高考英语阅读理解基础精品训练题(106).doc_第1页
高考英语阅读理解基础精品训练题(106).doc_第2页
高考英语阅读理解基础精品训练题(106).doc_第3页
高考英语阅读理解基础精品训练题(106).doc_第4页
高考英语阅读理解基础精品训练题(106).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解基础精品训练题(106)及答案 阅读理解-bhe has vowed that he will not stop building his business until it is worth 100 million. but hard-working owens can stop for at least a moments celebration after making his first 1 million at the age of 16. owens, who has used a computer since the age of seven, began teaching himself basic web design at the age of ten when he was given his first mac computer. he used his pocket money to fund his first business project, website mac box bundle at just 14 which has made 700,000 since its establishment in 2008. mac box bundle sells a combination of popular mac applications which are worth up to $400 together for under just $100 and donates 10 percent of the money to charities.he then established an advertising company branchr a year later and worked on the business after school and at weekends. branchr made a surprising 500,000 in its first year. branchr works as a platform for website owners to sell advertising. owens, from northampton, currently employs eight staff-all adults-around the uk and america as sales and technical assistants. the young man lives with his parents. his mother who is a company secretary said he was inspired to go into business after observing the huge success achieved by apples chief executive officers(首席执行官) steve jobs.owens said, i think everyone has business sense in them, and they just need to gain experience and be determined to make it. there is no magical formula(法则) for business, it takes hard work, determination and the drive to do something great. my aim is to become a leading name in the world of internet and mobile advertising and push myself right to the top of the game.the teenager insists his professional success has not affected his personal life, and says his interests include photography and playing the guitar. my friends and i dont really talk about my success. to them im just a normal teenager and it doesnt change anything between us.6. what can we know from paragraph 1? a. owens company is worth 1 million now. b. owens learned to use computers at the age of 10. c. owens made 700,000 from mac box bundle in 2008. d. owens is successful and enthusiastic about public welfare.7 from paragraph 2 we know that branchr _. a. takes up all owens spare time b. offers a platform for advertising business c. designs practical software for website owners d. takes up advertising business for nac box bundle8 why did owens come up with the idea of doing business? a. because eight adults were ready to help. b. because it was easy to establish web companies. c. because his parents wanted him to have a try. d. because he drew inspiration from steve jobs.9 owens tends to think that _. a. every person has potential talent for business b. getting experienced in business needs determination c. it is hard work for people to decide to do something great. d. he is sure to play a leading part in the world of the internet.10 what do ownes friends think about him? a. he sets a good example. b. he does quite well in music. c. he is a common school boy. d. he puts friendship above anything else. b篇 英国北安普敦16岁男孩欧文斯从14岁起,通过创建网站和开办网络公司,在过去短短两年的时间里,狂赚了120万英镑,成为英国最年轻的百万富翁。d. 细节理解题。由第一段but hard-working owens can stop for at least a moments celebration after making his first 1 million at the age of 16. 以及donates 10 percent of the money to charities.可知,欧文斯不仅在事业上获得了成功,而且还热心公益事业。b. 细节理解题。由第二段branchr works as a platform for website owners to sell advertising.可知,branchr提供开展广告业务的平台。d.细节理解题。由第三段.he was inspired to go into business after observing the huge success achieved by apples chief executive officers(首席执行官) steve jobs.可知,欧文斯受到苹果公司首席执行官史蒂夫乔布斯事业成功的启发,产生了经商的念头。a。细节理解题。由第四段 i think everyone has business sense in them, and they just need to gain experience and be determined to make it. 可知,欧文斯认为每个人都有潜在的经商才能。c。细节理解题。由最后一段to them im just a normal teenager and it doesnt change anything between us.可知,对于同龄的小伙伴来说,欧文斯只是一个普通的学生。cadvertisers tend to think big and perhaps this is why theyre always coming in for criticism. their critics seem to resent them because they have a gift for self-promotion and because they have so much money to throw around. “its unfair,” they say, “that this entirely unproductive industry (if we can call it that) should absorb millions of pounds each year. it only goes to show how much profit the big companies are making. why dont they stop advertising and reduce the price of their goods? after all, its the consumer who pays”the poor old consumer! hed have to pay a great deal more if advertising didnt create mass markets for products. it is precisely because of the heavy advertising that consumer goods are so cheap. but we get the wrong idea if we think the only purpose of advertising is to sell goods. another equally important function is to inform. a great deal of the knowledge we have about household goods derives largely from the advertisements we read. advertisements introduce us to new products or remind us of the existence of ones we already know about. supposing you wanted to buy a washing machine, it is more likely that you would obtain details about performance, price, etc., from an advertisement.lots of people pretend that they never read advertisements, but this claim may be seriously doubted. it is hardly possible not to read advertisements these days. and what fun they often are, too! just think what a railway station or a newspaper would be like without advertisements. would you enjoy gazing at a blank wall or reading railway regulations while waiting for a train? would you like to read only closely-printed columns of news in your daily paper? a cheerful, witty advertisement makes such a difference to a dull wall or a newspaper full of the daily amount of great disasters. we must not forget, either, that advertising makes a positive contribution to our pockets. newspapers, commercial radio and television companies could not survive without this source of income. the fact that we pay so little for our daily paper, or can enjoy so many broadcast programmes is due entirely to the money spent by advertisers. just think what a newspaper would cost if we had to pay its full price!another thing we mustnt forget is the “small ads”. which are virtually in every newspaper and magazine. what a tremendously useful service they perform for the community! just about anything can be accomplished through these columns! for instance, you can find a job, buy or sell a house, announce a birth, marriage or death in what used to be called the “hatch, match and dispatch” column but so far the most fascinating section is the personal or “agony” column (读者来信专栏). no other item in a newspaper provides such entertaining reading or offers such a deep insight into human nature. its the best advertisement for advertising there is!11. what is the main idea of this passage? a. advertisement. b. the benefits of advertisement. c. advertisers perform a useful service to communities. d. the costs of advertisement.12. the attitude of the author toward advertisers is _. a. trustworthyb. appreciativec. critical d. dissatisfactory13. why do the critics criticize advertisers? a. because advertisers often boast or exaggerate the fact. b. because critics think advertisement is a “waste of money”. c. because customers are encouraged to buy more than necessary. d. because customers pay more.14. which of the following is not true? a. advertisement makes contribution to our pockets and we may know everything. b. we can buy what we want. c. good quality products dont need to be advertised. d. advertisement makes our life colorful.15. in what way does the writer try to support his view? a. narrationb. description c. comparison d. definition【参考答案11-15】c b a c cdheres a familiar version of the boy-meets-girl situation. a young man has at last mastered up courage to invite a dazzling young lady out to dinner. she has accepted his invitation and he is overjoyed. he is determined to take her to the best restaurant in town, even if it means that he will have to live on memories and hopes during the month to come. when they get to the restaurant, he discovers that this graceful creature is on a diet. she mustnt eat this and she mustnt that. oh, but of course, she doesnt want to spoil his enjoyment. let him by all means eat as much fattening food as he wants: its the surest way to an early grave. they spend a truly memorable evening together and never see each other again.what a miserable lot dieters are! you can always recognize them from the sour expression on their faces. they spend most of their time turning their noses up at food. they are forever consulting calorie charts; gazing at themselves in mirrors; and leaping on to weighing-machines in the bathroom. they spend a lifetime fighting a losing battle against spreading hips, protruding bellies and double chins. some wage all-out war on fat. mere dieting is not enough. they exhaust themselves doing exercises, sweating in sauna baths, being (用拳头连打) pummeled and massaged by weird machines. the really wealthy diet-mongers (商人) pay vast sums for “health cures”. for two weeks they can enter a nature clinic and be starved to death for a hundred pounds a week. dont think its only the middle-aged who go in for these fads (一时流行的风尚) either. many of these bright young things you see are suffering from long-term malnutrition: they are living on nothing but air, water and the goodwill of god. dieters venture to starve themselves of their own free will; so why are they so miserable? well, for one thing, theyre always hungry. you cant be hungry and happy at the same time. all the horrible stuffs they eat instead of food leave them permanently dissatisfied. wonder food is a complete food, the advertisement says. “just dissolve a teaspoonful in water” a complete food it may be, but not quite as complete as a juicy steak. and, of course, theyre always miserable because they feel so guilty. hunger just proves too much for them and in the end they quit and devour five huge cream cakes at a sitting. and who can blame them? at least three times a day they are exposed to temptation. what a torture (折磨人的事) it is always watching others tucking into lots of mouth-watering food while you munch a water biscuit and sip tasteless lemon juice!whats all this self-inflicted torture for? saintly people deprive themselves of food to attain a state of grace. unsaintly people do so to attain a state of misery. it will be a great day when all the dieters in the world abandon their slimming courses; when they hold out their plates and demand second helpings!16. what is the best title for this passage? a. on fat b. we should all grow fat and be happy c. many diseases are connected with fat d. diet deprives people of normal life17. what can we infer from the underlined sentence in paragraph 1?a. the restaurant offers expensive foods.b. it deserves to spend money for memories and hopes.c. the dating turned out to be a failure.d. he may not successfully impress the girl.18. why do they never see each other again? a. because it is a memorable evening. b. because she lets him eat as much fattening food as he wants. c. because she does not eat this and drink that. d. because eating fattening food is the surest way to an early grave.19. which of the following ways is not mentioned for diet? a. doing exercises. b. not eating fat. c. not eating sugar. d. taking sauna baths.20. what is the authors attitude toward diet? a. persuasiveb. criticalc. indifferentd. supportive【参考答案】b d d c b 阅读理解-cthe morning for our snowmobiling (雪上汽车) adventure finally arrived, and we set off on the hour-and-a-half drive to the resort. a fresh powder had fallen the night before, and everything was frosted white. we couldnt have asked for more perfect conditions. the sun sparkled (闪光) on the snow, and the trails (路线) were completely empty not another person or snowmobile in sight. we were thrilled at being the only people for miles around until we got going. as we drove through the deserted wilderness (荒野), my excitement became stone-cold fear. i had no idea what i was afraid of, or why i was afraid, but suddenly every turn, every hill, every steep (陡峭的) side of the mountain scared me to death. i kept picturing us crashing headlong into a tree or falling off the side of a drop. u but after lunch things changed. we were the only humans who had been there since the snowfall. the peaceful place, the incredible beauty of the landscape, and the almost sacred experience of sharing a mountain with the wildlife touched my very core (核心). my mind cleared and quieted and my muscles relaxed. as we drove the last leg of the run, i began to resent being afraid to drive. deep down, i wanted to be in charge of the thing that scared me. it made me angry that fear was keeping me from something i really wanted to do. the day was coming to an end, and the resort was only a few miles away. i knew that if i didnt take my chance now, i would regret it. i signaled for my husband to pull over. i wanted to drive, although my heart pounded (重击). i stared off slowly and felt the wind in my face. i smiled and sped up a little. i let out a “yee-haw!” and went full out, taking my husband on the best ride of the day. we ended the day on that breathless, carefree, and i felt proud of myself proud of overcoming my fear.11 .wha

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论