




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解二轮基础训练题(4)及答案故事型阅读理解-(一)i still remembermy hands and my fingers still rememberwhat used to lie in store for us on our return to school from the holidays. the trees in the school yard would be in full leaf again and the old leaves would be lying around like a muddy sea of leaves.“get that all swept up!” the headmaster would tell us. “i want the whole place cleaned up, at once!” there was enough work there, to last over a week. especially since the only tools with which we were provided were our hands, our fingers, and our nails. “now see that its done properly, and be quick about it,” the headmaster would say to the older pupils, “or youll have to answer for it!” so at an order from the older boys we would all line up like peanuts about to cut and gather in crops. if the work was not going as quickly as the headmaster expected, the big boys, instead of giving us a helping hand, used to find it simpler to beat us with branches pulled from the trees. in order to avoid these blows, we used to bribe(贿赂) the older boys with the juicy cakes we used to bring for our midday meals. and if we happened to have any money on us, the coins changed hands at once. if we did not do this, if we were afraid of going home with an empty stomach or an empty purse, the blows were redoubled. they hit us so violently and with such evil enjoyment that even a deaf and dumb person would have realized that we were being whipped not so much to make us work harder, but rather to beat us into a state of obedience(服从) in which we would be only too glad to give up our food and money.occasionally one of us, worn out by such calculated cruelty, would have the courage to complain to the headmaster. he would of course be very angry, but the punishment he gave the older boys was always very smallnothing compared to what they had done to us. and the fact is that however much we complained, our situation did not improve in the slightest. perhaps we should have let our parents know what was going on, but somehow we never dreamed of doing so; i dont know whether it was loyalty or pride that kept us silent, but i can see now that we were foolish to keep quiet about it, for such beatings were completely foreign to our nature.1the statement “my hands and my fingers still remember” (para.1) means that_athe authors hands were severely injured in the cleaning upbthe author seldom did such hard work as the cleaning upcthe author was bullied by the big boys in the cleaning up dthe authors hands were his only tool for the cleaning up2the headmaster would tell the students to clean up the school yard at the beginning of the term because_ahe was too lazy bthere were many fallen leaves on the groundcthe school yard was covered with muddthe students didnt finish their homework3the headmaster asked the older boys to_abeat those who worked slowlybtreat the small boys as peanutsctake charge of the process of the cleaning upddo the cleaning up all by themselves4according to para. 3, if the author had any money on him, he most probably_agave it to the big boys so as to please thembgave it as a bribe to the headmastercspent it all on his midday mealdspent it buying midday meals for the big boys5when receiving complaints, the headmaster would deal with the big boys by means of _ aslight punishment bharsh criticismccomplete indifference dgood beatings(一)【要点综述】 本文为记叙文。文中作者回忆了早年读书期间,暑假返校清除落叶的一段经历。1d细节理解题。作者一开始用了两个remember表明他对暑假返校要清除落叶一事记忆深刻。第二段提到在为学校清除落叶时没有别的工具,唯一的工具就是手,由此可推断“手和指尖都记得”是因为在大扫除中,作者的手作为唯一的清洁工具受了不少的罪。2b细节理解题。第一段最后一句提到假期过后学校会堆满落叶,第二段校长发布学生大扫除的命令,两者之间的因果关系显而易见,因此本题应选b项。3c细节理解题。第二段最后一句,特别是其中的see,表明校长让大孩子们做大扫除的“监工”,负责带领其他孩子把学校打扫干净。这也可以从该段最后一句的“or youll have to answer for it(否则你们就要为此负责)”看出答案。4a推理判断题。根据第三段第四句中的“the coins changed hands at once.”可知“钱马上就会易主”,即到了大孩子们的口袋里。5a细节理解题。根据题干中的complaints可定位到最后一段开头两句。该段第二句表明校长对大孩子的惩罚很轻微,因此本题应选a项。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(一)】awith the tesla roadster and other plugin (插入式) electric vehicles hitting the road,demand is growing for accessible refueling points to recharge them.carbon day automotive,a chicagobased company,has now demonstrated a solarpowered recharging point,known as the solar plugin station,which lets motorists easily charge their cars using electricity that has been produced without any environmental damage.the solar plugin station has gone on show in chicago as part of the citys bid to host the 2016 olympic games.according to carbon day automotive,the solar plugin station on show in chicago is part of the vital infrastructure(基础设施) required for electric vehicles in chicago and was the focus of a recent visit by the international olympic committee.these solarpowered electricity points will be used daily to fuel the citys electric vehicles with power from the sun.by producing the electricity from pollutionfree solar cell,the co2 emissions are reduced to zero.“solar energy and electric vehicles are a partnership that is one more step to reducing our dependence on foreign oil,” says richard lowenthal,ceo of coulomb technologies.coulomb technologies recently developed the components (部件) required for individual recharging stations,marketed as chargepoint networked charging stations.carbon day automotive is the midwest distributor for the chargepoint stations.the solar plugin station consists of giant solar panels (电池板) that shade the tiny chargepoint networked charging station.the solar panel is connected to an underground battery pack,ready for everyday refueling.“without these stations it would be like driving around in a traditional car without the availability of gas stations,” says scott emalfarb,ceo at carbon day.“the day of true plugin electric vehicles will be here sooner than most people realize and the world needs to be ready to accommodate them.”26the solar plugin station is used as part of the bid to host the olympics mainly because _.a. its environmentally friendlybit makes up for the lack of electricitycits a new idea and attracts peoples attentiondit brings convenience to electric vehicle users27we can learn from the passage that _.ato recharge the electric vehicles takes a long timebthe solar plugin station will come into use in 2016cthe solar plugin station has gone on show internationallydchicago is promoting the use of electric vehicles28according to the passage,how many of the following statements are true?atesla roadster is a kind of plugin electric vehicle.bthe solar plugin station uses solar power to charge all of the cars.cchicago is a city,which is rich in oil.dthe solar plugin station consists of underground battery packs.escott emalfarb is optimistic about the future of plugin electric vehicles.a3. b2. c4. d5.29the passage implies that when the solar plugin station becomes popular,_.amore visitors will come to chicagobmore space for electric vehicles will be neededcthe citizens of chicago will be able to go to work fasterdthe cost of electric vehicles will be lower than traditional cars30what would be the best title for the passage?achicago will soon be full of electric vehiclesbchicago calls on people to buy electric vehiclescchicago fights for its bid to host the 2016 olympicsdchicago shows its solarpowered recharging stations26a推理判断题。根据文章第一段最后一句可知环保是这种太阳能插入式充电站的最大卖点,因此答案是a。27d推理判断题。根据文章第二段第一句“the solar plugin station has gone on show in chicago”和第二句“the solar plugin station on show is part of the vital infrastructure required for electric vehicles in chicago”可知,芝加哥在促进这种电动交通工具的应用。28a细节理解题。根据文章第一句可知a项正确;b项的all cars错误;c项没有被提到;根据文章第五段最后一句可知d项正确;根据文章最后一段可知e项正确。因此a项正确。29b推理判断题。根据文章第一句可知随着越来越多的插入式电动交通工具的出现,人们需要越来越多的充电点,因此b项正确。30d主旨大意题。文章主要是说芝加哥正在加快插入式电动交通工具充电点的建设,以满足越来越多的插入式电动交通工具的需要,因此d项正确。故事型阅读理解- (二)the 30 miles of steep(陡峭的)roads that snake through the mountains of logan canyon in utah are enough to make most drivers hands sweat. but andersen, a 46yearold father of four, wasnt expecting any trouble on the road last new years eve, when he set off for a ski trip to the bear river mountains with nineyearold daughter mia, fouryearold son baylor, and nineyearold neighbour kenya. andersen had driven through the canyon hundreds of times over the years. the weather was finebut the higher they drove, the more slippery the roads became. rounding a sharp uturn at mile marker 473, andersen saw a truck that had skated off the road and immediately tapped his brakes. in an instant, the car was sliding at 25 miles per hour towards the shoulder of the highway, then rolling down a steep tenfoot dam towards the extremely cold logan river. as it hit the water, the car tipped towards the passenger side, hesitated, and then rolled onto its roof and sank into the river. there was no time to tell the kids what to do. the crash had broken a few windows, and within seconds, the upsidedown car was filled with water. “it was frightening how fast we were completely underwater,” remembers andersen, a softspoken product development manager. “youre thinking, is this how its all going to end?”having lost the sense of direction, andersen began to search the freezing water for the kids. mia had been right next to him in the front seat; now, in the blackness, he couldnt find her. “i thought, if i dont get out, maybe none of us are going to get out.” andersen got out of his seat belt, swam through a broken window, and, deeply and quickly, breathed air at the surface. thats when he saw a group of men, about ten in all, appear at the top of the dam. one after another, they raced down into the water. helping onto safety all the three children, they began to shout at the father, “who else is in the car?” andersen says respectfully, “it_was_like_the_sight_of_angels_(天使). ”1. what might be the main reason for the car accident?a. the sharp uturn. b. the steep dam. c. the sudden brake. d. a truck hitting the car. 2. andersen didnt expect any trouble on the road because _. a. he was familiar with the road b. he was good at drivingc. his hands didnt have sweat d. the weather was fine3. what can be learned from the last paragraph?a. andersen lost conciousness in the water. b. strangers helped andersen out of the car. c. andersen liked mia most among the children. d. strangers teamed together to save the three children. 4. the underlined sentence is to express andersens feeling of being_. a. tired b. excited c. doubtful d. grateful5. which of the following can be the best title of the text?a. stay calm when in trouble b. drive rounding a uturnc. miracle rescue from an icy river d. mystery of the bear river mountains(二)【要点综述】 本文主要介绍了andersen开车带三个孩子上盘山公路时遭遇车祸而死里逃生的故事。1c细节理解题。由第二段第二句“rounding a sharp uturn at mile marker 473, andersen saw a truck that had skated off the road and immediately tapped his brakes.”可知是急刹车导致了这一次事故。2a细节理解题。由第一段最后一句“andersen had driven through the canyon hundreds of times over the years.”可知,andersen在canyon山路上开了成百上千次车,由此可知,他应该是对这条路非常熟悉。3d推理判断题。由最后一段最后几句“thats when he saw a group of men, about ten in all, appear at the top of the dam. one after another, they raced down into the water. helping onto safety all the three children”可知,一些陌生人一起努力协作救了三个孩子。4d推理判断题。由最后一句话中andersen把他们比喻成天使可知,他是心存感激的。5c主旨大意题。综观全文可知,本文主要讲述了在一个结冰的日子,陌生人结队拯救车祸中的三个孩子的故事,故c项为最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(一)】bthe key to your healtha car needs gas to run and your body also needs food to work for you.eating the right kind of food is very important.it can help your body grow strong to take care of what you eat.there are four main food groups altogether.the dairy group has food like milk,cheese and sour milk.the other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetable group,and the bread and rice group.each meal should have at least one food from all four main groups.with all these food together,you will be given enough energy during the day.it is easy to get into bad eating habits.you may eat your breakfast in a hurry to get to school on time.or you may not have time for a good lunch.it may seem easy to.but you will find yourself tired in these days and you can not think quickly.watching what you eat will help your body remain healthy and strong.it is also good to take some exercise.it will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.having a good eating habit with some exercise is the key to your health.31which of the following diets do you think is the best one?acorn,fish,cream and pork.beggs,tomatoes and c
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 黄石市中储粮2025秋招面试典型题目及答案
- 宁德市中储粮2025秋招网申填写模板含开放题范文
- 临汾市中石油2025秋招笔试模拟题含答案炼油设备技术岗
- 大唐电力德阳市2025秋招面试专业追问及参考电气工程岗
- 中国广电常州市2025秋招笔试行测题库及答案互联网运营
- 大唐电力苏州市2025秋招面试专业追问及参考计算机与信息岗位
- 中国移动许昌市2025秋招笔试模拟题及答案
- 2025年宠物饲养考试题及答案
- 中国联通湖南地区2025秋招市场与服务类专业追问清单及参考回答
- 芜湖市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案油品分析质检岗
- 中小学教师职称评审讲课答辩英语学科全英答辩题目汇编(附汉语翻译)
- 应聘人员登记表
- 预防高处坠落安全监理细则
- 12、口腔科诊疗指南及技术操作规范
- 贝朗DIALOG+透析机水路设计概览课件
- 光电功能材料课程-13-18课件
- 施工现场污水排放方案
- 黔西市中医医院金阳院区环评报告
- 青春期生理卫生知识讲座男生篇
- 高中期中考试家长会PPT课件 (共51张PPT)
- 全球卫生治理课件
评论
0/150
提交评论