




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解全程巩固训练(6)及答案阅读理解-dstudents who date (约会)in middle school have significantly worse study skills, are four times more likely to drop out of school and report twice as much alcohol and tobacco use than their single classmates, according to new research from the university of georgia.romantic relationships are a trademark of adolescence ,but very few studies have examined how adolescents differ in the development of these relationships, said pamela orpinas ,study author and professor in the college of public health and head of the department of health promotion and behavior.orpinas followed a group of 624 students over a seven-year period from 6th to 12th grade.each year, the group of students completed a survey indicating whether they had dated and reported the frequency of different behaviors, including the use of drugs and alcohol. their teachers completed questionnaires (调查表)about the students* academic efforts. he found some students never or hardly ever reported dating from middle to high school, and these students had consistently the best study skills according to their teachers. other students dated infrequently in middle school but increased the frequency of dating in high school.at all points in time, teachers rated the students who reported the lowest frequency of dating as having the best study skills and the students with the highest dating as having the worst study skills,1 according to the journal article. study skills refer to behaviors that lead to academic success such as doing work for extra credit being well organized, finishing homework, working hard and reading assigned chapters.dating a classmate may have the same emotional complications of dating a co-worker, orpinas said, when the couple break up. they have to continue to see each other in class and perhaps witness the ex-partner dating someone else. it is reasonable to think this could be linked to depression and divert (转移)attention from studying.”4tdating should not be considered a ceremony of growth in middle school,”orpinas concluded.41.according to the passage, students who date in middle school may_a. have poorer academic performances b. be more likely to hurl othersc.enjoy better school livesd. are less likely to use alcohol and tobacco【答案】a【解析】细节理解题。根据students who date (约会)in middle school have significantly worse study skills,可知约会的学生成绩一般都不好。故选a。42.when doing his study, orpinas_.a.followed a group of students of 6th and 12th gradeb.completed a survey and a report each yearc.completed questionnaires about the students academic effortsd.found that the students study skills have connection with their frequency of dating【答案】d【解析】细节理解题。根据:at all points in time, teachers rated the students who reported the lowest frequency of dating as having the best study skills and the students with the highest dating as having the worst study skills,可知学生的成绩和约会的频率有关。故选d。43.study skills may include the following behaviors and qualities except_a. being diligentb. bcing well organizedc.being kind and helpfuld. finishing assigned schoolwork【答案】c【解析】细节理解题。根据study skills refer to behaviors that lead to academic success such as doing work for extra credit being well organized, finishing homework, working hard and reading assigned chapters.可知没有提到c项。故选c。44.what can possibly happen to the school couples after they break up?a.they dont want to see each other any longer.b.their attention to studying will be affected.c.they will miss their ex-partners sometimes d.they will think it,s reasonable io get depressed.【答案】b【解析】细节理解题。根据when the couple break up. they have to continue to see each other in class and perhaps witness the ex-partner dating someone else. it is reasonable to think this could be linked to depression and divert (转移)attention from studying.”可知分手的两个人会上课不专心。故选b。45.orpinas attitude towards dating in middle school is_a. supportive b. positivec. negatived. indifferent【答案】c【解析】细节理解题。根据4tdating should not be considered a ceremony of growth in middle school,可知orpinas 对中学谈恋爱是消极的观点。故选c。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。ait was one of the hottest days of the dry season. we had not seen rain in almost a month. the crops were dying. cows had stopped giving milk. the streams were long gone back into the earth. if we didnt see some rain soon we would lose everything.i was in the kitchen making lunch for my husband and his brothers when i saw my six-year old son, billy, walking toward the woods. he was obviously walking with a great effort. trying to be as still as possible. minutes after he disappeared into the woods, he came running out again, toward the house.moments later, however, he was once again walking in that slow purposeful long step toward the woods. this activity went on for over an hour: walking cautiously to the woods, then running back to the house. finally, my curiosity got the best of me. i crept out of the house and followed him on his journey. he was cupping both hands in front of him as he walked; being very careful not to spill the water he held in them. branches and thorns slapped his little face but he did not try to avoid them. he had a much greater purpose. as i leaned in to spy on him, i saw the most amazing site.several large deer appeared threatening in front of him. but billy walked right up to them. i almost screamed for him to get away. and i saw a baby deer lying on the ground, obviously suffering from heavy loss of water and heat exhaustion, lift its head with great effort to lap up the water cupped in my beautiful boys hand.i stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart i have ever known working so hard to save a life. as the tears that.rolled down my face began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops. and more drops. and more. i looked up at the sky. it was as if god, himself, was weeping with pride. 26. why did the author follow her son?a.because there might be danger.b.because her son was doing a good deed.c.because she was curious.d.because she intended to help.【答案】c 【解析】细节理解题。根据finally, my curiosity got the best of me.作者处于好奇,跟随着儿子进入森林,故选c。27. which of the following statements is not true according to the passage?a. rain was in great need.b. there were few trees in the woods.c. billy carried water with his small hands.d. billy walked into the woods and then returned over and over again.【答案】b【解析】细节理解题。根据branches and thorns slapped his little face在森林里走树枝和荆棘打脸可推出森林的树木较多,故选b。28. what billy did mainly showed that he was _.a. caring b. beautiful c. childlike d. brave【答案】a【解析】细节理解题。caring爱心的;beautiful漂亮的; childlike孩子似的; brave勇敢的。根据lift its head with great effort to lap up the water cupped in my beautiful boys hand.及i stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart i have ever known working so hard to save a life.由于天旱河流枯竭动物们不能找到水喝,快喝死了,故选a。29. which is the correct order of the development of the story?the author was moved to tears.billy fed the water to the baby deer.billy walked towards the large deer.it began to rain.the author followed billy into the woods.a. b: c. d. 【答案】c【解析】细节理解题。根据i crept out of the house and followed him on his journey.所以必须5开头的选项故排除ab;several large deer appeared threatening in front of him. but billy walked right up to them.及 lift its head with great effort to lap up the water cupped in my beautiful boys hand.他走向大鹿然后去喂小鹿水,故排除d,文章最后作者被感动的流下了眼泪,最后天开始下雨,故选c。30. at the end of the story, the author might experience different feelings except that _a. billy was a pride.b. god was touched by billys activity.c. it was worthwhile to have given birth to billy.d. the rain should have dropped earlier.【答案】d【解析】细节理解题。as the tears that.rolled down my face began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops. and more drops. and more. i looked up at the sky. it was as if god, himself, was weeping with pride. 因为天旱了太长的时间,早应该下雨这不是作者的不同的感觉这应该是以前就有的感觉,故选d。阅读理解-b(2013苏锡常镇四市二调,c)global positioning systems are now a part of everyday driving in many countries. these satellitebased systems provide turnbyturn directions to help people get to where they want to go. but they can also cause a lot of problems, sending you to the wrong place or leave you completely lost. many times, the driver is to blame. sometimes a gps error is responsible. most often, says barry brown, it is a combination of the two.barry brown is with the mobile life centre in stockholm, sweden. the center studies humancomputer interaction, or hci, especially communications involving wireless devices. we spoke to mr brown by skype. he told us about an incident involving a friend who had flown to an airport in the eastern united states. there he borrowed a gpsequipped car to use during his stay.barry brown:“and they just plugged in an address and then set off to their destination.” and, then it wasnt until they were driving for thirty minutes that they realized they had put in a destination back on the west coast where they lived. they actually put their home address in. so again, the_gps_is_kind_of_“garbage_in_garbage_out”mr brown says this is a common human error. but, he says, what makes the problem worse has to do with some of the shortcomings, or failures, of gps equipment.barry brown:“one problem with many gps units is they have a very small screen and they just tell you the next turn. because they just give you the next turn, sometimes that means that it is not really giving you the overview that you would need to know that its going to the wrong place.”barry brown formerly served as a professor with the university of california, san diego. while there, he worked on a project with eric laurier from the university of edinburgh. the two men studied the effects of gps devices on driving by placing cameras in peoples cars. they wrote a paper based on their research. it is called “the normal, natural troubles of driving with gps.”barry brown: “one of the things that struck us, perhaps the most important thing was that you have to know what youre doing when you use a gps. there are these new skills that people have developed. there are these new competencies that you need to have to be able to use a gps because they sometimes go wrong.”barry brown says this goes against a common belief that gps systems are for passive drivers who lack navigational (导航) skills.“the normal, natural troubles of driving with gps” lists several areas where gps systems can cause confusion for drivers. these include maps that are outdated, incorrect or difficult to understand. they also include timing issues related to when gps commands are given.barry brown says to make gps systems better we need a better understanding of how drivers, passengers and gps systems work together.文章大意:本文是一篇说明文。gps全球定位系统可以帮助人们找到想去的地方,但gps也会带来许多问题,所以使用gps全球定位系统是否可靠变得不确定。5what is the best title for this passage?ais gps system reliable to use? bwhat is the use of gps?chow to make the most of gps? dblame! gps or passengers?答案:a标题概括题。文章第一段是全文的主旨段。根据第一段可知,gps全球定位系统可以帮助人们找到想去的地方,但gps也会导致许多问题,所以使用gps全球定位系统是否可靠变得不确定。所以a项最适合做文章的标题,故答案选a。6what is the implication of the underlined part?agps is just a garbage device.bgps will not correct human errors.cgps adjusts your wrong destination.dgps is just as smart as human beings.答案:b句意理解题。根据画线句子后面一句“mr brown says this is a common human error.”并结合上下文可知,画线句子所包含的意思是:gps不能纠正人类的错误。故答案选b。7which is not mentioned as a gps shortcoming in the passage?asmall screen. btiming of commands.coutdated maps. ddear cameras gps uses.答案:d细节理解题。根据文章第五段第一句可知,a项是gps的缺点;根据文章倒数第二段可知,b、c两项均是gps的缺点。所以只有d项不是gps的缺点。故答案选d。8according to the passage, people commonly believe that _.ayou have to know where to go when using gpsbyou need to have new competencies to use gps wellcgps is proper for drivers with little sense of directiondgps is fit for people having good understanding of maps答案:c推理判断题。通读全文可知,人们普遍认为,gps全球定位系统适合方向感差的人。c项符合文义,故答案选c。阅读理解-c(2013东北三省三校第二次联考,c)ugg boots have been a winterweather fashion for several years now, combining function, comfort, warmth and even some style. what many uggenthusiasts dont know is that their boots are a breeding ground for bacteria and cause foot problems.doctors believe the boots, which are particularly popular among young teenage girls, are leading to a rise in the number of people suffering pains in their feet and knees.dr. ian drysdale, head of the british college of osteopathic medicine, believes because the foot does not get the proper support on the inside, it will lead to more ankle, knee, hip and back problems. “these boots are not designed for outside wear. just because something becomes a trend or fashionable doesnt mean its good or right,” he said. “the particular problem with this type of footwear is that it is unsupported. its a slipper. you wouldnt normally expect to be doing outdoor activities from something thats indoor. if you decide to wear your pajamas outside all the time, someone will come up and say its not a good idea.” dr. drysdale explained that the feet issues become a particular problem among young teenage girls, whose bones are “plastic” and developing when they are growing. “if that structure is developing in an inappropriate way,” he said,“then the ultimate structure will be deformed.”mike oneill, a consultant surgeon, said,“as the foot slides around, you get wear and tear (磨损) on the joints on the inside of the foot. the ankle is in the wrong position, the thigh bone also changes position, and you get an abnormal movement in the pelvis, which leads to back problems.”ugg australia, who makes the designer version of the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025国网电力空间技术有限公司第二批高校毕业生录用人选的考前自测高频考点模拟试题及答案详解(全优)
- 2025江西国控吉成物业管理有限公司招聘1人模拟试卷及1套完整答案详解
- 2025年福建福路通城乡发展集团有限公司招聘考前自测高频考点模拟试题及一套参考答案详解
- 2025春季四川达州市耀华中学教师招聘模拟试卷附答案详解(典型题)
- 2025广东惠州龙门县教育局招聘教师80人考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 2025重庆艺术大市场有限公司招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年甘肃省平凉市崆峒区卫生健康系统临时聘用人员招聘模拟试卷及答案详解(新)
- 2025贵州贵阳市低空产业发展有限公司(第一批)招聘拟录用人员笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025贵州毕节市农业发展集团有限公司第十三届贵州人才博览会人才引进拟聘用人员笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025福建龙岩投资发展集团有限公司及所属企业招聘2人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年中国零售用显示屏行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- 吉林省长春市2024-2025学年七年级上学期生物月考试题(含答案)
- 2025至2030中国视觉点胶机市场运行状况与未来发展走势预测报告
- 种草莓劳动课件
- 雀巢牛奶购销合同范本
- 多模态交互体验评估-洞察及研究
- 100MW光伏发电场光伏电站建设与环境影响评估可行性研究报告
- 2025-2026学年华中师大版(2024)小学体育与健康一年级(全一册)教学设计(附目录P123)
- 文书档案管理培训课件
- 固态电解质界面调控-第1篇-洞察及研究
- 2025年执纪监督考试题库
评论
0/150
提交评论