免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解全程冲刺训练(4)及答案【2014高考英语广东省华侨中学四模】chow could we possibly think that keeping animals in cages in unnatural environmentsmostly for entertainment purposesis fair and respectful?zoo officials say they are concerned about animals. how ever, most zoos remain “collections” of interesting “things” rather than protective habitats. zoos teach people that it is acceptable to keep animals bored, lonely, and far from their natural homes.zoos claim to educate people and save endangered species, but visitors leave zoos without having learned anything meaningful about the animals natural behavior, intelligence, or beauty. zoos keep animals in small spaces or cages, and most signs only mention the species name, diet, and natural range. the animals normal behavior is seldom noticed because zoos dont usually take care of the animals natural needs.the animals are kept together in small spaces, with no privacy and little opportunity for mental and physical exercise. this results in unusual and self-destructive behavior called zoochosis. a worldwide study of zoos found that zoochosis is common among animals kept in small spaces or cages. another study showed that elephants spend 22 percent of their time making repeated head movements or biting cage bars, and bears spend 30 percent of their time walking back and forth, a sign of unhappiness and pain.furthermore, most animals in zoos are not endangered. captive breeding (圈养繁殖) of endangered big cats, asian elephants, and other species has not resulted in their being sent back to the wild. zoos talk a lot about their captive breeding programs because they do not want people to worry about a species dying out. in fact, baby animals also attract a lot of paying customers. havent we seen enough competitions to name baby animals?actually, we will save endangered species only if we save their habitats and put an end to the reasons people kill them. instead of supporting zoos, we should support groups that work to protect animals natural habitats.36. how would the author describe the animals life in zoos?a. dangerous.b. unhappy.c. natural.d. easy.37. in the state of zoochosis, animals _.a. remain in cagesb. behave strangelyc. attack other animalsd. enjoy moving around38. what does the author try to argue in the passage?a. zoos are not worth the public support.b. zoos fail in their attempt to save animals.c. zoos should treat animals as human beings.d. zoos use animals as a means of entertainment.39. the author tries to persuade readers to accept his argument mainly by _.a. discussing the advantages of natural habitats b. using evidence he has collected at zoosc. questioning the way animals are protectedd. pointing out the faults in what zoos do40. although he argues against zoos, the author would still agree that _.a. zoos have to keep animals in small cagesb. most animals in zoos are endangered speciesc. some endangered animals are reproduced in zoosd. its acceptable to keep animals away from their habitats【参考答案】3640. bbadc【2014高考英语广东省华侨中学四模】da team of engineers at harvard university has been inspired by nature to create the first robotic fly. the mechanical fly has become a platform for a series of new high-tech integrated systems. designed to do what a fly does naturally, the tiny machine is the size of a fat housefly. its mini wings allow it to stay in the air and perform controlled flight tasks.“its extremely important for us to think about this as a whole system and not just the sum of a bunch of individual components (元件),” said robert wood, the harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade. a few years ago, his team got the go-ahead to start piecing together the components. “the added difficulty with a project like this is that actually none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own,” he said.they engineered a series of systems to start and drive the robotic fly. “the seemingly simple system which just moves the wings has a number of interdependencies on the individual components, each of which individually has to perform well, but then has to be matched well to everything its connected to,” said wood. the flight device was built into a set of power, computation, sensing and control systems. wood says the success of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufactured.while this first robotic flyer is linked to a small, off-board power source, the goal is eventually to equip it with a built-in power source, so that it might someday perform data-gathering work at rescue sites, in farmers fields or on the battlefield. “basically it should be able to take off, land and fly around,” he said.wood says the design offers a new way to study flight mechanics and control at insect-scale. yet, the power, sensing and computation technologies on board could have much broader applications. “you can start thinking about using them to answer open scientific questions, you know, to study biology in ways that would be difficult with the animals, but using these robots instead,” he said. “so there are a lot of technologies and open interesting scientific questions that are really what drives us on a day to day basis.”41. the robotic fly project has been conducted _. a. just by accidentb. within a decadec. just by a professord. for more than ten years42. the difficulty the team of engineers met with while making the robotic fly was that _. a. they had no model in their mindb. they did not have sufficient time c. they had no ready-made componentsd. they could not assemble the components43. it can be inferred from paragraphs 3 and 4 that the robotic fly _. a. consists of a flight device and a control system b. can just fly in limited areas at the present time c. can collect information from many sources d. has been put into wide application44. which of the following can be learned from the passage? a. the robotic flyer is designed to learn about insects. b. animals are not allowed in biological experiments. c. there used to be few ways to study how insects fly. d. woods design can replace animals in some experiments.45. which of the following might be the best title of the passage? a. father of robotic flyb. inspiration from engineering science c. robotic fly imitates real life insectd. harvard breaks through in insect study【参考答案】41-45. dcbdcpassage 4 development of a widely accepted chronology for the arrival of humans has been equally difficult, and it was only with the development of optically stimulated luminescence dating that a human presence in australia was confirmed at 53,000 to 60,000 years ago. older dates for a human presence in australia have now been shown to be erroneous . the importance of australia as a separate natural laboratory in which to test extinction theories lies in the fact that humans arrived there much earlier than they arrived in the other continental areas (the americas and northern eurasia) that experienced substantial megafaunal extinction. what miller et al. have shown is that the extinction of genyornis occurred simultaneously across southeastern australia (indeed probably right across the continent) about 50,000 years ago. this is very close to the presently accepted time of arrival of humans in australia. it was also a period of modest climate change, well before the dramatic climatic fluctuations of the terminal pleistocene. the data of miller et al., therefore, support those who see human hunting rather than climate as causing the extinction of the megafauna. genyornis was a ponderous bird, around 80 to 100 kg in weight, about twice as heavy as the living emu and cassowary. it was an inhabitant of australias inland plains and some coastal regions, but its legs were relatively short and thick, suggestion that it was a slower runner than the emu. proponents of humancaused extinction suggest that it is just such characteristics that made the megafauna vulnerable to human hunting. a new school of thought has recently established itself in the extinction debate. it advocates the idea that a combination of human impact and climate change was responsible for the extinction of the worlds megafauna. the new genyornis data also weaken that argument, for the following reason. fifty thousand years ago, australia was experiencing mild cooling; 11,000 to 12,000 years ago, the americas were experiencing rapid warming. these disparate climatic conditions, all coincident with megafaunal extinction, suggest that whatever was happening with climate, it was bad for the big animals. under these conditions, the hybrid model becomes indistinguishable from the humancaused extinction model for the influence of climate becomes extremely weak, and only the arrival of humans is important in predicting extinction. 66. the last word “megafauna” in paragraph 2 most probably means a birds. b plants. c big animals. d small animals. 67. genyornis was vulnerable to human hunting because it was a a delicacy. b very weak. c very small in size. d clumsy. 68. how many models have been put forward for the extinction of genyoris? a one. b two. c three. d four. 69. that australia experienced mild cooling and the americas rapid warming suggests that a the climatic conditions were unfit for genyornis to live. b genyornis were highly adaptable to different climatic conditions. c the two climatic conditions were both bad for genyornis. d the climatic conditions had nothing to do with the extinction of genyoris. 70. the selection is mainly about a the debate over the time of the human presence in australia. b the relationship between the human presence and magafaunal extinction. c the relationship between human activities and climatic changes. d the debate over factors causing megafaunal extinction.passage 466. 【正确答案】 c big animals. 【本题考点】 词语释义题。 【试题精解】 考生如果有一定的构词法知识一眼就可看出该题的答案。 “mega”在英文中指 “big”;fauna指 “animals” ,显然c 为正确答案。考生如果没有这方面的知识,也可以利用上下文来判断。作者在提到megafauna后紧接着提到了genyornis,在第三段开始对其进行了描述: “genyornis was a ponderous bird, around 80 to 100kg in weight, about twice as heavy as the living emu and cassowary.” 足见其大。 【考点出处】 第二段末句,但对该词的推断却应联系上下文。67. 【正确答案】 d clumsy. 【本题考点】 细节判断题。 【试题精解】 第三段中指出 “it is such characteristics that made the megafauna vulnerable to human hunting” “such characteristics” 指的是其 “heavy, short and thick”, 即 “clumsy”。 【考点出处】 根据第三段第二句可知它的腿短而粗,跑得慢,d 项clumsy“笨拙的”与句意一致。68. 【正确答案】 c three. 【本题考点】 细节判断题。 【试题精解】 文中共提到了三种:(1)human hunting;(2)climate;(3)human impact and climate change。 【考点出处】 第二、三、四段中。69. 【正确答案】 d the climatic conditions had nothing to do with the extinction of genyoris. 【本题考点】 推理暗示题。 【试题精解】 澳大利亚经历了 “mild cooling”, 美洲经历了 “rapid warming”, 而两个地方都出现了genyornis的灭绝,说明气候对其灭绝并未产生什么影响。在文中最后一段作者也指出 “the influence of climate becomes extremely weak, and only the arrival of humans is important in predicting extinction.” 【考点出处】 第二段和第四段。70. 【正确答案】 d the debate over factors causing megafaunal extinction. 【本题考点】 主旨大意题。 【试题精解】 本文重点介绍了造成“magafaunal extinction”的三种原因,所以d 为正确答案。 【考点出处】 考察对全文的理解能力,实际上从第三题的做答中我们就可得出解答该题的部分相关信息。核心词汇 1.chronologyn.年代学 2.luminescencen.发光 3.erroneousa.错误的 同义 false, incorrect, inexact 4.megafaunan.巨型动物 5.fluctuationn.变化 同义 oscillation, rolling 6.ponderousa.笨重的 同义 heavy, weighty, massive, bulky 7.cassowaryn.食火鸡全文精译 澳洲古代巨鸟灭绝探因 要创建人类是何时到来的、且为人们所广为接受的年代表同样也是困难的。并且只有在光学模拟发光测定年代的方法发展起来后,人们才确定53,000年到60,000年前澳洲有了人类,现在已证明更久远的年代是错误的。 之所以把澳洲称为试验种族灭绝理论的天然实验室,其重要性在于(lie in):人类到达这儿的年代要远远先于到达经历过巨型动物灭亡的其他大陆(如欧洲和欧亚大陆北部)的年代。miller等人向我们说明,“巨鸟”于50,000年前在澳洲南部同时灭绝,这和人们普遍接受的人类到达澳洲大陆的时间相当接近。这也是气候温和的时期,随后很久才发生了更新世晚期灭绝性的气候剧变。miller的资料支撑了认为人类捕猎而非气候变化是巨兽灭绝的原因的观点。 “巨鸟”是远古时期一种巨型鸟类,重约80到100公斤,是鸸鹋和食火鸡的两倍重。它是澳洲内陆和沿海地区的动物,但它的腿相对短而粗,证明它不如鸸鹋跑得快。坚持人类导致这种鸟灭绝的人说,它们的这种特性使它们很容易受到(be vulnerable to .)捕杀。 在这一“灭绝争论”中,新的学派又建立了。他们赞成人类及气候因素结合导致(be responsible for .)了世界范围巨型动物的灭绝的观点。新的巨鸟资料也削弱了这种争论,原因如下:50,000年前,澳洲气候逐渐变冷;11,000到12,000年前,美洲气温迅速上升。这些完全相异的气候条件正好与巨鸟灭绝时期相吻合(be coincident with)。这说明,无论气候怎样变化,巨型动物还是难逃厄运。在这种情况下(under these conditions),这种结合两种说法的观点就变得与人类导致其灭绝的观点难以区别了。因为在他们看来,气候影响是那么微弱,只有人类的到来才预示了巨型动物的灭绝。阅读理解-aan idea that started in seattles public library has spread throughout america and beyond. the concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome.in addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. the idea came from seattle librarian nancy pearl who launched (发起)the if all of seattle read the same book project in 1998. her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other american cities, and even to hong kong.in chicago, the mayor(市长)appeared on television to announce the choice of to kill a mockingbird as the first book in the one book, one chicago program. as a result, reading clubs and neighbourhood groups sprang up around the city. across the us, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. the only problem arose in new york, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. this may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致)can be achieved .or it may show that new yorkers rather missed the point ,putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.ultinatel was nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process. or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.( ) 1. what is the purpose of the project launched by nancy?a. to invite authors to guide readers.b. to encourage people to read and share.c. to involve people in community service.d. to promote the friendship between cities.( ) 2.why was it difficult for new yorkers to carry out the project?a. they h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 家庭教育bi备孩子性格测试与培养手册
- 快速自我认知心理小测试及解析
- 电子商务概论知识点测试及答案全解
- 建筑工程造价管理实战技能考试题解答
- 工程技术前沿职称考试题集及答案全攻略
- 2025年安全普法知识题库及答案
- 2025年体育教育专业职业技能考核试题及答案
- 环境工程实践手册及自测题解答
- 市场营销团队2025年年底工作总结及2026年度工作计划
- (完整版)天车工规程考试题及答案
- 员工5S培训课件
- 施工现场有害气体检测与通风管理方案
- 农村应急机井施工方案
- 禁止视频外露协议书
- 2026浙江省机关事务管理局后勤服务编制单位及直属幼儿园招录(聘)人员17人笔试考试参考题库附答案解析
- 涉密人员岗前培训
- 2025年法宣在线宪法学习试题库和答案
- 移动式压力容器充装(R2)特种作业证考试题库(附答案)
- 家居护理创业计划
- 2025年贵州省综合评标专家库考试题库(二)
- 2025年宜昌市市级机关公开遴选考试真题
评论
0/150
提交评论