 
         
         
         
         
        
            免费预览已结束,剩余1页可下载查看            
        
        下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
            云南省楚雄市2015高考英语完形填空、阅读理解一轮基础训练(7)及答案完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 years ago, if a teenager had some problems in her life, she might go home and write in her diary. now, a teenager with 36 problems might go onto the internet and write about them in a blog (博客). in many ways, a diary and a blog are very 37 .so, what makes blogging different from writing in 38 diary? the biggest difference is that blogging is much more 39 than a diary. usually, a teenager treats her diary like a book full of 40 that she does not want to 41 . its interesting that someone who writes in a blog 42 a diary will probably write nearly the same information. i have a little sister, and sometimes i go online to read her 43 . she writes about things like waking up early for swimming practice and not studying enough for her chemistry test. 44 i was at her age, i wrote about the same things, but 45 in my diary. then, after i had finished writing, i would hide my diary in a secret place because i was 46 that my sister might read it! the biggest 47 with blogging is that anyone can read what you write. if i was angry with a friend during high school and wrote something 48 about her in my diary, she would never know. 49 , if my sister ever wrote something bad about a friend, that friend 50 read her blog and get angry. there are also 51 to blogging, of course. if i was feeling sad one day and wrote in my diary, “nobody cares about me.” 52 would know about it. however, if my sister wrote the same sentence in her blog, her best friends would 53 respond and tell her how much they 54 her. blogs help people stay in 55 with their friends and to hear what the people around them are doing. 【1】a. the sameb. troublesomec. difficultd. daily【2】 a. familiarb. special c. similar d. different【3】 a. a personalb. an ordinary c. a common d. a traditional【4】a. attractiveb. public c. convenient d. quick【5】a. thoughtsb. puzzlesc. mysteriesd. secrets【6】a. tellb. sharec. publishd. solve【7】a. instead ofb. as well asc. in favour of d. in spite of【8】a. blog b. diaryc. report d. web【9】 a. althoughb. sincec. when d. because【10】 a. onlyb. alreadyc. stilld. never【11】a. angryb. hopelessc. gladd. worried【12】 a. problemb. doubtc. trouble d. mistake【13】a. hardb. wrongc. meand. funny【14】 a. besidesb. howeverc. therefored. then【15】a. should b. willc. mustd. might【16】a. reasons b. disadvantagesc. shortcomingsd. advantages【17】a. everyoneb. no onec. anyoned. someone【题18】 a. happily b. especiallyc. quicklyd. immediately【19】a. like b. missc. needd. help【20】 a. friendship b. touchc. debate d. mind【答案及解析】试题分析:本文是叙述加说明类文章。目前上网写“博客”成为一种时髦,那么什么是博客呢?文章作者通过自己的体会以及自己妹妹的例子说明“博客”即网络日记与传统日记的相似之处和区别。看,此处说的是别人的坏话,mean在此处作形容词,意思是“恶意的”。是“关心”。“思念”不符合文章前后逻辑。如果选“需要”则把关系颠倒了。【小题20】 b 固定搭配 “博客”最大的好处在于使人们时刻保持着联系。stay in contact with sb= keep in touch with sb“与某人保持联系”考点:考察说明文阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 (2013江苏,b)weve considered several ways of paying to cut in line: hiring line standers, buying tickets from scalpers (票贩子), or purchasing linecutting privileges directly from, say, an airline or an amusement park. each of these deals replaces the morals of the queue (waiting your turn) with the morals of the market (paying a price for faster service)markets and queuespaying and waitingare two different ways of allocating things,and each is appropriate to different activities. the morals of the queue, “first come,first served,” have an egalitarian (平等主义的) appeal. they tell us to ignore privilege, power, and deep pockets.the principle seems right on playgrounds and at bus stops. but the morals of the queue do not govern all occasions. if i put my house up for sale, i have no duty to accept the first offer that comes along, simply because its the first. selling my house and waiting for a bus are different activities, properly governed by different standards.sometimes standards change, and it is unclear which principle should apply. think of the recorded message you hear, played over and over, as you wait on hold when calling your bank:“your call will be answered in the order in which it was received.” this is essential for the morals of the queue. its as if the company is trying to ease our impatience with fairness.but dont take the recorded message too seriously. today, some peoples calls and answered faster than others. call center technology enables companies to “score” incoming calls and to give faster service to those that come from rich places. you might call this telephonic queue jumping.of course, markets and queues are not the only ways of allocating things. some goods we distribute by merit, others by need, still others by chance. however, the tendency of markets to replace queues, and other nonmarket ways of allocating goods is so common in modern life that we scarcely notice it anymore. it is striking that most of the paid queuejumping schemes weve consideredat airports and amusement parks, in call centers, doctors offices, and national parksare recent developments, scarcely imaginable three decades ago. the disappearance of the queues in these places may seem an unusual concern, but these are not the only places that markets have entered. 文章大意:此篇文章由排队买票还是插队引入话题,谈论了分配东西的一些原则。市场在分配过程中起着它不同寻常的作用。5according to the author, which of the following seems governed by the principle “first come, first served”?ataking buses. bbuying houses. cflying with an airline. dvisiting amusement parks. 答案:a细节理解题。由第三段第一句话可知乘坐公共汽车遵循先到先服务的原则。6the example of the recorded message in paragraph 4 and 5 illustrates _.athe necessity of patience in queuing bthe advantage of modern technology cthe uncertainty of allocation principle dthe fairness of telephonic services答案:c推理判断题。文章的第四段第一句话中“it is unclear which principle should apply.”表明了分配原则的不确定。而第四段和第五段分别表明了这一主题。7the passage is meant to _.ajustify paying for faster servicesbdiscuss the morals of allocating thingscanalyze the reason for standing in linedcriticize the behavior of queue jumping答案:b主旨大意题。通读全文可知这篇文章旨在讨论分配事物中的标准和原则。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。youre sitting on the train home and the person opposite you yawns(打哈欠). suddenly, youre yawning with him, though youre not tired. this phenomenon confused scientists for years until a recent study found that people tend to sympathize with fellow humans. supporting this claim was the discovery that those children who were unable to form normal emotional ties with others did not experience contagious(有感染力的) yawning, which showed that humans communicate regularly without words. hugo critchley, a neuroscientist, has conducted an experiment recently, which will prove that happiness and sadness can spread like the common cold. according to critchley, our mind and body are in constant exchange about how were feeling. “emotions are closely linked with states of internal(内部的) responses,” he explained. “there are also more visible changes in our gestures and facial expressions. when were in a group, these signals can spread to another person. for example, theres the obvious tendency to smile when smiled at and there are less obvious changes that reflect emotions of surprise, anger or sadness such as a change in our heart rate and blood pressure.”hugo critchley further explained, “our bodies synchronise and when we like the other person, we even copy his behavior. next time you chat with a friend, take note of how youre sittingits pretty likely that you will be the same. scientists believe its our way of telling each other that were partners. through body language, humans give each other very subtle(微妙的) but clear signals that show emotions.”so, what lessons can we learn from this? “spend time with happy peopleotherwise your health could suffer,” said critchley. “when were sad, our body goes into fight or flight mode. but when were happy, our body works normally and we feel relaxed and positive. so we look bright, our skin glows, we feel healthy and it affects everyone around us.”1. according to hugo c        
    温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【正版授权】 ISO 29997:2025 EN Internships - Quality guidelines for host organizations
- 足底按摩活动方案
- 诗歌闯关活动方案
- 警校共建活动方案
- 超市抽奖打折活动方案
- 蚌埠电器活动策划方案
- 走进企业宣讲活动方案
- 超市活动方案执行方案
- 工程师考试金属非金属矿山(中级)安全生产专业实务试题及答案指导
- 机械制造基础习题(附参考答案)
- 2025年高校辅导员考试基础知识试题及答案
- 公司适用法律法规标准清单2025年08月更新
- 国家中医药管理局《中医药事业发展“十五五”规划》全文
- 2025官方版房屋买卖合同范本
- 中国急性缺血性卒中诊治指南(2023)解读
- 医院污水处理运维服务投标方案(技术标)
- 药食同源中药
- 《乡土中国》阅读练习及答案
- 殡仪馆经营状况调查报告
- 2023年乌鲁木齐市新市区自然资源局事业单位招聘考试笔试题库及答案解析
- 逻辑学:第1章 推理与批判性思维
 
            
评论
0/150
提交评论