果没有家人的支持,作者的生活会变得不一样。30a.hopeful bthankfulcvoluntary dthoughtful答案b作者很感激听了父母的建议,所以现在能够比别人更优秀。第二部分:阅读理解(共两节,共50分)第一节(共20小题;每小题2分,共40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中选出最佳选项。awhen mckenna pope,13,went shopping for a christmas gift for her little brother,she planned to buy him an easybake oven,a toy that allows kids to bake treats.her brother,gavyn boscio,4,loves to cook.but mckenna changed her mind when she discovered that hasbro,the toy company that produces the popular oven,only makes the toy in purple and pinkand only features girls on the box and in commercials.so instead of buying an oven,mckenna cooked up another plan.she started a campaign to get hasbro to make a genderneutral oven.“i dont want them to make a boys easybake oven and a girls easybake oven,”mckenna,from garfield,new jersey,told the associated press.“i want them to make an easybake oven for kids.”the easybake oven was first introduced in 1963.at the time,the stereotype(固定模式) was that only women cooked.today,thats changed,in part thanks to famous male chefs like bobby flay,who used an easybake oven when he was a kid.over the years,hasbro says the company has featured boys on the packaging and offered the product in several different color schemes.but this year,just the purple and pink model is available.mckenna wants that to change,and shes not alone.her petition(请愿书),posted on ,has received more than 45,000 signatures.by next summer,mckenna should have her wish.on december 17,hasbro invited the new jersey teen and her family to their headquarters in pawtucket,rhode island,to meet with the easybake oven team.they showed her a prototype,or model,of their newest easybake oven,which is scheduled to hit stores in 2013.the new color scheme is black,silver and blue.the company also told mckenna they plan to feature boys in ads.mckenna was happy with what she saw at hasbro.“they really met most or even all of what i wanted them to,and they really amazed me,”mckenna said.she added that gavyn thought the new design was “awesome”【解题导语】mckenna pope知道市场上只有供女孩子玩的烤箱玩具后,在网上提议玩具公司生产男孩和女孩都能玩的烤箱玩具。31how did mckenna probably feel when she found out what kind of oven hasbro produces?aexcited. binterested.cdisappointed. drelaxed.答案c推理判断题。根据第一段的but mckenna changed her mind when she discovered that hasbro.可推断mckenna当时很失望。32what did mckenna want hasbro to do?ato make a boys easybake oven.bto make more kinds of toys for boys.cto make more girls easybake ovens.dto make ovens aimed at both boys and girls.答案d细节理解题。根据第一段的mckenna cooked up another plan.she started a campaign to get hasbro to make a genderneutral oven可知mckenna想让玩具制造公司生产男孩和女孩都能玩的烤箱玩具。33we know that when the easybake oven was first introduced in 1963,_amany famous chefs were menbboys liked the toy more than girlscit was aimed at both boys and girlsdit was believed that men didnt cook答案d细节理解题。根据第二段的the easybake oven was first introduced in 1963.at the time,the stereotype was that only women cooked.可知在那时,人们的固有思维是男人不下厨。34we can infer from paragraph 3 that the company hasbro _ahas taken mckennas proposal very seriouslybwants mckenna to design a boys easybake ovencwants mckenna to try their first boys easybake ovenddoesnt think there will be the market for boys easybake ovens答案a推理判断题。根据第三段的they showed her a prototype,or model,of their newest easybake oven,which is scheduled to hit stores in 2013.可推断hasbro非常认真地对待了mckenna的提议。bamericans are buying more products and services than ever before through the internet.and experts say the popularity of online sales is likely to spread to other countries.online sales now represent as much as onetenth of all retail sales in the united states.this has led traditional stores to seek new ways to keep their customers loyal.lynne shaner used the internet to buy everything she needed for her wedding and holiday gifts for her husband and stepdaughter.other than food,90 percent of her purchases were made on her home computer.“i find that,by being able to go online and choose the things that i need to choose,and have them delivered to me right at my doorstep,i avoid all the driving,all the crowds,all the noise of that,and i usually get a better selection.”there are a lot of people like her.experts say american online shopping hit records in both november and december.fiftyseven percent of americans have bought something electronically.store owners worry that this growing amount of online sales will hurt their business.cornell university marketing professor ed mclaughlin says they should be worried.professor mclaughlin says traditional stores can keep their customers by selling goods like clothing,which buyers may want to see and try on before purchasing.he says the stores could also offer things that are difficult to ship.he also says some stores can please customers by offering to set up or repair electronic products.while ecommerce worries some business owners,the only worry for delivery services like fedex and ups is keeping up with the number of packages.ups manager dana kline says her company is vey busy at this time of the year.ups is so busy that it has filled 55,000 temporary worker positions during the holiday season.【解题导语】在美国,网上购物变得越来越受欢迎,实体店的店主们已经有了危机感。35it is implied in paragraph 1 that online shopping _ais difficult to keep its customers loyalbis becoming more and more popular in americacrepresents most of retail sales in the united statesdis more popular in other countries than in america答案b推理判断题。根据第一段的americans are buying more products and services than ever before through the internet.可推断在美国网上购物变得越来越受欢迎。36what lynne shaner said in paragraph 2 shows that online shopping is _aconvenient bcostlycsurprising dexciting答案a细节理解题。lynne shaner在第二段所说的i find that,by being able to go online and choose the things that i need to choose,and have them delivered to me right at my doorstep,i avoid all the driving,all the crowds,all the noise of that,and i usually get a better selection.主要体现了网上购物很方便的一面。37what does professor mclaughlin mainly tell owners of traditional stores?awhat to do to attract customers.bwhy people like shopping online.chow to help people experience better shopping.dwhy people dont like shopping in traditional stores.答案a细节理解题。根据第三段的professor mclaughlin says traditional stores can keep their customers by selling goods like clothing,which buyers may want to see and try on before purchasing.可知mclaughlin教授主要在告诉实体店店主们该如何做来吸引顾客。38the last paragraph proves that _aonline shopping has many disadvantagesbecommerce wont be popular for a long timeconline shopping is very popular at this time of the yeardtraditional stores are very busy during the holiday season答案c推理判断题。末段说快递店忙不过来主要表明一年中的这个时候网上购物非常受欢迎。crecent research shows young children who take music lessons have better memories than their nonmusical peers.the research,published in the online edition of the journal brain,showed that after one year of musical training,children did better in a memory test than those who did not take music classes.“the research tells us that if you take music lessons your brain is getting wired up differently,”laurel trainor,professor of psychology at mcmaster university,said.“this is the first study to show that brain responses in young,musically trained and untrained children change differently over the course of a year,”said trainor.over a year they took four measurements in two groups of children aged between four and sixthose taking music lessons and those taking no musical training outside schooland found developmental changes over periods as short as four months.the children completed a music test in which they were asked to discriminate between harmonies,rhythms and melodies(旋律),and a memory test in which they had to listen to a series of numbers,remember them and repeat them back.trainor said while previous studies have shown that older children given drama(戏剧) and painting lessons had greater improvements in iq scores than children who didnt;children given music lessons did better than those given drama.this is the first study to identify these effects in brainbased measurements in young children.she said it was not that surprising that children studying music improved in musical listening skills more than children not studying music.“on the other hand,it is very interesting that the children taking music lessons improved more on general memory skills that are correlated with nonmusical abilities such as literacy,verbal memory,visiospatial processing,mathematics and iq,”she said.【解题导语】最新的研究发现,学习音乐可以提高儿童的记忆力。39what can we learn from the passage?athe study is the first one to show what influences childrens iq.bthe researcher studied four groups of children aged between four and six.cthe study lasted for less than a year.dthe study shows that taking music lessons can improve more skills.答案d考查细节理解。根据最后一段可知,d项正确。根据第五段可知b、c项错误;根据倒数第三段可知a项错误。40what does the underlined word “discriminate” in para.6 most probably mean?asay something again.bsay something from memory.cfind out the difference.dfind out something in common.答案c考查词义猜测。根据画线词后的“between harmonies,rhythms and melodies(旋律)”推测,此处应表示“区分和声、节奏和旋律”,所以选c。41according to the previous studies,which group of children improved greater in iq scores?achildren who studied music.bchildren who studied drama.cchildren who didnt study music.dchildren who studied painting.答案a考查细节理解。根据倒数第三段中的“older children given drama(戏剧) and painting lessons had greater improvements in iq scores than children who didnt;children given music lessons did better than those given drama”可知,学习音乐课程孩子的智商提高得更多。42what could be the best title for the passage?amusic can develop kids interestbtaking music lessons improves more skillscmusic should be taught at schooldlearning music improves kids memory答案d考查主旨大意。通读全文尤其是第一段内容可知,本文主要介绍了一项新的发现,即上过音乐课的儿童比没有上过音乐课的儿童记忆力更好,因此d项“学音乐提高儿童的记忆力”最能概括本文主旨。dnew yorkers may have a hard time admitting it,but chicago is the birthplace of the skyscraper(摩天楼)the home insurance building in chicago,illinois,usa was born after the great chicago fire in 1871.the city,formerly made largely from wood,was being rebuilt in stone,iron,and a new material called steel.the building boom helped the economy grow and structures in the citys central loop area reached higher and higher to meet peoples demand for space.but the problem that architects and engineers ran into was that as their buildings grew in height,they also became thicker,darker,and less attractive to tenants(租户)taller buildings needed stronger walls.walls were made stronger by making them thicker.that left less and less space for windows.william jenney had the solution.he wasnt an architect,but an engineer.he figured out that if you built a frame of iron,you could have firmness and height without the thickness of structural stone.the idea was revolutionary.so much so that city officials stopped the work on the building until they were convinced that the new technique was safe.the construction industry of the time saw the bright future and jenneys tower,already being built with iron,was changed to steel after the sixth floor when a pittsburgh factory offered some of the thenstrange new material to him.it was completed in 1885 with ten stories,rising to a height of
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 童话高中人物介绍
- 执行债权转让协议书
- 2025年中职建筑机械使用与维护(塔吊操作基础)试题及答案
- 2025年中职家庭教育(家庭环境创设)试题及答案
- 2025年中职计算机动漫与游戏制作(动画制作入门)试题及答案
- 2025年中职机械(金属材料与热处理)试题及答案
- 2025年中职火电厂热力设备运行与检修(热力设备基础)试题及答案
- 医疗资源下沉对基层医疗能力提升的路径实践探索
- 小学六年级上学期期中英语质量综合试题测试卷(含答案)
- 试卷青少年编程等级考试Python编程三级试卷3练习
- 商场内部环境卫生清扫保洁方案
- 肝胆外科常见病
- 屋顶分布式电缆敷设施工方案
- 婚恋观教育课件
- 安徽省合肥市2023-2024学年五年级上学期数学期中测试试卷(含答案)
- 作业活动风险分级管控清单(加油站)
- 人音版六年级上册全册音乐教案(新教材)
- 成品油消费税征收管理知识学习
- 桂林市重点中学2025届数学九上期末检测试题含解析
- 2023年6月大学英语三级A级考试真题加详细解析
- 2024老年外科患者围手术期营养支持中国专家共识(完整版)
评论
0/150
提交评论