全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
units12.完形填空jessie was so bored one summer day in june. she wanted something different to do. she was tired of _1_ tv. she read all her books, and her friends were on vacation. suddenly, she saw the lawn mower _2_ in the garage. jessie said to her mom. “i think i will mow the lawn.” her mom ran into the garage and said, “oh,no, you dont. youre too _3_ to mow the lawn.” jessie said, “im ten years old and know _4_. besides, it would help dad out, and he wont have to worry about it over the weekend.”mom decided to let jessie give it a try. _5_, she was home and would keep an eye on her. jessie already knew how to start the lawn mower _6_ watching her dad. she checked the gas to make sure it was full, wearing her sneakers(运动鞋) for safety, and even put on her gardening gloves to protect her _7_. her mom watched from the kitchen window. jessie really knew how to mow the lawn. she was very careful around the flowers and trees. when she finished, she felt so good, but she was so hot. mom brought _8_ some ice tea and said,“you sure did a great _9_. dad will be very surprised.”later that day, dad came home and knew what jessie did. the neighbor next door came by and asked jessie if she wanted to mow his lawn and make some money. jessie began mowing their lawn, and then two other neighbors asked too. jessie was now mowing lawns for _10_ neighbors and making some money on her summer vacation. she was no longer bored!(c )1.awatchbwatchescwatchingdis watching(d )2.asitbsatcto sitdsitting(b )3.abusybyoungctalldpoor(c )4.ahow to dobwhat to dochow to do itdwhat to do it(a )5.aafter allbin allcfirst of alldabove all(d )6.atobofcwithdfrom(b )7.alegsbhandscarmsdhead(a )8.aherbshechersdherself(c )9.aworkbhomeworkcjobdhousework(b )10.atwobthreecmanydall【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了杰茜的暑假生活。因为无聊,杰茜对修剪草坪产生了兴趣,经过一番努力杰茜熟练地掌握了如何使用割草机。在假期,杰茜不但帮助家里修剪草坪还为邻居修剪草坪挣零花钱。【答案精析】1c考查非谓语动词的用法。be tired of 意为“厌倦了做”,后接动名词作宾语,故选c。2d考查非谓语动词的用法。句意为“突然,她看见割草机在车库里。”see sb doing sth 意为“看到某人正在做某事”,故选d。3b考查形容词辨析。busy“忙碌的”;young“年轻的”;tall“高大的”;poor“可怜的;贫穷的”。句意为“jessie 的妈妈认为她还太小不能修剪草坪”。故选b。4c考查固定搭配。句意为“杰茜说:我都十岁了,知道怎么修剪草坪。”how to do it 在此处表示“如何修剪草坪”,故选c。5a考查介词短语辨析。after all 意为“毕竟;终究,”in all“总的来说”;first of all “首先”;above all“首先;尤其是”。句意为“毕竟,她在家里可以照看着杰茜。”故选a。6d考查介词辨析。to“到,向”;of“属于的”;with“和一起”;from“从;来自”。句意为“jessie通过观察爸爸如何修剪草坪从而学会修剪草坪”。from 此处意为“通过向谁学”,故选d。7b考查名词辨析。leg“腿”;hand“手”;arm“胳膊”;head“头”。由“她甚至戴上园艺手套”可知是防止手受伤。故选b。8a考查代词辨析。her“她;她的”;作宾语;she “她”,作主语;hers“她的”,物主代词;herself“她自己”,反身代词。句意为“jessie 的妈妈给她送来冰茶。”故选a。9c考查名词辨析。work“工作”,不可数名词;homework“家庭作业”;job“工作”,可数名词;housework“家务”。由语境do a great job 意为“做得很好”,可知选c。10b考查数词辨析。two“两个”;three“三个”;many“许多”;all“所有的”。由上文语境可知“先后有三个邻居让jessie为他们修剪草坪”。故选b。.阅读理解whenever the sun dropped and the blue sky came up, my father and i used to climb the mountain near my house. walking together, my father and i used to have a lot of conversations through which i learned lessons from his experiences. he always told me, “you should have goals like climbing the mountain.”without the mountainclimbing that we both enjoyed, we couldnt have enough time to spend together because my father was very busy. i really got a lot from mountain climbing. it gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience(耐力)once we climbed a very high mountain. it was so challenging for me because i was only ten years old. during the first few hours of climbing, i enjoyed the flowers and trees, and the birds singing, but as time passed, i got a pain in both of my legs. i wanted to quit climbing. in fact, i hated it at that moment, but my father said to me,“you can always see a beautiful sky at the top of the mountain, but you cant see it before you reach the top. only there at the top, can you see all of the nice things, just like in life.”at that time, i was too young to understand his words. but later after that, i got new hope and confidence. i found myself standing at the top of the sky, which was as clear as crystal(水晶)(b )1.the passage tells us that mountainclimbing was _ for father and son.ahardbenjoyablecpainfuldcomfortable(c )2.the underlined word“quit”in the passage means “_”acarry onbput offcgive updpick up(d )3.which of the following is similar in meaning to the fathers words in the second paragraph?ayou will get all you need at the top of the mountain.bthe sky is always as clear as crystal.cyou can find life is full of nice things.dnever give up halfway.(a )4.we can infer(推断) from the last paragraph that _.athe writer was successful in his lifebthe writer didnt reach the top of the mountaincthough the writer was young, he could understand his fatherdthe writer used to stop halfway when he climbed the mountain(a )5.the best title for the passage is “_”areaching the top of the mountainbenjoy the beautiful viewscconversations between father and sondfather and i【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。介绍了作者与父亲爬山,这个过程令他明白:只有到达山顶,你才能够看到所有美丽的事物,生活也是一样的,做任何事情都不要半途而废。【答案精析】1b细节理解题。由第一段倒数第三句“without the mountainclimbing that we both enjoyed,”可知,登山活动令这对父子很享受。故选b。2c词义猜测题。上文提
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025中国裁断机市场智能运维服务模式发展前景报告
- 2025中国芳香疗法本土化适应与健康消费趋势报告
- 广安市广安区就业创业促进中心2025年第十批公益性岗位招聘笔试考试备考试题及答案解析
- 2025年工业互联网平台设备能耗优化调度效率报告
- 2025年下半年四川自贡市第一人民医院第二批编外人员招聘15人笔试考试备考题库及答案解析
- 江西吉泰庐陵开发投资集团有限公司及下属子公司2025年第二批面向社会公开招聘岗位调整及部分岗位延期考试笔试模拟试题及答案解析
- EPC项目生态环境建设实施方案
- 2026年集体活动组织协议
- 智能软件系统架构设计方案
- 挡土墙工程修复技术方案及预算
- 用火用电安全培训资料课件
- 城市沟槽开挖安全监测方案
- 基坑外架专项施工方案(单立杆双排脚手架)
- 本科护理系毕业论文
- (贵州)贵阳市、铜仁市2026届高三年级9月摸底考试化学(含答案)
- 外研版(三起)(2024)四年级上册英语 Unit 5 Lets go!单元整体教学设计(共5课时)
- GPS的课件教学课件
- 检验科标本接收与处理操作规程
- GB/T 43683.3-2025水轮发电机组安装程序与公差导则第3部分:立式混流式水轮机或水泵水轮机
- 2025《煤矿安全规程》新旧对照专题培训
- 劳模精神教育
评论
0/150
提交评论