高考英语一轮复习综合解析训练30.doc_第1页
高考英语一轮复习综合解析训练30.doc_第2页
高考英语一轮复习综合解析训练30.doc_第3页
高考英语一轮复习综合解析训练30.doc_第4页
高考英语一轮复习综合解析训练30.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语一轮复习综合解析训练30. 单项填空1. the world will live happier lives if people have _ better understanding of _ idea of harmonious globe. a. the; anb. /; thec. a; thed. a; an2. have you got _ ready for the party? no. i still need some flowers to decorate the room. a. anythingb. everythingc. nothingd. something3. i dont think this song is jays best, _? a. is itb. isnt itc. do id. dont i4.the warning of the storm, _ over the radio and on tv, spread quickly through the province. a. broadcastingb. having broadcastc. broadcast d. to be broadcast5. _ tomorrow, the sports meeting will take place as planned. a. however the weather is likeb. however is the weather likec. whatever is the weather liked. whatever the weather is like6. the cake is delicious. well, at least it is _ the one i bought last week. a. as bad asb. no worse thanc. no better thand. not better than7. i just wonder _ that upsets him so much. a. what it is b. how is itc. what is it d. why it does 8. it is required that the two sides _ cooperate with each other to solve the problems. a. mightb. shouldc. needd. could9. _ the production up by 60%,the company has had another excellent year. a. forb. asc. sinced. with 10. thankfully, i _ your advice; otherwise i couldnt have made a breakthrough in my research. a. have takenb. takec. will taked. took11. jeremy lin has earned a good _ at home and abroad for his excellent basketball skill and won over thousands of fans. a. reputationb. occupationc. contributiond. civilization12. the film, the monkey king, _ 3d technology is adopted, will come out on the chinese mainland soon. a. whichb. wherec. thatd. when13. keep ourselves and our hearts open _ we can experience the great joy friendship can bring. a. even though b. so that c. as if d. ever since14. when we arrived late that night, we found no room _ in the hotel to stay in, and we had to pass the night in the square nearby. a. comfortableb. considerablec. suitabled. available15. id like to have a smoke if you dont mind. _. cant you see the sign there? its a non-smoking section. a. anything but thatb. by all meansc. go aheadd. i wouldnt say no to this. 阅读理解(a)shi fang spends more than 4, 000 yuan a month shopping, but she rarely goes to the shopping mall. “why need a shopping mall if you have taobao? i am a taobaoer, ” says shi, 28, a writer in beijing. a growing number of chinese internet users like shi have discovered the joys of online shopping. the china internet network information center (cinic) announced in december that more than 87 million chinese made purchases on the internet in the first half year, which means one out of four chinese netizens have online shopping experience.it is estimated that the consumption from online shopping will reach more than 250 billion yuan this year, and 80 percent of this is carried out through taobao. com, chinas fast-growing e-commerce hub (枢纽) set up in 2003. the biggest attraction for shi fang is the relatively low price for online goods, compared with those in stores in bricks. her favorite facial cream costs 1, 680 yuan for a 30ml bottle in the local shop, but a 10ml sample of the same brand only costs 68 yuan online. the taobao instant messenger, a communication channel for buyers and sellers, also makes online shopping easier and ensures the overall experience for both parties. shi fang regards it as a platform to promote trust and keep contact. “you can check the information easily. it is sweet that the owner will remember you once you have regular chat with him or her through the messenger. you may receive some personalized service such as getting more samples or certain discount, ” said shi. while some may question the security of online purchases, yang fei, another taobaoer, gave a thumbs-up for alipay, the taobao payment method started by alibaba group in 2004 in partnership with leading banks in china. it enabled her to make a lot of purchases online. “its very safe and convenient. unless you confirm the arrival and satisfaction about the purchase, the shop owner will not get the money. you can also get the refund (退款) if you want to return the purchase, ” she added. 16. according to the passage, taobao is _. a. a website where people can buy different thingsb. an internet store where we can buy whatever we wantc. a website where people can make friends all over the countryd. a messenger through which people can bargain with each other17. which of the following is not the advantage of shopping online? a. personalized service. b. reasonable price. c. rich experience. d. its convenience. 18. it can be inferred from the passage that _. a. the consumption through taobao. com may be over 200 billion yuan this yearb. consumers wont get any samples because of the low pricesc. consumers can communicate with sellers mainly on the phoned. one fourth of chinese citizens have online shopping experience19. which of the following would be the best title? a. the taobao messengerb. online shopping processc. an online shopping experienced. a booming online shopping hub(b)cbs newsveteran (资深的) broadcast journalist mike wallace died at 93 on april 7, 2012. he had been in declining health in recent years but the cause of death has yet to be released. “it is with enormous sadness that we mark the passing of mike wallace, ” cbs president and ceo leslie said in a statement. “his extraordinary contribution as a broadcaster is immeasurable. his loss will be felt by all of us at cbs. ”wallace was a correspondent (记者) on the cbs news program 60 minutes from 1968 where he earned a fame as one of the toughest interviewers in the business. he spent 38 seasons with the program before announcing his retirement in 2006. “he loved being mike wallace, ” cbs news chairman jeff fager said. “if he showed up for an interview, it made people nervous. he knew that he was going to get to the truth. and thats what motivated him. ”over the years, wallace sat down with seven u. s. presidents as well as other world leaders, celebrities (名人),sports stars and controversial figures such as malcom x and dr. jack kevorkian. wallace also made his name as a war correspondent in the 1960s, covering vietnam. he began his journalism career in the 1940s as a radio broadcaster for chicago sun. he joined cbs news in 1951 and later returned to the network in 1963 after leaving in 1955. wallace also appeared on one-on-one interview show night beat, which later aired on abc. during his remarkable career, he won about 20 emmy awards and several other honors. news colleagues remembered wallace fondly for his firm and sharp reporting. “mikes tough questioning inspired generations of journalists, ” abc news president ben sherwood said in a statement. 20. which program was wallace best known for? a. chicago sun news. b. abc news. c. 60 minutes. d. night beat. 21. the underlined word “that” in paragraph 4 refers to _. a. winning emmy awards or other honorsb. making people nervousc. challenging people to reach the truthd. loving showing up for an interview22. wallace didnt work for cbs news in the _. a. 1970sb. 1960sc. 1950sd. 1940s23. what can be concluded from the comments on mike wallace in the passage? a. his co-workers admire him for his sharp questions. b. he loved to show off the truth got from the interviewees. c. it was pleasant for people he interviewed to answer his questions. d. he is best respected by his remarkable contribution in the war. 答案解析1.【解析】选c。考查冠词的用法。have a better understanding of是固定短语,意思是“更好地理解”;idea由后置定语of harmonious globe限定,表示特指。句意:如果人们更好地理解和谐世界这一理念,那么世人就会生活得更加幸福。2.【解析】选b。考查代词用法。句意:晚会一切就绪了吗?还没有呢。我还需要一些花来装饰房间。anything虽然可以用于疑问句,但是填入后意为“晚会准备什么东西了吗?”,不合题意。【易错提醒】由于受思维定势等因素的影响,学生很容易将此题错选a,因为他们最先接触的是any,anything,anybody等只能用于疑问句和否定句的词。做该题时应当考虑到具体情况下的具体应用:(1)以真诚的心理希望得到对方肯定的回答时,疑问句中用some,somebody,something。i didnt eat anything this morning. can you get me something to eat? 今天早晨我没吃东西。你拿点东西给我吃好吗?(2)everything,everybody用于疑问句是对具体的情况进行询问,意思是“所有的事/东西都吗? ”“大家都吗?”。用于否定句表示的是部分否定,意思是“不/没有都。is everybody present today? 今天大家都到了吗?no. not everybody is here. 不。没有全到。has anybody asked for a leave? 有人请假吗?no. 没有。(3)any,anything,anyone用于肯定句时表示“任何,无论哪一个,无论什么”。if you agree to any of my conditions, you shall get anything that you want. 如果你答应我任何一个条件,你想要什么就会有什么。3.【解析】选a。考查句式结构。当陈述部分是“i (dont) suppose/ think/ believe/ imagine /expect等+宾语从句”时,该句式称为否定转移,看似否定的是主句动词,实际上否定的是从句内容,此时反意疑问句的主语和谓语要和宾语从句的主语和谓语保持一致关系,从句内容是否定的,那么反意疑问句就应该是肯定的。 4.【解析】选c。考查非谓语动词。句意:风暴预警通过广播和电视播出,很快传遍了全省。broadcast是非谓语动词作非限制性定语,修饰the warning of the storm。它们之间是动宾关系,因此要用过去分词,此时相当于which was broadcast over the radio and on tv;to be broadcast是将要发生的动作,broadcast的过去分词是broadcast。5.【解析】选d。考查句式结构。whatever在句中引导让步状语从句,并在从句中作like的宾语。从句应用陈述语序。句意:不管明天天气如何,运动会都会按计划举行。如果选a,则不能有介词like。6.【解析】选b。考查形容词的比较级。从答语中的at least“至少”可以分析对方同意另一方“蛋糕可口”这一观点。as bad as和一样糟糕/不好;no better than并不比好;not better than不如好;三项都与语境不符;no worse than意思是“并不比差”,实际上表现出来的意思是“和一样好”,因此选b。句意:这个蛋糕很好吃。嗯,至少不比我上个星期买的那个味道差。【方法技巧】not better than与no better than的区别在形容词比较级前面可以加上not 或no ,但两者表示的意义不同。“not +比较级+than ” “不比好(或坏)”,即两者在某方面不相上下。例如:john is not better than tom. 约翰并不比汤姆好。he is not healthier than his friend. 他并不比他的朋友更健康。(2)“no+比较级+than ”结构意思是“并不比怎么样”,表示该形容词或副词的相反含义,意思是“与一样不”。例如:no better than意思是“并不比好”,相当于as bad as, no wiser than意思是“并不比聪明”,相当于as stupid as, no richer than意思是“并不比富有”,相当于as poor as, no bigger than意思是“并不比大”相当于as small as。the machine is no better than that one. 这台机器和那台一样糟(这台机器并不比那台机器好)。jim is no more careful than you are. 吉姆和你一样不认真(吉姆并不比你认真)。因此not better than 与no better than 所表达的意思是完全不同的。a is not better than b只是简单地进行程度上的比较,“a不比b好(强)”,至于b本身是好(强)还是不好(差),这样的句子本身是反映不出来的。a is no better than b与a is not better than b不同,它并不对a和b进行程度上的比较,而是用来着重表达a和b都很坏(差)这样一种口气。7.【解析】选a。考查名词性从句。根据wonder可知该句为宾语从句。从句中包含强调句,强调的是宾语从句中的主语,即what,宾语从句中用陈述语序,故选择a。句意:我不知道究竟是什么使他如此不安。8.【解析】选b。考查情态动词。it is suggested/advised/required/desired. . . . 等表示建议、要求、请求的主语从句以及该类词所涉及的其他名词性从句中的谓语动词用“should + 动词原形”或直接用动词原形,表示该动作可能发生也可能不发生这样的模糊信息。9.【解析】选d。考查介词用法。介词with+宾语+副词构成with的复合结构; as和since表原因时后接从句; for作并列连词表示附加的原因时后接句子,放在另一个分句的后面,不放在句首。10.【解析】选d。考查动词时态。由otherwise后的couldnt have made可知前面是对过去事实的叙述,故使用一般过去时。11.【解析】选a。考查名词辨析。reputation名气,名声;occupation工作,职业,占领;contribution贡献;civilization文明。句意:林书豪因其优秀的篮球技术在国内外名气大增,已经获得成千上万的球迷的支持。12.【解析】选b。考查非限制性定语从句。定语从句_ 3d technology is adopted修饰the film,定语从句中缺少抽象的地点状语in the film,所以用where,the monkey king作the film的同位语。句意:电影美猴王不久将在中国大陆上映,这部电影采用了3d技术。13.【解析】选b。考查状语从句。句意:敞开心扉,这样的话我们就会体验到友谊带给我们的快乐。so that引导目的状语从句,从句中常用情态动词can/could,will/would,may/might等。even though即使,虽然,引导让步状语从句;as if好像,仿佛, 引导方式状语从句; ever since自从以来,引导时间状语从句。14.【解析】选d。考查形容词辨析。comfortable舒适的;considerable相当大的;suitable合适的;available可利用的,可得到的。从后面的分句and we had to pass the night in the square nearby分析看,可以排除a、c两项;available常作后置定语。句意:那天晚上当我们很晚到达的时候,我们在旅馆里找不到空房,只好在附近的广场过了一夜。15.【解析】选a。考查情景交际。根据语境可知,答者介意对方吸烟,所以应该选anything but that,表示告诉对方千万不要吸烟。by all means务必,一定;go ahead行,好吧,开始吧;i wouldnt say no to this我不会不同意的。【文章大意】网上购物便利便宜,所以越来越受欢迎。随着成熟的网购机制的建立,网上购物的风险也越来越小。货到付款或签收后付款、不满意换货、退货退款使得一些购物网站如淘宝网的信誉越来越高,从而吸引越来越多的网购人群。16.【解析】选a。细节理解题。从第一段中的i am a taobaoer,第三段. . . and 80 percent of this is carried out through taobao. com,第五段第一句以及第六段倒数第二句. . . yang fei, another taobaoer, gave a thumbs-up for alipay, the taobao payment method started by alibaba group in 2004. . . 可以看出taobao是一个购物网站。b项“想买什么

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论