【状元之路】高中英语 语篇提能17 新人教版必修3.doc_第1页
【状元之路】高中英语 语篇提能17 新人教版必修3.doc_第2页
【状元之路】高中英语 语篇提能17 新人教版必修3.doc_第3页
【状元之路】高中英语 语篇提能17 新人教版必修3.doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

语 篇 提 能.完形填空my parents took me to cafe marol, a small restaurant near our home in mumbai, for dinner one night 11 years ago. as we chatted, having _1_ our dinner, a waiter came by, watched us _2_ and left. then the restaurant owner did the same thing. their _3_ behavior made my mother so nervous _4_ she suggested we leave. however, my father decided to _5_. just then the owner returned. “did you _6_ anything about a year ago?” he asked. “yes?” mummy felt _7_. “oh, we lost a gold ring.”one evening more than a year earlier, wed gone to visit my uncle, a _8_, whod just started work. on our way back, wed _9_ at this restaurant for a snack. the next day, as my mother was getting me ready for school, she _10_ that the gold ring i wore was _11_. my parents and i _12_ our car. my uncle checked out the hospital, but it wasnt there.“yes, a gold ring!” the restaurant owner _13_, smiling. “the waiter who _14_ your table after you left handed it over to me.” the owner had then kept the _15_ at the restaurant for a few days, hoping somebody would come for it. when nobody _16_, sajid nedaria, the owner, took it home to _17_ it. he also told the _18_ to keep an eye out for the customers who might have lost it. the waiter had been following his _19_!we got my gold ring back the next day. papa _20_ them warmly, and mr nedaria said, “we should live with a purpose.”1a. prepared b. orderedc. brought d. changed2a. disappointedly b. happilyc. carefully d. proudly3a. strange b. violent c. secret d. foolish4a. so b. but c. because d. or5a. try b. stay c. speak d. run6a. buy b. lose c. borrow d. choose7a. satisfied b. tiredc. bored d. amazed8a. lawyer b. policemanc. teacher d. doctor9a. stopped b. talkedc. worked d. finished10a. found b. explainedc. proved d. believed11a. different b. missingc. familiar d. ordinary12a. drove b. repaired c. searched d. washed13a. promised b. answeredc. repeated d. suggested14a. moved b. cleaned c. booked d. set15a. car b. table c. menu d. ring16a. showed up b. got offc. watched out d. played around17a. check b. keep c. share d. wear18a. owner b. guest c. waiter d. cook19a. treatment b. argumentc. instruction d. example20a. invited b. acceptedc. welcomed d. thanked答案与解析语篇解读本文是记叙文。作者一家去一个小饭店用餐,意外找回了他们一年前丢失的金戒指。1b本文故事发生在一家饭店内,所以这里应该是说“点菜(ordered)”。2c由下文可知服务员和饭店老板过来是为了确定这家人是不是丢戒指的那家人,所以应该是“仔细地(carefully)”观察。3a服务员和饭店老板相继过来查看,这种举动很“异常(strange)”。4a妈妈感到紧张,“因此(so)”建议离开。5b由however可知,爸爸决定“留下(stay)”。6b下文的we lost a gold ring是提示。7d有人知道自己丢了东西,妈妈应该感到“吃惊(amazed)”。文中的yes?也提示出妈妈的疑虑。8d由下文的my uncle checked out the hospital可以得到提示。9a由for a snack可以推断,作者一家在饭店“停留过(stopped)”。10a见下一题解析。11b由下文大家一起找戒指的事实可知,妈妈“发现(found)”戒指“丢了(missing)”。12c由下文的checked out可知,这里应该是说一家人在汽车里面“寻找(searched)”戒指。13c饭店老板所说的yes, a gold ring!是在“重复(repeated)”上文的oh, we lost a gold ring.第二段是插叙,讲述戒指当时遗失的情况。本段承接第一段。14b客人走后,服务员开始“清理(cleaned)”桌子。15d上文的gold ring是提示。16a由took it home可以推断,没有人“出面(showed up)”认领戒指。17b由饭店老板一直寻找失主可知,他把戒指拿回家是为了便于“保管(keep)”。18c由下文的the waiter had been following .可以得到提示。19c由第一段中说到的这名服务员一直观察这一家人可知,他一直是按照饭店老板的“吩咐(instruction)”做的。20d找到了一年前丢失的戒指,爸爸应该是要“感谢(thanked)”他们。.阅读理解in some places, people collect honey from wild bees. this is common in many parts of the world, especially south asia. honey hunting is a local tradition in southern india but it is not an undemanding job. the bees in southern india can grow up to the size of the smallest adult human finger. and these giant honey bees build their hives (蜂窝) on the sides of mountains!it takes many years for a honey hunter to learn to collect honey from these hives. from a young age the honey hunter learns everything about bees. he practices climbing hundreds of meters above the ground. before the honey season, the honey hunter prepares for many days.when the day of the honey hunt season arrives, the honey hunter goes to the edge of the mountain early in the morning. he climbs down with a rope and lights some dry branches (树枝) on fire. the smoke makes the bees leave the hive. with the bees flying around the honey hunter, he uses a long sharp stick to gently get pieces of the wax (蜜蜡) filled with honey. he then takes them back to the village in a box made of bamboo.usually the hunter takes some honey and leaves some of the hive on the mountainside. he does not take the part of the hive with the baby bees in it since he does not want to destroy the home of the bees. when the honey hunter returns, the village celebrates!“they have been hunting honey in this way for more than 2,000 years. honey was and still is an important part of their diet, cooking and medicine,” simone gie from the organization slow food international, said.1the underlined word “undemanding” in paragraph 1 can be replaced by “_”a. regular b. boringc. easy d. difficult答案与解析c词义猜测题。由画线词后面两句对密蜂和蜂巢位置的说明可知寻蜜不是件容易的工作。故c项符合题意。2. according to the text, honey hunting _.a. has a short historyb. needs careful preparationc. makes some villages richd. is often done by a young man答案与解析b推理判断题。由文章第三段的介绍可知寻蜜者需要精心准备后才能采蜜,故b项符合题意。3. which of the following is not needed during honey hunting?a. bamboo. b. branches.c. a rope. d. a stick.答案与解析a细节理解题。由文章第三段对采蜜过程的介绍可知采蜜者需要绳子,树枝和棍子可知a项“竹子”是不需要的。4paragraph 3 is mainly about _.a. how to protect baby beesb. the importance of honeyc. the new use for honeyd. how honey is hunted答案与解析d主旨大意题。文章介绍的是寻蜜和采蜜的过程和方法,故d项符合题意。.阅读理解七选五time is the most valuable thing that mankind (人类) has._1_ many people try to manage their time. they arrange information and tips in order to effectively do so._2_ time can be managed easily by finding out what is important and arranging these things in the order of importance. in this way you know your direction before making any plans and do not waste time and energy unnecessarily. now comes the next question. _3_ the answer is that you need to find out what steps you need to take to do and what you want to do. then you know how much time to spend for each thing. these steps are like goals._4_ not having them is like walking blindly in a dark room, trying to find the door. time management also demands a set schedule that works best for you. in this way you will be able to arrange your tasks based on th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论