免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(24)及答案高考英语冲刺阅读理解专项-aduring times of trouble, franklin delano roosevelt spoke from a small room without a fireplace in the white house basement to millions of americans. in his calm and conversational manner, he reassured(使恢复信心)the nation in the depths of the great depression(大萧条)and through a world war.saul bellow described his own experience of listening to president roosevelt, hold the nation together, using only a radio and the power of his personality.“i can recall walking eastward on the chicago midway drivers had pulled over, parking bumper to bumper, and turned on their radios to hear roosevelt. they had rolled down the windows and opened the car doors. everywhere the same voice, its odd eastern accent, which in anyone else would have angered midwesterners. you could follow without missing a single word as you walked by. you felt joined to these unknown drivers, men and women”the nation needed the assurance of those fireside chats, the first of which was delivered on march 12, 1933. between a quarter and a third of the work force was unemployed. every bank in america had been closed for at least eight days. its hard for us to imagine. it was the hardest time of the great depression.the “fireside” was symbolic(象征性的; most of the chats came from a small room in the white house basement. frances perkins, roosevelts secretary of labor, described the change that would come over him just before the broadcasts: “his face would smile and light up as though he were actually sitting on the front porch(门廊) or in the parlor with them. people felt this, and came to respect and love him.”in that first radio visit, roosevelt began by explaining how the banking system worked: “when you put money in a bank, the bank does not place the money into a safedeposit vault(金库房. it invests your money in many different forms of creditbonds, mortgages.” he went on to announce that the banks would reopen the next day.1. the main purpose of the article is to .a. give examples of the power of radio broadcastingb. make people examine their attitudes toward moneyc. suggest that roosevelt was americas greatest presidentd. show how roosevelt reassured americans during hard times答案解析:答案为d。本题为主旨大意题。纵观全文,本文主要讲述美国总统罗斯福在困难时期如何恢复人们的信心。第一段为本文的中心段落,后面的内容都是围绕本段展开。故答案为d。 2. according to the article, the fireside chats raised the hopes of americans because president roosevelt .a. spoke to them in a friendly and confident toneb. explained to them how to invest their moneyc. was open about his own fears for the countryd. used humor to draw their attention away from their problems答案解析:答案为a。本文为细节题。从第一段的第二句话 “in his calm and conversational manner, .”可知,与此意思最接近的就是选项a。3. the name “fireside chats” was probably intended to .a. demand listeners to protect resourcesb. encourage spirited discussion among listenersc. request people to desire for hope and reassuranced. persuade americans to talk with their families 答案解析:答案为c。本题为细节题。从文章第四段首句 “the nation needed the assurance of those fireside chats, the first of which was delivered on march 12, 1933.”可知,fireside chats主要是帮助人们恢复希望和信心。故答案为c。4. saul bellows description of his own experience of listening to president roosevelt shows .a. how popular and encouraging roosevelts fireside chats were b. how easily roosevelts fireside chats could be understoodc. what great interest general public took in national affairsd. what a hard life americans had in great depression答案解析:答案为a。本题为细节推断题。从文章第二段 “hold the nation together, .”和倒数第二段 “his face would smile and light up as though he were actually sitting on the front porch(门廊) or in the parlor with them. people felt this, and came to respect and love him.” 可知,罗斯福的fireside chats受到人们的欢迎,并鼓舞着人们。高考英语冲刺阅读理解专项-a starving polar bears are eating one another in the arctic. flowers are blooming too soon and die. the ice caps are melting so fast that rising water levels will threaten coastal towns along florida within several decades. these are just a few examples of the serious consequences of climate change supported by a new analysis in nature. in the past three decades, average global temperatures have risen about 1 degree fahrenheit (0.6 degree celsius) and are projected to jump by about 3 degrees f (1. 7 degrees c) by the end of the century, says study lead author cynthia rosenzweig, who heads the climate impacts group at nasas goddard institute for space studies at columbia university in new york city. weve already seen that a relatively low amount of wanning, she says, can result in a broad range of changes. the unnatural warming caused by man-made greenhouse gases, especially carbon dioxide produced by cars and coal-powered plants, brings trouble for entire ecosystems. in north america alone, scientists have identified 89 species of plants, such as the american holly that have flowered earlier in the spring. in spain, apple trees bloom 35 days ahead of schedule in response to the higher temperatures. other wildlife, like the insects that use certain plants for food and the birds that feed on the insects, must then move forward their seasonal stirrings (萌动) and mating patterns to survive. to try to follow this time shift, some birds such as robins, the classic symbol of winters thaw(解冻时期) , are returning to colorado from their migrations (迁徙) some two weeks earlier than in years past. all these changes can throw a food chain in disorder. some bird species that arrive before the insects reappear may starve to death. around the world, plants and animals are waking up to an earlier alarm clock than they used to, says terry root, a biologist from stanford university. 1. what does the first paragraph mainly present to the readers?a. the survival of polar bears in the arctic.b. the terrible situation for the coastal town along florida.c. a brief description of what a warming world will look like.d. a new analysis of climate change in nature. 答案解析:答案为c。本题为段落大意题。细读第一段,先描述气候变化的几个严重后果的例子,最后进行概括总结,故答案为c。a,b选项都是后果之一,d选项不是第一段的重点。注意把握最后一句 “these are just a few examples of the serious consequences of”, 答案就不难选择。2. according to the passage, what has happened to plants as a result of warming climate?a. many species of plants have died out. b. some flowers have appeared ahead of time.c. apple trees have produced less fruit. d. plants have provided no food to birds.答案解析:答案为b。本题为细节推理题。由第三段 “in north america alone, scientists have identified 89 species of plants, such as the american holly that have flowered earlier in the spring. in spain, apple trees bloom 35 days ahead of schedule.”可知,花卉提前开放。故答案为b。3. what can be learnt about robins from the passage?a. they are good at telling the direction.b. they can predict the change of weather.c. they usually come back when spring comes. d. they have to move away for cool weather.答案解析:答案为c。本题为细节推理题。由倒数第二段 “to try to follow this time shift, some birds such as robins, the classic symbol of winters thaw, are returning to colorado from their migrations some two weeks earlier than in years past.” 可知,robin鸟是冬天解冻时期的象征,比往年要早两周回到colorado,故可以推断,这些鸟在春天天气暖和后才回来,由于全球气温升高,他们可以早点回到colorado。故答案为c。4what does the passage mainly tell us?a. man-made warming changes natures clock.b. global warming is unavoidable.c. both plants and animals will change. d. people need to adapt to climate change.答案解析:答案为a。本题为文章主旨大意题。结合全文内容,人类活动导致全球气温升高,造成了生态系统中动植物生物钟的紊乱,最后一段 “around the world, plants and animals are waking up to an earlier alarm clock than they used to,”再次点题。故答案为a。高考英语冲刺阅读理解专项-barnold followed eugie down the slope, stealing, as his brother did, from one stock of wheat to another. eugie paused before climbing through the wire fence that divided the wheatfield from the marshy pasture(牧场) around the lake. they were screened from the ducks by the trees along the lakes edge.“if you hit your duck, you want me to go in after it ?” eugie said. “if you want.” arnold said.eugie lowered his eyelids, “youd drown before you got it, the legs of yours are so weak.” he said contemptuously(轻蔑地)。he shoveled the tub under the fence and, pressing down the centre wire, climbed through into the pasture.arnold pressed down the bottom wire, thrust a leg through and leaned forward to bring the other leg after. his rifle caught on the wire and he pulled at it. the air was rocked by the sound of the shot. feeling foolish, he lifted his face, baring it to an expected shower of dersision(嘲弄)from his brother. but eugie did not turn around.instead, from his crouching position, he fell into his knees and then pitched forward onto his face. the ducks rose up crying from the lake, cleared the mountain background and beat away northward across the pale sky.amold squatted beside his brother. eugie seemed to be climbing the earth, as if the earth ran up and down, and when he found he couldnt scale it he lay still.“eugie?”then arnold saw it, under the rolling hair at the back of the neck - a solw rising of bright blood. it han an unpleasant movement, like that of a parasite(寄生虫)。“hey, eugie,” he said again. he was feeling the same discomfort he had felt when he had watched eugie sleeping; his brother didnt known that he was lying face down in the pasture. again he said, “hey, eugie,” an anxious push in his voice. but eugie was as still as the morning about them.1. what does the underlined word “screened” in para 1 probably mean? a. separated b. stopped c. dragged d. hidden 答案解析:答案为d。本题为词义推断题。结合前四段可知,eugie 和arnold想去偷鸭子,可以推断,为了不被人发现,他们躲在隐蔽的地方,d选项“隐藏”最符合文意。 a选项意为 “分离”,b选项意为 “阻止”,c选项意为“拖、拉”,均不符合文意。2. from para 2 to para 4,we know that . a. eugie always laughed at arnold. b. eugie would help arnold hit the ducks. c. arnold begged eugie to go in after the ducks. d. eugie was worried that arnold might drown答案解析:答案为a。本题为推理题。从eugie的动作和语言 “eugie lowered his eyelids, youd drown before you got it, the legs of yours are so weak.he said contemptuously.” 可知,eugie认为arnold无法偷到鸭子,他可能会淹死,因为他的腿有问题。eugie的语气轻蔑高傲,故可推断,eugie总是嘲笑arnold。故答案为a。3. why did eugie lie still? a. arnold shot him intentionally. b. arnold killed him accidengtally. c. he pretended to be unconscious. d. he was ready to shoot some ducks. 答案解析:答案为b。本题为细节推理题。结合第六段 “.his rifle caught on the wire and he pulled at it. the air was rocked by the sound of the shot. feeling foolish, he lifted his face.” 可知,arnold的枪缠到了电线上,在他准备去拉枪的时候,空气被枪击的声音震动了,他觉得他真是笨; 又及第七段 “.eugie seemed to be climbing the earth, as if the earth ran up and down, and when he found he couldnt scale it he lay still.”可推知,eugie的动作是中弹后的动作,他感到大地在摇晃,原来是arnold 无意中开枪击中了eugie,他已经死去,静静地躺着。故答案为b。4. it can be inferred from the passage that . a. the relationship between arnold and eugie was not so good. b. arnold followed eugie approaching the lake to steal ducks. c. they were crouching forward to steal the wheat. d. eugie was always taking care of arnold. 答案解析:答案为a。本题为推理题。结合第四段 “eugie lowered his eyelids, youd drown before you got it, the legs of yours are so weak. he said contemptuously” 和后文的第六段 “feeling foolish, he lifted his face, baring it to an expected shower of dersision from his brother.” 可知,eugie 总是嘲笑 arnold. 他们的关系应该不好。故a选项正确。由第一段第一句话 “arnold followed eugie down the slope.”可知,b选项是文章提到的细节,无需推理。由第二段eugie说. “if you hit your duck, you want me to go in after it ?” 可推断,他们去偷鸭子,不是麦子。由前面的分析知,eugie 总是嘲笑 arnold,不会照顾arnold。综合上述分析,b、c、d均不选。高考英语冲刺阅读理解专项-benglish has become the worlds number one language in the 20th century. in every country where english is not the native language, especially in the third world, people must strive to learn it to the best of their abilities, if they want to participate fully in the development of their countries. but many people are concerned that englishs dominance (优势地位) will destroy native languages.a close examination reveals (显示) a great number of languages have fallen casualty to english. for example, it has wiped out hawaiian, welsh, scotch gaelic, irish, native american languages, and many others. luckily, some of these languages are now being revived (复苏), such as hawaiian and welsh, and these languages will live again, hopefully, if dedicated people continue their work of reviving them. in the case of welsh, its revival is so successful that the language is now being used as a medium of insturction in schools and universities in wales. many leaders of these third world countries are obsessed with (被迷住) english and for them english is everything. they seem to believe that if the students speak english, they are already knowledgeable. these leaders speak and write english much better than their national languages. if these leaders deliver speeches anywhere in the world they use english and they feel more at home with it and proud of their ability as well. the citizens of their countries do not understand their leaders speeches because they are made in a foreign language.all the greatest countries of the world are great because they constantly use their own languages in all national development activities, including education. from a psychological point of view, those who are taught in their own language from the start will develop better selfconfidence and self-reliance. from a linguistic point of view, the best brains can only be produced if students are educated in their own language from the start. those who are taught in a foreign language from the start will tend to be imitators and lack self-confidence. they will tend to rely on foreign consultants.there is nothing wrong, however, in learning a foreign language at advanced levels of education. but the best thing to do is to have a good education in ones native language first, then go abroad to have a university education in a foreign language.1. the main idea of the first paragraph is probably _.a. to stress the position of englishb. to appeal the protection of native languagesc. to show the importance of grasping english for employeesd. to demonstrate ( 阐述) english is the worlds number one language 答案解析:答案为b。本题为主旨题。虽是对第一段的大意提问,但实则是对全文的中心进行定位。考生要确定第一段的主题句 (topic sentence).是第一句话 “english has become the worlds number one language in the 20th century.” 还是该段的最后一句话 “but many people are concerned that englishs dominance will destroy native languages.”?即作者关注的问题是英语还是本国语言?略读后文可知,由于更多的国家讲英语,很多其他语言已经消失, 然而也有一些语言在复苏,同时也谈到了母语对国家和个人的作用。因此,本文的重心是关注本国语言。故答案为b。2. the revival of hawaiian and welsh shows any
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中学生应急预案(3篇)
- 武汉市政治考试题及答案
- DB1306T 283-2025 蟾蜍养殖中防逃防天敌技术规程
- 2025年现代通信概论试卷及答案
- 2025年用户体验研究员人员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年房产投资顾问岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 奢侈品跨界合作模式分析-洞察与解读
- 2025年风险投资顾问岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 翼城英语考试题型及答案
- 2025年公关经理人员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 篮球交叉步持球突破教学设计-高二下学期体育与健康人教版
- 1到六年级古诗全部打印
- 转动机械找对轮找中心有图有公式
- BIM-建筑信息模型
- GB/T 22415-2008起重机对试验载荷的要求
- 中国地质大学武汉软件工程专业学位研究生实践手册
- 《投资银行》或《资本运营》风险投资业务课件
- DBJ50T-163-2021 既有公共建筑绿色改造技术标准 清晰正式版
- 低阶煤、褐煤干法制备气化用高浓度水煤浆技术
- GB∕T 37458-2019 城郊干道交通安全评价指南
- DB33_T 2301-2020番茄水肥一体化技术规程(高清正版)
评论
0/150
提交评论